Előző munkahelyemen hozzáfértem kb 2000 európai béradathoz, és a kiadott ajánlatokra is ráláttam. Okokat nem boncolgatnám mert millió lehet és az már nem tényszerű beszélgetés lenne, de az biztos hogy Londonban akit úgy hívtak hogy Scott lényegesen jobban keresett ugyanabban a munkakörben mint akit úgy hívtak hogy Priyanshu, Münchenben lényegesen többet keresett akit úgy hívtak hogy Marc mint akit úgy hívtak hogy Krzysztof, és sajnos Budapesten is lényegesen többet keresett a bárhonnan külföldről ide csábított mint Péter és Zsófia.
Plusz azt még hozzáteszem , engem személyesen nem érdekel , hogy a velem egy pozícióban dolgozó mennyit keres. Ha többet oké, ha kevesebbet az is oké. Én tudom, hogy az én melóm mennyit ér. Ha adják a pénzt oké, ha nem akkor megyek tovább.
Ez viszont nagyon fontos, igazából ennyi az egész lényeg. Meg az hogy bárhol vagy, azt számold mennyit teszel félre, ne azt hogy mennyit kapsz. Ennek rengeteg köze van a lakhatáshoz is, és érintőlegesen átvisz a téma a Budapesten/vidéken házat venni témára is amiről már szintén beszéltünk.