füst írta:
Visszatérve, fontosak a programok, és korábban írta valaki, hogy a média lenne a 0. lépés, hát szerintem nem. Szerintem személyesen kéne lemenni vidékre és nem csak az aktivistáknak, hanem a vezető politikusoknak is, fórumokat tartani, beszélni a helyiekkel, programokat szervezni, és az ott hallottak mentén politizálni a parlamentbe. Nem lemenni a faluba, bólogatni meg igérgetni, aztán meg a 444-nek lenyilatkozni, hogy a vidékiek tájékozatlanok, egy zsák krumplival megvásárolhatók és így nehéz.
Pestről politizálva nem lehet megnyerni a vidéket. Meg amit korábban írtam, az ilyen patkányozás, ostobázás nagyon nem mutat jól, a lekezelő hozzáállás kurvára nagy hiba. Mondhatják a vidékire hogy tudatlan meg tájékozatlan, meg is van/lesz az eredménye.
Ezzel is már elkéstek.
Nálunk is voltak, a fidesz helyi pénzembere megszervezte, hogy traktorokkal kivitte a gazdákat, dudálgattak, kivitt 50-100 romát, nyomatták a kisgrofót, így semmi értelme nem volt a fórumnak.
Ezek után mi a következtetés?
Csak azt mondom, hogy baromi nehéz helyzetben van az ellenzék, mert a "vidék" az már elköteleződött. Ki ezért, ki azért.
Ezen változtatni egy kampányidőszak alatt nem lehet.
Ha 2026-ra szorosabbá akarják tenni, akkor már ma indulni kéne, és próbálni meggyőzni az embereket.
szerk.: látom utána írtad is, hogy ez hosszútávú folyamat.
btw, az is kiderült, hogy az O1G szlogen, és erre húzott kampány nem tud becsatolni embereket. Amíg az ellenzék nem kínál életképes alternatívát, addig nem fog változni semmi.
Lehet parizerezni, meg ilyenek, ide vezet.