Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 6., szerda 10:18

Jól van, már azt hittem csak én gondolom rosszul, hogy a 80 centis tv 4 méterről való nézése nem optimális.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

TheBull6

HozzászólásSzerző: TheBull6 » 2022. július 6., szerda 10:12

A nézési távolság nagyban függ a tartalomtól.
Nekem egy kb 12 négyzetméteres szobában van 139 centis TV, amit nézek kb 2,5 méterről.
Nem mind1, hogy 4K-t akarsz nézni 3-4 méterről, vagy UHD, Full HD, HD-t vagy ne adj isten SD-t.

De rettentő sok ilyen kalkulátor van a neten.

De pl az itt említett kb 80-as TV-nél, Full HD (1080p) tartalom esetében 120-200 centi az ajánlott nézési távolság, 4K tartalom esetében 80-120 centi.
Mindkettő esetben az van, hogy ha közelebbről nézed már szemcsés, ha távolabbról akkor meg nem tudod kiélvezni.
(Épp ezért kellene a nappaliban is lecserélnem a 177 centis TV-t, mert kb fél méterrel pont kint vagyok a 4K ajánlott határából. :D Persze ha odaülök az L kanapé elejére, akkor jó vagyok, de az annyira azért nem kényelmes egy hosszabb film esetében főleg.)

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2022. július 5., kedd 22:17

Santi írta: Én év elején vettem hasonló célra egy 102 centis Hisense-t (azt hittem valami noname, de kiderült, hogy amúgy ők voltak az EB főszponzora :mrgreen: ).
Teljesen jó, viszont a hangot meg kell oldani, mert 100 körül meg alatta doboz az összes.
Hisense tenyleg jo ar/ertek, csak pozitiv velemenyeket hallottam roluk.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2022. július 5., kedd 21:05

Én év elején vettem hasonló célra egy 102 centis Hisense-t (azt hittem valami noname, de kiderült, hogy amúgy ők voltak az EB főszponzora :mrgreen: ).
Teljesen jó, viszont a hangot meg kell oldani, mert 100 körül meg alatta doboz az összes.

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2022. július 5., kedd 20:13

h3x0r írta:
_Bushido_ írta: Egy "miniszobába" milyen TV-t vennétek?
A cél kb 100e alatt szerepel.
Konkrétan azért kérdezem, mert egyik infós ismerős azt mondta, hogy ő ma már nem venne TV-t, de korábban se vett. Projektort vett, és kivetít mindent a falra. Szerinte a mai világban már minden a streaming oldalakon és szolgáltatók kezében van, ott vannak a filmek, sorozatok (amiket mondjuk ja, jobban megéri ott nézni, mint Tv-ben), de én pl meccseket TV-ben szoktam nézni. Meccsstreaming meg tudtommal csak külföldiül van. a szokásos rojadirecta vagy mifene oldalakon, magyarul ilyeneket nem tudok.

Egy LG-vel szemezek.
van egy Samsungban is
Esetleg Philips? (elég gagyi)

Tudás alapján talán LG.
Nem tudom mit jelent a "miniszoba", de ha a 100 ezres keret fix, annyibol kijon egy 108 centis Horizon TV is. Nyilvan minosegre nem LG vagy Samsung, de boven hasznalhato.
Azt a Philips tv-t meg felejsd el, meg csak nem is full hd.
15 nm2. Elég kicsike a szoba. Mindig is LG tévéink voltak (igaz réges-régen volt ITT Nokia Tv is - megvan, működik még :D ), ezért is errefelé nézelődünk.
Philipset nem is nagyon akartam, de gondoltam bedobom, mint opció.

Mert abban is gondolkozok, hogy esetleg szgépet rákötni, ha filmet vagy sorozatot nézni van kedvem.

Projektor árakkal nem vagyok tisztában, nem is gondoltam rá sosem, mint opció, hiszen a szoba egyik részén ablak, másikon szekrények, harmadikon tetődőlés miatt nem lehetséges... szóval esély sincs rá, az max nappaliba lenne jó lehetőség.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. július 4., hétfő 13:25

h3x0r írta: Google chromecaston a plex csak akkor mukodik, ha van egy NAS-om is? Vagy van masik programja, ami le tudja jatszani a filmeket, ha csak kulso hdd-rol radugom tv-re?
A Plex nem lejatszo, hanem streaming szolgaltatas, ahol a sajat szerveret hasznalja forraskent (meg par szolgaltatast). Szoval kell hozza egy szerver ami fut es az streameli neked.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2022. július 4., hétfő 11:56

Vlc esetleg?
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. július 4., hétfő 11:54

Google chromecaston a plex csak akkor mukodik, ha van egy NAS-om is? Vagy van masik programja, ami le tudja jatszani a filmeket, ha csak kulso hdd-rol radugom tv-re?

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. július 4., hétfő 11:44

_Bushido_ írta: Egy "miniszobába" milyen TV-t vennétek?
Konkrétan azért kérdezem, mert egyik infós ismerős azt mondta, hogy ő ma már nem venne TV-t, de korábban se vett. Projektort vett, és kivetít mindent a falra. Szerinte a mai világban már minden a streaming oldalakon és szolgáltatók kezében van, ott vannak a filmek, sorozatok (amiket mondjuk ja, jobban megéri ott nézni, mint Tv-ben), de én pl meccseket TV-ben szoktam nézni. Meccsstreaming meg tudtommal csak külföldiül van. a szokásos rojadirecta vagy mifene oldalakon, magyarul ilyeneket nem tudok.

Egy LG-vel szemezek.
van egy Samsungban is

Tudás alapján talán LG.
Nem tudom mit jelent a "miniszoba", de ha a 100 ezres keret fix, annyibol kijon egy 108 centis Horizon TV is. Nyilvan minosegre nem LG vagy Samsung, de boven hasznalhato.
Azt a Philips tv-t meg felejsd el, meg csak nem is full hd.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. július 4., hétfő 8:52

Egy normális projektor ami ki tudja váltani a TV-t teljesen az többe kerül mint ez a 3 összesen.

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2022. július 3., vasárnap 23:42

Egy "miniszobába" milyen TV-t vennétek?

Egy LG-vel szemezek.
van egy Samsungban is

Tudás alapján talán LG.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. június 28., kedd 16:37

davi10 írta:
zsuninnyo írta: Nem ismerem oket, de az ertekelesuk jo, es semmi extrat nem csinalnak. Rendeld meg, aztan vedd at, ennyi a sztori, szerintem nem fognak atverni. Arban is jonak tunik, bar nem tudom mire akarod hasznalni, nem erdemes-e egy combosabb gpu.
Ja nem gondolom, hogy valami kínai csodát kapnék, inkább olyasmi érdekelt, hogy nem szórakoznak-e a garanciával.
Ahogy néztem ennél jobb gpu már árban nagyobb ugrás lenne, mint terveztem rákölteni :D

Amúgy ilyen mindenes gépnek szánom, inkább kísérletezgetnék vele (After Effects, Unreal, meg ha már megvan nyilván játszanék is rajta valamennyit, stb), nem munkára kell, szóval nem fogok a kardomba dőlni, ha 10 perccel tovább renderel :D
A velemenyekbol kiindulva, nem lehet nagy gond veluk. A gpu arat pedig megertem, nyilvan ha ar-ertek aranyt nezel, akkor ez egy faszantos cucc.

davi10
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: davi10 » 2022. június 26., vasárnap 11:10

zsuninnyo írta: Nem ismerem oket, de az ertekelesuk jo, es semmi extrat nem csinalnak. Rendeld meg, aztan vedd at, ennyi a sztori, szerintem nem fognak atverni. Arban is jonak tunik, bar nem tudom mire akarod hasznalni, nem erdemes-e egy combosabb gpu.
Ja nem gondolom, hogy valami kínai csodát kapnék, inkább olyasmi érdekelt, hogy nem szórakoznak-e a garanciával.
Ahogy néztem ennél jobb gpu már árban nagyobb ugrás lenne, mint terveztem rákölteni :D

Amúgy ilyen mindenes gépnek szánom, inkább kísérletezgetnék vele (After Effects, Unreal, meg ha már megvan nyilván játszanék is rajta valamennyit, stb), nem munkára kell, szóval nem fogok a kardomba dőlni, ha 10 perccel tovább renderel :D

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. június 25., szombat 18:39

davi10 írta: Sziasztok!

A Skynet Computerrel van valakinek tapasztalata? Náluk néztem ki ezt (H610M-K, i5-12400F, 3060 12gb) 32gb rammal, 500 gb ssd + 2tb hdd. Összerakosgattam ezt máshol is, sehol nem jött ki ilyen olcsón, ez 440k lenne most. Külön-külön keresgélve a komponenseket se találtam nagy különbséget az árakkal, és olyan sokat nem vacakolnék ezzel, hogy 5 különböző boltból veszem a cuccokat, aztán ha valami elromlik akkor keresgéljem, hogy minek hogy van a garanciája.
Illetve ha valaki bele tud kötni a konfigba szívesen fogadom, egyelőre amit megkaptam, hogy az 500gb ssd kevés lehet.
Nem ismerem oket, de az ertekelesuk jo, es semmi extrat nem csinalnak. Rendeld meg, aztan vedd at, ennyi a sztori, szerintem nem fognak atverni. Arban is jonak tunik, bar nem tudom mire akarod hasznalni, nem erdemes-e egy combosabb gpu.

davi10
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

HozzászólásSzerző: davi10 » 2022. június 25., szombat 13:00

Sziasztok!

A Skynet Computerrel van valakinek tapasztalata? Náluk néztem ki ezt (H610M-K, i5-12400F, 3060 12gb) 32gb rammal, 500 gb ssd + 2tb hdd. Összerakosgattam ezt máshol is, sehol nem jött ki ilyen olcsón, ez 440k lenne most. Külön-külön keresgélve a komponenseket se találtam nagy különbséget az árakkal, és olyan sokat nem vacakolnék ezzel, hogy 5 különböző boltból veszem a cuccokat, aztán ha valami elromlik akkor keresgéljem, hogy minek hogy van a garanciája.
Illetve ha valaki bele tud kötni a konfigba szívesen fogadom, egyelőre amit megkaptam, hogy az 500gb ssd kevés lehet.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. június 22., szerda 13:48

Süti írta: Oparet olvastam, érik az a szemműtét. :lol:
https://player.hu/eletmod/gesztesi-mate ... szemmutete

:mrgreen:
thereisonly1ronaldo

NewZoo
Kedvenc játékosaid: Zidane; Ramos

HozzászólásSzerző: NewZoo » 2022. június 22., szerda 13:31

Köszönöm nem is tudom erre miért nem gondoltam :lol:

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. június 22., szerda 13:12

Oparet olvastam, érik az a szemműtét. :lol:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. június 22., szerda 12:30

NewZoo írta: Hali, telefonra lehet valahogy reklámblokkolót tenni(chromet használok)? Találtam egy adblocker browsert, ami tökéletesen működik de nem tudom, hogy mennyire biztonságos.
hasznalj operat
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. június 22., szerda 11:25

Nekem Adaway megy, de roottal. 0 reklám. Root nélkül nem tudom milyen. (android)
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Vissza: