HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2022. június 7., kedd 13:14
Úgy írom ezeket, hogy elsőkézből érintett vagyok, magyar-cigány emberként. Persze, én is tapasztalom minden negatívumát: furán néznek egy boltban, vagy most ma éppen egy puccos autószervízben, és nem tagadom, van, hogy zavar és idegesít. De így 30 fölött már úgy vagyok vele, hogy ismeretlen emberek előítéleteivel nem foglalkozom. Mint ahogy azzal sem, hogy különböző szervezetek zászlaja alatt tegyek bármit is, azzal szerintem sokat nem lehet elérni. Ellenben vezetője vagyok 300, javarészt fehér embernek, akik döntő többségét a legkisebb mértékben nem érdekli, hogy az aki a szószéken áll milyen származású. Szerintem azzal többet teszek a magyar cigányságért, mint bármilyen szervezet tagjaként. Vagy az, hogy egy csúcsvezető azt mondta nekem például, hogy nálad semmilyen pozitív diszkriminációra nem volt szükség ahhoz, hogy rád bízzanak egy egyetemi kutatóintézet vezetését, mert a tehetséged vitt oda. Szerintem ezekben a csendesen elvégzett dolgokban van a titok nyitja, nem a sajtóban. A focimeccs mindig is ilyen volt, meg fog szólalni ez a hang is, az a hang is, az, hogy mostanában a média ennyire előtérbe hoz mindent, az már egy másik kérdés.