Politika
Re: Politika
Szerintem a sok nem a kishitusegbol fakad.
El kell menni szavazni es kesz. Hatalmas szukseg van ra.
El kell menni szavazni es kesz. Hatalmas szukseg van ra.
ez pont egy jó gagbonaparte100 írta:
A mostani egy fordulópont a kampányok történelmében.
Ez Győzike-Pumped Gabo- Majka-Tóth Gabi- Kis Grófo- Falusi Mariann kampánya.
Hivatkozási alap lett belőlük.
szerintem nem lesz kormányvátás, mert nagyon nagy a sötétség, viszont remélem annyira lesz szoros hogy a kutyák fognak dönteni ha bejutnak persze...
ezért aki nem akar elmenni szavazni az is inkább menjen és tegye a kutyákra minthogy bent maradjon egy szavazat mert az csak a diktátornak kedvez.
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo

----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
amugy esku jo gyerek ez a pumpas gabo, viccen kivul ertelmesebb, mint sok politikus vagy kozeleti balfasz
thereisonly1ronaldo
-
- Kedvenc játékosaid: Modric
- Kedvenc csapatod: Real
A mostani egy fordulópont a kampányok történelmében.
Ez Győzike-Pumped Gabo- Majka-Tóth Gabi- Kis Grófo- Falusi Mariann kampánya.
Hivatkozási alap lett belőlük.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Tudtaaaam, hogy ezt fogod írniHalfkey írta:
Realista rájöttél a titok nyitjára, ha kevés szót írsz bele nem hibázol annyit, mint szoktálBár technikailag nincs benne hogy mikor? Ha 4 év múlva lesz, mire bökjek?
![]()

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Ezek államháztartás szempontjából jelentéktelen tételek, még árbevétel szintjén is. Profit szintjén pedig végképp, az állam (minden, nem csak a magyar) iszonyat béna menedzser.Raúlito írta: Halfkey, az államnak nem csak a társadalomból, vagy ahogy írtad, a népességből van bevétele (adók, járulékok) hanem az országban előállított termékekkel kereskedik: a mezőgazdaságból, illetve a szolgáltatási szektorból - például az idegenforgalom - vannak forrásai. Erre értettem, hogy az állam könnyebben vehet fel hitelt, mint egy magánember, így több a lehetősége is.
Realista rájöttél a titok nyitjára, ha kevés szót írsz bele nem hibázol annyit, mint szoktál

Mindenképpen lesz.Realista24 írta:
Szavazás. Gondolom ezt a kérdést is rosszul tettem felHalfkey?
![]()
A negyedik Orbán kormányt váltja az ötödik Orbán kormány.

Egyébként meg szerintem most reális esély van Orbánék leváltására. Igen.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Adlak T.
Szavazás. Gondolom ezt a kérdést is rosszul tettem fel
Halfkey?
Szavazás. Gondolom ezt a kérdést is rosszul tettem fel

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Én csak egy random fórumozója vagyok a madridomnak, és nyilván mostmár lemegy ez a választás és utána jöhetnek a cinikus gratulációk, "megmondtamok" mindkét oldalról - eredménytől függően honnan melyik.
De ahogy Realista írta:
Kinek nem inge ne vegye magára, természetesen vannak akik értelmesen, normálisan, nem kioktató stílusban is letudták írni a véleményüket.
Peace
De ahogy Realista írta:
Szerintem megpróbáltuk, én a választások utáni rohamot követően bezárnám a topikot. Persze tudom nem kötelező olvasnom, de kb ez a vezető topik hosszú hetek óta, ez mégis csak egy foci/sport fórum.Közkívánatra. Próbáljuk meg.
Amilyen gyorsan meg tudtuk nyitni, így mehet is a levesbe.
Kulturáltan. Gracias.
Kinek nem inge ne vegye magára, természetesen vannak akik értelmesen, normálisan, nem kioktató stílusban is letudták írni a véleményüket.
Peace

- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
tudom, hogy osszevagott videok, de az ilyen mindig elszomorit.
2.5 millio ember tuzbe menne viktorert.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Dupla D írta:Eddig azt mondtad, hogy nem a Fideszre szavaztál eddig.füst írta:
Nem figyelsz? Nem bolond vagyok hanem fogyi.![]()
"Kérem én nem ezt mondtam"
2010 jobbik, 2014 senki, 18 fidesz. Ezt mondtam, és így is történt, de sztem semmi jelentősége.
- Raúlito
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo
Halfkey, az államnak nem csak a társadalomból, vagy ahogy írtad, a népességből van bevétele (adók, járulékok) hanem az országban előállított termékekkel kereskedik: a mezőgazdaságból, illetve a szolgáltatási szektorból - például az idegenforgalom - vannak forrásai. Erre értettem, hogy az állam könnyebben vehet fel hitelt, mint egy magánember, így több a lehetősége is.
Node, a pontos adatokat így tételesen nem tudtam, de azt igen, hogy a keleti nyitás politikája gazdaságilag nem hozott olyan eredményeket, mint amit Orbán és a külügy várt tőle de ha egy közép-európai ország csak Nyugat-Európához kötődik, akkor kiszolgáltatottá válik, mert az EU főként piacot és olcsó munkaerőt lát bennünk, ne legyünk naivak…
De nem a gazdaságról beszéltem hanem a geopolitikai adottságokról. Ha e térség népei a két terjeszkedő birodalom (Német- és Oroszország) egyike által fenyegetve voltak, nem számíthattak az USA segítségére (1939, 1947-49, 1956 és 1968). Ahogy a múltban, most Ukrajna kapcsán is csak a bíztatás és a diplomáciai üzengetés szintjén maradt Washington…
Tehát a németekkel és az oroszokkal mindig érdemes jó viszonyt ápolnunk, hiába vannak negatív történelmi tapasztalataink. Ez az állapot a háború után helyre fog állni, hiszen az európai versenyképességnek nem Oroszország a gátló tényezője.
Az elszigeteltségünk balliberális maszlag, lényegében arra épül, hogy a V4-ek között megromlott a viszony és a semleges állásponttal egyedül maradtunk e szövetségen belül, de több nyugati ország sem akarja megszavazni az orosz energiahordozók embargóját (Németország, Olaszország, Belgium) és Macron sem határolódott el teljesen Putyintól, próbál közvetíteni a háborús felek között.
Node, a pontos adatokat így tételesen nem tudtam, de azt igen, hogy a keleti nyitás politikája gazdaságilag nem hozott olyan eredményeket, mint amit Orbán és a külügy várt tőle de ha egy közép-európai ország csak Nyugat-Európához kötődik, akkor kiszolgáltatottá válik, mert az EU főként piacot és olcsó munkaerőt lát bennünk, ne legyünk naivak…
De nem a gazdaságról beszéltem hanem a geopolitikai adottságokról. Ha e térség népei a két terjeszkedő birodalom (Német- és Oroszország) egyike által fenyegetve voltak, nem számíthattak az USA segítségére (1939, 1947-49, 1956 és 1968). Ahogy a múltban, most Ukrajna kapcsán is csak a bíztatás és a diplomáciai üzengetés szintjén maradt Washington…
Tehát a németekkel és az oroszokkal mindig érdemes jó viszonyt ápolnunk, hiába vannak negatív történelmi tapasztalataink. Ez az állapot a háború után helyre fog állni, hiszen az európai versenyképességnek nem Oroszország a gátló tényezője.
Az elszigeteltségünk balliberális maszlag, lényegében arra épül, hogy a V4-ek között megromlott a viszony és a semleges állásponttal egyedül maradtunk e szövetségen belül, de több nyugati ország sem akarja megszavazni az orosz energiahordozók embargóját (Németország, Olaszország, Belgium) és Macron sem határolódott el teljesen Putyintól, próbál közvetíteni a háborús felek között.
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
Bill Shankly
Bill Shankly
Intelligenciatol, hovatartozastol, nemtol, vallastol, borszintol, politikatol fuggetlenul egy ember lehet ertekes. Ezek kozul egyik sem dontheti el ki az ertekes es ki nem.node írta: ezen a halmazon kívül is vannak rendkívül értékes emberek.
Csak es kizarolag a hozzaadott ertek, es a joszandek ami errol adhat iteletet. (IMO)
-
- Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane
Uh. Milyen szempontból gondolod érdektelennek az USA-t? Poltikai? Hadászati? Gazdasági? Az USA nem kell, hogy érdekeljen minket, vagy az USA-t nem érdekli Magyarország?Raúlito írta: ...Oroszország, ha meg is gyengül időnként, de mindig geopolitikai tényező lesz e térségben, míg az USA érdektelen.
Egyébként itt böngészgetheted pl. a külkereskedelmi forgalmi adatokat országonként:
termékek: https://www.ksh.hu/stadat_files/kkr/hu/kkr0007.html
szolgáltatások: https://www.ksh.hu/stadat_files/kkr/hu/kkr0024.html
Összességében a külkereskedelmi volumenünk valamivel jelentősebb az USA, mint Oroszország viszonylatában, és persze mindkettő eltörpül az EU részesedéséhez képest. Az oroszokkal szemben a fizetési mérlegünk negatív (a nyersanyagimport miatt), míg az USA-val szemben pozitív (azaz többet exportálunk, mint importálunk).
Orbán Viktor oroszbarát külpolitikájából gazdaságilag semmit sem profitáltunk (úgy értem mi, állampolgárok), míg politikailag irtózatosan nagyot szívtunk, és totálisan elszigetelődtünk. A rezsicsökkentéssel most ne állj elő; világpiaci áron kapjuk az oroszoktól a gázt, csak állam bácsi a befizetett adónkból kipótolja a különbözetet a lakossági fogyasztóknak.
Es azota sem, milyen erdekes. A fidesz egyetlen valasztasi igerete volt az elmult 12 evben azon kivul, hogy “folytatjuk”.Raúlito írta: A legfelháborítóbb ugyanakkor a Fidesz gyűlésén megjelenőkkel szembeni brutalitás, ami példátlan karhatalmi túllépés volt és Gyurcsány számára semmilyen jogi következménnyel nem járt…
Lehet nekem van késõ, de ennek ilyen formában semmi értelme. Gondolom a ‘társadalom’ itt nálad a népességet akarja jelenteni, ebben a kontextusban mivel az állam bevételi forrása maga a társadalom, ezért ha a társadalom nem bír el valamit, akkor az állam sem.Ugyanakkor szerintem az állam könnyebben bírja e terheket, mint a társadalom
Az a része oké, hogy bízol benne hogy ezt tudja kezelni a választott politikai csoportosulásod, azzal nincs is semmi baj. Csak ne tegyünk mögé azért ilyen lõzungokat mint amit itt idéztem, mert ha a másik oldal csinálná ezt, nem ugyanolyen filozófikus lenne a reakciód - más szóval a tettekrõl beszéljünk ne a szimpátiáról. Abban ez, ahogy te is írtad, egy politikai kirakat intézkedés, ami gazdaságilag nem indokolt és dagasztja a problémákat.
- Raúlito
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo
Halfkey, én sem helyeslem e módszert, de itthon, sajnos történelmi kultúrája van az ígérgetésnek (ez a gyakoribb) és az osztogatásnak is, ami a szavazók anyagi szempontú befolyásolásához vezetett, az érdemi programkészítés helyett.
Bizonyosan lesz következménye a mostani szavazatszerző osztogatásnak, ami a magas államadóság és az elszabadult infláció miatt komoly tehertétele lesz a választások győztesének.
Ugyanakkor szerintem az állam könnyebben bírja e terheket, mint a társadalom és szerintem a rendszerváltás utáni legtehetségesebb pénzügyi szakember, Varga Mihály képes lesz kezelni a kialakuló válságot.
Bizonyosan lesz következménye a mostani szavazatszerző osztogatásnak, ami a magas államadóság és az elszabadult infláció miatt komoly tehertétele lesz a választások győztesének.
Ugyanakkor szerintem az állam könnyebben bírja e terheket, mint a társadalom és szerintem a rendszerváltás utáni legtehetségesebb pénzügyi szakember, Varga Mihály képes lesz kezelni a kialakuló válságot.
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
Bill Shankly
Bill Shankly
Azért itt álljunk meg egy szóra, mert ez nyakatekert gondolat. A ‘politikai logika’ valóban azt kívánja hogy hazudd a kánaánt a választás elõtt, aztán majd betolod az eres faszt és leszarod az ígéreteid. Megyó ebbe bukott bele, egyrészt gazdaságilag süsü volt, másrészt olyan politikus akart lenni aki betartja a választási ígéreteit. Ez nyilván full ostobaság, de nem gondolom hogy rosszabb dolog mint az elõzetes szavazatvásárlás. Gazdaságilag ráadásul ugyanazt a szart hozza mindkettõ.Raúlito írta: Di Cabrio az első bekezdés részben jogos, de a politikai logika szempontjából több értelme van választás előtt osztogatni mint utána, ráadásul a mostani osztogatásnak volt társadalmi szempontból értelme (adókedvezmény és nyugdíj és némi fizetésemelés), míg akkor az 50 százalékos közalkalmazotti béremelést - ahogy írtam - pár év múlva rátolták az önkormányzatokra![]()
A legrosszabb számomra egyébként az, hogy ez az egész magyar valóság arra kondícionálja az embert hogy vegye ki amit ki tud a rendszerbõl, mert azt legalább nem más lopja el