A 7 cent százalékkal kifejezve?Bencze írta:Gyorsan felmentem a walmart oldalara. Fel kilo zacskos kenyer 7 centtel olcsobb arra, fel kilo felvagott pulykamell pedig $1.60-nal dragabb Tampaban.Realista24 írta:
Alapvető élelmiszerekről volt szó, kifejezetten erre vagyok kíváncsi. Minden más egyértelmű, hogy régiós szinthez van árazva.

Politika
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Politika
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Bencze
- Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
- Kedvenc csapatod: Tippelj :)
Gyorsan felmentem a walmart oldalara. Fel kilo zacskos kenyer 7 centtel olcsobb arra, fel kilo felvagott pulykamell pedig $1.60-nal dragabb Tampaban.Realista24 írta:Alapvető élelmiszerekről volt szó, kifejezetten erre vagyok kíváncsi. Minden más egyértelmű, hogy régiós szinthez van árazva.Bencze írta: Nalunk megyen belul hatalmas arkulonbsegek vannak. Plant Cityben, kb egy Komarom/Babolna szintu varoska, a lakhatas kb fele, mint Tampa egy normalisabb kornyeken. Benzin is olcsobb es az elelmiszer arak is alacsontabbak. Nem beszelve, az ettermi arakrol. 16 merfoldre van egymastol a ket telepules es mintha evtizedekkel lennenek lemaradva arakban.
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
A falunkba a tornyos pékség hozza a pékárut. Itt olcsóbb a kenyér, mint a 10 kilométerrel arrébb levő belvárosban, szinten a tornyosban.Realista24 írta:Alapvető élelmiszerekről volt szó, kifejezetten erre vagyok kíváncsi. Minden más egyértelmű, hogy régiós szinthez van árazva.Bencze írta: Nalunk megyen belul hatalmas arkulonbsegek vannak. Plant Cityben, kb egy Komarom/Babolna szintu varoska, a lakhatas kb fele, mint Tampa egy normalisabb kornyeken. Benzin is olcsobb es az elelmiszer arak is alacsontabbak. Nem beszelve, az ettermi arakrol. 16 merfoldre van egymastol a ket telepules es mintha evtizedekkel lennenek lemaradva arakban.
Lidl szerintem mindenhol ugyan annyi.
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Alapvető élelmiszerekről volt szó, kifejezetten erre vagyok kíváncsi. Minden más egyértelmű, hogy régiós szinthez van árazva.Bencze írta: Nalunk megyen belul hatalmas arkulonbsegek vannak. Plant Cityben, kb egy Komarom/Babolna szintu varoska, a lakhatas kb fele, mint Tampa egy normalisabb kornyeken. Benzin is olcsobb es az elelmiszer arak is alacsontabbak. Nem beszelve, az ettermi arakrol. 16 merfoldre van egymastol a ket telepules es mintha evtizedekkel lennenek lemaradva arakban.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Bencze
- Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
- Kedvenc csapatod: Tippelj :)
Nalunk megyen belul hatalmas arkulonbsegek vannak. Plant Cityben, kb egy Komarom/Babolna szintu varoska, a lakhatas kb fele, mint Tampa egy normalisabb kornyeken. Benzin is olcsobb es az elelmiszer arak is alacsontabbak. Nem beszelve, az ettermi arakrol. 16 merfoldre van egymastol a ket telepules es mintha evtizedekkel lennenek lemaradva arakban.
Ez is rohej amugy… tenyleg egyik kutya masik eb. Csak a hatalomrol es a penzrol szol minden. Valszeg soha nem lesz olyan politikai tarsasag akik tenyleg az emberek joleteert politizalna. Szomoru vilag ez.El Sie7e írta:Pff gaz. Én tegnap a trolin hallottam Józan László biztatását, hogy szavazz vasárnap te is, gondolom egyébként o ellenzéki szimpatizans, tehát mintha a Volán buszokon kene Nagy Ferot hallgatnigutihaz14 írta: https://168.hu/itthon/jogserto-hogy-nyu ... kat-231236?
mikor azt hinnéd nem tud már hova tovább süllyedni a fidesz.
csak lefelé![]()
Ja vagom, csak azert irtam, hogy ha egy varoson belul is van ilyen, akkor egy region/orszagreszen belul is siman lehet. Amit ir a kollega is, hogy valszeg mas a munkakoltseg. Itthon se egyformak a fizetesek mondjuk Borsodban vagy Pest megyeben.Realista24 írta:
De a belváros nem egyenlő azzal, hogy mindenhol Pesten....én egy egész városról, régiróról beszélek, babaking válasza az, amire gondoltam.
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
Pff gaz. Én tegnap a trolin hallottam Józan László biztatását, hogy szavazz vasárnap te is, gondolom egyébként o ellenzéki szimpatizans, tehát mintha a Volán buszokon kene Nagy Ferot hallgatnigutihaz14 írta: https://168.hu/itthon/jogserto-hogy-nyu ... kat-231236?
csak lefelé

“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
egy 64 éves Real Madrid drukker
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Tudsz írni példákat? Kíváncsi vagyok.
Csak párat. Köszi.
Csak párat. Köszi.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Realista24 írta:
Nehezen tudom elképzelni, hogy pl. a Lidl árképzése Brémában más, mint Dortmundban vagy Münchenben, ha már tej és kolbász. Vagy hogy az üzemanyag jelentősen olcsóbb lenne.
Azt már el tudom képzelni, hogy a lakhatás és az adók kedvezőbbek.
Pedig van bőven eltérés. Sőt mondok neked meredekebb dolgot is. Brema - Hamburg kb 120 km. Hamburgban ugyanaz a alapvető élelmiszer jóval drágább, mint Bremaban. Lakhatasról nem is beszélve. Illetve a fizetések is jobbak, természetesen nem annyira, mint a bajor részén az országnak.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
De a belváros nem egyenlő azzal, hogy mindenhol Pesten....én egy egész városról, régiróról beszélek, babaking válasza az, amire gondoltam.Sierra írta:Bar nem Nemetorszag, de pl itthon is van olyan, hogy pesten belvarosi Sparban dragabb kb minden, mint mondjuk egy kulkeruletiben. Talalkoztam mar olyannal.Realista24 írta: Nehezen tudom elképzelni, hogy pl. a Lidl árképzése Brémában más, mint Dortmundban vagy Münchenben, ha már tej és kolbász. Vagy hogy az üzemanyag jelentősen olcsóbb lenne.
Egyebkent en elsosorban nem is a gazdasagi dolgok miatt valtanam le a kormanyt, mert eleldegelek (igaz sajat lakas max almomban, vagy ha oroklok), inkabb a moralis es erkolcsi dolgok miatt. Az az ami kurva gaz az utobbi evekben, es egyre rosszabb lesz, ha a fidesz marad kormanyon.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
https://168.hu/itthon/jogserto-hogy-nyu ... kat-231236?
csak lefelé
csak lefelé
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo

----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
Bar nem Nemetorszag, de pl itthon is van olyan, hogy pesten belvarosi Sparban dragabb kb minden, mint mondjuk egy kulkeruletiben. Talalkoztam mar olyannal.Realista24 írta: Nehezen tudom elképzelni, hogy pl. a Lidl árképzése Brémában más, mint Dortmundban vagy Münchenben, ha már tej és kolbász. Vagy hogy az üzemanyag jelentősen olcsóbb lenne.
Egyebkent en elsosorban nem is a gazdasagi dolgok miatt valtanam le a kormanyt, mert eleldegelek (igaz sajat lakas max almomban, vagy ha oroklok), inkabb a moralis es erkolcsi dolgok miatt. Az az ami kurva gaz az utobbi evekben, es egyre rosszabb lesz, ha a fidesz marad kormanyon.
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Van különbség árazásban, mert más a munkaköltség. Bár most vezetik ki a Solidaritätszuschalgot (extra adó amit a nyugatiak fizetnek a keletnek) még mindig van különbség a 2 országrész közöttRealista24 írta:
Nehezen tudom elképzelni, hogy pl. a Lidl árképzése Brémában más, mint Dortmundban vagy Münchenben, ha már tej és kolbász. Vagy hogy az üzemanyag jelentősen olcsóbb lenne.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nehezen tudom elképzelni, hogy pl. a Lidl árképzése Brémában más, mint Dortmundban vagy Münchenben, ha már tej és kolbász. Vagy hogy az üzemanyag jelentősen olcsóbb lenne.rikko írta:Professore írta:
Hirtelen ezt találtam ha valakit érdekel kereshet frissebbet. Nagy átrendeződés nem lesz 1-2 év alatt szerintem. De ha valaki hoz újabbat azt örömmel megnézem.
Én csak arra akartam rávilágítani hogy a gazdasági fejlődésnél az előzmények (akár történelmi távlatok) és a különböző adottságok roppant fontosak és a realitás az hogy sok idő kell hogy utol érjük a nyugati életszínvonalat bárki kormányozzon. És nem csak Magyarországra gondoltam hanem az összes hasonszőrű országra.
Nem kell nekünk Svájc szint ( nem a fenét nem !) , de ez a legalja se kéne , hogy legyen.
Átlagbér is rettentően gáz... Mert lehet mondani , hogy pl 1000 euró az otthoni átlagos kereset. Csak az kb úgy oszlik el, hogy Pista keres 12000-t Sanyi és a többiek meg 500-at... Szép szép , csak pont az a gáz, mint a ruszkiknál. Vagy milliomos vagy , vagy 40 éves ladaval zakatolsz. Ez egy rendezett nyugati országban úgy néz ki, hogy Pista kap 1200-at Sanyi és a többiek 900-at...
Természetesen figyelembe kell venni a régiók közötti különbséget. Dolgoztam Bremaban ugyanebben a szakmában , sokkal kevesebbet kaptam , de sokkal kevesebb is ment ki a zsebből. Viszont odahaza Miskolcon ugyanannyi a kenyér, kolbász , tej , mint Pesten vagy Győrben.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Professore írta:Hirtelen ezt találtam ha valakit érdekel kereshet frissebbet. Nagy átrendeződés nem lesz 1-2 év alatt szerintem. De ha valaki hoz újabbat azt örömmel megnézem.Realista24 írta:
Updated: 26 June, 2020
Nem látom relevánsnak így 2022 áprilisában.
Én csak arra akartam rávilágítani hogy a gazdasági fejlődésnél az előzmények (akár történelmi távlatok) és a különböző adottságok roppant fontosak és a realitás az hogy sok idő kell hogy utol érjük a nyugati életszínvonalat bárki kormányozzon. És nem csak Magyarországra gondoltam hanem az összes hasonszőrű országra.
Nem kell nekünk Svájc szint ( nem a fenét nem !) , de ez a legalja se kéne , hogy legyen.
Átlagbér is rettentően gáz... Mert lehet mondani , hogy pl 1000 euró az otthoni átlagos kereset. Csak az kb úgy oszlik el, hogy Pista keres 12000-t Sanyi és a többiek meg 500-at... Szép szép , csak pont az a gáz, mint a ruszkiknál. Vagy milliomos vagy , vagy 40 éves ladaval zakatolsz. Ez egy rendezett nyugati országban úgy néz ki, hogy Pista kap 1200-at Sanyi és a többiek 900-at...
Természetesen figyelembe kell venni a régiók közötti különbséget. Dolgoztam Bremaban ugyanebben a szakmában , sokkal kevesebbet kaptam , de sokkal kevesebb is ment ki a zsebből. Viszont odahaza Miskolcon ugyanannyi a kenyér, kolbász , tej , mint Pesten vagy Győrben.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Az világos, bár én annyival helyesbíteném, hogy szerintem soha nem fogjuk elérni azt a színvonalat.Professore írta:Hirtelen ezt találtam ha valakit érdekel kereshet frissebbet. Nagy átrendeződés nem lesz 1-2 év alatt szerintem. De ha valaki hoz újabbat azt örömmel megnézem.Realista24 írta:
Updated: 26 June, 2020
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
Hirtelen ezt találtam ha valakit érdekel kereshet frissebbet. Nagy átrendeződés nem lesz 1-2 év alatt szerintem. De ha valaki hoz újabbat azt örömmel megnézem.Realista24 írta:Updated: 26 June, 2020Professore írta:
Szlovénia és Lengyelország is messze van még a "bajor szinttől" egyébként. Csodák nincsenek a gazdaságban pláne nem egyik napról a másikra. Az se mindegy hogy mekkora egy ország belső piaca és mennyire előnyös erőforrások tekintetében (pl. Lengyelország vs Magyarország) vagy Szlovénia esetében éppen mennyire iparosodott, relatíve jó a fekvése (tőkeerős szomszédok) és van tengeri kijárata stb. Vagy éppen mennyire urbanizált, hány nagyváros van stb.
Egyébként meg: átlag fizetések Eu
Egyszóval jöhet ide bárki kormányozni 10 év se lesz elég hogy azt a "bajor szintet" elérje az ország az tuti. Persze fontos a felzárkózás üteme.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Updated: 26 June, 2020Professore írta:Szlovénia és Lengyelország is messze van még a "bajor szinttől" egyébként. Csodák nincsenek a gazdaságban pláne nem egyik napról a másikra. Az se mindegy hogy mekkora egy ország belső piaca és mennyire előnyös erőforrások tekintetében (pl. Lengyelország vs Magyarország) vagy Szlovénia esetében éppen mennyire iparosodott, relatíve jó a fekvése (tőkeerős szomszédok) és van tengeri kijárata stb. Vagy éppen mennyire urbanizált, hány nagyváros van stb.rikko írta:
Nem kell messze menni. Ott van Szlovénia. Emlékszem amikor Tollarra váltottak. 50 fillér volt egy tollar, 1 éven belül meg 2,4 forintot kellett adni érte .. ők miért tudnak, tudtak fejlődni és mi lényegesen nagyobb előnyről miert nem ?
De ott vannak a lengyelek is pl. Amikor Krakkoban tanultam 54 forint volt a zloty... Most 75-80... Ők miért csinálják jobban ?
Ott is van korrupció, van simlisseg. Ahogy van Svájcban és Svédországban is. De ezt a pofátlan mértékű lopást amit Orbán csinál 12 éve egyik vezetés sem vállalja be. Jah bocs de... Fehéroroszország, Oroszország és észak korea. Jah Kína is.
Egyébként meg: átlag fizetések Eu
Egyszóval jöhet ide bárki kormányozni 10 év se lesz elég hogy azt a "bajor szintet" elérje az ország az tuti. Persze fontos a felzárkózás üteme.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Butragueno, Redondo, Raul, R.Carlos, Di Maria, Guti
Menj vissza minimum a privatizációig. Total lerabolva jöttünk ki belőle, stratégiai ágazatokat és vállalatokat adtak el fillérekért. Lett belőle másfél milliós munkanélküliség. Innentől eléggé kényszerpályán vagy, hiszen bevétele nincs az országnak, a külföldi tulaj viszi ki a nyereséget, de általában a bevételt is. Többek között Bajorországba neked utakra, meg egészségügyre. Szlovéniába ilyen nem volt, de arányaiban sehol sem. 2002-ben még így is a csatlakozók élén voltunk a csehek mögött picivel lemaradva. Az addigi párhuzamos fejlődés találd ki mikor tört meg és vált el... Ők most az eu fejlettség 90%-án állnak, nagyjából ennek a közelébe lennénk mi is, ha a most visszakészülő csapat nem állítja fejre az országot. Az elmúlt pár évben ismét közelítünk minden gazdasági mutatóban, ezek tények. Pár év alatt az eu fejlettség 67%-áról jöttünk fel a jelenlegi 76%-ra. Ez elég gyorsnak számít 4-5 év alatt.rikko írta:Professore írta:
Ja mert bajorok az etalon. Kicsit más pályán mozogtak/mozognak jó néhány évszázada. Helyén kell kezelni a dolgokat. Sok éves kiegyensúlyozott és látványos növekedés kell bármelyik Közép-Europai országnak hogy elérje azt a szintet. Volt már párt aki "béruniót" igert ami egyelőre abszurd és nonszensz.
Nem kell messze menni. Ott van Szlovénia. Emlékszem amikor Tollarra váltottak. 50 fillér volt egy tollar, 1 éven belül meg 2,4 forintot kellett adni érte .. ők miért tudnak, tudtak fejlődni és mi lényegesen nagyobb előnyről miert nem ?
De ott vannak a lengyelek is pl. Amikor Krakkoban tanultam 54 forint volt a zloty... Most 75-80... Ők miért csinálják jobban ?
Ott is van korrupció, van simlisseg. Ahogy van Svájcban és Svédországban is. De ezt a pofátlan mértékű lopást amit Orbán csinál 12 éve egyik vezetés sem vállalja be. Jah bocs de... Fehéroroszország, Oroszország és észak korea. Jah Kína is.