Halfkey írta:
Senki nem mondta hogy ez megoldaná a tanárok problémáit, és azt sem hogy sajnálod a pénzt a tanároktól. Ez egy random példa volt, hogy mire lehetne baromi egyszerűen ugyanezt a pénzt fordítani. Ez a tüzijáték alternatívaköltsége. Ha előtted a két gomb hogy melyiket indítod el, az utalást vagy a rakétákat, te melyiket indítanád? Én az utalást, és még legalább 200 téma van amit inkább mint a tűzijátékot.
Ez egyébként a nép nagy baja pénzügyek terén, és sajnos sokszor meg is jelenik magán pénzügyekben is. "Úgysem sok pénz", "másra úgysem elég", "ettől független az a pénz". Teljesen mindegy hogy a pénz a jobb zsebemben, a bal zsebemben vagy a bankszámlámon van, abból kell gazdálkodnom amim van, és a lehető legjobb dolgokra fordítanom. El tudok képzelni olyan gazdasági és országos helyzetet, amikor ebbe beleesik a tűzijáték. Ez most nem az.
Na akkor máris van amiben egyetértünk. Illetve a tanárok helyzetében is. Azontúl még abban, is, hogy ha ez a két lehetőség van akkor ki melyik gombot nyomja -> megy a tanároknak.
Amiben nem, hogy egy ilyen rendezvény, szerintem nem csak nettó pénzkidobás, és, hogy szerintem egy ilyen rendezvénynek lehetnek pozitív társadalmi vonzatai - amelyek nehezen forintosíthatóak. Igenis fontos, hogy egy társadalom közösséget képezzen, néha kiszakadjanak az emberek a szürke hétköznapokból.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.