nem baj, kisnyugdijas 47ezerbol, igy a nyugdijemeles utanRealista24 írta: Múlthéten a kedvenc kekszem még 599 volt a Sparban, ma 949.
158%![]()
de ahogy nezem, ez nem csak a kedvenc kekszednel trend.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. július 6., szerda 10:13
nem baj, kisnyugdijas 47ezerbol, igy a nyugdijemeles utanRealista24 írta: Múlthéten a kedvenc kekszem még 599 volt a Sparban, ma 949.
158%![]()
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 6., szerda 10:09
Jogos, a csont jobban ropog, mint a kekszcart írta: Vegyél inkább fix aras csirkefarhátat helyette.
![]()
HozzászólásSzerző: cart » 2022. július 6., szerda 10:05
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 6., szerda 10:03
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. július 6., szerda 10:00
Az a kérdés már hogy mi tartana a pályán:D69erssam írta:
Mi az a határ amit átlépve kiborul a bili és elhagyod a tanáripályád?
HozzászólásSzerző: 69erssam » 2022. július 6., szerda 9:53
Mi az a határ amit átlépve kiborul a bili és elhagyod a tanáripályád?csababarca írta:10 év múlva ez nem választás kérdése lesz, vagy mész egyházi/alapítványiba, vagy nincs iskola.Tjacks írta:
Most még picik ( 4 illetve 2 lesz ősszel), de hamar elrepül az a pár év. Magán sulit ha fizetnem kell ott már lehet én is letérdelek.
Nincs tanár, felejtsétek el amit a hírekben mondanak, többszöröse a hiány.
Csak leplezik azzal, hogy a meglévő állomány látja el helyettesítésekkel az ellátatlan órákat, vagy összevonnak, nem szakos tanárok tanítanak tárgyakat, stb.
Nem véletlen építik le a term.tud. tárgyakat a béka feneke alá, vagy az infot (digitális kultúra), most arról megy az értekezés, hogy az érettségi szóbeli részét mindenből el kellene törölni, csak a dogmatikus írásbeli számítson, stb.
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. július 6., szerda 9:39
Kurva szar ezt olvasni.csababarca írta:
10 év múlva ez nem választás kérdése lesz, vagy mész egyházi/alapítványiba, vagy nincs iskola.
Nincs tanár, felejtsétek el amit a hírekben mondanak, többszöröse a hiány.
Csak leplezik azzal, hogy a meglévő állomány látja el helyettesítésekkel az ellátatlan órákat, vagy összevonnak, nem szakos tanárok tanítanak tárgyakat, stb.
Nem véletlen építik le a term.tud. tárgyakat a béka feneke alá, vagy az infot (digitális kultúra), most arról megy az értekezés, hogy az érettségi szóbeli részét mindenből el kellene törölni, csak a dogmatikus írásbeli számítson, stb.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. július 6., szerda 9:16
10 év múlva ez nem választás kérdése lesz, vagy mész egyházi/alapítványiba, vagy nincs iskola.Tjacks írta:
Most még picik ( 4 illetve 2 lesz ősszel), de hamar elrepül az a pár év. Magán sulit ha fizetnem kell ott már lehet én is letérdelek.
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. július 6., szerda 9:09
Most még picik ( 4 illetve 2 lesz ősszel), de hamar elrepül az a pár év. Magán sulit ha fizetnem kell ott már lehet én is letérdelek.csababarca írta: Nem tudom mekkorák a gyerekeid, de sulival nem számolj, a mostani rendszer már eleve lélegeztetőgépen van tartva, 10 év múlva szerintem nem lesz állami oktatás. Már most aki tud menekül a magánba. Romokban van az oktatás, szándékosan. Maruzsa most is elmondta, úgysem mondanak fel a tanárok, mert a gazdasági helyzet miatt nem találnánk munkát:D Szóval erre apellálnak, ahelyett, hogy javítanának a helyzeten:)
Én is 89-es vagyok, még gyerek nélkül, de nem túl jók a kilátások a jövőre nézve.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. július 6., szerda 8:59
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. július 6., szerda 8:56
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. július 6., szerda 8:50
HozzászólásSzerző: 69erssam » 2022. július 6., szerda 8:35
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. július 6., szerda 8:23
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2022. július 5., kedd 22:11
Itthon, lassan szakorvosként, egész jó fizuval (de nem tolták a seggem alá a fél világot a szüleim, mint a nagy dinasztikánál), ha most akarnék venni egy olyan házat, amiben a kövi 10 évben eléldegelnénk, még 1-2 gyereket nevelve (már van egy 1,5 éves), alsó hangon 60-70 millás hitelt kellene felvennem. Pedig van spórolt pénzem, a havi 270 óra meló mellett... Szánalmas ez a szitu.ArjenMagicRobben írta: Annyit hozzátennék még, hogy azért nyugaton sincsen kolbászból a kerítés mindenkinél, főleg most. Arizonában élek jelenleg és itt is nagyon el vannak szállva a lakás árak és bérek egyaránt. $1000-1200 alatt nem nagyon lehet studiót bérelni, egyszobás lakás pedig inkább $1500-nél kezdődik úgy hogy az átlag fizu kb. alúlról súrolja a $3000-et. Ami a különbség otthonhoz képest, hogy a felsőfokú végzettséggel rendelkező emberek sokkal jobban meg vannak fizetve, egy 5-10 év tapasztalattal rendelkező mérnök simán tud keresni $7000-10000-et havonta, ami Mo-n szinte lehetetlen ha nem vagy politikus és/vagy nincs saját vállalkozásod. Ehhez képest vicc a fizu az otthoni top mérnökcégeknél is, mint Audi vagy Bosch. Szóval egyáltalán nem csodálkozom, hogy sokan elköltöznek, de ha valaki low-skilled munkát végez akkor nyugaton sem sokkal jobb az élet szerintem.
HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2022. július 5., kedd 21:39
HozzászólásSzerző: Remy » 2022. július 5., kedd 21:34
HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2022. július 5., kedd 21:04
HozzászólásSzerző: KAG » 2022. július 5., kedd 21:00
Sierra írta:A vicc az, hogy az a beugró is már 6-8 millió egy szutykós 30-35 milliós panelrenmate írta: Kokóra meg kurvákra kellett volna költeni bassza meg, nem gyűjteni itt arra, hogy felvehessek majd valami giga hitelt és próbáljak venni egy házat![]()
![]()
![]()
az életben nem gyűjtök össze annyit. Ha meg esetleg összejönne az évek alatt (nem fog), addigra már 15 millió kell majd.
![]()
![]()
![]()
undorító szánalmas szar az egész, most már értem miért mondták már 10 éve is az öregek, hogy nem irigylik a mostani fiatalokat. Hát ebben a gyászos helyzetben totál igazuk volt. Saját ingatlan? Ha örökölsz, vagy nyersz a lottón. Talán ha 18 éves korodtól elkezdesz félrerakni, de akkor bulizás meg magadra költés off. És akkor talán összegyűjtesz 5-6 milliót 30 éves korodra.
Viszont van aki még annyit se tud félrerakni. Az meg is baszódhat kb.
Nem baj, nem kell saját ingatlan minek, hát ott az albérlet! Ja hogy rezsivel egy lelakott szar is majdnem 200 ezer Forint havonta?!![]()
![]()
![]()
200 ezer, a legtöbb ember fizetésének 2/3-a, de ez is túlzó, inkább a legtöbb magyar ember havi fizetése.
HozzászólásSzerző: Blowfish » 2022. július 5., kedd 20:50
Nem, de nem is a kétszereseFaust írta: Es Pozsonyban 250 korul van az atlagfizu?![]()
Jelenlévő fórumozók: 6 regisztrált és 0 vendég
Real Madrid
Betis
Estadio Santiago Bernabéu
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem