Hat olvasni kell sokat, es jobb lesz, en is ezzel szoptam sokaig, a kibaszott mobil aldasos hatasai tobbek kozott.
Nekem sokat segitett hogy ha benyomtam valami szoveg nelkuli hosszu ambientet (plane fikcional, mert ott tudsz mufajnak/korszaknak megfelelot talalni, pl Clarkeot vagy Asimovot olvasni space ambienttel eleg fasza), es ezzel kizartam a kulso zajok nagy reszet. Es nyilvan nem 600 oldalas klasszikusokkal kell kezdeni, pl. Philip K Dick novellaskotetei nagyon jok kezdesnek, 20-50 oldalas sztorik. vagy ott az Allatfarm, kb ket ora alatt elolvasod. Vagy az Atvaltozas. Nekem anno gaz, nem gaz, segitett egy olvasonaplo irasa, fejezetenkent, sokkal jobban emlekszem azota is azokra a konyvekre. Meg nem a villamoson kell elkezdeni, es nem lefekves elott almosan. Otthon, viszonylagos csendben, az esetek tobbsegeben rohadt nagy bullshit hogy nincs ideje az embernek olvasni, en is ezzel mentegettem magam sokat, aztan kuldte a telefon a kepernyoidot. Fugec. Meg hat baszod, amennyi ertekelhetetlen szart te megnezel, ha csak annak az idonek a felet olvasasra forditod…
De en par eve Nesboval talaltam ra ujra igazan az olvasasra. Csak az eleje nehez, de fogd fel edzesnek, agyra gyursz. ;) en sokkal jobban erzem magam emiatt, mint par eve, bar meg mindig megakasztanak sajnos nagyobb tetelek (a Dunevel gecire megszenvedtem), most egy vikinges tortenelmi fikciot olvasok es picsamod elvezem, csak epp felujitas meg melo miatt nehezkesebb. De egyebkent eszrevettem, hogy ha nem olvasok 1-2 hetig, sokszor nehezebben fejezem ki magam, megakadok beszed kozben, szotevesztes/szo keresgelese a fejben, eleg para.
Szivesen, Donat, remelem okosabb lettel mvm ugyben.