HozzászólásSzerző: halamadrid » 2022. február 20., vasárnap 15:23
Én év elején úgy voltam, hogy boldog leszek ha behúzzuk a bajnokságot és visszavágunk az atletinek, behúzzuk a 2 hazai kupa közül az egyiket és a BL nyölcaddöntőből továbbmegyünk egy jó sorsolás esetén. Ha meg nem, az sem tragédia.
Erre minden esélyünk megvolt és, ahogy mentek a meccsek talán több is. A Barca még a múltévhez képest is jóval gyengébb, az Atleti is csupán hangyányival jobb náluk. A Sevilla közepesen túlteljesít, ők az egyetlen "kihívónk" és a bajnokságot muszáj behúzni.
A kupakieséssel még talán meg is tudtam volna birkózni, ha valamelyik "nagy" ejt ki, de ilyen nulla játékkal, Asensioval középen, késői cserékkel stb., na így nem. És még így is csak 1-0. Mi lett volna, ha egy valamennyire tűzben tartott Jovic kezd vagy Hazard aki az előző körben lőtte tovább a csapatot, akinek valószínűleg ez jót tett, nem pedig az azelőtti nap hajnalban játszott Vini egy 5+ órás repülőút után.
Vannak itt bőven használható játékosok és meg merném kockáztatni, hogy még Mariano is az. A Lyonban annak idején volt egy 0,6-os meccs/gól átlaga, nem olyan haszontalan ő. Egy első-második körös kupameccsre is bedobhatnánk, ha nem lenne ott előtte Jovic (aki persze ekkor sem játszott), de akár egy középcsapat ellen is meg tudná oldani a dolgot, ha kellene. Persze ehhez nem egy Benz szerű szerepkörben kell játszatni, ahogy Jovicot sem. Ősszel hozott is néhány teljesen vállalható teljesítményt azon a 4 meccsen a szerb. Lehet, hogy bőven nem érte meg a pénzét, de Benzema pihentétéséhez a komolytalanabb meccseken, minden megvan benne.
Marcelo a bunkeresek ellen lenne tökéletes, jobb is, mint Mendy. Egyedül Vallejo az aki talán reménytelen, viszont őt meg alig láttuk idén.
Lehetne itt bőven kit használni. Persze nem egy Zidane féle A-B csapatos rendszerben, de sokszor simán lehetne 4-5 embert pihentetni, csak ahhoz persze mindenkit minimálisan játékban kéne tartani. Jobboldalt majdhogynem teljesen mindegy ki játszik, kb. egy szinten vannak a "posztriválisok", ott senkinek nem kéne elfáradnia (egy jó Carvajal azért talán jobb Lucasnál, ha épp ép). Középen és a baloson Nacho és a néha bedobott Marci, vagy akár Miguel megoldhatná. Fede a legeértelműbb középre. Én személy szerint a Kroos-Modric-Fede(+ talán Case) között ugyanolyan mértékben osztanám el a játékperceket. Ceba és Cama(ha utóbbi mellett van egy Kroos vagy Case) is jó alapanyag, Blancot meg lassan el is felejtjük. Szegény nyomorék Hazard sem a régi már, nem fogja végigcselezni a fél Arsenalt és bevágni, de a játékintelligenciája és technikája révén őt is rotálni lehetne Vinivel. Bale meg ezzel az évek óta nem látott "motivációval", amivel "méltó" módon akarja elhagyni a klubot, még a kezdő jobbszélső is lehetne.
A szuperkupa mellett muszáj lesz behúzni a bajnokságot is és a Barca, Atleti, Sevilla kupából való kapitulálása után azt is illett volna. Meg vagyok róla győződve, hogy a megfelelő keret menedzsment mellett jönnie kellett volna a hazai triplának és egy jobb sorsolás esetén a Bl negyeddöntőnek is, de ez még a PSG ellen sem reménytelen. Továbbmegyek. Ha egy esetleges továbbjutás után meg szembejönne egy Benfica/Ajax, MU/Atleti, Villarreal/Juve, vagyis egy múltévhez hasonló jó sorsolással még akár a tavalyi elődöntő is összejöhetne és mennyivel több pénzt jelentene ez a PSG elleni kieséshez képest. Ez most sajnos nagyon közel áll a reménytelenhez, pedig -Ramos, Varane, Öde, Bodri +Alaba, Cama keret akár erősebb is lehetne a feljavult Vinivel és Militaoval és a rengeteg sérülés nélkül. A fáradtság (és az ismét leírt keret menedzsment) az egyedüli ludas ebben.
Ez szerintem nem elégedetlenség, csak az erőforrások nem megfelelő használatának köszönhető csalódottság. Én sem várok semmilyen BL csodát (egy elődöntőhöz is rengeteg szerencse kellene, még ha a legjobban is lennének használva a fiúk), nagyrészt csak a kupakiesés fáj.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”