HozzászólásSzerző: Thiago11 » 2013. november 5., kedd 17:41
Géci
Szerintem a legtöbbeknek azért szúrt szemet, amit írtál, mert leginkább az jön le, hogy a Barca csak egy "jelentéktelenebb" klub, akiknek az utóbbi néhány évben kjött a lépés. Tény, hogy az utóbbi 7-8 évben volt a csapat legsikeresebb időszaka, ami a kupákat illeti, mégis Európa elitjében volt számon tartva. Az is tény, hogy a Real mellett Spanyolországban a legnívósabb klubnak számított/számít.
De ott van pl. a Milan. Nem kevés évet kell visszamenni ahhoz, hogy bármilyen sikert találhassunk náluk, mégis Olaszország (és egész Európa) talán legnagyobb hírű klubja.
R.M.C.F.
Ha tényleg olyan régóta szurkolsz a Realnak és követed a nemzetközi focit, akkor tudhatod, hogy mindig a nagy klubokat szídják legjobban. Én '97 óta vagyok elkötelezett Barca szurkoló és tapasztaltam, hogy volt olyan időszak amikor inkább Titeket magasztaltak és minket köpködtek. Elég csak az első Van Gaal-érára gondolni, mikor szinte egy az egyben a holland válogatottal álltunk fel, a klub addigi sikerkovácsait pedig elüldözte.
De hasonló volt például az Ajax-szal amikor Bl-t nyertek. A következő évben szinte mindenki a Juve-nak drukkolt. Aztán az ezredforduló körül a Real és MU volt az alfa és az omega.
De mindenhol megvan ez. Itt Debrecenben kis pö...ös korom óta a Loki-Fradi harc dúl. Még akkor is amikor a zöld-fehérek a másodosztályban vitézkedtek.
Viszont manapság főleg az Internet előretörésével, sokkal inkább változik a helyzet. Hogy ez jó vagy rossz irány, azt mindenki döntse el maga. De ugyanez van a televízióval. Már 6-7 magyar nyelvű sportcsatorna van, nyilván jobban meg tudja osztani az embereket. Nem akarok azzal jönni, hogy bezzeg az én időmben, mert egyrészt hülyeség, másrészt nem vagyok még olyan idős, viszont akkoriban még nem nagyon volt ilyen befolyásoló tényező. De kérdem én jobb volt? Persze megvolt a szépsége, hogy vettem a Sport plusz focit meg az NS-t, hogy hátha találok egy cikket vagy képet a kedvenc csapatomról, hétfő éjjel meg néztem a Eurogoals-t, hogy legalább a spanyol bajnokság összefoglalóját lássam, mert egész meccseket nagyon ritkán láthattam. A '97-es KEK-döntőt egy hétig néztem folyamatosan videón. Még ma is emlékszem minden percére. Egy kicsit elkalandoztam, csupán azt szerettem volna ezzel mondani, hogy lehet ilyen sz@r a média meg olyan sz@r, azért sok mindent köszönhetünk neki és akkoriban azért nem volt annyira feltűnő ez az utálat, BÁRMELY CSAPAT irányába, mert nem volt annyi médium, ahonnan olvashattuk/hallhattuk/láthattuk volna.
Azon meg nem kell kiaakadni hogy Ganxsta Zolika miket mond. Akit az húz fel, hogy ő mit mond, az (előre is elnézést kérek) meg is érdemli.
Sokan beírjátok, hogy a Zuhanyhíradóban meg XY műsorban miket mondott rólatok valaki, akkor kérdem én, miért nézitek, ha tudjátok ez van benne? Én pl. sosem nézem ezeket (hazudok, mert egy fél Fiesztát meg egy ZH-t láttam), mert elég nekem hallgatni az okosokat meccsek félidejében, végén.
Jól elnyújtottam és néha el is tértem a témától, ezért bocs, csak az én tapasztalatom az, hogy nincs megbélyegezve a Real, del mostanában nagyobb volumenű híreket produkáltatok, mint mondjuk a Juve. Illetve itt volt most Mou, aki nem keltett éppen szimpátiát a közömbös szurkolókban, ahogy anno nálunk mondjuk Van Gaal.