Halfkey írta:
Hogy nem jó a nettó fizetés százalèkában bruttó prémiumot nèzni, mindkettõ legyen ugyanaz.
De nem ez a lényeg, hanem amit alatta írtam: nekem meglepõ hogy ilyen kevès, szerintem ez hiba is a focivilágtól. Kevesebb fizu és több prémium kellene az embereinkek, akkor kevesebb lenne talán a Bèla szitu is.
Furcsán mosod össze a kétdolgot, amit írtam.
Az első rész, bruttó 800ezer a jutalom. Te azt írtad, hogy
Meglepne ha fél millió lenne a prémium, az nagyon kevés a fizetéseikhez képest.
Ha a szakmáfvan bekerülsz az adott évben a legjobb 0,01%ba, és kapsz érte fél havi fizu prémiumot, szerintem anyáznál

A fél millára reflektáltál, mint fél havi fizu, akkor az bruttó 12m évente. A csapatnak több, mint az 50% nem keres ennyit, ergo több, mint félhavi fizetésről van szó.
A másik rész, hogy mi nem a Barca vagyunk, hogy horror fizetéseket adjunk, mert most hogy Bale távozik, Hazard kap nettó 12m-t, mint legmagasabb fizetés, a te kedvedért, ez nagyjából akkor bruttó 24 millió, ha továbbra is igaz az 50%-os szorzó br és net között.
A kettő eremdményeképpen az alábbi következtetésre jutottam.
Így Hazard kap egy fél havi fizunál valamivel többet, ami pont annyival több, mint amennyit hozzátett a győzelemhez. De pl. Valverdének két havit jelent nagyjából.
Egyébként a korábbiakban is ez a bónuszszisztéma volt jellemző a Realra, és az eredménylistából nem az jön le, hogy ne lennének motiváltak.
Ellenben a Barcánál a BL győztes években mindig arról panaszkodtak, hogy a kifizetendő bónuszok nehéz helyzetbe hozták a klubot.
Persze lehet csökkenteni az alapfizetést, de még mindig a játékosok vonzzák be (legalábbis hatalmas részük van benne) a nézőket a stadionba.