Jakutföld? Oda a kutya sem megy, főleg télenrikko írta:de Oroszország is benne van

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. február 28., hétfő 11:30
Jakutföld? Oda a kutya sem megy, főleg télenrikko írta:de Oroszország is benne van
HozzászólásSzerző: rikko » 2022. február 28., hétfő 11:29
Írország, Argentína, lehet örült ötlet, de Oroszország is benne van.___Samy___ írta: Hogy ne csak az ellensegeskedes legyen a tema: ha ne adj Isten kirobbanna egy wwIII, ti hova cuccolnatok el? Hol ereznetek magatokat biztonsagban?
HozzászólásSzerző: Faust » 2022. február 28., hétfő 11:26
En is holnap megyek intezni utlevelet. En meg mindig eszakra vagyom, de lehet Europat skippelni kell ha kitor a szar. Izlandot szerettem, bar ott hosszutavon sajna felesleges berendezkedni, 30 ev kb es viz alatt lesznek. Isten baszna meg ezt az egeszet.___Samy___ írta:Mintha az asszonyt hallanamRemy írta:
Ausztrália, bár relatív a biztonság, mikor ott minden létező élőlény kinyírhat.![]()
Új Zeland se lehet rossz vagy Kanada.Azert nem jonne velem oda sose, mert sok a veszelyes eloleny.
HozzászólásSzerző: nmate » 2022. február 28., hétfő 11:24
Azért a teljes igazság ennél sokkal több, pont ezért nagyon-nagyon egyértelmű, hogy minden fél sáros. Az arányok majd egyszer tisztázódnak utólag - persze az oroszok egy elég alacsony odds-cal indulnak az erre vonatkozó "győzelemért". Amit biztosan tudunk, ez az egész USA-n és egy szűk rétegen kívül mindenkinek rossz.Pipita írta: Továbbra sem amerikai tankok lövik az ártatlan embereket Ukrajnában.
HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2022. február 28., hétfő 11:23
Mintha az asszonyt hallanamRemy írta:Ausztrália, bár relatív a biztonság, mikor ott minden létező élőlény kinyírhat.___Samy___ írta: Hogy ne csak az ellensegeskedes legyen a tema: ha ne adj Isten kirobbanna egy wwIII, ti hova cuccolnatok el? Hol ereznetek magatokat biztonsagban?![]()
Új Zeland se lehet rossz vagy Kanada.
HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2022. február 28., hétfő 11:19
Kozvetve is lehet artani. Kuldik a fegyvereket, lovet a hadakozasra.Pipita írta:Nem ugyanúgy ártanak az ártatlan embereknek, legalábbis szimplán Ukrajnánál maradva. Továbbra sem amerikai tankok lövik az ártatlan embereket Ukrajnában.___Samy___ írta: Eszem agaban sincs mentegetni putyint meg az oroszokat, csak szerintem latni kellene azt is, hogy az amcsik mit csinalnak. Nalam egy kutya mindket oldal, mert ugyanugy artanak az artatlan embereknek.
De az.ez szimplan nem igaz.
HozzászólásSzerző: Remy » 2022. február 28., hétfő 11:11
Ausztrália, bár relatív a biztonság, mikor ott minden létező élőlény kinyírhat.___Samy___ írta: Hogy ne csak az ellensegeskedes legyen a tema: ha ne adj Isten kirobbanna egy wwIII, ti hova cuccolnatok el? Hol ereznetek magatokat biztonsagban?
HozzászólásSzerző: ferni » 2022. február 28., hétfő 11:10
HozzászólásSzerző: Pipita » 2022. február 28., hétfő 11:09
Nem ugyanúgy ártanak az ártatlan embereknek, legalábbis szimplán Ukrajnánál maradva. Továbbra sem amerikai tankok lövik az ártatlan embereket Ukrajnában.___Samy___ írta: Eszem agaban sincs mentegetni putyint meg az oroszokat, csak szerintem latni kellene azt is, hogy az amcsik mit csinalnak. Nalam egy kutya mindket oldal, mert ugyanugy artanak az artatlan embereknek.
De az.ez szimplan nem igaz.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. február 28., hétfő 11:05
ez szimplan nem igaz.Putint mentegeted, aki egyébként egyszemélyben felelős (Orbánon kívül, ugye, ferni?) a háborúért.
Amerika és Putin nem ugyanannyira felelősek a helyzet kialakulásában. A konfliktusban persze, de a háborúban nem. Háborút egyetlen ember indított. Embereket egyetlen ember (nyilván szó szerint sajnos nem, de értsétek jól) gyilkolt, tömegével, és ő már sokadszor teszi mindezt.
HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2022. február 28., hétfő 11:05
HozzászólásSzerző: nmate » 2022. február 28., hétfő 11:04
Argentínában a marhák mellett___Samy___ írta: Hogy ne csak az ellensegeskedes legyen a tema: ha ne adj Isten kirobbanna egy wwIII, ti hova cuccolnatok el? Hol ereznetek magatokat biztonsagban?
HozzászólásSzerző: Pipita » 2022. február 28., hétfő 11:02
Nagyon érdekes az ellentmondás a hozzászólásodban. Nem tudod elfogadni, hogy csak a háború létezik megoldásként, mégis Putint mentegeted, aki egyébként egyszemélyben felelős (Orbánon kívül, ugye, ferni?___Samy___ írta: Mert a nyugatnak mindent engedni kell? Az USA-t miert nem szankcionalja soha senki? Pedig a jelenlegi helyzet kialakulasaban ugyanannyira felelosek, mint putyko. Es tovabbra sem tudom elfogadni azt, hogy erre csak ez az egyetlen megoldas letezik, a haboru.
Nekem egy jó Buenos Aires van kiszemelveHogy ne csak az ellensegeskedes legyen a tema: ha ne adj Isten kirobbanna egy wwIII, ti hova cuccolnatok el? Hol ereznetek magatokat biztonsagban?
HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2022. február 28., hétfő 10:58
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. február 28., hétfő 10:24
Aki tudja mi fog történni, az hazudik. Túl komplex a globális gazdaság és az országok egymásra utaltsága ahhoz, hogy pontosan meg lehessen jósolni.ikarus93 írta: Nem tudom hogy itt közületek van-e közgazdász, a kérdésem milyen hatással lesz/lehet ez a háború Európára meg a világra?
Gondolom most hogy mindenki elkezd fegyverkezni annak lesznek pozitiv jelei gazdaságilag ami új munkát fog adni rengeteg embernek.
De gondolom sok negativ dolog is történni fog emiatt.
Pl gázárak az egekbe lesznek, élelmiszer ára is növekedni fog.
Kiváncsi vagyok itt a véleményekre.
HozzászólásSzerző: Süti » 2022. február 28., hétfő 10:07
Hogy mi?'shutterisland írta: nalam ez a covid es haboru tema ismet csak arra vilagitott ra, mennyire elbutult a tarsadalom.
ezen a forumon szerintem az atlagnal boven jobb a szinvonal, itt pl en tajekozatlannak szamitok, holott a sajat mikro kornyezetemben itt es otthon is az emberek 90%-a meg annyira sincs kepben, mint en, de okoskodik.
ami megy a "valo eletben" es pl facebookon az elmult evekben, az valami borzalmas kepet fest.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. február 28., hétfő 10:06
HozzászólásSzerző: babaking » 2022. február 28., hétfő 10:01
babaking írta: Én is a "mindenki"-re nyomtam.
Bár elvileg senkinek semmi köze hozzá, hogy egy szuverén ország milyen szövetséghez tartozik, az meg tudom érteni, hogy Oroszországnak nem tetszene ha a közvetlen szomszédja NATO meg EU tagállam lenne (lásd Finn és Svéd fenyegetés). Nekik sokkal jobb egy legalább semleges puffer. Szóval a Nyugati politika is bőven tett szerintem az elmúlt években a helyzet eszkalálásához.
Aztán bár a népirtást tagadják és nincs rá bizonyíték, azért Ukrajnában sem fenékig tejfel a kisebbségek élete illetve jelentős orosz nyelvű lakosság van akik szívesen tartoznának inkább az oroszokhoz. Ez önmagában még nem indok a háborúra, de a fenti fenyegetéssel, és az orosz birodalmi vággyal illetve az ország gazdasági nehézségeivel elég ürügy ahhoz, hogy megindítsák a támadást.
Az agresszor viszont Oroszország, akiknek ezen túl még célja a a területszerzés, bábkormány felállítása illetve a szegény lakosság összekovácsolása.
A fenti problémák egyébként jelentősek, pláne az ukrán kisebbségek helyzete. De mivel nem veszélyezteti a nyugat caramellmacchiatoját nem érte el az emberek ingerküszöbét.
Ettől függetlenül a háború nem megoldás, más ország szuverenitását veszélyeztetni nem megoldás. Ártatlan civilek életét (mindkét oldalon) tönkretenni / elvenni nem megoldás és mélységesen elítélendő. (igen, akkor is amikor az USA avatkozik be kongó felsőben.)
TL;DR: a nyugat eszkalált/ nem tett semmit az eszkaláció ellen, az oroszok meg ezt ürügyként használva a saját vágyaikat akarják megoldani.
Én így látom, de tisztában vagyok azzal, hogy mi a háttér 50%-ról nem tudunk. Mind a két oldal dezinformálós kampányt folytat, ezért megpróbálom a nyugati médiát is - ha nem is fenntartásokkal kezelni - de azért egészséges szkepticizmussal.
TL;DR2 sajnálom az ártatlanokat és nem vagyok szakértő, és hiteles infóim sincsenek, de a háborút elítélem
eredetileg az volnék, bár nem a szakmában dolgozom. A piac a bizonytalanságot nem szereti - ezért esnek a tőzsdék. Ez előbb utóbb megáll/megállt amikor a piac ezt beárazza. A hadiipar eddig is dübörgött, nem fog sok új munkahely teremtődni - legalábbis rövidtávon biztos nem. De az olyan intézkedések mint, hogy a németek megemelik a kiadásokat hosszú távon, annak lehet ilyen hatása. A másik ami drágulást okozhat, az az olaj ára illetve, hogy a gáz Oroszországból jön. Ha nem jön, az az Európai iparnak betehet - drágulás várható. Hacsak nincs már rég lezsírozva minden a háttérben.ikarus93 írta: Nem tudom hogy itt közületek van-e közgazdász, a kérdésem milyen hatással lesz/lehet ez a háború Európára meg a világra?
Gondolom most hogy mindenki elkezd fegyverkezni annak lesznek pozitiv jelei gazdaságilag ami új munkát fog adni rengeteg embernek.
De gondolom sok negativ dolog is történni fog emiatt.
Pl gázárak az egekbe lesznek, élelmiszer ára is növekedni fog.
Kiváncsi vagyok itt a véleményekre.
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. február 28., hétfő 10:00
HozzászólásSzerző: babaking » 2022. február 28., hétfő 9:54
Jelenlévő fórumozók: 11 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem