Taktikai háború (Legyél Xabi)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.

Mit vársz ma este a Manchester City ellen?

A szavazás 2025. február 12., szerda 15:17-kor befejeződött.

Több góllal kapunk ki.
12
20%
Szoros meccsen, egy góllal kapunk ki.
8
14%
Döntetlen.
12
20%
Szoros meccsen, egy góllal nyerünk.
19
32%
Több góllal nyerünk.
8
14%

Szavazatok száma: 59

Toky
Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: Toky » 2022. február 25., péntek 13:25

Picit gondolkoztam a nyáron, kiről vannak hírek, mit látnék szívesen jövőre. Tömören ez jött ki a kanapé managerben nekem:
Courtois/Lunin
Carvajal/Odriozola - Militao/Nacho - Alaba/Chust - MiguelG/Mendy
Valverde/Camavinga - Casemiro/Tchouameni - Modric/Kroos
Mbappe/LucasV - Haaland/Benzema - Vinicius/Rodrygo

Így a BL-re is meglenne a 25fős keret, mivel Odriozola spanyol nevelés (1/4), Carvajal, Nacho, Chust, MiguelG, LucasV, Castilla GK + 2 Castillás (3/4 + (4+1)/4) saját nevelések.

Akik mennének (zárójelben a szerződésük lejárta):
(22) Marcelo, Isco, Bale,
(23) Ceballos, Asensio, Mariano,
(24) Hazard, Kubo,
(25) Jovic, Vallejo,
(26) Reinier,
(?) Mayoral

Akik jönnének:
Odriozola(0€), Chust(0€), MiguelG(0€), Tchouameni(?€), Mbappe("0"€), Haaland(?€)

Egy "kis" eszmefuttatás.
Miért tettem Miguelt Mendy elé?
Mert bár Mendy védekezését elismerem, szükség van egy jobban támadó szélső védőre a bal oldalon is. Van Mendynek is szökőévente szép megmozdulása, de ennél nekem több kell. Hogy Miguel lesz-e a több, nem tudom, de abból kell főzni, ami van, és hírek szerint ő lesz.

Modric vs Kroos:
Modric és Kroos nálam már ritkán játszana együtt a pályán, és Modric lenne előrébb pusztán az idei forma alapján.

Komolyan gondolom, hogy Mbappét Vini miatt kirakják jobb oldalra?
Első feltevésem, hogy Ancelotti marad, és a 3 támadó is. Amíg itt van Benzema, és Mbappeval, Halanddal egyszerre lesznek pályán, akkor Benzema inkább baloson szeret kevergetni, így azért lenne Mbappe jobb oldalt (én nem hiszem, hogy Benzema gyémánt "középpálya tetején" a két támadó mögött játszana, nagy luk lenne a széleken akkor). Ha meg Haaland vagy Benzema játszik csatárt, és Vinicius van a pályán, akkor igen, pusztán azért mert Mbappe mindkét oldalon tud játszani, míg Vinicius nem, főleg Mbappe lesz jobb oldalt szerintem.

Miért LucasV és Rodrygo maradjon, miért ne más?
Hazard, nem bírom az embert és drága a fizetése, hogy a padon üljön.
Kubo, ő is lehetne egy opció Rodrygo helyett, pusztán Rodrygo van most a keretben, így ő nyert. A lényeg, hogy itt olyan szélső támadó legyen, aki mindkét oldalt tud játszani, és nem bűzlik neki sem a visszasegítés, sem a pad. De részemről itt akár egy Castillas is játszhat.
Asensio Vs LucasV, Asensioért kétlem, hogy kapnánk 50-et, de akkor is, pénzt kapnánk érte!!! És a hírek szerint Tchouamenire kelleni is fog. Nélküle is megvan a BL keret (spanyolok+saját nevelések), és bár idén, kezdőként(!!) lődözött fontos gólokat, de csereként, vagy elvétve kezdőként nem hiszem, hogy ennyire hasznos lenne. Azt sem tudjuk, hogy az idei után, mennyire bírná a padot. Továbbá, Carvajal sérülékeny, régen Odriozola is az volt, LucasV legalább ott lenne 3. opciós jobb bekknek, és nem büdős neki a pad. Szóval nálam torony magasan Lucas mint Asensio.

A hírek alapján hezitálunk, hogy idén hozzuk-e Haalandot, szerintem ez nem Benzema miatt van, hanem Mariano és Hazard miatt. Egyiket az istenért sem tudjuk kitenni, és van még 1 év a szerződéséből, másiknak meg irdatlan fizetése van, szintén a semmire, és nem biztos, hogy idén meg tudunk tőle szabadulni. Felteszem, Perezék még a gazdaság alakulását is szívesen figyelemmel kísérnék még egy évig ekkora üzlet előtt és Covid és (most már) Ukrajna után. Ettől függetlenül, ha elbírja a büdzsé, én hoznám idén több okból is, amiket már kiveséztetek többen is.
Aztán kérdés, hogy Mbappe "ingyen" jövetele és Haaland megvétele után, mennyi pénzünk marad Tchouamenire és a fizetésére. Jó lenne, ha maradna, és Casemiro többet pihenne. Amit valaki bemásolt statot, hogy ki mennyit játszott, igazából csak az ő százaléka volt kimagasló nekem, és nem hiszem, hogy Blanco tudná-e helyettesíteni (képességek, bizalom). Ha nincs pénz, akkor mondjuk opció sem. :D

De szerintem szokás szerint, nem is az érkezőkkel lesz az igazi gond, hanem a távozókat szerződésük előtt elpasszolni.

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2022. február 25., péntek 12:54

akkor holnap a szokásos csapat

tibo
dani_militao_nacho_mendy
modric_case_kroos
asensio_benz_vini

gála szerintem

:mrgreen:

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2022. február 25., péntek 12:41

Fede tegnapelőtt még nem, de tegnap már a csapattal edzett, bármilyen probléma nélkül.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2022. február 25., péntek 11:56

Így Militao-Nacho lesz holnap. Perpill úgy néz ki csak Alaba nem lesz.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2022. február 25., péntek 11:38

Realista24 írta: Alaba ma nem edzett a többiekkel.
hát mit csinált? :mrgreen:
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 25., péntek 11:29

Alaba ma nem edzett a többiekkel.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. február 22., kedd 19:30

Csabi írta:
tubatibi írta: -------------Courtois/Lunin-------------------
----Militao/Nacho----------Alaba/Vallejo----
Odriozola/Carvajal-------------Mendy/Fran Garcia
-----------Tchouaméni/Casemiro-------
----Camavinga/Valverde-----Kroos/Modric----
Asensio/Lucas V./Rodrygo--------------------MBappé/Vini Jr.
-------------------Haaland/Benzema----------------

Gondolom valami hasonló keret van vizionálva jövőre, plusz egy Castillas kapus, illetve egy 3. számú csatár.

Tetszik, de a támadóharmadunk jobboldala siralmas lesz így is. :lol:
bazdmeg, hozunk egy bappe haaland pakkot es jobbb oldalon tovabbra is a harom balfek egyike lesz? na nemar :lol: :lol: az meg alap, hogy akarki jon jovore, benya kezdo lesz. o az esz elol. a teknossel meg megy a zsuga majd.
egyszerűen imádnám :lol: igazából az elmúlt évek felfogásából még el is tudnám képzelni
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. február 22., kedd 19:19

Haaland úgyis mindig sérült, Vini meg nem tud jobb oldalon játszani, Mbappé meg nem jobb oldalra jön. :)
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2022. február 22., kedd 18:13

Én is pont erre gondoltam, ahogy Vini meg benzema vagy haaland nézi a padon, ahogy asensio helyett bekuldik lucast. :roll:

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2022. február 22., kedd 18:00

Gondolom valami hasonló keret van vizionálva jövőre, plusz egy Castillas kapus, illetve egy 3. számú csatár.

bazdmeg, hozunk egy bappe haaland pakkot es jobbb oldalon tovabbra is a harom balfek egyike lesz? na nemar :lol: :lol: az meg alap, hogy akarki jon jovore, benya kezdo lesz. o az esz elol. a teknossel meg megy a zsuga majd.

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2022. február 22., kedd 14:09

Jöjjön Haaland és Mbappé, a többit megoldjuk valahogy :D

A monacói fekára szerintem nem lesz elég pénz most. 23-ban hozhatnánk de már most nyáron klubot vált majd, ezért sztem róla lemaradunk. Én Kroost már fixen hátrébb tenném Case helyére - nem csak most a PSG ellen. Adná magát amolyan Xabis, Pirlós szerepkörben. Előtte két gyors, erős, mozgékony ember, elől meg a Benzema, Haaland, Mbappé, Vini (leírni is kemény :lol: ) sort variálni.

----------Kroos
---Fede---------Cama
----------Benz
---Haaland--Mbappé

TBO, Odri, Carvajal, Militao, Alaba, Nacho, Mendy, Miguel, Kroos, Casemiro, Modric, Fede, Camavinga, Benzema, Mbappé, Haaland, Vini, Asensio. Ez 18 ember, ideálisan lehetne kevergetni a taktikát meg a felállásokat. Persze ehhez első sorban kéne egy modern, flexibilis edző. A CKM-el már nem fogunk tudni dominálni top szinten.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2022. február 22., kedd 13:54

Tetszik, de a támadóharmadunk jobboldala siralmas lesz így is.
Vininek egy kiváló megszoksz, vagy megszöksz szituáció. :lol: Hacsak nem az lesz, hogy Mbappé már játszott a jobboson, így mivel jobb játékos, elviszi ő azt a posztot.

Biztos vagyok benne, hogy elől az Mbappé-Vini-Benz/Haaland trió a cél.
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. február 22., kedd 13:50

Ha ez így összejön, akkor csak foltozni kell a következő években.

Gravenberch, egy jobb bunkó, meg egy jobb szélső 2023-ban, aztán már csak akkor kell igazolni a kövi pár évben, ha valaki kiöregszik, vagy adódik egy vissza nem térő lehetőség.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2022. február 22., kedd 13:31

-------------Courtois/Lunin-------------------

"If you don't like your destiny, don't accept it."

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2022. február 22., kedd 12:54

Yazid írta: Csoki, kroos lehet mozgékony volt most mar közel sem az, a másik nem hinném hogy a 2 kh közt fog mozgolódni, verratti parades meg a masik danilo vagy ki meg bejatszottak a két 16os vonal közti teret, lesz ott dara
Pont ezt írtam én is, hogy Kroos már nem olyan mozgékony, ezért kell hátrébb mennie.minél közelebb van a saját 16-oshoz, annál fontosabb a megfelelő helyezkedés, és annál kevésbé fontos a dinamika. Labdabirtoklásnál már most is sokat mozog vissza a két kh közé, védekezésnél is ott lesz előttük. A PSG verőemberi hátrébb mozognak jellemzően, sokkal többet fog ő Messivel vagy Neymarral találkozni.

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2022. február 22., kedd 12:48

Csoki, kroos lehet mozgékony volt most mar közel sem az, a másik nem hinném hogy a 2 kh közt fog mozgolódni, verratti parades meg a masik danilo vagy ki meg bejatszottak a két 16os vonal közti teret, lesz ott dara

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2022. február 22., kedd 12:02

Ja én csak a három emberre gondoltam, felállást nem is néztem. Nyilván Kroos megy ebből hátra. :)

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. február 22., kedd 12:01

CS0ki írta:
*Mondjuk ha
Fede
Modric-Kroost küld fel esetleg Carlo, azért meg fog nyúlni az arcom..
Hát pedig így fogja. De nem is tudnék én se jobbat.

Ja, persze, nyilván ez a 3 most a legjobb lehetőség, de ne Fede legyen a védelem előtt, hanem amit beszélünk: Kroos..
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2022. február 22., kedd 11:36

Yazid írta: sejtettem hogy kroos lesz ott, meg is eszik reggelire ezek a psg verőemberek. persze cama se megoldás, fiatal játékban sincs abszolut
Kroos utolsó középpályásként hol találkozik a psg verőemberekkel? Pont, hogy azon a poszton már a támadókkal kell elsősorban párharcokat nyernie.Régebben ő is azért mozgékonyabb volt, nem lenne meglepő, hogy ő megy hátrébb.
Igen.. Cama és Fede egymás alternatívái nekem inkább.. Mondjuk ha
Fede
Hát pedig így fogja. De nem is tudnék én se jobbat.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. február 22., kedd 10:55

CS0ki írta: Mondjuk nem értem, hogy ez miért meglepő. Védők elé, utolsó kozeppalyas poszton nem a dinamikus, gyorsan mozgó játékos kerül, hanem a lassabb, taktikailag érett. Ahogy a chelseanel sem kante játszik hátul, hanem jorginho. Cama sokkal mozgekonyabb játékos, neki nem casemiro posztján van a helye.
Igen.. Cama és Fede egymás alternatívái nekem inkább.. Mondjuk ha
Fede

De amúgy Cama szerintem vkp-ban is fain, nekem tetszik az az iszonyat energia és pörgés ami jellemzi, de egy psg ellen jobb lesz Kroos.

Meg azért emlékezzetek a Kroos-Modric-James hármasra, ott se fizikailag/sebességben volt zsebre téve az ellen, de vagy 20 meccset nyertek zsinórban..
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Vissza: