Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: soadroli » 2022. február 28., hétfő 15:44

It is reported that the negotiations have not ended so far. The delegations took a break.
Kép

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2022. február 28., hétfő 15:40

realistahuni írta: Az eu meg a nato azon kellene agyaljon hogy hogyan lehetne kiiktatni putyint az első alkalommal ahogy elhagyta az országot. Ahelyett hogy szopatják a gazdaságot meg az átlag orosz népet akiknek semmi köze az egészhez.

Zelenskynek is jár a taps, 2022ben okos dolog képzetlen civileknek fegyvert adni és még jobban provokálni a világszinten top3 haderővel rendelkező ellenséget. :fpalm:
Biztos mostanában megy majd road tripre Üzbegisztánba... no meg Ferenc Ferdinándot is milyen jó hogy kinyírta valaki, semmi komoly nem történt utána ugyebár.

Érdekes hogy Zelenskynek már a szemére hányod hogy provokálja a világszinten top3 haderőt, de az EU meg NATO csak nyírja ki Putint amint elhagyja az országot. Mégis miért gondolod hogy az utóbbinak kisebb következményei lennének mint amik most vannak? Hirtelen egy nyugatbarát elnök lenne, meg minden csókosa summázná hogy csak úgy random ki lehet nyirni egy fontos vezetőt?

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2022. február 28., hétfő 15:39

realistahuni írta: Az eu meg a nato azon kellene agyaljon hogy hogyan lehetne kiiktatni putyint az első alkalommal ahogy elhagyta az országot. Ahelyett hogy szopatják a gazdaságot meg az átlag orosz népet akiknek semmi köze az egészhez.

Zelenskynek is jár a taps, 2022ben okos dolog képzetlen civileknek fegyvert adni és még jobban provokálni a világszinten top3 haderővel rendelkező ellenséget. :fpalm:
Raadasul ugy tudom, hogy Z kiengedi a harckepzett elitelteket, viszont azok a ferfiak, akik elhagyjak a hazajukat, azok hazaarulok es borton jar erte...
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. február 28., hétfő 15:38

...szóval ennek a top3 haderővel rendelkező országnak (amelyik btw a legnagyobb területű ország, elhagyni sosem fogja) kéne kiiktatni az elnökét? :mrgreen: Tetszik a terv. Nem értek hozzá, de elég sci-fi szagú.

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2022. február 28., hétfő 15:19

Az eu meg a nato azon kellene agyaljon hogy hogyan lehetne kiiktatni putyint az első alkalommal ahogy elhagyta az országot. Ahelyett hogy szopatják a gazdaságot meg az átlag orosz népet akiknek semmi köze az egészhez.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. február 28., hétfő 15:15

Nem akarok hehébe átmenni, de nálam megérett Putyinnak a villamosszék.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. február 28., hétfő 15:13

RealMadridFanatic írta:
füst írta: Közben egyre csak jönnek a harkovi felvételek... hát ez hága gyanús eset.
Pont azt akartam kérdezni, hogy ez nem háborús bűntett-e véletlenül.

Mik a következményei az ilyeneknek? Ha jól olvastam nem ez az első a mostani háború során amúgy sem.
Attól függ hogy lesz-e következménye hogy hadbíróság elé áll-e Putyin...
Amúgy nem tudom, az ilyen esetekben soha nincs igazság, ennél sokkal brutálisabb bombázások voltak, Irak, Afganisztán, stb. esetében. Az akkori vezetők boldog nyugdíjas éveiket töltik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára füst 2022. február 28., hétfő 15:15-kor.

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2022. február 28., hétfő 15:10

füst írta: Közben egyre csak jönnek a harkovi felvételek... hát ez hága gyanús eset.
Pont azt akartam kérdezni, hogy ez nem háborús bűntett-e véletlenül.

Mik a következményei az ilyeneknek? Ha jól olvastam nem ez az első a mostani háború során amúgy sem.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. február 28., hétfő 15:03

https://twitter.com/i/status/1498267153056870402

Ez a mai csúnya mészárlás lesz. :(
Harkov lakónegyedét sorozták meg Grad rakétákkal. A kezdeti türelme úgy néz ki elszállt az oroszoknak.
Az első pár nap során azért jól láthatóan vigyáztak a civilekre, nem ütötték ki a nagyvárosok áramellátását, vízellátását és a taktikai és strat bombázók is a seggükön maradtak.
Főleg ha összevetjük az USA-féle shock and awe taktikával, amikor hetekig csak a bombázók ügyködnek, és csak aztán indulnak meg a megszálló erők ha már minden a földel lett egyenlő... na ehhez képest az első napokon nagyon kíméletesek voltak az oroszok, de úgy tűnik ennek vége.

Mariupolt is lassan körbekerítik, és Harkov mellett is nyomulnak előre az oroszok, a két ék össze fog érni ma-holnap. Várhatóan 1-2 napja maradt a kelet-ukrajnai erőknek a kimenekülésre, utána zárul a katlan. Kiváncsi leszek, hogy a bentragadt ukrán katonákkal hogy bánnak majd az oroszok, korábban ugye ez is kíméletesen ment, akit elfogtak lefegyverezték, aláírattak velük egy papírt hogy nem fog újra fegyvert és szabadon engedték... erről egy csomó felvétel van, de pl. a kígyó-sziget védőivel is így jártak el... a harkovi események fényében kíváncsi vagyok, hogy marad-e a korábbi eljárás, vagy itt is lesz változás.
Az azov szászlóalj és a többi nackó csoportosulást mondjuk tudom, ők halottak. Akármi fog történni ők ezt nem fogják túlélni.

Közben egyre csak jönnek a harkovi felvételek... hát ez hága gyanús eset. :(

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. február 28., hétfő 14:41

RealAsensio írta:
___Samy___ írta: Hogy ne csak az ellensegeskedes legyen a tema: ha ne adj Isten kirobbanna egy wwIII, ti hova cuccolnatok el? Hol ereznetek magatokat biztonsagban?
Nemetorszag vagy Spanyolorszag, elobbi azert, mert ott vannak ismerosok, rokonok, fixen lenne munkahelyem, nem is keresnek rosszul, viszont a Maisbitten es a Schmetterlingen kivul csak a feketet tudom nemetul, szoval problemat jelentene a kommunikacio, utobbit egyreszt nem kell magyarazni, masreszt amikor ott jartam, ugy ereztem magam, mintha otthon lennek. Sehol mashol ilyet nem ereztem, tetszik a klima, Real Madrid, messze mindentol.
Europat elhagyni nem tudnam elkepzelni, messzebb minek menni? Ha gebasz van, lehetsz barhol, ha jon a raketa, ne nezz fel :mrgreen:
Még az atomot is túlélné :'( :sziv:

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2022. február 28., hétfő 14:24

___Samy___ írta: Hogy ne csak az ellensegeskedes legyen a tema: ha ne adj Isten kirobbanna egy wwIII, ti hova cuccolnatok el? Hol ereznetek magatokat biztonsagban?
Nemetorszag vagy Spanyolorszag, elobbi azert, mert ott vannak ismerosok, rokonok, fixen lenne munkahelyem, nem is keresnek rosszul, viszont a Maisbitten es a Schmetterlingen kivul csak a feketet tudom nemetul, szoval problemat jelentene a kommunikacio, utobbit egyreszt nem kell magyarazni, masreszt amikor ott jartam, ugy ereztem magam, mintha otthon lennek. Sehol mashol ilyet nem ereztem, tetszik a klima, Real Madrid, messze mindentol.
Europat elhagyni nem tudnam elkepzelni, messzebb minek menni? Ha gebasz van, lehetsz barhol, ha jon a raketa, ne nezz fel :mrgreen:
:goat:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 28., hétfő 13:54

Halfkey írta: Lényegében az a baj, hogy a ‘helyzet’ nem teszi egyértelmūvé melyikrõl van szó. Szóval a hibás Realista, mert még kérdezni sem tud rendesen :( :mrgreen:
Nem is értem, hogy nem merült ez fel eddig? :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. február 28., hétfő 13:53

Lényegében az a baj, hogy a ‘helyzet’ nem teszi egyértelmūvé melyikrõl van szó. Szóval a hibás Realista, mert még kérdezni sem tud rendesen :( :mrgreen:

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2022. február 28., hétfő 13:49

CS0ki írta: Szavazás kapcsán: Nyilván a legkönnyebb azt mondani, hogy mindenki tehet a helyzetről. Persze, rá lehet fogni visszamenőleg a történelemre a teljes világra az egészet, akár magára az emberi fajra is. De ezzel szerintem csak elkenjük a témát, na nem mintha ez a szavazás bármit is számítana. Nálam nem kérdés, hogy közvetlenül azért, hogy most éppen házakat lőnek szét egy önálló országban egy másik ország katonái, azért ki felel. Putyin.
Vissza lehet menni persze akármeddig, hogy ki-mit csinált, ki mit mahinált a háttérben, és ott lehet elmélkedni, hogy mi jogos, jogtalan, na nem mintha ezt meg lehetne állapítani, mert szokásos módon ez gyakorlatilag eldönthetetlen egy abszolút igazság nélkül, ami pedig nem létezik. De itt eddig egyetlen ország hatolt be egy másik ország határai mögé erőszakkal. Nálam ez a választóvonal, innentől meg egyértelmű, hogy ki a felelős, hogy ideáig jutott a helyzet.
Ezt többen is így látjuk le is írtuk. A konfliktusért mindenki hibás, a háborúért 1 ember.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2022. február 28., hétfő 13:36

Szavazás kapcsán: Nyilván a legkönnyebb azt mondani, hogy mindenki tehet a helyzetről. Persze, rá lehet fogni visszamenőleg a történelemre a teljes világra az egészet, akár magára az emberi fajra is. De ezzel szerintem csak elkenjük a témát, na nem mintha ez a szavazás bármit is számítana. Nálam nem kérdés, hogy közvetlenül azért, hogy most éppen házakat lőnek szét egy önálló országban egy másik ország katonái, azért ki felel. Putyin.
Vissza lehet menni persze akármeddig, hogy ki-mit csinált, ki mit mahinált a háttérben, és ott lehet elmélkedni, hogy mi jogos, jogtalan, na nem mintha ezt meg lehetne állapítani, mert szokásos módon ez gyakorlatilag eldönthetetlen egy abszolút igazság nélkül, ami pedig nem létezik. De itt eddig egyetlen ország hatolt be egy másik ország határai mögé erőszakkal. Nálam ez a választóvonal, innentől meg egyértelmű, hogy ki a felelős, hogy ideáig jutott a helyzet.

node
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane

HozzászólásSzerző: node » 2022. február 28., hétfő 13:09

ikarus93 írta: Hollandiába lakom az elég messze van egy Orosz inváziótól.

Ha atomról van szó akkor meg tök mindegy a föld másik végét is elérik a nagy ható távolságú bombákkal.
Csak azok a nagy hatótávolságú rakéták egyrészt drágák, másrészt minél hosszabban repülnek, annál könnyebb leszedni őket. Új-Zéland egyetlen hátránya, hogy elég sok mikro-földrengése van, a tektonikai aktivitás továbbra sem elhanyagolható (https://hu.wikipedia.org/wiki/Új-Zéland_földtörténete). A hétköznapokban persze nem para, de nem egy Magyarország, ami szerintem az egyik legtutibb hely a világon környezeti és éghajlati szempontból, főleg ha nagy-magyarosan kiterjesztjük a Kárpát-medencére.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. február 28., hétfő 13:02

hehetheoriginal írta: azert most hogy mar kiterveltetek mindent, azert ne lepodjetek meg, ha esetleg uj zeland azert az orrotok ala nyomja a stop tablat a bejaratnal :lol:
Pontosan erre gondoltam én is. Én nyitott vagyok erre is arra is mint ahogy Remy is írta, de sajnos sokaknál azt látom hogy ide ne jöjjenek, õt viszont azért fogadják tárt karokkal.

node
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane

HozzászólásSzerző: node » 2022. február 28., hétfő 13:01

Kíváncsi vagyok, mikor indul el a háttérben (vagy hol tart jelenleg) olyan egyezkedés az EU és Putyin között, hogy utóbbi viszonylag mérsékelt arcvesztéssel ki tudjon farolni ebből a helyzetből. Az USA verheti a tamtamot, én az EU helyében ledobnék néhány horgonyt Ukrajnában a jövőre készülve, de közben részben engedve az orosz követeléseknek, és engedném Putyinnak, hogy viszonylag úriember módjára visszavonja a csapatait. Utána pedig folytatnám a közvéleménytől rejtve a korábbi gyakorlat upgrade-elt változatát, kevesebb pénzügyi mohósággal és több stratégiai gondolattal.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. február 28., hétfő 12:45

Tjacks írta:
hehetheoriginal írta: azert most hogy mar kiterveltetek mindent, azert ne lepodjetek meg, ha esetleg uj zeland azert az orrotok ala nyomja a stop tablat a bejaratnal :lol:
Akartam mondani, hogy szép és jó ez a tervezgetés, de azért ezt ne úgy képzeljem el amikor muterral - értsd asszonnyal - leülünk tavasszal hogy akkor "te hová mennél drágám?" :mrgreen:

Amúgy ha egyedül lennék én frankón csapatnám az erdőbe, olyan viskót tákolok hogy beszarsz. Az első viharig amíg agyon nem csap egy 10méteres fa. :mrgreen:

előbb-utóbb csak hozzám verődne egy korcs kutya is, nah meg vinnék egy labdát magamnak hogy nekem is legyen egy Wilsonom mint Tom Hanksnek :mrgreen:
nekem labda helyett egy péntek kéne, mint robinsonnak :lol: :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. február 28., hétfő 12:41

Akartam mondani, hogy szép és jó ez a tervezgetés, de azért ezt ne úgy képzeljem el amikor muterral - értsd asszonnyal - leülünk tavasszal hogy akkor "te hová mennél drágám?" :mrgreen:

Amúgy ha egyedül lennék én frankón csapatnám az erdőbe, olyan viskót tákolok hogy beszarsz. Az első viharig amíg agyon nem csap egy 10méteres fa. :mrgreen:

előbb-utóbb csak hozzám verődne egy korcs kutya is, nah meg vinnék egy labdát magamnak hogy nekem is legyen egy Wilsonom mint Tom Hanksnek :mrgreen:

Vissza: