Elektronika
- ___Samy___
Re: Elektronika
lan-lan kotes
Ip tartomany ugyanaz legyen
Ip cimet allitsd at
Dhcp szervert kapcsold ki
Az atjaro meg legyen a fo router
Igy konfigold a beiktatasra kerulo routert, es elvileg menni fog.
Ip tartomany ugyanaz legyen
Ip cimet allitsd at
Dhcp szervert kapcsold ki
Az atjaro meg legyen a fo router
Igy konfigold a beiktatasra kerulo routert, es elvileg menni fog.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
Szia,h3x0r írta: Emeletes haz. Az internet kabel az emeleten jon be. Az emeleten es a foldszinten is van 1-1 TP-Link Archer C6, AC1200 router. Egy ethernet kabellel van osszekotve, jol be van allitva, tokeletesen mukodik. Viszont most ugy alakult, hogy 4 kabelt kell huzzak az emeleti routerbol. Osszesen van 4 kimenet, de abbol egyet mar elfoglal az, ami a foldszintre megy, szoval 1-el minuszba vagyok. Ha berakok egy regi tp link routert (TL-WR841N) termeszetesen wifi nelkul, az ugy mukodni fog? Vagy mindenkepp vegyek egy switch-et, ha igen milyet? Koszi elore is!
Elméletileg működnie kell. Egy DHCP szolgáltatást kapcsolj ki a 3. routeren és szerintem rendben lesz.
Szerk.: Ja és a WAN portot ne használd a megosztáshoz.
- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Emeletes haz. Az internet kabel az emeleten jon be. Az emeleten es a foldszinten is van 1-1 TP-Link Archer C6, AC1200 router. Egy ethernet kabellel van osszekotve, jol be van allitva, tokeletesen mukodik. Viszont most ugy alakult, hogy 4 kabelt kell huzzak az emeleti routerbol. Osszesen van 4 kimenet, de abbol egyet mar elfoglal az, ami a foldszintre megy, szoval 1-el minuszba vagyok. Ha berakok egy regi tp link routert (TL-WR841N) termeszetesen wifi nelkul, az ugy mukodni fog? Vagy mindenkepp vegyek egy switch-et, ha igen milyet? Koszi elore is!
- Süti
Délután meg jön a hír hogy részeg kamionos tarolt le egy óvodás csoportot...

Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Szakmai válasznak már leírtam hogy a kettő fizikailag nem választható szét, nem lehet olyan kábelt gyártani ami nem viszi csak az egyiket. Hiba persze mindenben a világon elképzelhető, de nem azért mert "az olyan HDMI nem viszi a hangot". Az hogy a képet tisztán vigye, a hangot sehogy, meg abszolút szoftveres kérdésnek hangzik nem hardveresnek. Általában millió troubleshoot kérdést talál az ember mindenről a neten és problémamegoldást, érdekes módon a te problémádnak senkinél nem az volt az oka hogy "szar a kábel", hanem az hogy szoftveresen nem kattintott valamit - ahogy itt alább a fórumban is ez volt a probléma. Távoli tippre amit csináltál a kábelhibával az a "have you tried turning on and off again" lépés, az újra bedugás után be tudta automatikusan állítani a szoftver a dolgot. De tudom, az egész világ mindig fordítva megy a kibaszott autópályán, pedig te tudod mi az irányhehetheoriginal írta: nagyon expert válasz, ez aztán megmagyarázza, hogy ugyanaz a hardver miert nem mukodik egyik kabellel, masikkal meg igen
neved mátol halfke...gyelmű![]()

- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Hehe nem tököl sose, nem számítanak nála a szabványok, ha fekete, meg hosszú, ő bedugja. Story of his life...Halfkey írta:Úgy hogy a kábelre fogtad a balfaszságod.hehetheoriginal írta:
Hu meglepodnel, ra van irva a dobozra, hogy mindent is, aztan lofasz.
Tobb kabellel volt ilyen bajom, ugyanaz a setup, aztan az egyik mukodott, a masik nem, ezt hogy magyarazod?
Szemmutet megvolt, fulmutet nem kell, mert halistennek nem kell a faszsagaidat hallgatnkm, eleg csak olvasni![]()

(amúgy ez a hang érdekes, a 2019-es céges skype egy darabig MINDIG azt csinálta, hogy ha rádugtam a gépet a dokkolóra, átállította a lejátszást az egyik monitorra és ott "csörgött", de aztán szemműtét és jó lett..)
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
- hehetheoriginal
nagyon expert válasz, ez aztán megmagyarázza, hogy ugyanaz a hardver miert nem mukodik egyik kabellel, masikkal meg igen 
neved mátol halfke...gyelmű

neved mátol halfke...gyelmű

thereisonly1ronaldo
Úgy hogy a kábelre fogtad a balfaszságod.hehetheoriginal írta:Hu meglepodnel, ra van irva a dobozra, hogy mindent is, aztan lofasz.Halfkey írta: Konkrétan HDMI 1.0 óta alap hogy visz hangot is, nem is lehet technikailag elkülöníteni a kettõt. Én nemtudom hehito milyen kábeleket dugdos a HDMI portjába, de a kínai fosok is mind tudják ezt. Lehet szemmūtét megvolt, de fül még nem?![]()
Tobb kabellel volt ilyen bajom, ugyanaz a setup, aztan az egyik mukodott, a masik nem, ezt hogy magyarazod?
Szemmutet megvolt, fulmutet nem kell, mert halistennek nem kell a faszsagaidat hallgatnkm, eleg csak olvasni![]()
- hehetheoriginal
Hu meglepodnel, ra van irva a dobozra, hogy mindent is, aztan lofasz.Halfkey írta: Konkrétan HDMI 1.0 óta alap hogy visz hangot is, nem is lehet technikailag elkülöníteni a kettõt. Én nemtudom hehito milyen kábeleket dugdos a HDMI portjába, de a kínai fosok is mind tudják ezt. Lehet szemmūtét megvolt, de fül még nem?![]()
Szemmutet megvolt, fulmutet nem kell, mert halistennek nem kell a faszsagaidat hallgatnkm, eleg csak olvasni

thereisonly1ronaldo
Konkrétan HDMI 1.0 óta alap hogy visz hangot is, nem is lehet technikailag elkülöníteni a kettõt. Én nemtudom hehito milyen kábeleket dugdos a HDMI portjába, de a kínai fosok is mind tudják ezt. Lehet szemmūtét megvolt, de fül még nem?

-
- Kedvenc csapatod: Los Blancos
Oké, én tudtam, hogy jó az, csak nem irtam meg, gondoltam magától értetődő.hehetheoriginal írta: Azert irtam, mert fontos, hogy milyen a kábel, nem mind tud audiot atvinni.
De ha mukodott korabban, amit nem irtal, akkor nyilvan szoftver
Meg amugy szemmutet, hogy eszrevedd az ikont, ahol beallitod a dolgokat![]()
Eleve eszembe se jutott az ikon, mert minimálisan használok pct, nincs benne rutinom, de most eszembe jutott pár régi játék, ami kimaradt, aztán gondoltam megnézem tudom e pótolni a gépemen.
Szemműtéten túl vagyok már 10 éve, írtam is az offba, amikor téma volt.

- hehetheoriginal
Azert irtam, mert fontos, hogy milyen a kábel, nem mind tud audiot atvinni.
Meg amugy szemmutet, hogy eszrevedd az ikont, ahol beallitod a dolgokat
Meg amugy szemmutet, hogy eszrevedd az ikont, ahol beallitod a dolgokat

thereisonly1ronaldo
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
hehe csak a fogyasztói társadalmat akarja pörgetni, hogy legyen mit szállítania a kamionjávalgutihaz14 írta:hehe megszagértette ezt is. örülj hogy nem szemműtétre küldöttDonát írta: Megoldódott, köszi srácok!![]()
Igazából nem tudom mi volt, bementem a vezérlőpultba, ott már a tv hangszóróját írta, leokéztem, és működött.
Hehe, nem kínai szar, teljesen jó kábel ez, és korábban minden hangot átjátszott, most sem vele volt a baj, de köszi a feltételezést.![]()
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
egy 64 éves Real Madrid drukker
hehe megszagértette ezt is. örülj hogy nem szemműtétre küldöttDonát írta: Megoldódott, köszi srácok!![]()
Igazából nem tudom mi volt, bementem a vezérlőpultba, ott már a tv hangszóróját írta, leokéztem, és működött.
Hehe, nem kínai szar, teljesen jó kábel ez, és korábban minden hangot átjátszott, most sem vele volt a baj, de köszi a feltételezést.![]()
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo

-
Megoldódott, köszi srácok!
Hehe, nem kínai szar, teljesen jó kábel ez, és korábban minden hangot átjátszott, most sem vele volt a baj, de köszi a feltételezést.

Hehe, nem kínai szar, teljesen jó kábel ez, és korábban minden hangot átjátszott, most sem vele volt a baj, de köszi a feltételezést.

nem is látni a vezérlőpult / hangban hogy lehetne kimenet a hdmi?Donát írta: Megy egy játék a laptopon (Shovel Knight), ami HDMI-n keresztül rá van kötve a tvre, de a kábel csak a képet viszi át, a hangot nem. A laptop hangszórójából szól továbbra is a hang. Sosem találkoztam korábban a jelenséggel, esetleg valaki tud rá valami megoldást?
valamelyik univerzumban:

- wZoLee7
- Kedvenc csapatod: REAL MADRID
A hangnal kulon be kell allitani h mi legyen a kimeneti hang, elvileg ott kell lennie a tv nek is az opciok kozott. Marmimt a rendszer beallitasokon belulDonát írta: Megy egy játék a laptopon (Shovel Knight), ami HDMI-n keresztül rá van kötve a tvre, de a kábel csak a képet viszi át, a hangot nem. A laptop hangszórójából szól továbbra is a hang. Sosem találkoztam korábban a jelenséggel, esetleg valaki tud rá valami megoldást?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wZoLee7 2022. május 31., kedd 20:52-kor.
- hehetheoriginal
hdmi kabelcsere valszeg, nem a kinai szart kellDonát írta: Megy egy játék a laptopon (Shovel Knight), ami HDMI-n keresztül rá van kötve a tvre, de a kábel csak a képet viszi át, a hangot nem. A laptop hangszórójából szól továbbra is a hang. Sosem találkoztam korábban a jelenséggel, esetleg valaki tud rá valami megoldást?
thereisonly1ronaldo
-
Megy egy játék a laptopon (Shovel Knight), ami HDMI-n keresztül rá van kötve a tvre, de a kábel csak a képet viszi át, a hangot nem. A laptop hangszórójából szól továbbra is a hang. Sosem találkoztam korábban a jelenséggel, esetleg valaki tud rá valami megoldást?