HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. március 2., szerda 11:25
Ami nagyjából megvéd ettől az az inflációkövető állampapír.
Amivel keresni lehet, én januárban vettem Euro alapú részvényeket mert nagyon szépen mutatott a 355 forint, arra most már késő szerintem, és a háború bizonytalan pillanat.
Kriptonak az kurva jót fog tenni ha nem tiltják be az oroszokkal való kereskedést, míg ugye a SWIFT betiltotta. Ha ez hosszú távon fennmaradna, akkor el tudok képzelni nagy céges tranzakciókat rajta keresztül, ami nyilván jót tenne az árfolyamnak. A nehézség az, hogy azt nehezen tudom elképzelni hogy sokáig fennmarad ez a jelenlegi helyzet (vagyis annyira baj van orosz és nyugat között hogy SWIFT ne legyen, de annyira nincs baj hogy kizárják egymást ők és a Nyugat a gazdaság más részeiből - már most látjuk a mai híreken hogy az energiafront is beszállt).
Szóval én most hagynék kpt (kell a tartalék ha beüt a szar, még akkor is ha veszít az értékéből), nagy pénzt állampapírba, kockázati pénzt kriptoba raknám. Illetve a kockázati pénz egy részéből én elkezdek nemsokára OTPt venni, ahhoz képest nagyon megütötték amekkora náluk az ukrán-orosz kitettség.
Ha pedig valaki aktívan csinálja, annak most megéri shortolni és daytradelni, hatalmasak az árfolyamingadozások.