ANDS írta:
Halfkey írta:
Szakács azért kilóg a többi közül, nagyon nem mindegy milyen étteremrõl van szó.
Ez 2 éve volt, az alföldön, egy négycsillagos szállodában.
Alapvetően az a probléma, hogy az egész EU- ban el van cseszve a szakemberképzés, gyakorlatilag alig képeznek szakmunkásokat.
Aki jó és megbízható, az sokat keres itthon is, alkalmazottként is, vállalkozóként is.
Ismerősöm tetőfedő, az ácsnak netto 800 körül fizet.
De óriási szórás van a szakmákon belül is, valóban nem mindegy, egy menzán nem fizetnek ennyit egy szakácsnak.
Sopronban, az egyik felkapottabb hely pl úgy keres pincért, pultost, szakácsot, kb mindent, hogy nem baj ,ha nem értesz hozzá, betanítunk. Ezekszerint szakmabeliek nem akarnak jeletkezni. SZóval "csak jöjjön bárki" jelige van érvényben.
Btw: gondolom a biztosítós munkákat akinek egy csöpp esze van, az elkerüli. Anno, még fősuli után egyik ismerős ajánlott egy ilyen lehetőséget, el is mentem interjúra, de végül nem lett belőle semmi. Lehet jobb is, nem nekem való a házalás, emberek rábeszélése valamire.
Most egy másik ismerős életbiztosításos verzióra akar rávenni, illetve ajánlotta, hogy mostanság eléggé felpörgött a biznisz, jöjjek, segítsek. Ő mellékállásban végzi ezt. Gondolom az összes ilyen, beszervezni minél több embert.