Oldalt fél mp választani: Putin 1G..reeed_ati írta: Próbálom minél jobban beleásni magam, hogy tudjak oldalt választani a történetben, de minél jobban bele ásom magam, annál inkább csak elbizonytalanodok, gondolok itt a 2014-es eseményekre.
Ha az ukránok szemszögéből nézem, akkor nekik van igazuk, ott voltak az euromaidan tüntetések..
Ha a népszavazásokat(nem tudom mennyire volt ez tiszta), akkor meg ugye Luhankszban és Donyeckben, több mint 80% el akart szakadni Ukrajnától..
Emiatt meg az oroszok küldtek oda csapatokat.
Van egy oldal, ahol fenn vannak a mészárlások, amiket a fenti városokban követtek el elvileg az ukránok(ha azt mondják, hogy az oroszok voltak, azt sem tudom cáfolni..). Hát az valami kegyetlen gyomorforgató és elszomorító..
Amiket olvasni, hogyan bántak arra a kisebbségekkel, vagy akár Kárpátalján, az alapján nehéz az ukránokkal szimpatizálni.
De ha megnézem mit műveltek az oroszok is Givi/Pavlov féle kutyák, akkor nehéz lenne az oroszok mellé állni.
A jelenlegi helyzetben is, ha putyin csak az oroszokat akarta megmenteni, akkor mit keresnek most Kijevben?, miért nem vették be a donyecki régiókat, aztán csatolták volna hozzá Oroszországhoz?
Putyinnak ez csak egy baromi jó ürügy volt, hogy belekezdjen ebbe, a nagyobb cél az, hogy Ukrajnát "jobb belátásra" térítse, nem számít milyen áldozatok árán.![]()
Na meg az is biztos, hogy nem számított ekkora ellenállásra, szerintem azt gondolta, hogy mostanra már rég letudják ezt a történetet.
Mivel meghátrálni nem fognak, ez csak azt vetíti előre, hogy még inkább eldurvul majd a szitu..
Egyelőre nem igazán látom a kiutat a mostani helyzetből..
(Visszatérve 2014-re, ha valaki tud valami hiteles és pártatlan olvasnivalót a témából, akkor ne kíméljen, szívesen elolvasnám)
De tök jogos amit Swine boncolgat, hogy a nyugat a nagy (egyébként jogos) oroszutálatban mekkora szarból mosdatja ki az ukránokat(miket felejt el, hogy megtörtént), mert a Gonosz ellen küzdenek..
Érjen véget ez a szar minél hamarabb, a szomszédos országban emberek halnak meg. a 21. században!! MINEK? MIÉRT?