Én körbejártam kivitelezőnél is, energetikusnál és bankitanácsadónál is (ezek ismerik is egymást). Én nettó 90nm-es ingatlant néztem de még nem szerződtem és azt mondták, hogy erre az ingatlanra nem lehet kihozni a 80kWh/nm/év-et. Egyébként 90kW/nm/év alatti értéket produkál (de nem 80 alattit) a régebben ez alapján a tervrajzalapján megépített egyedek.El Sie7e írta: Volt korábban szó a zöld hitelről: 200-rol 300-ra emelik a keretet, de szigorítanak is a feltételeken. Ha valaki gondolkozik benne, most lépjen.
Technikai ok: Nem lehet annyi napelemet rászórni, illetve olyan eszközökkel kellene kiegészíteni ami 4millió fölötti összegre rúg.(bár még így is olcsóbb lenne a havi törlesztő) És soha nem térülne meg a beruházás még akkor se ha garázs+medence+megannyi dolgot kellene ellátnia. Illetve ez a 80kWh alatti érték már "AA" besorolás. A lényeg... az jött le nekem, hogy ezzel a szigorítással ettől jóval nagyobb ingatlanokra lehet megigényelni ezt...Egyébként laikus vagyok és kicsit gyanakvó..miért ne lehetne egy ekkora ingatlanra kihozni ezeket
a feltételeket?! Valakinek akad tapasztalata a keretkitolást illetően? (akár energetikus muksó van itt?