OFF
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Re: OFF
könyvet azok olvasnak, akik fejben túl lassúak, akinek pörög az agya es mint a szivacs szivná magába az infot, annak egy könyv unalmas es lassú

thereisonly1ronaldo
A tortenelem oranak gyakorlatilag 0 ertelme van, ez az orszag jelenlegi allapotan latszik (es mindig is latszott, hogy semmi ertelme). El lehet torolni nyugodtan.babaking írta: Több töriórának én is jobban örültem volna, de van aki meg a matekot nem kívánta háta közepére sem (leendő jogászok pl), de mindenkinek fontos, hogy tujdon kamatot (és esetleg inflációt) számolni. Ezt gimnáziumban már érdeklődéstől függően tudja az ember egy kicsit irányítani, de egy bizonyos alap szerintem mindenből kell, már csak azért is mert sokan csak későn döntik el, hogy mivel szeretnének foglalkozni.
Az, hogy felnőtt fejjel elmész-e egy galériába, vagy olvasol-e néha verseket, azt mindenki eldöntheti - mindenki más forrásból szerez életörömöt, de egy alapműveltséget fontosnak tartok.
Amugy verseket en nagyon ritkan olvasok, konyvekbol tartom a havi egy atlagot, nem tudom, hogy az soknak vagy kevesnek minosul-e, de nekem megfelel jelenleg. Az a baj, hogy ha elkap az adott konyv, akkor ket napig mast se csinalok csak olvasok, ha meg nem, akkor meg szenvedek vele heteken at. (khmm. Zabhegyezo, A nagy Gatsby, ratok nezekbabaking írta: Az, hogy felnőtt fejjel elmész-e egy galériába, vagy olvasol-e néha verseket, azt mindenki eldöntheti - mindenki más forrásból szerez életörömöt, de egy alapműveltséget fontosnak tartok.

- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Több töriórának én is jobban örültem volna, de van aki meg a matekot nem kívánta háta közepére sem (leendő jogászok pl), de mindenkinek fontos, hogy tujdon kamatot (és esetleg inflációt
) számolni. Ezt gimnáziumban már érdeklődéstől függően tudja az ember egy kicsit irányítani, de egy bizonyos alap szerintem mindenből kell, már csak azért is mert sokan csak későn döntik el, hogy mivel szeretnének foglalkozni.
Az, hogy felnőtt fejjel elmész-e egy galériába, vagy olvasol-e néha verseket, azt mindenki eldöntheti - mindenki más forrásból szerez életörömöt, de egy alapműveltséget fontosnak tartok.

A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Kicsit csapongós, nincs időm most:raul 4 ever írta: Az én matekos agyamnak kínszenvedés volt az összes magyaróra, pedig iszonyú szerencsém volt, nagyon jó magyartanáraim voltak ált.+középsuliban. De ha nem kéne mesét olvasni a gyereknek, sztem egyetem óta könyv se került volna a kezeim közé.. Mondjuk gyerek+történelmi témájukon kívül egyébként nem is..
A munkának szvsz ehhez semmi köze, csakmert a hátam közepébe nem kívánom a kuttúrát (lölö után szabadon) és nem is mélyülök így el benne. Van a melómnak olyan része, ami kumma unalmas/nem érdekel, de 100% alapossággal csinálom azt is..
Nálam nincs ilyen kapcsolás, hogy aki valamit azért nem akar, mert nem érdekli, akkor is csinálja, mert különben máshol ez a hozzáállás visszanyal.. (bár azért persze, ne töröljük el az irodalomórát, de több törióra lehet hasznosabb volna)
Munkának is van köze ehhez, mert ott is lesz olyan dolog, amihez éppen akkor nem lesz kedved, vagy éppen nem vagy benne olyan jó. Én is matekos agyú vagyok, kódolni imádok, de ott a dokumentálás, a normális kommunikáció, amit nem szeretek, mégis meg kell csinálni.
Nem is konkrétan az van, hogy neked 35 évesen majd kívülről kell szavalni a Toldit, hanem hogy a gyerekként az agy fejlődjön és a kölök megtanulja az önuralmat illetve azt, hogy igen néha vannak szar dolgok, amik nem jönnek egyszerűen és meg kell csinálni ennek ellenére. Elég sok ember felnőtt úgy, hogy meg kellett tanulnia ezeket és éli életét, mindenféle maradandó károsodás nélkül.
Az, hogy ha ezeket még meg is jegyzed, esetleg felfrissíted felnőttként, onnantól kezdődik a műveltség rész.
Amiben egyetértek: szelektálni lehet ezeket. Sokkal nagyobb és diverzebb tudásmennyiséget kell a mai gyereknek az agyába fogadnia, mint 30 éve, változtatni kell folyamatosan, de nem az irodalom kigyepálása a megoldás. Inkább módszeresen kellene fejlődnünk.
Plusz fontos dolog: kell, hogy gyerekkortól menjen az alapvető műveltségek elsajátítása, hogy ne birkákat neveljünk, akik csendben teszik csak a dolgukat, hanem önálló gondolatokkal rendelkező emberket, akik az életben is tájékozottak, nem csak abban a napi 8 órában.
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Az én matekos agyamnak kínszenvedés volt az összes magyaróra, pedig iszonyú szerencsém volt, nagyon jó magyartanáraim voltak ált.+középsuliban. De ha nem kéne mesét olvasni a gyereknek, sztem egyetem óta könyv se került volna a kezeim közé.. Mondjuk gyerek+történelmi témájukon kívül egyébként nem is..nmate írta:A gyerekek egy részének lehet, a másiknak meg nem. Van akinek felnőttként is igénye a műveltség.hehetheoriginal írta:vagy inkább felesleges időpazarlás
Vagy akkor jöhet a "tracking" model. Aztán az alsó szinten meg sírhat mindenki, hogy kisgyerekként eldöntötték, hogy belőle nem lehet senki, mert megbélyegezték butának.
Itt tök mindegy mi van, aki nem akarja megtanulni, az valami miatt mindenképpen sírni fog, A tanulás ezen része akarat kérdése, meg kötelességtudat, ha ezt nem fogod fel, hogy egyszerűen meg kell csinálnod, mi lesz munkában...

A munkának szvsz ehhez semmi köze, csakmert a hátam közepébe nem kívánom a kuttúrát (lölö után szabadon) és nem is mélyülök így el benne. Van a melómnak olyan része, ami kumma unalmas/nem érdekel, de 100% alapossággal csinálom azt is..
Nálam nincs ilyen kapcsolás, hogy aki valamit azért nem akar, mert nem érdekli, akkor is csinálja, mert különben máshol ez a hozzáállás visszanyal.. (bár azért persze, ne töröljük el az irodalomórát, de több törióra lehet hasznosabb volna)
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
- hehetheoriginal
inkább kitöröltem, amit irtam, ez megint olyan téma, ami nem fél perces, és igy szabi előtti héten inkább filmet nézek, mint dolgozom

thereisonly1ronaldo
- babaking
Ennél ez sajnos bonyolultabb. Igen, banális kérdésekre jó a google, söt szenzációs, mert már a linkeket meg semm kell nyitni. De ennél azért jóval bonyolultabb tud lenni, hogy valamilyen témáról hiteles információt szerezz. Pl hogyan tudod, hogy a forrás amit olvasol hiteles-e. Arról meg már nem is beszélve, hogy sok forrás még nincsen digitalizálva.gutihaz14 írta:adott esetben hol találjuk meg az információt.![]()
Hányan mondják, hogy "I did my own research" közben meg az első google link első sorát olvassák csak el?
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
adott esetben hol találjuk meg az információt.

valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo

- babaking
Arról nem is beszélve, hogy az emberiség szerves része a művészet és a kultúra. Történelmet nem lehet úgy tanulni például, hogy figyelmen kívül hagyod a kultúrát, már csak azért sem mert régebben ez szorosan összefüggött. Ès ehhez hozzátartozik a költészet is. Senkitől nem kell elvárni, hogy felnőttként tudja, hogy hol született Petőfi, de az fontos, hogy egyszer találkozzunk az információval, és tudjuk, hogy adott esetben hol találjuk meg az információt.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
A gyerekek egy részének lehet, a másiknak meg nem. Van akinek felnőttként is igénye a műveltség.hehetheoriginal írta:vagy inkább felesleges időpazarlás
Vagy akkor jöhet a "tracking" model. Aztán az alsó szinten meg sírhat mindenki, hogy kisgyerekként eldöntötték, hogy belőle nem lehet senki, mert megbélyegezték butának.
Itt tök mindegy mi van, aki nem akarja megtanulni, az valami miatt mindenképpen sírni fog, A tanulás ezen része akarat kérdése, meg kötelességtudat, ha ezt nem fogod fel, hogy egyszerűen meg kell csinálnod, mi lesz munkában...
- hehetheoriginal
vagy inkább felesleges időpazarlásmatador írta:ún. kultúragutihaz14 írta:
es milyen elkepeszto fontos infok voltak azok...
thereisonly1ronaldo
- matador
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Totti, Benzema, Varane, Modric
ún. kultúragutihaz14 írta:es milyen elkepeszto fontos infok voltak azok...hehetheoriginal írta: fel tudtam, de már elfelejtettem.
tudom, akkor én hasztalan vagyok, már a mosopórcsomagoló sorra is.![]()
Sportfilozófia: Roger Federer
es milyen elkepeszto fontos infok voltak azok...hehetheoriginal írta: fel tudtam, de már elfelejtettem.
tudom, akkor én hasztalan vagyok, már a mosopórcsomagoló sorra is.![]()
valamelyik univerzumban:

- hehetheoriginal
fel tudtam, de már elfelejtettem.
tudom, akkor én hasztalan vagyok, már a mosopórcsomagoló sorra is.
tudom, akkor én hasztalan vagyok, már a mosopórcsomagoló sorra is.

thereisonly1ronaldo
oszt a koltok muzsait fel tudod-e sorolni es hogy melyik elemibe jartak....hehetheoriginal írta: Mennyire geciszomoru, hogy 2022-ben egy ilyen dolog nem vilagosabb a napnal is a fogyasztó szamara ebben a kibaszott orszagban...
Es ez nem a te hibad Kacsa..
valamelyik univerzumban:

Ha átalánydíjas vagy, akkor csak az éves összesítő számla megérkezését követő 30 napban lehet átállni diktálósra.Donát írta: Simán lehet, hogy volt már téma, de nekem kéne az infó, mert nem látom át, és nem is igazán találom.
Szóval MVM, gáz. Eddig átalány számla jött, de nyilván szeretnék én is átállni havi diktálásra. Korábban is ez volt, de tavaly egy hónap elmaradt, aztán azt mondták, hogy csak a következő leolvasásnál lesz erre lehetőség, ami januárban lesz. De jött ez a rendkívüli bediktálás lehetősége, amivel éltem is, de tegnap azt mondta ismerősöm, hogy abból még nem következik automatikusan, hogy havonta diktálhatok, azt csak telefonon lehet elintézni. Ezt meg tudjátok cáfolni vagy erősíteni. Valami oldalt esetleg linkelni? Köszi!
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
- hehetheoriginal
Mennyire geciszomoru, hogy 2022-ben egy ilyen dolog nem vilagosabb a napnal is a fogyasztó szamara ebben a kibaszott orszagban...
thereisonly1ronaldo