Az én aldis sajtos pufim 99ről 189-re!! 191%Realista24 írta: Múlthéten a kedvenc kekszem még 599 volt a Sparban, ma 949.
158%![]()

kb 2 hét alatt.
HozzászólásSzerző: 69erssam » 2022. július 6., szerda 10:22
Az én aldis sajtos pufim 99ről 189-re!! 191%Realista24 írta: Múlthéten a kedvenc kekszem még 599 volt a Sparban, ma 949.
158%![]()
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 6., szerda 10:17
Basszameg a ló, megyek aztán bevásárolok úton hazafelé sógoréknál, ezt már a eur/huf-ból szerzett "profitom" sem oldja meg.hehetheoriginal írta:nem baj, kisnyugdijas 47ezerbol, igy a nyugdijemeles utanRealista24 írta: Múlthéten a kedvenc kekszem még 599 volt a Sparban, ma 949.
158%![]()
de ahogy nezem, ez nem csak a kedvenc kekszednel trend.![]()
![]()
![]()
HozzászólásSzerző: Süti » 2022. július 6., szerda 10:16
csababarca írta:Az a kérdés már hogy mi tartana a pályán:D69erssam írta:
Mi az a határ amit átlépve kiborul a bili és elhagyod a tanáripályád?
Még egy tanévet lehúzok, kiviszem az osztályom algimiben 8.ig, aztán lépek.
Ezen jelenleg egy 400 nettóra emelt fizu változtatna, ami tudjuk hogy a büdös életben nem fog megtörténni.
„A legutóbbi tárgyaláson az államtitkár úr, Maruzsa Zoltán, azt mondta, hogy hát, most, hogy ilyen rosszul megy a gazdaság, nehezebben fognak tudni elhelyezkedni azok a pedagógusok, akik föl akarnak mondani. Ezért aztán majd meggondolják, hogy felmondanak-e.”
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. július 6., szerda 10:13
nem baj, kisnyugdijas 47ezerbol, igy a nyugdijemeles utanRealista24 írta: Múlthéten a kedvenc kekszem még 599 volt a Sparban, ma 949.
158%![]()
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 6., szerda 10:09
Jogos, a csont jobban ropog, mint a kekszcart írta: Vegyél inkább fix aras csirkefarhátat helyette.
![]()
HozzászólásSzerző: cart » 2022. július 6., szerda 10:05
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 6., szerda 10:03
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. július 6., szerda 10:00
Az a kérdés már hogy mi tartana a pályán:D69erssam írta:
Mi az a határ amit átlépve kiborul a bili és elhagyod a tanáripályád?
HozzászólásSzerző: 69erssam » 2022. július 6., szerda 9:53
Mi az a határ amit átlépve kiborul a bili és elhagyod a tanáripályád?csababarca írta:10 év múlva ez nem választás kérdése lesz, vagy mész egyházi/alapítványiba, vagy nincs iskola.Tjacks írta:
Most még picik ( 4 illetve 2 lesz ősszel), de hamar elrepül az a pár év. Magán sulit ha fizetnem kell ott már lehet én is letérdelek.
Nincs tanár, felejtsétek el amit a hírekben mondanak, többszöröse a hiány.
Csak leplezik azzal, hogy a meglévő állomány látja el helyettesítésekkel az ellátatlan órákat, vagy összevonnak, nem szakos tanárok tanítanak tárgyakat, stb.
Nem véletlen építik le a term.tud. tárgyakat a béka feneke alá, vagy az infot (digitális kultúra), most arról megy az értekezés, hogy az érettségi szóbeli részét mindenből el kellene törölni, csak a dogmatikus írásbeli számítson, stb.
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. július 6., szerda 9:39
Kurva szar ezt olvasni.csababarca írta:
10 év múlva ez nem választás kérdése lesz, vagy mész egyházi/alapítványiba, vagy nincs iskola.
Nincs tanár, felejtsétek el amit a hírekben mondanak, többszöröse a hiány.
Csak leplezik azzal, hogy a meglévő állomány látja el helyettesítésekkel az ellátatlan órákat, vagy összevonnak, nem szakos tanárok tanítanak tárgyakat, stb.
Nem véletlen építik le a term.tud. tárgyakat a béka feneke alá, vagy az infot (digitális kultúra), most arról megy az értekezés, hogy az érettségi szóbeli részét mindenből el kellene törölni, csak a dogmatikus írásbeli számítson, stb.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. július 6., szerda 9:16
10 év múlva ez nem választás kérdése lesz, vagy mész egyházi/alapítványiba, vagy nincs iskola.Tjacks írta:
Most még picik ( 4 illetve 2 lesz ősszel), de hamar elrepül az a pár év. Magán sulit ha fizetnem kell ott már lehet én is letérdelek.
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. július 6., szerda 9:09
Most még picik ( 4 illetve 2 lesz ősszel), de hamar elrepül az a pár év. Magán sulit ha fizetnem kell ott már lehet én is letérdelek.csababarca írta: Nem tudom mekkorák a gyerekeid, de sulival nem számolj, a mostani rendszer már eleve lélegeztetőgépen van tartva, 10 év múlva szerintem nem lesz állami oktatás. Már most aki tud menekül a magánba. Romokban van az oktatás, szándékosan. Maruzsa most is elmondta, úgysem mondanak fel a tanárok, mert a gazdasági helyzet miatt nem találnánk munkát:D Szóval erre apellálnak, ahelyett, hogy javítanának a helyzeten:)
Én is 89-es vagyok, még gyerek nélkül, de nem túl jók a kilátások a jövőre nézve.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. július 6., szerda 8:59
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. július 6., szerda 8:56
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. július 6., szerda 8:50
HozzászólásSzerző: 69erssam » 2022. július 6., szerda 8:35
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. július 6., szerda 8:23
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2022. július 5., kedd 22:11
Itthon, lassan szakorvosként, egész jó fizuval (de nem tolták a seggem alá a fél világot a szüleim, mint a nagy dinasztikánál), ha most akarnék venni egy olyan házat, amiben a kövi 10 évben eléldegelnénk, még 1-2 gyereket nevelve (már van egy 1,5 éves), alsó hangon 60-70 millás hitelt kellene felvennem. Pedig van spórolt pénzem, a havi 270 óra meló mellett... Szánalmas ez a szitu.ArjenMagicRobben írta: Annyit hozzátennék még, hogy azért nyugaton sincsen kolbászból a kerítés mindenkinél, főleg most. Arizonában élek jelenleg és itt is nagyon el vannak szállva a lakás árak és bérek egyaránt. $1000-1200 alatt nem nagyon lehet studiót bérelni, egyszobás lakás pedig inkább $1500-nél kezdődik úgy hogy az átlag fizu kb. alúlról súrolja a $3000-et. Ami a különbség otthonhoz képest, hogy a felsőfokú végzettséggel rendelkező emberek sokkal jobban meg vannak fizetve, egy 5-10 év tapasztalattal rendelkező mérnök simán tud keresni $7000-10000-et havonta, ami Mo-n szinte lehetetlen ha nem vagy politikus és/vagy nincs saját vállalkozásod. Ehhez képest vicc a fizu az otthoni top mérnökcégeknél is, mint Audi vagy Bosch. Szóval egyáltalán nem csodálkozom, hogy sokan elköltöznek, de ha valaki low-skilled munkát végez akkor nyugaton sem sokkal jobb az élet szerintem.
HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2022. július 5., kedd 21:39
HozzászólásSzerző: Remy » 2022. július 5., kedd 21:34
Jelenlévő fórumozók: 4 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem