HozzászólásSzerző: Raúlito » 2022. március 26., szombat 2:50
[/quote]
melyik lenne szerinted objektív? Abban igazad van, hogy így lenne érdemes tájékozódni. Én is szoktam pörgetni az Origot is, bár néha azért kinyílik a zsebemben a bicska, de elengedhetetlen ahhoz, hogy ne csak egy oldalról lássam.
De arra kíváncsi lennék, hogy melyik szerinted az objektíva, pláne, hogy előtte leírtad, hogy mindenki a tulajdonos elkötelezettsége szerint próbálja szerkeszteni a lapot. Hozzáteszem ez rendben is van, mert a politika ritkán fekete vagy fehér - tehát pl a kamatemelést vagy az inflációt lehet politikai szempontból elemezni, hogy jó vagy rossz. A nagyobb baj ott van amikor a tényeket nem veszik figyelembe/ nem közlik/ vagy szándékosan hazudnak.
[/quote]
Babaking, amennyire én meg tudom ítélni, a kisebb orgánumok, mint az Infostart vagy a Válasz Online tényleg objektívek és függetlenek, a kormányoldalt és az ellenzéket is bírálják.
Én amúgy a kormányoldal részéről az Mandinert, az Origot és a Magyar Nemzetet, míg a balliberális orgánumok közül a HVG-t, a Telexet és a 24.hu oldalát olvasom, a fenti kettővel együtt így jön ki a reális kép számomra.
Hogy Gutihaz14 és Kiserik megállapításaira is reagáljak: valóban a közmédiát tartom én is a legelfogultabbnak (ritkán nézem emiatt) és a FIDESZ egyik nagy hibája, hogy teljesen kisajátította azokat a tv- és rádiócsatornákat, melyek közpénzből működnek.
Még úgy sem mentegethető e lépésük, hogy a 2010 előtti balliberális média túlsúlyt akartak felszámolni vele…
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
Bill Shankly