Kosárlabda (NBA, Euroliga stb.)

Forma-1, kézilabda, kosárlabda, motorsportok, Olimpia és minden más.
hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: Kosárlabda (NBA, Euroliga stb.)

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. június 22., szerda 13:47

most neztem vegig a t-mac, gilbert, matt barnes 'nba finals watch party' podcastot, imadnivaló, ahogy kutyazzak a mai nba-t es az edzőket :lol:

jó volt hallani, hogy ugyanazokrol a dolgokrol beszéltek, amik nekem is bökik a csőrömet evek óta, hogy milyen gyenge szinvonalu a mai kosarlabda a korabbihoz képest, nincs palank alatti kizaras vedooldalon, nincs labdás kettőzése, a védekezés lagymatag, eszetlen hajigalas megy mindenutt attól is, akinél nem zsigerbol jön, hanem csak tanulta, látszik is a meccseken sajnos.....
thereisonly1ronaldo

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. június 17., péntek 19:42

Tjacks írta: Menjetek inkább barkleyt hallgatni, faszi eszméletlen pitiáner, a warriorsból két embert emelt ki: bob myerst+ otto portert. :lol:
Nem kell komolyan venni, csinálja a showt :D unatkozik. Mondjuk kicsit én is, szerintem megnézek még valami NBA döntőt amíg van league passem.

Off: nem tudom ki ez a Tchouaméni, de azt hittem Antet igazolta a Real.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. június 17., péntek 19:33

Menjetek inkább barkleyt hallgatni, faszi eszméletlen pitiáner, a warriorsból két embert emelt ki: bob myerst+ otto portert. :lol:

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. június 17., péntek 18:53

Anthony írta: Én sem akarom elvenni a Boston érdemeit de 7 meccsen tudták legyűrni a járókeretes Miamit és a szintén sérültekkel és hiányzókkal küzsködő Bucksot. Kb. örülhetnek hogy eljutottak a döntőig is, jövőre sem hiszem hogy könnyebb lesz majd az a Kelet, inkább arra mernék fogadni hogy nehezebb. Nem várom a Bostont a döntőbe a következő évben.
Bármikor bármelyik GSW ellenfél elé veszem a Middleton nélküli Bucksot is. Persze azért ott volt egy MVP meg Doncic, de a Bucks tavaly bajnok lett azért mégis csak.

Amúgy ha már Doncic meg Wood lett említve, remélem okosan építik be, azért eddig rendre csak bottom5 csapatokban villogott.

Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2022. június 17., péntek 15:57

Anthony írta:
nmate írta: Nem akarom elvenni a GSW érdemeit egyébként, de ég és föld a különbség a Boston és a Warriors útja között a döntőbe. Bucks - GSW meg érdekelt volna, Giannisszal mit kezd Green :mrgreen:

Jövő héten draft. Jabari Smith Jr megvan? Ha fejben rendben lesz a gyerek, kapunk egy jó tehetséget. Sajnos Magic fogja elvinni, szóval süllyesztő :lol:
Én sem akarom elvenni a Boston érdemeit de 7 meccsen tudták legyűrni a járókeretes Miamit és a szintén sérültekkel és hiányzókkal küzsködő Bucksot. Kb. örülhetnek hogy eljutottak a döntőig is, jövőre sem hiszem hogy könnyebb lesz majd az a Kelet, inkább arra mernék fogadni hogy nehezebb. Nem várom a Bostont a döntőbe a következő évben.
Middletonos teny,azzal egyet ertek meg. De ne tegyel mar ugy mintha a Celtics egeszseges lenne. Smart meccseken at volt gametimedecision,egyaltalan nem volt egeszseges. TimeLord meccseket is hagyott ki,ha ez nem PO,donto esellyel, legalabb 1 honapot,ha nem tobbet ult volna ki serulessel. Serultebb volt kb barkinel,en felek,hogy ez meghatarozo is lehet majd hosszu tavon. Tatum valla feltunoen serult,sokkal szarabbul megy neki dobas mint elotte.
Ha csak Williams egeszseges,6 meccsen behuzzuk max... Amikor a palyan volt 1 ha nem 2 kategoriaval jobbak voltunk a Heatnel. Meg ugy is tartom,hogy Lowry volt itt anagy hianyzo nem is Herro,akit megettunk vedekezesben. O kicsit is serulten mar szar,de egeszsegesen rendes alapot adott volna a Heatnek.(Marmimt Lowry,nem Herro)
Ez nem tavalyi Suns,hogy egeszegesen vegiggyalogolunk,mert kihal a konferencia.. :D
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. június 17., péntek 15:20

Én mindent megértek, hogy eye test meg szemcsepp, akármi, de ezt mégis honnan szeded ezt a testfelépítés/izomzat dolgot?
Semmi gondot nem látok ezen a téren, megvan a szükséges atletikussága a gyereknek.
fluidity, izomzat, lazaság (nem ugy :lol: ) felépítés, kb most van a tetején, innen csak gynegébb lesz, ilyen kötött izomzatnal nagyobb a sérülés lehetősége is.

amirol beszelek, hogy hasonlits össze egy 24 éves kobe es tatum mozgását (nyilvan az elobbi tök más szint, de a magassag, suly kb hasonlo)

mindegy, nem kell egyetérteni, en ezt igy latom, igy gondolom
thereisonly1ronaldo

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2022. június 17., péntek 15:19

Melyik HOF jatekos ez szerintetek?

2x MVP, 3x Finals MVP, 10x All-Star, 10x All-NBA, 6x All-Defense

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Bron es Curry kozott a kulonbseg

Gascoigne
Kedvenc játékosaid: Paul/Fernando/Roberto

HozzászólásSzerző: Gascoigne » 2022. június 17., péntek 15:16

hehetheoriginal írta: Lattam oket tobbszor az ev soran, miota klay visszajott, egy kb 80%os formaban a regihez kepest, azota egyértelmű volt nekem, hogy ekkora firepower ellen senkinek nincs eselye, tul sok a jol hajito ember, igy meg a 0/9ek is belefertek, foleg ugy, hogy keleten az osszes csapat max 2 sztarral rendelkezik. Gsw mindig is nagy hangsulyt fektetett a védekezésre (marmint ez a mostani generacio, stefan, klay, dray, elotte mint a nuggets a 80as evekben vagy dantoni csapatai csak a hajitas ment esznelkul), ugyhogy sima papirforma, ezert mondtam, hogy gecinagy blama lenne/lett volna, ha stefan ez ellen az atlag celtics ellen kiszop.

Viszont most, hogy ugyanannyi a gyűrű, mint alltimegoatvalahalegjobb lebumnak, kezdodhetnek az erdekes beszelgetesek, vagy remélhetőleg mindenki visszakerul a fejekben a megfelelo helyekre, szepen mindenki mj mögé, ahogy kell.
Kurvara nem volt semmi 0/9ek tobbes szamban, pont, hogy Curry lenyomta a torkodon a nevetseges hot take-jeidet. Csurod, csavarod, a beidegzodott gyulolkodesedet tenyek a budos eletben nem zavartak.

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2022. június 17., péntek 15:08

nmate írta: Nem akarom elvenni a GSW érdemeit egyébként, de ég és föld a különbség a Boston és a Warriors útja között a döntőbe. Bucks - GSW meg érdekelt volna, Giannisszal mit kezd Green :mrgreen:

Jövő héten draft. Jabari Smith Jr megvan? Ha fejben rendben lesz a gyerek, kapunk egy jó tehetséget. Sajnos Magic fogja elvinni, szóval süllyesztő :lol:
Én sem akarom elvenni a Boston érdemeit de 7 meccsen tudták legyűrni a járókeretes Miamit és a szintén sérültekkel és hiányzókkal küzsködő Bucksot. Kb. örülhetnek hogy eljutottak a döntőig is, jövőre sem hiszem hogy könnyebb lesz majd az a Kelet, inkább arra mernék fogadni hogy nehezebb. Nem várom a Bostont a döntőbe a következő évben.
hehetheoriginal írta: nem látom, hogy tatum a kötött izomzatával es a fejbengyengesegevel hogy tud elorebb lepni, horford meg vén lesz lassan télleg.
még ha tatum fejben túl is lép a piros vonalon - ami pl hardennek sosem sikerül -, akkor is a felépítése, izomzata nem fogja a szűk elitbe engedni. sztem.
Én mindent megértek, hogy eye test meg szemcsepp, akármi, de ezt mégis honnan szeded ezt a testfelépítés/izomzat dolgot?
Semmi gondot nem látok ezen a téren, megvan a szükséges atletikussága a gyereknek.

Marci77
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2022. június 17., péntek 14:16

bocs a dupláért..

GSW-nek elismerés,jók voltak,lehetett érezni,hogy ők már bajnokok. Greennek a Celitcs nem fekszik,szenvedett is,de a végére összeszedte magát.
Wiggins csere már anno tetszett,ki is jött belőle az elit roleplayer. Remélem fejben el is fogadja ezt,és nem megy vissza a Minnys szintre.

Curry zseni,all-time top 15 kérdés nélkül,öröm nézni,kár hogy ellenünk csinálta :lol:
Remélem aki mondja a faszságokat, hogy csak hajigál és ennyi, figyelt.Zseniális,és alulértékelt, ahogy eljut a gyűrű közelébe, és ott befejez. Az meg,hogy mennyire vonzza a védelmet statokkal nem igazán leírható,látni kell. Örülök,hogy sok kétkedőnek odavágott.

Szerintem ez a Curry jobb mint a 16os. Talán az jobban dob még ennél is,de ez all-around egy jobb Steph. Jobb passzoló, jobb védő.
Lebron Heat vs Lebron Cavs szerű. (Heates jobb és aktívabb védő volt,és fizikalitás miatt nehezebben megállítható,ha betört,de a Cavses sokkal jobb playmaker, shooter, kiforrottabb, megállíthatatlanabb,az volt a jobb verzió) (2017es PO,döntő első meccs, talán minden idők legjobb teljesítménye)

Marci77

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2022. június 17., péntek 13:49

Csókolom, megjöttem,szomorú nem vagyok,de sajnálom. Ahhoz képest,hogy már szezon előtt eltemettem a csapatot,aztán kezdés után méginkább, ez csoda.(Máskérdés,hogy az elején lévő gondok jöttek most elő,és ezért vesztettünk)
:zoldsalas:

Tatum,Brown stb témákhoz:
Tjacks írta: Bostonnál tatum-brown párossal szerintem nincs gond. horford sztem pótolható. elöbb venném elő smartot, lehet hogy év védő játékosa lett de irányítói skillek full átlagosak, emelett nagyon hamar elszáll az agya és akkor jönnek a könnyű eladott labdák meg a hiszti.

padra kell +2 fő, de nem létszámban hanem minőségben.perimeter shooterek.
Smart nem egy maxos játékos,keres vagy 17 millát talán,nála már ez is felültejesítés a fizuhoz képest,senki nem vár tőle többet,ő hozza a maxát,de ez ennyire elég. Konf döntőig megéltünk az ő és Tatum adta playmakinggel valahogy.
A duóval van gond,mert ez egy gyengébb Kawhi-PG duó utánzat és még onnan is nagyon hiányzott a playmaking. Ha nem szerzünk rendes irányítót,nem jutunk feljebb,de még ide vissza se. Mindennél fontosabb, cseremagasnál,triplázónál is. De még valami egydimenziós scorer is elég leehtne,aki néha felébresztené a csapatot, akkor is ha nettó negatív és fos védő mint pl Crawford volt az utolsó éveiben. Mert 1 azaz 1 ember van aki bármit is ér felállt védelem ellen,Brown. Cserébe ő meg nem tud labdát vezetni és kb passzolni :D
hehetheoriginal írta: nem látom, hogy tatum a kötött izomzatával es a fejbengyengesegevel hogy tud elorebb lepni, horford meg vén lesz lassan télleg.
még ha tatum fejben túl is lép a piros vonalon - ami pl hardennek sosem sikerül -, akkor is a felépítése, izomzata nem fogja a szűk elitbe engedni. sztem.
jaylen brown nekem sokkal stabilabbnak tunik fejben es fizikumban is, csak ugye ki lett kialtva nagyembernek tatum, onnan nehez mar prioritast valtani.
sztem celtics megprobalja meg jovore, de aztan ha nem megy, en robbantanám, cserelnem tatumot mindenkepp.
Én sose szerettem Tatumot,mindig Brown fan voltam. Brown fejben sokkal erősebb és aggresszívabb. Ő nekimegy a védelemnek,ami kb életben tartott minket az utolsó két körben necces szitukban. Jobb scorernek mondanám a mentalításuk miatt is.
Tatum már jobb védő,jobb passzoló,jobb labdavezető (Bár Brown kb átlag alatti,Tatum meg átlagos,szóval ez semmit se jelent),jobb shooter,de nagyon nem áll össze. Nagyon pörgeti a Kobe témát ami már kvára fárasztó,de közben a legfontosabb tulajdonsága,a mentalitása van fényévekre. Sérült a válla,nem dob jól,oké,akkor törjön be basszus,nem kicsi,nem nagyon lett volna aki megállítja.
Mégegyszer nem jutunk ide így,ha nem lesz egy kurva jó irányító a csapatban(Vagy egy Rubio,Monte Morris,bőven elég lehet),aki kezd valamit felállt védelem ellen. Mert a 2 sztárunk szórja a labdát,mint fanok a szotyit...
Én se örülök,hogy az eleje óta ki van kiáltva Tatum a királynak,bár úgytűnik Brown elfogadta.
Nézem,látom Tatum rekordjait (eladott labdákat is :D),de én nem lettem meggyőzve,szerintem a Bucks óta kb (bár valahogy ott is vegyes érzések voltak bennem), volt 1 vagy 2 "Tatum meccs" max. Jöttek a statok,de a sztár impact nem annyira. Nets ellen még pozitívabb voltam.
Nem fogjuk cserélni Tatumot,főleg,hogy ő van felhypeolva,ha valaki megy Brown lesz,de ha playmaker jön a helyére,akkor az is működhet. Tatumért nem kapnánk jó ellenértéket. (Brownért se)

Ha valaki szupersztár,azt érzed,mert félsz tőle. Lebron,Giannis,Kawhi,Steph,KD,Luka,Jojo,Jokic.(POban még Butler is soso) Szerintem Tatumtól senki se fél,és jövőre se fog.
Megjegyzem nekem ADvel is hasonló gondjaim voltak/vannak,de nála legalább néha éreztem ezt.

nmate írta: Jövő héten draft. Jabari Smith Jr megvan? Ha fejben rendben lesz a gyerek, kapunk egy jó tehetséget. Sajnos Magic fogja elvinni, szóval süllyesztő
Azért Bambát összerakta az új crew,Wagner jó,Carter jó, Cole Anthony is jó volt már,nem feltétlen süllyedne el.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. június 17., péntek 13:31

csababarca írta: az a komoly, hogy úgy hozta ezeket a számokat, hogy kb terített betli volt a Finalsban.
Szerintem kb. egyértelmű, hogy erőben fogyott el a Celtics és Tatum is, túl nagy volt a hajrá, már a Miami ellen is voltak apró leolvadások, pedig ott mindenki sánta volt. Bucks ellen ugyan nyertek, de mindenki kifulladt abban a győzelemben.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. június 17., péntek 13:15

nmate írta:
Tatum had a crazy playoff run:

— 1st in points
— 1st in assists
— ECF MVP
— Youngest ever with 600/100/100
— Beat KD, Giannis, Jimmy
— Dropped 46 down 3-2 at Bucks
— Dropped 13 assists in Finals debut
— Won 2 Game 7s
24 évesen nem olyan rossz ez azért, főleg, hogy a csapatod 11 votl keleten decemberben.
az a komoly, hogy úgy hozta ezeket a számokat, hogy kb terített betli volt a Finalsban.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. június 17., péntek 12:51

Tatum had a crazy playoff run:

— 1st in points
— 1st in assists
— ECF MVP
— Youngest ever with 600/100/100
— Beat KD, Giannis, Jimmy
— Dropped 46 down 3-2 at Bucks
— Dropped 13 assists in Finals debut
— Won 2 Game 7s
24 évesen nem olyan rossz ez azért, főleg, hogy a csapatod 11 votl keleten decemberben.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. június 17., péntek 9:16

Tjacks írta: ma nincs ember az nbaben aki fizikálisan ( kar fesztáv,tempó,erő stb) felveszi a versenyt vele.
Azért érdemes visszanézni Horford mit védekezett rajta. Neki megvannak az adottságok ehhez. Teljesen nem lehet megállítani, de bőven Horford volt a kulcs a Boston továbbjutásnál a Bucks ellen.

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. június 17., péntek 9:01

ezzel nem lehet vitatkozni, sokkal könnyebb párharcai/ellenfelei voltak a warriorsnak.

Giannis-al sok mindent nem lehet kezdeni, betörésnél eléállsz és reméled hogy megmaradnak a fogaid,csontjaid. :mrgreen: vagy odaütsz és mehet a fault/büntetőzés vagy a kiosztás és a wide-open 3.

ma nincs ember az nbaben aki fizikálisan ( kar fesztáv,tempó,erő stb) felveszi a versenyt vele.

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. június 17., péntek 8:55

Bostonnál tatum-brown párossal szerintem nincs gond. horford sztem pótolható. elöbb venném elő smartot, lehet hogy év védő játékosa lett de irányítói skillek full átlagosak, emelett nagyon hamar elszáll az agya és akkor jönnek a könnyű eladott labdák meg a hiszti.

padra kell +2 fő, de nem létszámban hanem minőségben.perimeter shooterek.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. június 17., péntek 8:50

Nem akarom elvenni a GSW érdemeit egyébként, de ég és föld a különbség a Boston és a Warriors útja között a döntőbe. Bucks - GSW meg érdekelt volna, Giannisszal mit kezd Green :mrgreen:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. június 17., péntek 8:38

nem látom, hogy tatum a kötött izomzatával es a fejbengyengesegevel hogy tud elorebb lepni, horford meg vén lesz lassan télleg.
jaylen brown nekem sokkal stabilabbnak tunik fejben es fizikumban is, csak ugye ki lett kialtva nagyembernek tatum, onnan nehez mar prioritast valtani.
sztem celtics megprobalja meg jovore, de aztan ha nem megy, en robbantanám, cserelnem tatumot mindenkepp.

mindenesetre kabaré es bennyhill jovore is lesz eleg, kyrie, harden, westbrook faszsagait es vergodeseit lehet majd kacagni boven.
csak egyszer már a tiszta sport miatt tudna az ember leülni végre....

másik dolog, hogy a gswben a sok fiatal/ujonc bajnok - és még akkor wisemanrol nem is beszeltunk - all majd most sorba tartva a markait a pénzekért, azt meg sztem lehetetlen kifizetni, szoval ott is lesz valtozas boven sztem.

in the meantime christianwoodot megszerezte a dallas, mindig is a t-mac szeru magas technikas jol dobo atletikus arcokat csipaztam, azert ott lukával lehet baszni majd.
thereisonly1ronaldo

Tjacks

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. június 17., péntek 8:34

hehetheoriginal írta:
nmate írta: Legnagyobb óvodás téma a "ki a goat", mindenki elfogult olyan, mint az en apukám erősebb 5 évesen.
ezt monnyad az egesz usa sportmedianak, ahol naponta téma :lol:

btw nyilvan az mondja ezt, hogy nem is fontos, akinek a kedvence igába van téve, vagy jön a felismerés, hogy azért mike egesz mas szint volt minden téren. :mrgreen:

én mint az egyik legnagyobb MJ rajongó ( 96-97,97-98-ban miatta kattantam rá kis szarosként a kosárlabdára) kérdezem a legnagyobb tisztelettel: ki a faszt érdekel most Jordan? :D meg lebron? teljesen más karakterek, teljesen más stílus, fizikum stb.

viszont egy dolgot tudok: anno MJ miatt lettem nba+bulls fan, visszavonulás után nekem az nba már nem volt ugyanaz. 2014-2015ben szembe jött velem ez a draftolt warriors és amit ők - élükön curryvel- csináltak, csinálnak a mai napig az kalap emelős, azóta követem újra az nba-t.

ahogy klay kedvenced mondaná: all we do is shoot threes and win championships. :mrgreen:

Vissza: