Ahogy én látom: az összefogás csak azért jött létre, hogy leváltsa a fideszt. Legalábbis a tenni akarók így gondolták. Viszont egyrészt a megélhetési ellenzékiek belülről tudták fúrni az egészet, másrészt a legnagyobb probléma, hogy a közvélemény azon az állásponton volt végig, hogy összefogás=bal oldal=komcsik=Gyurcsány. Persze hogy jobb oldali ember nem fog balra szavazni.csababarca írta:Én már nem hiszek ilyenekben.Nika91127 írta:
Tegnap ügyeletes voltam. Sok idős "sietett", lássuk el hamar, menni kell szavazni A Viktorra, mert az ad nyugdíjat meg nem lesz háború... 80-90 évesek, akiket úgy hurcibáltak be. Döbbenetes. A fél lábbal a sírban lévő, nagyrészt demensek a "mérleg nyelve".
Ahogy írtam 800ezerrel kapott kevesebbet most az ellenzék mint 4 éve.
De vegyük le a mi hazánk 300ezer szavazatát, akkor is eltűnt félmillió szavazó.
Fideszé meg nem nőtt akkorát.
Írtam, ők stabilan hozzák azt a 2,6-2,8 körüli szavazót, tök mindegy mi van.
Ellenzéknél keresném a kudarc okait.
Az meg egy szép gondolat, hogy meg kell szólítani a vidéket, de sajnos ez szinte lehetetlen. Itt még a csapból is a propaganda folyik. Egy út lenne szerintem: a helyi ""vezetőket"" meggyőzni valahogy (mondjuk pénz beszél alapon) és lassan adagolva telebeszélni az emberek fejét. Sajnos ezek az emberek többnyire a fidesz zsebében vannak, így nulla az esély.