hiaba gondolom en is ezt igy, ez egy olyan szintu problema, amit ha en csinalok egy gyereket vagy te egyel tobbet, mint terveztel, az nem fogja megoldani.Az a hiba ebben az érvelésben, hogy ki fogja megteremteni a normálisabb világot? A mi - értelmes gazdasági környezetben felnövő, a Maslowi piramisnak a tetejével is foglalkozni tudó - gyerekeink, vagy azok akik szegény országokba/országrészekbe, éhezésbe születnek? A fenenagy aggódásérzet (meg sok más pl karrier) elkezdett egy kontraszelekciót eredményezni basszus, ami szerintem erős hatással van arra amit sokan megállapítanak a világról (rossz felé tart).
meg mondjuk akinek nincs gyereke vagy nem is lesz, szerintem azt ez annyira nem is foglalkoztatja.
en pl 30 vagyok, jo esetben van meg kb 40 evem, hogy azutan mi lesz a foldon, mar sajnos/nem sajnos en nem fogom latni.
pl egyszer olvastam egy elmeletet, hogy ha igy folytatodik a romak es nem romak szaporodasa itthon, akkor kb 100 ev alatt akar kiegyenlitodhet vagy megfordulhat az arany, hogy ok lesznek tobben.
na pl ezt sem elem meg.
ez sajnos igy van, az overthinking nepbetegseg.Ma mindenki túl agyal mindent.