OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. március 24., csütörtök 11:12

hitelhez költségvetés mennyire szigorú?
amit ma beírok, holnap már nem érvényes olyan folyamatos drágulás van, pláne nem hónapok múlva, amikor pl burkolnánk, meg ilyenek.

nagyjából megcsináltam, de tuti kihagytam belőle olyan dolgokat, mint még 10 zsák cement, stb.

megőrjít ez, pedig még csak most adjuk be a papírokat:D
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Süti
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. március 24., csütörtök 10:20

Jelenleg csak 25mm-s opció van, azzal meg lehet hogy nem lenne akkora móka. :mrgreen:

Az a baj, hogy montira nem visz rá a lélek, mert a CX is mozgatna, annyi hely meg a világon nincs, nemhogy 50m2-en.... n+1... :( :lol:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. március 24., csütörtök 9:30

Süti írta:Kíváncsi vagyok az Etyek utáni rész mikor áll össze, jó lenne nyáron legalább a velencei tóig leugrani néha.
Mentem rajta nyáron montival, dózerolt földút gyakorlatilag, teljesen jól járható volt :mrgreen: Szerintem készen van. :mrgreen:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. március 24., csütörtök 9:27

Süti írta: Viaduktnál még szoktak mókolni, az azért meg tudja lepni az embert, mikor visszafelé át kell könyörögnöd magad a munkálatokon. :lol:

Szerintem patika lesz, ha nem is ez a legegyszerűbb, legkönnyebb útvonal a Balaton felé. Kíváncsi vagyok az Etyek utáni rész mikor áll össze, jó lenne nyáron legalább a velencei tóig leugrani néha.
A házam mellett menne el, 2 éve mindig a következő évszakot ígérik, most épp a nyarat - de volt ez már 2020 nyár is :D

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. március 24., csütörtök 9:24

Viaduktnál még szoktak mókolni, az azért meg tudja lepni az embert, mikor visszafelé át kell könyörögnöd magad a munkálatokon. :lol:

Szerintem patika lesz, ha nem is ez a legegyszerűbb, legkönnyebb útvonal a Balaton felé. Kíváncsi vagyok az Etyek utáni rész mikor áll össze, jó lenne nyáron legalább a velencei tóig leugrani néha.
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. március 24., csütörtök 9:20

Ha már kerékpár, fyi, tegnap tekertem egyet a leendő Bp-Balaton vonal elején (Kamaraerdőtől majdnem Biatorbágyig), már alkalmas tekerésre bőven. Kint vannak a behajtani tilos táblák, de munkálatok már nem nagyon vannak hétköznap este és fizikailag nincs lezárva. Jelenleg így Etyekig ki lehet menni - egyedül Törökbálintnál kell kicsit forgalomban menni.

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2022. március 23., szerda 17:09

Galacticos írta: Szlovenbe, a bledi tohoz aki volt mar, hany napra erdemes menni? Ilyen 1napos dolog esetleg egy ott alvassal vagy erdemes akar egy hosszuhetveget ott tolteni?
Csak Bledre elég az 1 nap, mellette van egy Vintgar szurdok is.
Gyerekkoromban 2 nap, 1 éjszakát voltunk csak Bledben, bementünk a tó közepére a kis szigeten lévő templomba. (rengteteg fiatal fürdött is aznap)

Az elmúlt években Ausztriába, a Wörthi tóhoz szoktam menni nyaralni, s onnan választok uticélokat. Egyik évben Bledbe ugrottam le - szó mi szó a kaja ott elég drága, szóval hazának Ausztriában, Mekiben megoldottam óccóba :D , másik évben pedig a Vintgar szurdokot tekintettem meg.

De pl volt szaktársam a feleségével több napos kempingezést csináltak ezen a részen, Bohinji-tó, Bled, Vintgar és egy másik helyet is megnéztek. Egy hétre mentek asszem, 2 kempingben is megszálltak (3-4 napos felosztásban).

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. március 23., szerda 11:24

nmate írta:

Én mondjuk minimum kb 300 kilométerenként leszedem a láncot és alaposan letakarítom az egész hajtást, majd újrahangolom a váltót. Sosem volt vele így bajom, meg kell adni neki amit kér. Sokat számít.
Még covid előtt vettem egy 11 éves karbon Campás Bianchit 240-ért, na azon érezni lehetett, hogy csúcs, bármelyik vacak Shimanót odavert. Sajnos kicsit kicsi volt így túladtam rajta 700km után és még kerestem is rajta +25%-ot :D
Na nekem erre nincs energiám. A következő valószínűleg nekem is Campa lesz, már csak kíváncsiságból is, meg nem is mutat olyan jól az én Bianchimon a Shimano, mégis csak olasz. :lol: De ez az 105 nem rossz végülis, meg az új Ultegra hátsó váltó azért sokkal finomabban vált, mint a 2 szériával ezelőtti 105...
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. március 23., szerda 9:45

RealAsensio írta: Sziasztok!
Van itt olyan, aki jart mar New Yorkban? Utazassal kapcsolatos tapasztalatokra lennek kivancsi, akar privatban is. Koszonom!
Én voltam, de Kanadában élő édesapám vitt Torontóból 10 éve, úgyhogy nem biztos, hogy én vagyok az embered minden kérdésedre. :)
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2022. március 23., szerda 9:31

nmate írta:
babaking írta: Ennek a gyenge pontja egyértelműen a váltó, a Shimano kínálatánk az aljáról van
Tourneynak lehet adni, nem baszódik az el. Nem pontos, de nagyon bírja a gyűrődést. Én most pl. egy Microshiftet meg egy Sora szetett nyúzok, évente 2000-2000km-t kapnak, bőven jó mindegyik. Felesleges nagyon komoly szettekre több pénzt kiadni.
Jaja és is erre gondoltam, hogy erre bőven jó és nem igényel annyi karbantartást sem. A drágák csak akkor működnek jobban a rendszeresen foglalkozol vele, ez a precizitás ára. Városban rohangálásnál nem zavar ha esetleg, lassabb/ pontatlanabb csak ne rohadjon le.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. március 23., szerda 9:12

Süti írta: Én mondjuk a Sorámat elmondhatatlanul utáltam. :mrgreen: 105 Ultegra mixemmel elvagyok, de 105 alá biztos nem mennék, ha évi legalább 2k-t a bringán tölt az ember. :kalapos:
Én mondjuk minimum kb 300 kilométerenként leszedem a láncot és alaposan letakarítom az egész hajtást, majd újrahangolom a váltót. Sosem volt vele így bajom, meg kell adni neki amit kér. Sokat számít.
Még covid előtt vettem egy 11 éves karbon Campás Bianchit 240-ért, na azon érezni lehetett, hogy csúcs, bármelyik vacak Shimanót odavert. Sajnos kicsit kicsi volt így túladtam rajta 700km után és még kerestem is rajta +25%-ot :D

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2022. március 23., szerda 9:04

Sziasztok!
Van itt olyan, aki jart mar New Yorkban? Utazassal kapcsolatos tapasztalatokra lennek kivancsi, akar privatban is. Koszonom!
:goat:

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. március 23., szerda 8:57

Én mondjuk a Sorámat elmondhatatlanul utáltam. :mrgreen: 105 Ultegra mixemmel elvagyok, de 105 alá biztos nem mennék, ha évi legalább 2k-t a bringán tölt az ember. :kalapos:
Legends Never Die.

Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. március 23., szerda 8:32

Caraway írta: Peldaul ez? Pont ket napja raktak ki, bar nem tudom az M-es meret a 183 centimhez még megfelelo lenne-e.
Neked bizztos L-es kell (vagy annak megfelelő méretek). Gyártója válogatja, hogy M/L kinek jó, de minimum L neked. Cube, Decathlon XL is jöhet, de csak ha montit veszel.
babaking írta: Ennek a gyenge pontja egyértelműen a váltó, a Shimano kínálatánk az aljáról van
Tourneynak lehet adni, nem baszódik az el. Nem pontos, de nagyon bírja a gyűrődést. Én most pl. egy Microshiftet meg egy Sora szetett nyúzok, évente 2000-2000km-t kapnak, bőven jó mindegyik. Felesleges nagyon komoly szettekre több pénzt kiadni.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2022. március 22., kedd 14:43

Caraway írta:

https://www.jofogas.hu/fejer/Ujszeru_Sp ... 842632.htm

Peldaul ez? Pont ket napja raktak ki, bar nem tudom az M-es meret a 183 centimhez még megfelelo lenne-e.

Ferni neked pedig koszi a segitseget, tenyleg megjavult az idezes!
Specialized önmagában jó márka, régebben nagy királyok voltak a klubban akiknek olyan volt. Ennek a gyenge pontja egyértelműen a váltó, a Shimano kínálatánk az aljáról van, de ha nem akarod folyton terepen nyúzni, és nem is akarod éjjel nappal karban tartani mint egy precíziós műszert akkor bőven rendben van.

A méretet meg ki kellene próbálni. Ott 2 dologra kell figyelni, ha pont a határon vagy:
- ki tudod-e annyira húzni az ülést amennyire neked kell
- sportosabban vagy kényelmesebben szeretnél ülni: egy kisebb vázon sportosabban ülsz, jobban le kell hajolni - hosszú távon (2 óra+) nem feltétlen annyira kényelmes, bár hozzá lehet szokni. Cserébe érzékenyebb, reaktívabb lesz.

Én a Canyonnál voltam az S és M között a 180 centimmel -én a nagyobbat választottam, mert kényelmesebb volt a próbaúton. Neked a saját oldaluk szerint épp L-es kellene (https://www.specialized.com/au/en/sirru ... 028-200205)

de ha teheted menj oda próbáld ki, hogy az ülést ki lehet e húzni és ha igen menj vele egy kört. A trekkingek alapból úgy vannak kitalálva, hogy kényelmesebb rajta a pozíció, kevésbé extrém a különbség, szóval simán jó lehet.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. március 22., kedd 14:34

Caraway írta:
nmate írta:

Shutter amit vett az jó, Speci Sirrusok fasza kis fitness bringák, befér 40 széles is gumi is gond nélkül általában. Bár, az is használtan lenne jó, újonnan csak Decathlon.

facebook csoportokat is érdemes bújni. Jofogas kicsit alulértékelt, írásmódból azért rá lehet jönni, hogy kitől lehet bringát venni és kitől nem. Vannak ott bringaboltok is akik hirdetnek, ott +10-15% az ár, de legalább utána nem kell szervízbe vinni.

Peldaul ez? Pont ket napja raktak ki, bar nem tudom az M-es meret a 183 centimhez még megfelelo lenne-e.

L-es kell neked szerintem. Én legalábbis ehhez a magassághoz L-es specit vettem.
Mondjuk ergonómialiag nekem nem jött be, csipőm fájt, mint a picsa tekerés közben és után, szóval el is adtam. :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2022. március 22., kedd 14:25

nmate írta:
Caraway írta: ...
Shutter amit vett az jó, Speci Sirrusok fasza kis fitness bringák, befér 40 széles is gumi is gond nélkül általában. Bár, az is használtan lenne jó, újonnan csak Decathlon.

facebook csoportokat is érdemes bújni. Jofogas kicsit alulértékelt, írásmódból azért rá lehet jönni, hogy kitől lehet bringát venni és kitől nem. Vannak ott bringaboltok is akik hirdetnek, ott +10-15% az ár, de legalább utána nem kell szervízbe vinni.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. március 22., kedd 12:41

nmate írta:

Plusz egy a jófogás mellett, nagy boltokat lehet ott behúzni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. március 22., kedd 12:33

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. március 22., kedd 12:23

'shutterisland írta:
emlekszem, hogy korabban volt szo bicajozasrol, de mar nem tudom hol es hogyan is volt a tema pontosan.

szeretnek egy bicajt munkaba jarashoz.

kb 2x25-30 perces ut, videki orszagut, nehol emelkedok-lejtok de annyira nem veszesen hepe-hupas, mint az angol standard.

a lenyeg, hogy kenyelmes legyen es lehessen vele haladni, jol lehessem hajtani vagy hogy fogalmazzam meg laikuskent. :mrgreen:
150k vagy nagyon max 200k-t szannek ra, remelhetoleg ott korul lehet fogni ?
ezt szombaton irtam az egyeb sportokba, kb tokugyanaz a tema csak ugye en barcas vagyok es nem kaptam valaszt. :mrgreen:

vegul en specialized sirrus 1.0-t vettem 170k-ert ujonnan vegul, keresztfati azt ajanlotta.
es meg levelben se szavazhatsz :lol: :mrgreen:

Vissza: