Varga mihály Facebook.géza írta: Mindjart kirakjak a fideszes oldalak azt a kepet, hogy valojaban jo a gyenge forint.

Az a baj, hogy az elmúlt években az alacsony kamatokkal és támogatásokkal nagyon sok pénzt toltak a rendszerbe és jelentősen inflálódott a Forint. Ezért vannak árstoppok (benzin, olaj stb) mert ezek mind benne vannak a releváns fogyasztói kosárban, így papíron meg tudják fogni az inflációt. A piac viszont nem hülye látja, hogy kevesebbet ér a Forintunk és ez meglátszik. Ilyenkor kamatemelés szokott segíteni (múlt héten volt is) ami viszont a moratórium lejárta után sokaknak eléggé fog fájni.
Emellett nagy az ország kiszolgáltatottsága (Ukrajnánk keresztül érkező Orosz gáz). Ma reggel egy gázvezetéket is találat ért, ez mind nem segít a forinton.
Szóval a befektetök értelem szerűen óvatosak a magyar piaccal és forinntal szemben viszik ki a pénzt az országból. Ez ellen szerintem a kormány nem tud sok mindent csinálni.
- Csányi vehetne OTP részvényt, az megdobná az árat és erőt jelezne. Viszont az OTP-nek vannak Orosz üzletei - ezek most mind rizikósak.
Mivel nem közgazdászként dolgozok, és már nem vagyok annyira mélyen benne, nem nagyon tudom, hogy a kormány mit tudna tenni. Az elmúlt évek hibáit már nem lehet visszavonni.