Annak ellenére, hogy a határon túli magyarok nem Magyarországon adóznak hatalmas mértékben érinti őket az, hogy éppen ki van kormányon, ráadásul pont olyan magyarok, mint bárki aki az anyaországban él. Kb. full random, hogy anno a határokat hol húzták meg, erről senki nem tehet. Ha a határon túli magyarok nem szavazhatnak akkor ugyanannyi erővel a Németországban vagy máshol nyugaton élő magyarok se szavazzanak, hiszen ők se Magyarországon adóznak.gutihaz14 írta: es ha normalis valasztasi rendszerunk lenne nem ez a hanyas akkor a kolfoldon elok nem szolhatnanak bele mi tortenik itt. nem ok fizetik meg az arat annak ha a diktator 400 ftra gyengiti a forintot. nem ide adoznak. mas fa...val verik a csalant csupan ennyi a tortenet.
Én is határon túli magyar vagyok viszont jelenleg USA-ban élek így nem érint különösebben az otthoni politika, ezért nem is szavaztam. Viszont aki tényleg a környező régiókban lakik azoknak szerintem pont annyi joga van szavazni, mint azoknak a magyaroknak akik külföldön dolgoznak.