Politika
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
Re: Politika
nalam ez a covid es haboru tema ismet csak arra vilagitott ra, mennyire elbutult a tarsadalom.
ezen a forumon szerintem az atlagnal boven jobb a szinvonal, itt pl en tajekozatlannak szamitok, holott a sajat mikro kornyezetemben itt es otthon is az emberek 90%-a meg annyira sincs kepben, mint en, de okoskodik.
ami megy a "valo eletben" es pl facebookon az elmult evekben, az valami borzalmas kepet fest.
ezen a forumon szerintem az atlagnal boven jobb a szinvonal, itt pl en tajekozatlannak szamitok, holott a sajat mikro kornyezetemben itt es otthon is az emberek 90%-a meg annyira sincs kepben, mint en, de okoskodik.
ami megy a "valo eletben" es pl facebookon az elmult evekben, az valami borzalmas kepet fest.
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Én is a "mindenki"-re nyomtam.
Bár elvileg senkinek semmi köze hozzá, hogy egy szuverén ország milyen szövetséghez tartozik, az meg tudom érteni, hogy Oroszországnak nem tetszene ha a közvetlen szomszédja NATO meg EU tagállam lenne (lásd Finn és Svéd fenyegetés). Nekik sokkal jobb egy legalább semleges puffer. Szóval a Nyugati politika is bőven tett szerintem az elmúlt években a helyzet eszkalálásához.
Aztán bár a népirtást tagadják és nincs rá bizonyíték, azért Ukrajnában sem fenékig tejfel a kisebbségek élete illetve jelentős orosz nyelvű lakosság van akik szívesen tartoznának inkább az oroszokhoz. Ez önmagában még nem indok a háborúra, de a fenti fenyegetéssel, és az orosz birodalmi vággyal illetve az ország gazdasági nehézségeivel elég ürügy ahhoz, hogy megindítsák a támadást.
Az agresszor viszont Oroszország, akiknek ezen túl még célja a a területszerzés, bábkormány felállítása illetve a szegény lakosság összekovácsolása.
A fenti problémák egyébként jelentősek, pláne az ukrán kisebbségek helyzete. De mivel nem veszélyezteti a nyugat caramellmacchiatoját nem érte el az emberek ingerküszöbét.
Ettől függetlenül a háború nem megoldás, más ország szuverenitását veszélyeztetni nem megoldás. Ártatlan civilek életét (mindkét oldalon) tönkretenni / elvenni nem megoldás és mélységesen elítélendő. (igen, akkor is amikor az USA avatkozik be kongó felsőben.)
TL;DR: a nyugat eszkalált/ nem tett semmit az eszkaláció ellen, az oroszok meg ezt ürügyként használva a saját vágyaikat akarják megoldani.
Én így látom, de tisztában vagyok azzal, hogy mi a háttér 50%-ról nem tudunk. Mind a két oldal dezinformálós kampányt folytat, ezért megpróbálom a nyugati médiát is - ha nem is fenntartásokkal kezelni - de azért egészséges szkepticizmussal.
TL;DR2 sajnálom az ártatlanokat és nem vagyok szakértő, és hiteles infóim sincsenek, de a háborút elítélem
Bár elvileg senkinek semmi köze hozzá, hogy egy szuverén ország milyen szövetséghez tartozik, az meg tudom érteni, hogy Oroszországnak nem tetszene ha a közvetlen szomszédja NATO meg EU tagállam lenne (lásd Finn és Svéd fenyegetés). Nekik sokkal jobb egy legalább semleges puffer. Szóval a Nyugati politika is bőven tett szerintem az elmúlt években a helyzet eszkalálásához.
Aztán bár a népirtást tagadják és nincs rá bizonyíték, azért Ukrajnában sem fenékig tejfel a kisebbségek élete illetve jelentős orosz nyelvű lakosság van akik szívesen tartoznának inkább az oroszokhoz. Ez önmagában még nem indok a háborúra, de a fenti fenyegetéssel, és az orosz birodalmi vággyal illetve az ország gazdasági nehézségeivel elég ürügy ahhoz, hogy megindítsák a támadást.
Az agresszor viszont Oroszország, akiknek ezen túl még célja a a területszerzés, bábkormány felállítása illetve a szegény lakosság összekovácsolása.
A fenti problémák egyébként jelentősek, pláne az ukrán kisebbségek helyzete. De mivel nem veszélyezteti a nyugat caramellmacchiatoját nem érte el az emberek ingerküszöbét.
Ettől függetlenül a háború nem megoldás, más ország szuverenitását veszélyeztetni nem megoldás. Ártatlan civilek életét (mindkét oldalon) tönkretenni / elvenni nem megoldás és mélységesen elítélendő. (igen, akkor is amikor az USA avatkozik be kongó felsőben.)
TL;DR: a nyugat eszkalált/ nem tett semmit az eszkaláció ellen, az oroszok meg ezt ürügyként használva a saját vágyaikat akarják megoldani.
Én így látom, de tisztában vagyok azzal, hogy mi a háttér 50%-ról nem tudunk. Mind a két oldal dezinformálós kampányt folytat, ezért megpróbálom a nyugati médiát is - ha nem is fenntartásokkal kezelni - de azért egészséges szkepticizmussal.
TL;DR2 sajnálom az ártatlanokat és nem vagyok szakértő, és hiteles infóim sincsenek, de a háborút elítélem
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- ikarus93
Nem tudom hogy itt közületek van-e közgazdász, a kérdésem milyen hatással lesz/lehet ez a háború Európára meg a világra?
Gondolom most hogy mindenki elkezd fegyverkezni annak lesznek pozitiv jelei gazdaságilag ami új munkát fog adni rengeteg embernek.
De gondolom sok negativ dolog is történni fog emiatt.
Pl gázárak az egekbe lesznek, élelmiszer ára is növekedni fog.
Kiváncsi vagyok itt a véleményekre.
Gondolom most hogy mindenki elkezd fegyverkezni annak lesznek pozitiv jelei gazdaságilag ami új munkát fog adni rengeteg embernek.
De gondolom sok negativ dolog is történni fog emiatt.
Pl gázárak az egekbe lesznek, élelmiszer ára is növekedni fog.
Kiváncsi vagyok itt a véleményekre.
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
hehetheoriginal írta:azt ertsd meg, amit mond, nem ahogy mondja.
Kalma.nmate írta:akkor azért van benne pár értelmes dolog
A végén jó volt azért: "kár szavakat dobálni a másikra, ostoba stb..."

- 'shutterisland
par regebbi videot en is neztem rola anno, pl az antirasszizmusos vitat mero laszloval, elegge odateszi magat, amikor vitazni kell.
megoszto fazon az fix.

megoszto fazon az fix.
- Swineherd
- Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno
Igen, van egy meglehetősen markáns stílusa, de nem igazán emlékszem olyanra, hogy amikor leült érvek mentén vitatkozni valakivel, akkor sikerült volna megfogni.
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Ez csak a te eletedben van igy, ebbol altalanositani ostobasag.
Hany es hany zseni es nagy ember volt egy kibirhatatlan utolso paraszt? Rengeteg. Hagyjuk mar ezt a stilus dolgot, tulerzekeny maszlag az egesz, azt ertsd meg, amit mond, nem ahogy mondja.
Hany es hany zseni es nagy ember volt egy kibirhatatlan utolso paraszt? Rengeteg. Hagyjuk mar ezt a stilus dolgot, tulerzekeny maszlag az egesz, azt ertsd meg, amit mond, nem ahogy mondja.
thereisonly1ronaldo
- nmate
Stílus is tükröz egy fajta intelligenciát.
Beszéltek velem így tanárok, volt edzőm aki ilyen stílust nyomott (tudatlan és balfasz vagyok), folytathatnám a főnökeimmel - de aztán voltak olyanok, akik egyenrangú emberként kezelve tanítottak. Guess what, melyikre nézek fel inkább és melyiktől tanultam többet...

Beszéltek velem így tanárok, volt edzőm aki ilyen stílust nyomott (tudatlan és balfasz vagyok), folytathatnám a főnökeimmel - de aztán voltak olyanok, akik egyenrangú emberként kezelve tanítottak. Guess what, melyikre nézek fel inkább és melyiktől tanultam többet...
- hehetheoriginal
- nmate
Amikor épp nem prolizik, meg felsőbbrendűsködik, akkor azért van benne pár értelmes dolog. De igen, nehéz hallgatni sokszor a stílus miatt.h.csabi írta:El is gondolkoztam az elején, hogy én ilyen egyszerű tudálékos proliként méltó vagyok-e az anyag meghallgatására.Swineherd írta: Tomcat Ukrajnáról
Ha valakit érdekel egy szektamentes, értelmes elemzés, az nézze végig.![]()
Amúgy elmondja, hogy hadiiparban dolgozik jelenleg.
az ott ge$$ egy merida dual thrust. az nem a robin biciklije?'shutterisland írta: ja hat en is neztem a tolvajkergetoket pl, nem is azert irtam, csak meglepodve tapasztaltam, hogy o meg "van" mert ezer eve nem neztem utana.![]()

valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo

El is gondolkoztam az elején, hogy én ilyen egyszerű tudálékos proliként méltó vagyok-e az anyag meghallgatására.Swineherd írta: Tomcat Ukrajnáról
Ha valakit érdekel egy szektamentes, értelmes elemzés, az nézze végig.

- 'shutterisland
ja hat en is neztem a tolvajkergetoket pl, nem is azert irtam, csak meglepodve tapasztaltam, hogy o meg "van" mert ezer eve nem neztem utana.

- ___Samy___
Mert a nyugatnak mindent engedni kell? Az USA-t miert nem szankcionalja soha senki? Pedig a jelenlegi helyzet kialakulasaban ugyanannyira felelosek, mint putyko. Es tovabbra sem tudom elfogadni azt, hogy erre csak ez az egyetlen megoldas letezik, a haboru.Anthony írta:Javaslom a Netflixen a München - The Edge of War című filmet, 100%-os a párhuzam. Akkor is a Nyugat úgy gondolta, hogy engednek egy kicsit Hitlernek, és akkor nem lesz háború. Aláírtak mindenféle papírokat.dzsi91 írta: Pont mivel pszihopata a tag tárgyalni kell vele és nem ilyen idióta szabadságharcos felfogással faszt méregetni. Jelenleg ő van lépéselőnyben mi pedig tűzközelben.
Putyin sem fog megállni, akkor engedjünk meg mindent neki? Nyilvánvaló, hogy vissza akarja csinálni az USSR-t. Kazahsztánt már helyrerakta, Fehéroroszországba bevonult, Ukrajna az aki ellenáll, de őket lassan 10 éve kóstolgatja.
Nem fog itt megállni, Moldova nem is kérdés, de megfenyegette Romániát, Magyarországot is.
Ja, tárgyaljunk.
De miről?
Kíváncsi vagyok a maira, mégis mik lennének a "feltételei"?
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
ha hol emlekszem akkor mar kanadaban van. valahol kozep del amerikaban volt amig az iteletet meg nem hoztak itthon.'shutterisland írta:wow a jo oreg tomcat meg megvan ?Swineherd írta: Tomcat Ukrajnáról
merrefele bujkal a kiadatas elol ?![]()
valamelyik univerzumban:

- Swineherd
- Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno
Elég szomorú, hogy annak kell bujkálnia, aki végre tenni akart valamit az utcai bűnözés ellen.'shutterisland írta: wow a jo oreg tomcat meg megvan ?
merrefele bujkal a kiadatas elol ?![]()
De nem a személye a lényeg, hanem amit mond.
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Adlak, én is így látom. Ez már bukó, sajnos a 2/3 is meglehet.Caraway írta: Lehet ezt szepiteni, de ezt a kampanyt teljesen elkurta MZP. Ez 1 honap mulva igy tukorsima Orban win lesz. Itt latszik rajta, hogy barmekkora rohadek is, akkor is jo politikus sajnos. O most megvedi a magyarokat, az ukranokat, benzint kuld, kajat kuld, befogad, es mindenki imadja. Ekozben MZP egy studiobol hazaarulozgat, Orbant kialtja ki fogonosznak, aki miatt kipattant a haboru, es ami a legnagyobb wtf, hogy kirak egy olyan posztot, ami szerint Orban azert talalkozott Putyinnal, hogy megbeszeljek a haborut. Az meg a reddites MZp fanoknak is akkora sokk volt, hogy nem nagyon tudnak belole felkelni.
Irom mindezt ugy, hogy MZPre fogok szavazni, csak realisan latom a dolgokat. Egy nagy darab fos a kommunikacioja, amit 2 naponta ki kell javitani, mert nem igy gondolta. Sajnalom, de ezt igy nem lehet, mert az atlagpolgar csak azt az 1 mondatot hallja.
Hozzáteszem én abba a csoportba tartozom akit egy picit jobban megviselt most ez a külpolitikai balhé, megmondom őszintén eléggé rácsavarodtam. Asszony már rám szólt szombaton hogy mellőzzem a híreket, mert érzi ő is meg a gyerekek is hogy gondterhelt vagyok, nem szeretne így látni, inkább játszam velük, könyörgöm még csak 3 illetve 1 évesek

El fogok menni szavazni, de most nem érdekel, mert ami odaát történik az sokkal hamarabb lehet hatással az életünkre, sokkal súlyosabb módon.
- 'shutterisland
wow a jo oreg tomcat meg megvan ?Swineherd írta: Tomcat Ukrajnáról
merrefele bujkal a kiadatas elol ?

- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Jóságos eg. Inkabb nem írok semmit.ferni írta: Hidd el nem MZP szerkesztgeti telóról a képeket és teszi ki facere, az csúnya volt nagyon, valaki ott nagyon elbaszott valamit, minimum 3 emberen át kellett mennie a dolognak, senki nem vette észre hogy az nem okés?
Vannak gondok bőven az ellenzéki oldalon is, az nem kérdés.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hehetheoriginal
Nem vedem orbant, mert ruhellem mindet mint a szart, mert hazudnak folyamat, ahogy mozog a szajuk.
De pont feluton vagyunk minden teren a nyugat es a kelet kozott, kurvanehez igy evickelni, mozgasteret talalni, foleg, ha ennyire elborult mindket fel ilyen olyan modon.
Az biztos, hogy anno 1000 eve dontottunk, aztan most 20 eve az euval dontottunk, a nyugathoz akarunk tartozni, akarmennyire is sosem fognak rank nyugaton egyenrangu felkent tekinteni. Ehhez kell akkor tartani magunkat.
Aki azt irja, hogy az ukranok miatt nincs beke, mert van pofajuk megvédeni a sajat orszagukat egy betolakodo fizikai tamadas ellen, az meg nem hazafi, nem nacionalista. Ezzel sincs baj, csak akkor az se legyen gond, ha az ő tulajdonat akarja valaki elvenni, az o eletebe akarjon valaki erovel beletaposni.
Szóval lehet, hogy kihuzta a gyufat a nyugat, ukrajna meg mindenki, putykonal betelt a pohar, de geci, hogy odamegyek es leollek, az nem old meg semmit, ebbol is latszik, hogy mi az a mentalitas es felfogas, ami ellen tuzzel vassal kell kuzdeni es az ilyen embereket eltorolni a fold szinerol.
De pont feluton vagyunk minden teren a nyugat es a kelet kozott, kurvanehez igy evickelni, mozgasteret talalni, foleg, ha ennyire elborult mindket fel ilyen olyan modon.
Az biztos, hogy anno 1000 eve dontottunk, aztan most 20 eve az euval dontottunk, a nyugathoz akarunk tartozni, akarmennyire is sosem fognak rank nyugaton egyenrangu felkent tekinteni. Ehhez kell akkor tartani magunkat.
Aki azt irja, hogy az ukranok miatt nincs beke, mert van pofajuk megvédeni a sajat orszagukat egy betolakodo fizikai tamadas ellen, az meg nem hazafi, nem nacionalista. Ezzel sincs baj, csak akkor az se legyen gond, ha az ő tulajdonat akarja valaki elvenni, az o eletebe akarjon valaki erovel beletaposni.
Szóval lehet, hogy kihuzta a gyufat a nyugat, ukrajna meg mindenki, putykonal betelt a pohar, de geci, hogy odamegyek es leollek, az nem old meg semmit, ebbol is latszik, hogy mi az a mentalitas es felfogas, ami ellen tuzzel vassal kell kuzdeni es az ilyen embereket eltorolni a fold szinerol.
thereisonly1ronaldo