Politika
Re: Politika
A rezsicsökkentés csökkentés például biztosan jót tett neki.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Lemaradtam, mire táltosodott meg a forint?
Senki nem mondta hogy ez megoldaná a tanárok problémáit, és azt sem hogy sajnálod a pénzt a tanároktól. Ez egy random példa volt, hogy mire lehetne baromi egyszerűen ugyanezt a pénzt fordítani. Ez a tüzijáték alternatívaköltsége. Ha előtted a két gomb hogy melyiket indítod el, az utalást vagy a rakétákat, te melyiket indítanád? Én az utalást, és még legalább 200 téma van amit inkább mint a tűzijátékot.
Ez egyébként a nép nagy baja pénzügyek terén, és sajnos sokszor meg is jelenik magán pénzügyekben is. "Úgysem sok pénz", "másra úgysem elég", "ettől független az a pénz". Teljesen mindegy hogy a pénz a jobb zsebemben, a bal zsebemben vagy a bankszámlámon van, abból kell gazdálkodnom amim van, és a lehető legjobb dolgokra fordítanom. El tudok képzelni olyan gazdasági és országos helyzetet, amikor ebbe beleesik a tűzijáték. Ez most nem az.
Ez egyébként a nép nagy baja pénzügyek terén, és sajnos sokszor meg is jelenik magán pénzügyekben is. "Úgysem sok pénz", "másra úgysem elég", "ettől független az a pénz". Teljesen mindegy hogy a pénz a jobb zsebemben, a bal zsebemben vagy a bankszámlámon van, abból kell gazdálkodnom amim van, és a lehető legjobb dolgokra fordítanom. El tudok képzelni olyan gazdasági és országos helyzetet, amikor ebbe beleesik a tűzijáték. Ez most nem az.
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Nincs rendben, és ezen sajnos a tűzijáték lemondása sem segítene - és hidd el én is meglennék nélküle (sőt meg is vagyok, mert unalmasnak és drágának találom).Realista24 írta: De ez a lényeg, a költségvetés minden, csak nincs rendben.
Minden évben nyaralsz, mert megteheted, de évek óta már csak éppenhogy kiköhögted rá a pénzt, és 20 gombóc fagyi helyett a végén már csak kettőt tudtál venni. Tavaly már cofidisből nyaraltál, idén meg már a cofidist cofidisből fizeted. Mész nyaralni?
Arról egyébként nem is beszélve, hogy soha egyetlen kormány sem fogja lemondani, mert az támadási felületet ad. Ezek presztízsrendezvények. (ez a cirkusz része a kenyeret és cirkusznak, és amíg van cirkusz nem kell kenyér sem)
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
De ez a lényeg, a költségvetés minden, csak nincs rendben.
Minden évben nyaralsz, mert megteheted, de évek óta már csak éppenhogy kiköhögted rá a pénzt, és 20 gombóc fagyi helyett a végén már csak kettőt tudtál venni. Tavaly már cofidisből nyaraltál, idén meg már a cofidist cofidisből fizeted. Mész nyaralni?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Viccen kivul ez egy regi elmelet, hogy az egeszsegugy egy resze csak arra jo, hogy miutan az ember mar nem termel semmit az orszagnak (nyugdij), meg eletben tartsa ezzel is csak veszteseget termelve. Szoval vigyazz, nem kell otleteket adnibabaking írta:
Egyébként EÜ-t minek? Hogy még több nyugdíjas legyen, akit majd valahogy el kell tartani? (komolyan ne vegyétek kérlek...)

- babaking
Igen is meg nem is. Egy rendes költségvetésben lenne pénz erre is meg arra is. Ha csak az ilyen pénzekeet kezded el gyűjteni, akkor abból sosem fog annyi összejönni, hogy az általad említett két szektor akár csak egyikét is rendberaják.hehetheoriginal írta:ez igaz, de akkor verjük el mindenképp?Nyilván mindenkinek jól jön a pénz, pláne akinek hitele van, vagy építkezni akar stb. De a rendszerszintű problémát - miszerint a pedagógusaink alul vannak fizetve egy egyszeri juttatás nem oldja meg. Egy vödör víz az erdőtűzre.
nem kéne akkor valami alapba félretenni, egy tervet összerakni es elinditani lassan az eü, az oktatás reformját?
ha soha nem kezdjük el, akkor soha nem lesz semmi.
tudom költői kérdés, sztem a cél egyertelmuen az, hogy szétbasszanak mindent.
de hogy mit ernek el vele, azt nem tudom.
Egyébként EÜ-t minek? Hogy még több nyugdíjas legyen, akit majd valahogy el kell tartani? (komolyan ne vegyétek kérlek...)
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Persze, szükség van. De halfi által belinkelt 10+ milliárdból számos város/térség tudna "céges" rendezvényt tartani, nem koncentráltan Pestre, ezzel teljes káoszt - illetve kizárást - okozva.babaking írta:Az összes, ez egyértelmű. Sőt még én is, mert engem sem izgat a tűzijáték. Én csak arra próbáltam utalni, hogy az ilyen rendezvényekre szükség van. Nem tudom, hogy hogyan sikerült azt beleolvasni, hogy a tanároktól sajnálom a pénzt.Realista24 írta:
Nem oldaná meg, de szerinted a tanárok közül hányan lennének boldogabbak a telefonjukra érkező sms-t olvasni, hogy 120ezer forint érkezett, mint az M1-en végignézni a tüzijátékot?
Zsuninnyo - nem tudok idézni.
Nyilván mindenkinek jól jön a pénz, pláne akinek hitele van, vagy építkezni akar stb. De a rendszerszintű problémát - miszerint a pedagógusaink alul vannak fizetve egy egyszeri juttatás nem oldja meg. Egy vödör víz az erdőtűzre.
De azért ez a szám, már olyan nagyságrend, amivel meg lehetne oldani egy-egy dolgot, ha nem is országosan, de koncentráltan biztos.
Amúgy meg ha már tüzijáték, akkor ott a szilveszter, legyen elég az. Mondjuk én úgy vagyok vele, hogy egyet láttad, mindet láttad.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
ez igaz, de akkor verjük el mindenképp?Nyilván mindenkinek jól jön a pénz, pláne akinek hitele van, vagy építkezni akar stb. De a rendszerszintű problémát - miszerint a pedagógusaink alul vannak fizetve egy egyszeri juttatás nem oldja meg. Egy vödör víz az erdőtűzre.
nem kéne akkor valami alapba félretenni, egy tervet összerakni es elinditani lassan az eü, az oktatás reformját?
ha soha nem kezdjük el, akkor soha nem lesz semmi.
tudom költői kérdés, sztem a cél egyertelmuen az, hogy szétbasszanak mindent.
de hogy mit ernek el vele, azt nem tudom.
thereisonly1ronaldo
- babaking
Az összes, ez egyértelmű. Sőt még én is, mert engem sem izgat a tűzijáték. Én csak arra próbáltam utalni, hogy az ilyen rendezvényekre szükség van. Nem tudom, hogy hogyan sikerült azt beleolvasni, hogy a tanároktól sajnálom a pénzt.Realista24 írta:Nem oldaná meg, de szerinted a tanárok közül hányan lennének boldogabbak a telefonjukra érkező sms-t olvasni, hogy 120ezer forint érkezett, mint az M1-en végignézni a tüzijátékot?babaking írta: Sehol nem írtam, hogy a tanárok bérét nem kellene emelni, nem is tudom, hogy ez hogyan függ össze a tűzijátékkal. Vagy szerinted egy egyszeri 120000-es jutattás megoldaná a problémájukat? Ugyanúgy arconcsapás lenne. Ha egy évig minden hónapban ennyivel több lenne a fizetésük a tűzijáték helyett akkor nyilván nincs kérdés. A tűzijáték költsége a költségvetésben elenyésző. Sajnos a tanárok bére is. Inkább utóbbit kellene emelni, nem előbbit törölni.
Zsuninnyo - nem tudok idézni.
Nyilván mindenkinek jól jön a pénz, pláne akinek hitele van, vagy építkezni akar stb. De a rendszerszintű problémát - miszerint a pedagógusaink alul vannak fizetve egy egyszeri juttatás nem oldja meg. Egy vödör víz az erdőtűzre.
- hehetheoriginal
amugy őszintén, ki a faszt érdekel ez az államalapítás ünnepe?
hát jelenleg evtizedek óta nincs mögötte semmi, nincs mire büszkének lenni bazmeg, mi a faszt ünneplünk ezen? hogy az 1000. évfordulót megünnepeltük, az oké, az szép szám.
de minden évben..... lónak a faszát, tök felesleges.
en azt tudom elkepzelni, hogy az a sokezer ember, aki megnézi a helyszinen a tűzijátékot, az fejben nem épp top és/vagy a gyerek kedvéért nézi (ezt még el is fogadom valamilyen szinten) és/vagy az a szint és réteg megy ki, akik hétvégén uganugy megtöltik a pláza moziját a legujabb amerikai trashszart nézve, szóval nem a legélesebb kések a fiókban.
én sosem értettem, hogy minek több milliárdot szó szerint elszórni a semmire, ha már ünneplés, akkor lehetne sok más - bár nem ennyire látványos - fontosabb dologra költeni ezt az összeget.
hát jelenleg evtizedek óta nincs mögötte semmi, nincs mire büszkének lenni bazmeg, mi a faszt ünneplünk ezen? hogy az 1000. évfordulót megünnepeltük, az oké, az szép szám.
de minden évben..... lónak a faszát, tök felesleges.
en azt tudom elkepzelni, hogy az a sokezer ember, aki megnézi a helyszinen a tűzijátékot, az fejben nem épp top és/vagy a gyerek kedvéért nézi (ezt még el is fogadom valamilyen szinten) és/vagy az a szint és réteg megy ki, akik hétvégén uganugy megtöltik a pláza moziját a legujabb amerikai trashszart nézve, szóval nem a legélesebb kések a fiókban.
én sosem értettem, hogy minek több milliárdot szó szerint elszórni a semmire, ha már ünneplés, akkor lehetne sok más - bár nem ennyire látványos - fontosabb dologra költeni ezt az összeget.
thereisonly1ronaldo
Mondjuk nekik ez egy havi fizetes, szoval magas lorol rohadtkonnyu azt mondani, nem szamit / nem old meg semmit.babaking írta: Sehol nem írtam, hogy a tanárok bérét nem kellene emelni, nem is tudom, hogy ez hogyan függ össze a tűzijátékkal. Vagy szerinted egy egyszeri 120000-es jutattás megoldaná a problémájukat? Ugyanúgy arconcsapás lenne. Ha egy évig minden hónapban ennyivel több lenne a fizetésük a tűzijáték helyett akkor nyilván nincs kérdés. A tűzijáték költsége a költségvetésben elenyésző. Sajnos a tanárok bére is. Inkább utóbbit kellene emelni, nem előbbit törölni.
Es pont ugyanezzel az ervvel takarozik a fideath is, hogy hat de a miniszterelnok meg a miniszterek fizetese osszesegeben nem olyan nagy osszeg. Minden kicsi szamit ott, ahol nincs.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuninnyo 2022. július 18., hétfő 16:21-kor.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nem oldaná meg, de szerinted a tanárok közül hányan lennének boldogabbak a telefonjukra érkező sms-t olvasni, hogy 120ezer forint érkezett, mint az M1-en végignézni a tüzijátékot?babaking írta: Sehol nem írtam, hogy a tanárok bérét nem kellene emelni, nem is tudom, hogy ez hogyan függ össze a tűzijátékkal. Vagy szerinted egy egyszeri 120000-es jutattás megoldaná a problémájukat? Ugyanúgy arconcsapás lenne. Ha egy évig minden hónapban ennyivel több lenne a fizetésük a tűzijáték helyett akkor nyilván nincs kérdés. A tűzijáték költsége a költségvetésben elenyésző. Sajnos a tanárok bére is. Inkább utóbbit kellene emelni, nem előbbit törölni.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- babaking
Sehol nem írtam, hogy a tanárok bérét nem kellene emelni, nem is tudom, hogy ez hogyan függ össze a tűzijátékkal. Vagy szerinted egy egyszeri 120000-es jutattás megoldaná a problémájukat? Ugyanúgy arconcsapás lenne. Ha egy évig minden hónapban ennyivel több lenne a fizetésük a tűzijáték helyett akkor nyilván nincs kérdés. A tűzijáték költsége a költségvetésben elenyésző. Sajnos a tanárok bére is. Inkább utóbbit kellene emelni, nem előbbit törölni.
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
ismertek még további költségek is (rendezvényszervezés)Halfkey írta: A rakéta költsége a rendezvény töredéke. Itt a tavalyi bevallott összeg:
https://atlatszo.hu/kozadat/2021/12/10/ ... -unnepseg/
A közlönyben foglaltak szerint a Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt.
ÖSSZESEN 10,4 MILLIÁRD FORINTOT KAPOTT RENDEZVÉNYSZERVEZÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRA A NÉGYNAPOS ÜNNEPPEL ÖSSZEFÜGGÉSBEN.
Hogy ezen kívül vannak-e egyéb költségei a rendezvénynek, az majd 10 év múlva kiderül.
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
egy 64 éves Real Madrid drukker
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Combos.Halfkey írta: A rakéta költsége a rendezvény töredéke. Itt a tavalyi bevallott összeg:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
A rakéta költsége a rendezvény töredéke. Itt a tavalyi bevallott összeg:
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
+nagyobb is.hehetheoriginal írta: magyarul még olcsóbb is, mint tavaly, ha bekalkulalom az inflaciót![]()
Vagy idén végeztek jobb munkát, vagy tavaly nagyon szart.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hehetheoriginal
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
A rakéták beszerzési ára nettó 1,3 milliárd forint, azaz bruttó 1 650 000 000 forint, amely megegyezik a tavalyi tűzijáték árával.Halfkey írta:Lássuk már hogy ez legitimálja az egészet: megérte megtartani, hiszen ennyi ember kinn volt rajta!kierkegaard írta: Ki lett fizetve, mindenképp meg lesz tartva..innentől tök mindegy. Bizonyitani nem ott kell, hanem a szavazólapok fölött de ott már sokadjára megbuktunk.
Nem én vagyok a fórumon a tanár bérek élharcosa, viszont kb nem olvastam olyan véleményt aki szerint a jelenlegi helyzet ne lenne probléma. 100 ezer általános és középiskolai tanár van egy gyors Google keresés alapján, nekik azért egy egyszeri minimum 120 ezres juttatásra ez pl elég lenne (ez a tavalyi budget, idén ugye "valaha volt legnagyobb" lesz, szóval inflációval és nagyzással korrigálva lazán a duplája is lehet). De ha már nekik nem jut, remélem legalább kimennek a tűzijátékra és összekovácsolva érzik a tudatukat a nemzettel.Èrtem, hogy pénz, ami jobb helyen lenne az embereknél, de egyrészt nem olyan nagy összeg, másrészt szükség van olyan dolgokra ami a nemzet öntudatát erősíti, közösséget kovácsol, összetartozásra ösztönöz. Ugyanezért vannak céges bulik is.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema