ziro4vr írta:
Az nem baj hogy létezik, miért ne létezhetne. De ezek az egyenlő jogos, egyenlő fizus dumák nevetségesek, sportértékben tényleg olyan mint egy u11 fiú meccs.
Nem a sportérték a lényeg, hanem a gazdasági érték. Ha behoznak annyi szponzort, jegybevételt, stb. mint a férfiak akkor jöhet az equal pay, sőt ha többet hoznak jöhet a nagyobb fizu is. Én is olvastam vaegy kósza hírt, hogy egyre több a néző, de ha ilyen filléres jegyek vannak akkor az annyit ér.
Ugyanez érvényes a többi sportra is, csak nem mindenhol mérhető olyan könnyen, pl. ott a tenisz: honnan tudod ki mennyi nézőt hozott be Wimbledonba ha párhuzamosan fut a torna? És akkor ne beszéljünk arról hogy hány női tenisz játékos kap óriási szponzor pénzeket nagyon gyenge sport teljesítményekre (1-1 kiugró eredmény aztán semmi) csak azért mert jól néznek ki?
Nade én úgy vagyok a női focival (is), hogy attól mert engem nem érdekel más nézze nyugodtan aztán osszák a bevételeket. Nem gondoltam volna hogy ekkora nézettsége van egy női Euro vagy egy BL döntőnek, lehet ha pont arra járok 10 euróért bementem volna de lehet még annyiért sem

Szóval van fejlődés, jó nekik.