OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. július 6., szerda 10:00

69erssam írta:
Mi az a határ amit átlépve kiborul a bili és elhagyod a tanáripályád?
Az a kérdés már hogy mi tartana a pályán:D
Még egy tanévet lehúzok, kiviszem az osztályom algimiben 8.ig, aztán lépek.

Ezen jelenleg egy 400 nettóra emelt fizu változtatna, ami tudjuk hogy a büdös életben nem fog megtörténni.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

69erssam

HozzászólásSzerző: 69erssam » 2022. július 6., szerda 9:53

csababarca írta:
Tjacks írta:

Most még picik ( 4 illetve 2 lesz ősszel), de hamar elrepül az a pár év. Magán sulit ha fizetnem kell ott már lehet én is letérdelek.
10 év múlva ez nem választás kérdése lesz, vagy mész egyházi/alapítványiba, vagy nincs iskola.
Nincs tanár, felejtsétek el amit a hírekben mondanak, többszöröse a hiány.
Csak leplezik azzal, hogy a meglévő állomány látja el helyettesítésekkel az ellátatlan órákat, vagy összevonnak, nem szakos tanárok tanítanak tárgyakat, stb.

Nem véletlen építik le a term.tud. tárgyakat a béka feneke alá, vagy az infot (digitális kultúra :lol: ), most arról megy az értekezés, hogy az érettségi szóbeli részét mindenből el kellene törölni, csak a dogmatikus írásbeli számítson, stb.
Mi az a határ amit átlépve kiborul a bili és elhagyod a tanáripályád?

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. július 6., szerda 9:39

csababarca írta:

10 év múlva ez nem választás kérdése lesz, vagy mész egyházi/alapítványiba, vagy nincs iskola.
Csak leplezik azzal, hogy a meglévő állomány látja el helyettesítésekkel az ellátatlan órákat, vagy összevonnak, nem szakos tanárok tanítanak tárgyakat, stb.

Nem véletlen építik le a term.tud. tárgyakat a béka feneke alá, vagy az infot (digitális kultúra :lol: ), most arról megy az értekezés, hogy az érettségi szóbeli részét mindenből el kellene törölni, csak a dogmatikus írásbeli számítson, stb.
Kurva szar ezt olvasni.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. július 6., szerda 9:16

Tjacks írta:

Most még picik ( 4 illetve 2 lesz ősszel), de hamar elrepül az a pár év. Magán sulit ha fizetnem kell ott már lehet én is letérdelek.

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. július 6., szerda 9:09

csababarca írta: Nem tudom mekkorák a gyerekeid, de sulival nem számolj, a mostani rendszer már eleve lélegeztetőgépen van tartva, 10 év múlva szerintem nem lesz állami oktatás. Már most aki tud menekül a magánba. Romokban van az oktatás, szándékosan. Maruzsa most is elmondta, úgysem mondanak fel a tanárok, mert a gazdasági helyzet miatt nem találnánk munkát:D Szóval erre apellálnak, ahelyett, hogy javítanának a helyzeten:)
Én is 89-es vagyok, még gyerek nélkül, de nem túl jók a kilátások a jövőre nézve.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. július 6., szerda 8:59

pszt csssss jolvan, jolvan.
tűrjétek, tűrjön mindenki, hisz narancs az ország 13 éve. :roll:
van még bőven mozgástér, még nem hullanak az éhezéstől az emberek csoportosan.
az meg, hogy a lófasz eü helyett inkabb a kisember hazamegy szó szerint meghalni es összeszoritott foggal tűri a fajdalmat evekig, az hosszu evtizedek óta bele van ivodva a génekbe.
az uj generacio ostoba es/vagy nem latjak / nem erdekli oket a dolog, amig nem szembesulnek vele 10-15 ev mulva - már aki marad az orszagban -, hogy mi a helyzet.
szoval hiaba hal ki a jelenlegi nyugger generacio es szavazobazis az elborult beszukult gondolkodassal, van utanpotlas boven.
thereisonly1ronaldo

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. július 6., szerda 8:56

Nem tudom mekkorák a gyerekeid, de sulival nem számolj, a mostani rendszer már eleve lélegeztetőgépen van tartva, 10 év múlva szerintem nem lesz állami oktatás. Már most aki tud menekül a magánba. Romokban van az oktatás, szándékosan. Maruzsa most is elmondta, úgysem mondanak fel a tanárok, mert a gazdasági helyzet miatt nem találnánk munkát:D Szóval erre apellálnak, ahelyett, hogy javítanának a helyzeten:)
Én is 89-es vagyok, még gyerek nélkül, de nem túl jók a kilátások a jövőre nézve.

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. július 6., szerda 8:50

Talán tényleg velünk van a baj, ami körülvesz minket, ahogy felnőttünk. Több kell,nagyobb kell, gyorsabb kell,szebb kell.

Szemléletváltás kellene, de a komfortzónán kivül senki nem mer létezni. Heti szinten agyalok azon vajon jó-e amit a gyerekek látnak tőlem, tőlünk. Mire készítsem fel? Ha outsidert nevelek belőlük, akkor a suli fixen pokol lesz számukra. Kibaszott nehéz ez, a mi generációnk - 80,90es születésüek - szinte mindent megkaptak amit akartak, a mi szüleink kompenzálták a saját gyerekkorukat azzal hogy nekünk " mindent" megvettek. Ne tessék félreértenni, én panelben nőttem fel, nem voltunk jómodú család, de Ők a kertben azzal játszottak még amit találtak : botokkal,kavicsokkal, esetleg a mama kidobásra itélt ezeréves edényeivel.

Ehhez képest - 89es vagyok - én már masszívan legókon nőttem fel + távirányítós autóm volt, számítógépem volt, stb. És ez 30 év különbség. hát az lófasz.

69erssam

HozzászólásSzerző: 69erssam » 2022. július 6., szerda 8:35

"örülök" neki, hogy nem csak én sopánkodok a helyzet miatt. Év elején még 14 ezerből bevásároltunk és volt, hogy valamiből 2-3 hétre elegendőt. Most 14ezret kis túlzással akkor költök ha veszek egy üveg bort, spagetti tésztán, vajat meg kulapapírt :lol: Ha kell husi is akkor már 20k. Sajnos háború kitörése előtt adtuk el a házunkat....hagy ne mondjam, hogy mennyivel kevesebbet ér azóta az érte kapott pénzösszeg...magyar fizuból nem fogod lekövetki a magyar inflációt. Zöld hitelre nyilván esélyed nem volt pályázni...

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. július 6., szerda 8:23

és akkor a szakértők azt mondják további 10 százalék áremelkedés várható jövőre az ingatlan piacon. Hozzáteszem a napi kiadások is rohamosan mennek felfele, az elmúlt két hónapban ránéztem mennyivel költöttünk többet élelmiszerre, hát...azért vakartam a fejem. :hmmm:

Erre még rátennéd a valós rezsi árakat+ benzint, ez már nem csak az átlag keresetűeknek fáj. Jah és már kifutott a kecó hitelünk.

Idén sikerült melót váltanom, jelentős fizuemeléssel, feleségemmel azon " nevetünk " hogy lassan ugyanott tartunk mint elötte. sok sikert a napi motivációd fenntartásához :|

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2022. július 5., kedd 22:11

ArjenMagicRobben írta: Annyit hozzátennék még, hogy azért nyugaton sincsen kolbászból a kerítés mindenkinél, főleg most. Arizonában élek jelenleg és itt is nagyon el vannak szállva a lakás árak és bérek egyaránt. $1000-1200 alatt nem nagyon lehet studiót bérelni, egyszobás lakás pedig inkább $1500-nél kezdődik úgy hogy az átlag fizu kb. alúlról súrolja a $3000-et. Ami a különbség otthonhoz képest, hogy a felsőfokú végzettséggel rendelkező emberek sokkal jobban meg vannak fizetve, egy 5-10 év tapasztalattal rendelkező mérnök simán tud keresni $7000-10000-et havonta, ami Mo-n szinte lehetetlen ha nem vagy politikus és/vagy nincs saját vállalkozásod. Ehhez képest vicc a fizu az otthoni top mérnökcégeknél is, mint Audi vagy Bosch. Szóval egyáltalán nem csodálkozom, hogy sokan elköltöznek, de ha valaki low-skilled munkát végez akkor nyugaton sem sokkal jobb az élet szerintem.
Itthon, lassan szakorvosként, egész jó fizuval (de nem tolták a seggem alá a fél világot a szüleim, mint a nagy dinasztikánál), ha most akarnék venni egy olyan házat, amiben a kövi 10 évben eléldegelnénk, még 1-2 gyereket nevelve (már van egy 1,5 éves), alsó hangon 60-70 millás hitelt kellene felvennem. Pedig van spórolt pénzem, a havi 270 óra meló mellett... Szánalmas ez a szitu.

ArjenMagicRobben

HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2022. július 5., kedd 21:39

Annyit hozzátennék még, hogy azért nyugaton sincsen kolbászból a kerítés mindenkinél, főleg most. Arizonában élek jelenleg és itt is nagyon el vannak szállva a lakás árak és bérek egyaránt. $1000-1200 alatt nem nagyon lehet studiót bérelni, egyszobás lakás pedig inkább $1500-nél kezdődik úgy hogy az átlag fizu kb. alúlról súrolja a $3000-et. Ami a különbség otthonhoz képest, hogy a felsőfokú végzettséggel rendelkező emberek sokkal jobban meg vannak fizetve, egy 5-10 év tapasztalattal rendelkező mérnök simán tud keresni $7000-10000-et havonta, ami Mo-n szinte lehetetlen ha nem vagy politikus és/vagy nincs saját vállalkozásod. Ehhez képest vicc a fizu az otthoni top mérnökcégeknél is, mint Audi vagy Bosch. Szóval egyáltalán nem csodálkozom, hogy sokan elköltöznek, de ha valaki low-skilled munkát végez akkor nyugaton sem sokkal jobb az élet szerintem.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. július 5., kedd 21:34

Szlovák kolléga is mondja folyamat, hogy Pozsony horror. Menekülnek sokan onnan az ingatlanárak miatt.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

ArjenMagicRobben

HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2022. július 5., kedd 21:04

Én erdélyi vagyok, de Budán laktam 5 évig, stabilan mindig úgy számoltam, hogy 100 forint az 1.5 román lej. Aztán látom, hogy mostmár igazából 100 forint csak 1.2 lej :ozil: Ez lehet még jobban elszomorít, mint a 400-as euro, mert hát a román gazdaság se valami erős.

KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: KAG » 2022. július 5., kedd 21:00

Sierra írta:
nmate írta: Kokóra meg kurvákra kellett volna költeni bassza meg, nem gyűjteni itt arra, hogy felvehessek majd valami giga hitelt és próbáljak venni egy házat
A vicc az, hogy az a beugró is már 6-8 millió egy szutykós 30-35 milliós panelre :lol: :lol: :lol: :lol: az életben nem gyűjtök össze annyit. Ha meg esetleg összejönne az évek alatt (nem fog), addigra már 15 millió kell majd. :lol: :lol: :lol: :lol: undorító szánalmas szar az egész, most már értem miért mondták már 10 éve is az öregek, hogy nem irigylik a mostani fiatalokat. Hát ebben a gyászos helyzetben totál igazuk volt. Saját ingatlan? Ha örökölsz, vagy nyersz a lottón. Talán ha 18 éves korodtól elkezdesz félrerakni, de akkor bulizás meg magadra költés off. És akkor talán összegyűjtesz 5-6 milliót 30 éves korodra. :lol: Viszont van aki még annyit se tud félrerakni. Az meg is baszódhat kb.

Nem baj, nem kell saját ingatlan minek, hát ott az albérlet! Ja hogy rezsivel egy lelakott szar is majdnem 200 ezer Forint havonta?! :lol: :lol: :lol: :lol: 200 ezer, a legtöbb ember fizetésének 2/3-a, de ez is túlzó, inkább a legtöbb magyar ember havi fizetése.

Ezen én is hetente átrágom magam.
Annyit tudsz, hogy lemész a picsába valami kis faluba, de ott meg munka nincs.
Ha mákod van, h.o. játszik. Heti legalább 15 nap... És akkor úgy meg tudod oldani a lakhatás kérdését.
Egyébként meg vesz a faszom panelt 40+ ért.
Valós értéke továbbra is 15-20 lenne.
Régebben egy panel, ha összeraktad az életed egy kezdés volt. Most, ha össze is raktad, akkor a vég.
Aki meg tényleg keres szerencsétlen helyzetben netto 150-200 at és nem kap családi támogatást, az meg másod, de inkább harmad magával bérel egy 50m2-es panelt.

Welcome to life, have fun.
ZIDANE

Blowfish

HozzászólásSzerző: Blowfish » 2022. július 5., kedd 20:50

Faust írta: Es Pozsonyban 250 korul van az atlagfizu? :)
Nem, de nem is a kétszerese

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. július 5., kedd 20:47

400-as árfolyamon átváltva az Eurot lehet hogy olcsó jelenleg :D

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. július 5., kedd 20:46

Blowfish írta:Most költöztem Budára, mert nagyon olcsó
ez így egy mondatban nagyon vicces.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. július 5., kedd 20:45

Es Pozsonyban 250 korul van az atlagfizu? :)

Blowfish

HozzászólásSzerző: Blowfish » 2022. július 5., kedd 20:41

_Bushido_ írta:
Sierra írta:

A vicc az, hogy az a beugró is már 6-8 millió egy szutykós 30-35 milliós panelre :lol: :lol: :lol: :lol: az életben nem gyűjtök össze annyit. Ha meg esetleg összejönne az évek alatt (nem fog), addigra már 15 millió kell majd. :lol: :lol: :lol: :lol: undorító szánalmas szar az egész, most már értem miért mondták már 10 éve is az öregek, hogy nem irigylik a mostani fiatalokat. Hát ebben a gyászos helyzetben totál igazuk volt. Saját ingatlan? Ha örökölsz, vagy nyersz a lottón. Talán ha 18 éves korodtól elkezdesz félrerakni, de akkor bulizás meg magadra költés off. És akkor talán összegyűjtesz 5-6 milliót 30 éves korodra. :lol: Viszont van aki még annyit se tud félrerakni. Az meg is baszódhat kb.

Nem baj, nem kell saját ingatlan minek, hát ott az albérlet! Ja hogy rezsivel egy lelakott szar is majdnem 200 ezer Forint havonta?! :lol: :lol: :lol: :lol: 200 ezer, a legtöbb ember fizetésének 2/3-a, de ez is túlzó, inkább a legtöbb magyar ember havi fizetése.
Sopronban 120 ezer / hó bőven van albérlet, pedig krva drága várossá lettünk. Húgom pl 110 plusz rezsit fizetett tavasszal egy 50 nm2es lakásért. Egekben az ingatlanárak, lakás (nem garzon) 25-35 között. De általában inkább 30 felett. 70 nm2es lakásokért simán kérik az 50et is. Házak átlagembernek megfizethetetlenek. de CSOKkal elérhetők...
Most költöztem Budára, mert nagyon olcsó. Pozsonyhoz képest fél áron lehet lakást venni...

Vissza: