Húsüzemben havi 26 milliós számlánk is volt míg ott dolgoztam.Caraway írta: Fateromnak a cegnel igyis telen ilyen havi 450 ezres rezsiszamlaja volt baszki. Akkor most mi lesz?![]()

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. július 14., csütörtök 17:21
Húsüzemben havi 26 milliós számlánk is volt míg ott dolgoztam.Caraway írta: Fateromnak a cegnel igyis telen ilyen havi 450 ezres rezsiszamlaja volt baszki. Akkor most mi lesz?![]()
HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. július 14., csütörtök 17:20
Kis érdekesség: https://kiszamolo.hu/mi-lett-az-aramarral/Halfkey írta:Most a pesszimizmus szól belőlem, de tuti meg tudják oldani hogy agyonszopassanak.Realista24 írta: Meglepődve tapasztalom, de itthon van havi 50kwh "fölösleges" áram havonta...megy is fel a jófogásra 125 Ftért.
Télen még nem volt beüzemelve a napelemem, volt hónapon 1500 kwhs fogyasztással, mert családi ház fűtése, melegvize minden ezzel megy (jacuzzi medence az pont nincs mondjuk, ez csak simán a ház). Április vége óta pörög a cucc, ebben a hónapban 2000 kwht termeltem miközben 200at fogyasztottam. Szóval éves szinten jó vagyok, AA-ra lett tervezve a ház, a rendszer elvileg bírja. Viszont nem tárolom az áramot, hanem ugye eladom és visszaveszem.
Na ha ezek nekem kitalálják hogy rezsicsökkentet áron adom el, aztán meg megvehetem télen a növeltet, akkor pont kurva sokat ért a modern rendszer![]()
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. július 14., csütörtök 16:24
Most a pesszimizmus szól belőlem, de tuti meg tudják oldani hogy agyonszopassanak.Realista24 írta: Meglepődve tapasztalom, de itthon van havi 50kwh "fölösleges" áram havonta...megy is fel a jófogásra 125 Ftért.
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. július 14., csütörtök 15:56
A piaci arhoz, csak igy osszehasonlitaskepp. Romania.raul 4 ever írta:
Rezsiszilárd amit tegnap mondott, az azt jelenti, hogy ők 242 Ft-os kwh egységárat vettek (hogy most a piaci ár ennyi)
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. július 14., csütörtök 15:46
HozzászólásSzerző: Caraway » 2022. július 14., csütörtök 15:45
HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. július 14., csütörtök 15:42
Azert ne vegyetek keszpenznek, mert a kormanyunk csodakra kepes es a nagylapok is a durvabb szamitasokat hoztak le.Kerlon írta: Akkor leirom meg egyszer
R24 kepe valid, de nemileg torz.
A szamlatokon van Rendszerhasznalati dij, illetve Energia dij. Elobbi egysegara elvileg fix, nem valtozik, max kozpontilag emelik.
Utobbi, ami a tenylegesen felhasznalt energia utan fizetendo es ha atlepitek a KWH/MJ hatarokat, akkor annak a tobblet fogyasztasara terhelodik ra a piaci alapu ENERGIA DIJ.
Pl, ha az energia dijad tenylegesen 7500 forint feletti, akkor a lenti tablazat jo, de ha rhd-vel 7500 feletti, akkor nem teljesen.
Ugyanitt mernoki tqnacsadast jo penzert vallalok maganszemelyeknek KATA-val.![]()
HozzászólásSzerző: Marky » 2022. július 14., csütörtök 15:25
A fo szavazotabort meg kell vedeni.cart írta:Gulyas Geri tegnap azt mondta a kormanyinfon. Mondjuk lehet ott helyben hozta meg ezt a dontesttubatibi írta:
Rájuk miért nem vonatkozik?![]()
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. július 14., csütörtök 15:13
Akkor én is bebuktam, na sebaj:Dcart írta: Aki szigeteles nelkuli panelban fut tavhovel arra nem vonatkozik, de akinek pl BB energetikai besorolasu lakasa van hoszivattyuval pl az megszopja vagy hogy lesz? Megerte folvenni a zold hitelt akkor sok embernek![]()
HozzászólásSzerző: cart » 2022. július 14., csütörtök 15:13
Gulyas Geri tegnap azt mondta a kormanyinfon. Mondjuk lehet ott helyben hozta meg ezt a dontesttubatibi írta:Rájuk miért nem vonatkozik?cart írta: Aki szigeteles nelkuli panelban fut tavhovel arra nem vonatkozik, de akinek pl BB energetikai besorolasu lakasa van hoszivattyuval pl az megszopja vagy hogy lesz? Megerte folvenni a zold hitelt akkor sok embernek![]()
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 14., csütörtök 15:11
HozzászólásSzerző: tubatibi » 2022. július 14., csütörtök 15:03
Rájuk miért nem vonatkozik?cart írta: Aki szigeteles nelkuli panelban fut tavhovel arra nem vonatkozik, de akinek pl BB energetikai besorolasu lakasa van hoszivattyuval pl az megszopja vagy hogy lesz? Megerte folvenni a zold hitelt akkor sok embernek![]()
HozzászólásSzerző: jgR » 2022. július 14., csütörtök 15:02
HozzászólásSzerző: Faust » 2022. július 14., csütörtök 14:55
Nekik megérte, nézőpont kérdése.cart írta: Aki szigeteles nelkuli panelban fut tavhovel arra nem vonatkozik, de akinek pl BB energetikai besorolasu lakasa van hoszivattyuval pl az megszopja vagy hogy lesz? Megerte folvenni a zold hitelt akkor sok embernek![]()
HozzászólásSzerző: cart » 2022. július 14., csütörtök 14:49
HozzászólásSzerző: Faust » 2022. július 14., csütörtök 14:40
HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. július 14., csütörtök 14:02
HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. július 14., csütörtök 13:52
Ahogy Toti írta, én átszámoltam a telj. havi 400-at a Szilárd féle rezsivédelem nélküli átlagárral.. De egyébként tényleg ennyi, 242 most a piaci ár? Mert az mvm honlapján 153 pl..Realista24 írta: ???
A kép valid.
Eddig a 400as fogyasztás 15K volt, a kép alapján ez lesz 55k.
Összejön a 7750 Ftból 210-ig, majd a 190 46ezer forint. Nagyjából.
HozzászólásSzerző: füst » 2022. július 14., csütörtök 13:50
Értelmezés kérdése.Most nem értem, villamosenergia válság mióta van? Vagy mitől van?
HozzászólásSzerző: sonic » 2022. július 14., csütörtök 13:49
Tulnyomoreszt feketek altal lakott varosresz de voltak muszlimok is, illetve a ket halmaz metszete is kepviseltette magat. Persze ez csak egy varos es caak az en tapasztalatom de nem ereztem magam kevesbe biztonsagban mint peldaul Budapesten.Sierra írta:Mondjuk én nem is a feketék miatt aggódok elsősorban, azok egy fokkal kulturáltabbak azért, mert régóta Európa részei. Inkább ezek a szír meg abból a térségből érkező muszlimok meg mittomén milyen arabok (nem igazán vagyok képben ezekkel), ahol alapból rengeteg terrorista van, és hát szivárognak is szépen befelé.sonic írta: En Tottenhamben kb egy evet ami tipikus fekete negyed. Mar akkor ritka volt a feherboru ember, aki volt az is tobbnyire feher migrancs keleteuropabol. Engem semmifele atrocitas nem ert pedig ejfel utan jartam keltem tok egyedul az utcan.
Jelenlévő fórumozók: 7 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem