Ugyanezt a hibát követtem el 2010-ben. Úgy gondoltam, hogy Gyurcsánynak, az MSZP-nek és az SZDSZ-nek el kell tűnnie a magyar politikai térképről, ami csak akkor lehetséges, ha brutálisan kevés szavazatot kapnak, ellenben a Fidesz erős lesz. Ezért fintorogva bár, de rányomtam a Fideszre. És mi történt?:füst írta:Aha, már régebben volt ugyanez a kérdés, én is változást szeretnék mint itt mindenki más, de nem szart a fosra, hanem teljeskörű változást. A fidesznél a vereség is belefér, semmi nem fog változni, de egy újabb 2/3-ba esetleg belebukhat ez az ellenzéknek nevezett valami, ha nem is egyből, de évről évre. Először ott várnám a megtisztulást, és utána szeretném ha leváltanák a fideszt.nmate írta: Azt látom, hogy sokan ellene mennek itt az ellenzéknek - de van olyan köztetek aki 2/3 Fideszt szeretne továbbra is?
Lécci ne az elbaszott nyilakat nyomkodjátok, hanem érveljetek, miért akarjátok, hogy folytatódjon a jelenlegi felállás.
...
1) Az SZDSZ kimúlt, pipa
2) Gyurcsány és a szocik túléltek, döbbenet
3) Néhány hónap után kiderült, hogy a Fidesz 2/3 a legrosszabb dolog (holtversenyben Gyurcsánnyal, csak más okból), ami az országgal történt a rendszerváltás óta.
Ha a Fidesz megint behúzza a 2/3-ot, és nem tör ki forradalom, akkor a haldokló magyar demokráciának legkésőbb télre vége. Onnantól ellenzék csak papíron lesz. Ha nincsen 2/3, akkor talán-talán megbukhat Orbán, de csak kisebb csodával. A fő probléma, hogy kurva nagy szarban leszünk gazdaságilag néhány hónapon belül, és ilyenkor egy autoriter hajlamú rezsim egyetlen dolgot tud csinálni: feljebb tekeri a propagandát, és bekeményít.
Szóval a lényeg, hogy ha most azért nem szavazol az ellenzékre, mert várod, amíg jön egy jobb ajánlat a fidesz regnálása mellett, akkor várj türelmesen néhány évtizedet.