OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
maestrito46

Re: OFF

HozzászólásSzerző: maestrito46 » 2022. március 26., szombat 16:26

Valenciáról vélemény?

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. március 26., szombat 14:54

maestrito46 írta:
Realista24 írta:

Mennyi időre mentek? Sok függ ettől.

Tarifa ahol tenger és óceán találkozik, is kihagyhatatlan.

Egy hétről lenne szó, de inkább Alicantét preferáljuk. Képek alapján jobban bejön a strand ott. Illetve, amire gondoltunk, hogy egy nap elmenni Valenciába.
A másik opció pedig Nerja lenne. Ez viszont drágább szállásszempontjából, mint Alicante, viszont itt is nagyon szép strandok vannak, fene se tudja melyik legyen :hmmm:
Strand és part szempontjából akkor jobb döntés így.
Andaluziara amúgy sem elég egy hét :)
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

maestrito46

HozzászólásSzerző: maestrito46 » 2022. március 26., szombat 14:27

Realista24 írta:
maestrito46 írta: köszi skacok az infókat, ha még van bármi, akár másnak is szívesen olvasom :salute:

Egy hétről lenne szó, de inkább Alicantét preferáljuk. Képek alapján jobban bejön a strand ott. Illetve, amire gondoltunk, hogy egy nap elmenni Valenciába.
A másik opció pedig Nerja lenne. Ez viszont drágább szállásszempontjából, mint Alicante, viszont itt is nagyon szép strandok vannak, fene se tudja melyik legyen :hmmm:

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. március 26., szombat 14:08

maestrito46 írta: Ha nincs oltás akkor esélytelen a beutazás?
Februárban voltam asszonnyal. Mindketten oltatlanok vagyunk. A reptéren kérték a pcr-t , majd helyben gyorsteszt. El Prat volt a helyszín. Tömegközlekedés, recepció, boltok azok a helyek ahol kell maszk. Étterem,mozi nem. Sőt nem is kérték az oltási cuccot.
Mielőtt kimesz egy online formot ki kell tölteni amit az már leírtak előttem.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. március 26., szombat 14:02

Ha újra eljutok Malagara, akkor fix irány Sevilla. :hmmm: 2 óra vonattal.

De ja, az a kérdés, hogy mennyi időre mentek.

Tarifa +1.

Egy sétát Marbella is megér. 1-2 óra. Egy kávé a parton.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. március 26., szombat 13:52

maestrito46 írta: köszi skacok az infókat, ha még van bármi, akár másnak is szívesen olvasom :salute:

Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

maestrito46

HozzászólásSzerző: maestrito46 » 2022. március 26., szombat 12:37

köszi skacok az infókat, ha még van bármi, akár másnak is szívesen olvasom :salute:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. március 26., szombat 12:32

Ki kell tölteni az online spanyol cuccot (spth), aztán meg is vagy. (Ezt mondjuk nézték is Mallorcan a reptéren) Maszkot tömegközlekedésen kell hordani. Egyik kajáldában sem kérték az oltasit.

Hazafele meg (Bécsbe) semmit nem néztek, még a Gruner passt sem.

Malaga jó hely. Történelmi épületei szépek, pláne, ha felmesz a várhoz is.

Ronda kötelező úticél, ha Malagara mész. Egy jó churrost be is lehet ott tolni.

Illette Gibraltárra is érdemes elmenni. Bár nem tudom most, mik a feltételek oda.

Elvileg 24 órán belüli gyors, 48 órán belüli PCR kell, de nézd meg. Nekem van oltasom, igy nem vagom a tesztet.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

maestrito46

HozzászólásSzerző: maestrito46 » 2022. március 26., szombat 12:29

Ha nincs oltás akkor esélytelen a beutazás?

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2022. március 26., szombat 12:23

maestrito46 írta: Sziasztok!

Esetleg volt már valaki nyaralni (tengerparti nyaralás) Alicante vagy Malaga környékén? Ha igen esetleg tippek szállásra, helyre, mit érdemes, mit nem érdemes, kaja kb mennyi, napozóágy.

Illetve a másik dolog, hogy a spanyoloknál, hogy állnak jelenleg a vírus korlátozással? Maszkviselés, zöldigazolványt mennyire kérik, karantén kötelezettség vagy teszt szükség a beutazáshoz.

köszönöm az infókat előre is :agree:
Maszkot kell hordani kb mindenhol, boltban, buszon, reptéren, ahol tömegben vagy.

Oltást kérnek a reptéren, illetve ki kell tölteni beutazás előtt egy online formot, megadni a repülőn az ülésedet, a szállásod vcímét, megadni hogy hány napra mész, honnan mész, ilyen alap dolgok, azt is kérik, legalábbis Madridban kérték. Egyébként ezekről részletesen itt érdemes tájékozódni, ha bármi frissítés van, itt fent lesz.

maestrito46

HozzászólásSzerző: maestrito46 » 2022. március 26., szombat 12:18

Sziasztok!

Esetleg volt már valaki nyaralni (tengerparti nyaralás) Alicante vagy Malaga környékén? Ha igen esetleg tippek szállásra, helyre, mit érdemes, mit nem érdemes, kaja kb mennyi, napozóágy.

Illetve a másik dolog, hogy a spanyoloknál, hogy állnak jelenleg a vírus korlátozással? Maszkviselés, zöldigazolványt mennyire kérik, karantén kötelezettség vagy teszt szükség a beutazáshoz.

köszönöm az infókat előre is :agree:

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. március 25., péntek 16:54

___Samy___ írta: Mivel itt mindenki kepben van mindennel :mrgreen:

Volt mar valakinek dolga a telekommal oszlop eltavolitas celjabol? Van a hazunk elott telekomos fa oszlop, amit szeretnenk, ha kivennenek onnan a picsaba, mert le van kotve rola minden.
Ird ra, hogy O1G. A legbiztosabb modszer.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. március 25., péntek 15:51

___Samy___ írta: Mivel itt mindenki kepben van mindennel :mrgreen:

Volt mar valakinek dolga a telekommal oszlop eltavolitas celjabol? Van a hazunk elott telekomos fa oszlop, amit szeretnenk, ha kivennenek onnan a picsaba, mert le van kotve rola minden.
Lancfuresz és ásó.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2022. március 25., péntek 11:35

Mivel itt mindenki kepben van mindennel :mrgreen:

"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. március 24., csütörtök 20:01

tubatibi írta:
RealAsensio írta: Sziasztok!
Van itt olyan, aki jart mar New Yorkban? Utazassal kapcsolatos tapasztalatokra lennek kivancsi, akar privatban is. Koszonom!
Szia! Mik lennének a kérdések?
Én 2,5 éve voltam kint egyik Barátomnál.

Milánó-New York járattal, 70k volt odavissza, a wizzair pedig kivitt 10-ért odavissza Milánóba. :lol:
Érdemes egyébként nézegetni Milánóból a repjegyeket, néha kilehet fogni eszméletlen jó árakat.
Zanzibár volt pár éve 50k. :mrgreen:

Ruhát ne sokat vigyél, kint a Tommy Hilfiger cuccokat kb apróért hozzádvágják (5-6 dollár volt akkor egy original póló)
Ez a máshonnan utazni akkoriban simán megoldható volt, viszont most azért én óvatos lennék a nem biztosított átszállások esetében.
Meg jó ez a Milano 10k odavissza, de ha viszel egy bőröndöt, akkor az odavissza már 30-40ezer is tud lenni. 120ból meg már sokszor kijön a BP vagy Bécs NYC is.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2022. március 24., csütörtök 19:14

Van itt olyan, aki jart mar New Yorkban? Utazassal kapcsolatos tapasztalatokra lennek kivancsi, akar privatban is. Koszonom!
Szia! Mik lennének a kérdések?
Én 2,5 éve voltam kint egyik Barátomnál.

Milánó-New York járattal, 70k volt odavissza, a wizzair pedig kivitt 10-ért odavissza Milánóba. :lol:
Érdemes egyébként nézegetni Milánóból a repjegyeket, néha kilehet fogni eszméletlen jó árakat.
Zanzibár volt pár éve 50k. :mrgreen:

Ruhát ne sokat vigyél, kint a Tommy Hilfiger cuccokat kb apróért hozzádvágják (5-6 dollár volt akkor egy original póló)
"If you don't like your destiny, don't accept it."

Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos

HozzászólásSzerző: Limaten » 2022. március 24., csütörtök 18:59

Kiutazás:
Lufthansán vettünk a jegyet, swiss+delta volt a jól rémlik, bp-zürich-newark. Időjárás miatt lett belőle bp-varsó-newark, de Varsóban ragadtunk 3 napra. Onnan zürich-newark volt az útvonal.
Amikor először vártunk NYC-be induló gépre (Varsóban), akkor engem és a barátomat is (meg még pár embert) véletlenszerűen kiválaszottak további ellenőrzésre. Hangosbemondón bemondták a nevünket, és hogy hol várnak minket. Valamennyire militarista emberek kerestek rajtunk lőport meg ilyesmi, meg kérdezgettek, már nem emlékszem miket.
Aztán amikor pár nappal rá kiértünk Zürichbe, hogy ott átszálljunk a NYC-be tartó gépre, akkor egy kicsit megint feltartóztattak minket az utaskísérők (sztem kb mindekit, aki nem USA állampolgár volt), és ilyeneket kérdezgettek, hogy mi a foglalkozásom, ki a főnököm, miért megyek ki, ... .
Aztán amikor leszálltunk még nem ért véget, a reptéri határőr is ellenőrzést tartott. Hasonló kérdések, miért jöttem, mikor megyek, hol fogok lakni. Sőt, még a vissza jegyet is be kellett mutatnia a barátomnak, hogy megvan. Aztán beengedtek minket.

Visszaút:
Semmi macera, tükörsima hazaút müncheni átszállással.

Ez 2018 januárjában volt. A lényeg, hogy szeretnek minél jobban meggyőződni, hogy nem dolgozni mész ki illegálisan, illetve nem vagy veszély az országra. Emiatt nem kell parázni, csak kicsit kellemetlenebb az út. Csak gyere vissza 90 napon belül, különben ki leszel tiltva vagy 10 évre :D .

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2022. március 24., csütörtök 16:39

Caraway írta: Szerkeszteni mar nem tudom, de meg annyit mondjatok mar meg nekem, hogy amugy miert terkoves bicikliutakat csinalnak a belvarosokba?
Jobban illeszkedik a varoskepbe? Tobbet lehet lopni belole? Mi a tenyleges elonye, mar ha van?
Térkőre adott pénzt az EU az előző költségvetési időszakban. :lol:

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2022. március 24., csütörtök 16:34

Szerkeszteni mar nem tudom, de meg annyit mondjatok mar meg nekem, hogy amugy miert terkoves bicikliutakat csinalnak a belvarosokba?
Jobban illeszkedik a varoskepbe? Tobbet lehet lopni belole? Mi a tenyleges elonye, mar ha van?

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2022. március 24., csütörtök 16:24

nmate írta:
Caraway írta: Peldaul ez? Pont ket napja raktak ki, bar nem tudom az M-es meret a 183 centimhez még megfelelo lenne-e.
Neked bizztos L-es kell (vagy annak megfelelő méretek). Gyártója válogatja, hogy M/L kinek jó, de minimum L neked. Cube, Decathlon XL is jöhet, de csak ha montit veszel.
babaking írta: Ennek a gyenge pontja egyértelműen a váltó, a Shimano kínálatánk az aljáról van
Tourneynak lehet adni, nem baszódik az el. Nem pontos, de nagyon bírja a gyűrődést. Én most pl. egy Microshiftet meg egy Sora szetett nyúzok, évente 2000-2000km-t kapnak, bőven jó mindegyik. Felesleges nagyon komoly szettekre több pénzt kiadni.
Koszi neked is es mindenki masnak a valaszokat, akkor probalok ebben a kategoriaban valami jo L-es bicot szervalni! :)

Vissza: