Most már a munka része rendben van, de az elmúlt 2 év csúnyán rárakott pár lapát szart a dolgokra, amiért nem lehetett utazgatni normálisan.
Az mindig segített, bármi volt.

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. február 16., szerda 16:17
HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2022. február 16., szerda 16:16
Igen, ezek személyesen nyerő dolgok, iszonyatos mennyiségű a nonverbális info, ami nagyon komolyan árnyalja a képet, ez bármiféle ilyen jelleggű végzettség nélkül is egyértelmű, csak az alapján is, amit a kollégákon észreveszek, miközben beszélünk.kierkegaard írta: Testbeszéd, hangsúly és egyéb részletek nélkül kb belőni lehet a problémakört.
"Ezt sem érzem hatalmas akadálynak, mert nem volt sétagalopp a gyerekkorom, még ha nem is szenvedtem hiányt semmiben, mindenért meg kellett dolgozni."
Meddig jártál és miért pszichológushoz? Amiért elkezdtél járni az megoldodott?
HozzászólásSzerző: füst » 2022. február 16., szerda 16:12
Önbizalom az van.Bár még erősen fiatalember vagyok
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 16., szerda 16:04
Bár még erősen fiatalember vagyok, de két éve ez nálam is megtörtént. Rengeteg munka, eredmények nem jöttek céges szinten, fölöslegesnek éreztem a munkámat, plusz rutinszerűvé is vált....fel is mondtam, aztán nagyfőnök biztosított egy új lehetőséget, teljesen új környezetben, stb. az meghozta az új lendületet, erőt, célt, stb.Halfkey írta: Középkorú férfiaknak szerintem sajnos kevés olyan pálya van, ahol nincs burnout veszély.
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 16., szerda 16:01
gyönyörű válasz.Realista24 írta:
Egy nem komfortos komfort zóna?![]()
HozzászólásSzerző: sebydani » 2022. február 16., szerda 15:59
Azt én is megcsináltam ugyanott. Tényleg volt sok érdekes kiegészítő tárgy amúgy.Halfkey írta:Nem wokeság kérdése, a nőkön legalább akkora a teher, de pszichológiailag vannak különbségek a nemek között. Ezt szerettem anno a BMEn, hogy bár rohadtul nem ez volt a tanulmányaim fő iránya, csomó ilyen tárgyat annak idején fel lehetett venni szabválnak mint a nemek pszichológiája, ami tök hasznos utólag az életbensebydani írta:
Na ha ezt meglátja valamilyen woke ember… főleg ha a középkorú férfi fehér akkor cancelled leszel hamar![]()
![]()
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 16., szerda 15:56
Egy nem komfortos komfort zóna?'shutterisland írta: en is hasonlo jellegu gondokkal kuszkodok.
a munkam szeretem es megszoktam, de nem birom elviselni a kornyezetet es azt a sok bullshitet ami az utobbi idokben rank szakad.
olyan komfort zonaban vagyok (penz, lakhatas, kenyelem) ami egyaltalan nem komfortos (stressz,szarkavarasok,munkaidon tuli zaklatasok) es regota hezitalok.
a covid szitu miatt feltem valtani, de egy plan b es plan c folyamatban van, remelhetoleg a tavasszal megtorik nalam is a jeg.
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 16., szerda 15:52
Ott több ok miatt is. Az államiban elég nehéz kikerülni azt, hogy ne lépd túl a kötelező túlóra keretedet is.Nika91127 írta:
Hát, az eü-ben elég nagy a burnout veszély, főleg a mostani időkben. De elég egy szar időszak - én pl. műtétes szakmában vagyok, de a kötelező gyakorlatok miatt a "megszokott" fizetésem kb. 60%-át kapom, 6 hónapja nem operáltam és főleg csak adminisztratív munkát vagy "kampózást" végzek. Emellé ott a "nyomás", hogy a kis 1 évessel foglalkozni, felnevelni, jó körülményeket biztosítani... Hát, nem egyszerű(De nem iszom, max. heti 1x egy 0,33-as sört, és sose dohányoztam).
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. február 16., szerda 15:50
HozzászólásSzerző: gaborz1 » 2022. február 16., szerda 15:46
A japan multinál nem hiszem, hogy durvább lenne.cart írta: Én 1-nel több német multinal dolgoztam már de biztos szereotipia![]()
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 16., szerda 15:44
Ebben az esetben valóban úgy tűnik, hogy minden rendben. Ugye épp ez a baj ha írás van. Testbeszéd, hangsúly és egyéb részletek nélkül kb belőni lehet a problémakört.RealMadridFanatic írta:
Itt viszont nem látom az összefüggést. A fenti mondat csak a változástól való tartást jelenti, számomra semmilyen önértékelési hézagot nem töltött ki, hogy elvállaltam egy vezető beosztást, egyszerűen abban a helyzetben jó lehetőségnek tűnt a tanulásra, belekóstolni valami egészen ismeretlenbe és a cég iránti lojalitás is abba az irányba mozdított, hogy vágjak bele, hátha sikerül kicsit segíteni."Persze közben bennem is ott a fostosság, de aki mer az nyer elvileg."
Igen de ez is egy személyiségbeli defekt. Szóval önmagadatat másoktól teszed függővé. Akkor érek valamit ha más fontosnak tart. Szintén itt is magadat helyezd előtérbe.
Persze alapvetően jól esik a bizalom, de kinek nem? Megdolgoztam érte, hogy felmerüljön ez az opció, így hidegen hagy, hogy más fontosnak tart-e vagy sem.
HozzászólásSzerző: Steve » 2022. február 16., szerda 15:41
Egyébként ez óriási faszság.kierkegaard írta:Sajnos még nem kérhetek ilyet. Még van pár félév..Faust írta:
Mennyi az oradijad?Egy jo burnoutot meg kene elozni.
![]()
Addig is addiktológián és pszichiátrián vagyok önkéntes. Mindenesetre amúgy ha tényleg valid a burnout esélye akkor egy életvezetési tanácsadó/pszichológus nagyon sokat tud segíteni. Sokan nem hisznek benne és kóklerségnek tartják de nagyon jó látni embereket az osztályon, hogy kiégett, kétségbeesett emberek újra célt találnak az életben.
Ami nekem feltűnt, hogy a pozitív, negatív szempontok listázásával túl sok hangsúly esett másokra. Először is azt priorizáld, hogy neked mi a jó és rossz benne. Ne azt, hogy más mit nyerne és mit veszítene. Utána jön mindenki más.RealMadridFanatic írta: .....
A túlzott stressz sajnos globális társadalmi probléma. Te tudod, hogy ez a stresszfaktor mennyire befolyásolja az életedet és a családod életét. Egy fejlödő kisgyerek szempontjából (az első 5 év leginkább) amikor kifejlődik az agy/idegsejtek/útvonalak ott nagy jelentőssége van annak, hogy a család mit vetít ki rá.
"Persze közben bennem is ott a fostosság, de aki mer az nyer elvileg."
Igen de ez is egy személyiségbeli defekt. Szóval önmagadatat másoktól teszed függővé. Akkor érek valamit ha más fontosnak tart. Szintén itt is magadat helyezd előtérbe. Ha nem vennéd figyelembe azt, hogy mások mit gondolnak rólad és ki mennyire ismerne el akkor melyik pozíciót vállalnád, mit dolgoznál szívesen?
Ha az a gondolatod, hogy visszaakarod épiteni a mérnöki ismereteidet akkor építsd vissza. Maximum menetközben rájössz, hogy mégse okoz már örömet és más megvilágításba kerül a mostani poziciód.
Illetve nyugodtan nézegethetsz munkákat, állásinterjúkon veszel részt..megismerkedsz a piaccal és hogy mást mit tud adni neked. Ettől még semmit se kell elfogadnod.
Amúgy ha az elakadásod eszkalálódik akkor nyugodtan menj el egy életvezetési tanácsadóhoz. Ott azért sokkal részletesebben átlehet beszélni a dolgokat és borzalmasan sokat tud segíteni.
HozzászólásSzerző: Pad'em » 2022. február 16., szerda 15:29
Realista24 írta:Az már nem meeting hanem munkanapPad'em írta: Hú kierkegaard, köszi, reagálok majd, de most be kell lépnem egy 3 órás meetingre, úgyhogy majd csak délután![]()
Ne is mondjátok, ráadásul ez nem egyszeri alkalom, hanem minden áldott nap vannak egész februárban. Ugyanis egyik nap felkelt a nagykutya New Yorkban, hogy akkor a Q3ra tervezett új ERP rendszer áprilisra menjen go-liveba, ami azt jelenti, hogy most 30-an napi 2-3 órás training és brainstorming megbeszéléseken rohadunk, amin a 10+ éve a cégnél lévő indiaiak is úgy izzadnak, mint szeretett csapatunk tegnap PárizsbanMarky írta: Lehet itt van a gond? Az ilyen fureszelos meetingektol falra tudnek maszni![]()
Ez sokkal összetettebb, mint, hogy itt most pár mondatban kifejtve megfejtsük, de persze, nem asszonyból meg a kutyából van elegem (persze nagy ritkán ez is előfordulkierkegaard írta: Igazából ez egy téves állitás, hogy az asszonnyal és a kutyával van ki a faszod. Igazából saját magaddal van ki és a frusztrációd kivetül a környezetedre. Ha 2 év után a real madrid női focicsapatával kellene együtt lenned bezárva akkor velük lenne ki a fszod.
Itt nem tudok általános igazságokat megfogalmazni, valakinek magasról szarok a véleményére, valakiére nagyon is adok, megfelelés kényszer ugyanez, aki megérdemli annak igyekszem. De pl munkában ha baromságokat kérnek küldöm őket a fenébe. Magánéletben leginkább magamnak próbálok megfelelni, feleségem bármennyire is próbál erről lenevelni a lassan esedékes gyermekvállalás előtt.kierkegaard írta: Az, hogy nem mersz lépni, az utalhat önbecsülés hiányra. Mennyire fogadod el magad, mennyire érdekel más véleménye rólad? Mennyire tudsz nemet mondnai ha rádakarnak tukmálni feladatokat, törekszel e arra, hogy téged elfogadjanak és te legyél a jófiú?
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. február 16., szerda 15:28
Nem wokeság kérdése, a nőkön legalább akkora a teher, de pszichológiailag vannak különbségek a nemek között. Ezt szerettem anno a BMEn, hogy bár rohadtul nem ez volt a tanulmányaim fő iránya, csomó ilyen tárgyat annak idején fel lehetett venni szabválnak mint a nemek pszichológiája, ami tök hasznos utólag az életbensebydani írta:Na ha ezt meglátja valamilyen woke ember… főleg ha a középkorú férfi fehér akkor cancelled leszel hamarHalfkey írta: Középkorú férfiaknak szerintem sajnos kevés olyan pálya van, ahol nincs burnout veszély.![]()
HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2022. február 16., szerda 15:19
Köszi a válaszod.kierkegaard írta: ...
Itt viszont nem látom az összefüggést. A fenti mondat csak a változástól való tartást jelenti, számomra semmilyen önértékelési hézagot nem töltött ki, hogy elvállaltam egy vezető beosztást, egyszerűen abban a helyzetben jó lehetőségnek tűnt a tanulásra, belekóstolni valami egészen ismeretlenbe és a cég iránti lojalitás is abba az irányba mozdított, hogy vágjak bele, hátha sikerül kicsit segíteni."Persze közben bennem is ott a fostosság, de aki mer az nyer elvileg."
Igen de ez is egy személyiségbeli defekt. Szóval önmagadatat másoktól teszed függővé. Akkor érek valamit ha más fontosnak tart. Szintén itt is magadat helyezd előtérbe.
HozzászólásSzerző: sebydani » 2022. február 16., szerda 15:09
Na ha ezt meglátja valamilyen woke ember… főleg ha a középkorú férfi fehér akkor cancelled leszel hamarHalfkey írta: Középkorú férfiaknak szerintem sajnos kevés olyan pálya van, ahol nincs burnout veszély.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. február 16., szerda 15:02
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2022. február 16., szerda 14:57
Hát, az eü-ben elég nagy a burnout veszély, főleg a mostani időkben. De elég egy szar időszak - én pl. műtétes szakmában vagyok, de a kötelező gyakorlatok miatt a "megszokott" fizetésem kb. 60%-át kapom, 6 hónapja nem operáltam és főleg csak adminisztratív munkát vagy "kampózást" végzek. Emellé ott a "nyomás", hogy a kis 1 évessel foglalkozni, felnevelni, jó körülményeket biztosítani... Hát, nem egyszerűkierkegaard írta:Sajnos még nem kérhetek ilyet. Még van pár félév..Faust írta:
Mennyi az oradijad?Egy jo burnoutot meg kene elozni.
![]()
Addig is addiktológián és pszichiátrián vagyok önkéntes. Mindenesetre amúgy ha tényleg valid a burnout esélye akkor egy életvezetési tanácsadó/pszichológus nagyon sokat tud segíteni. Sokan nem hisznek benne és kóklerségnek tartják de nagyon jó látni embereket az osztályon, hogy kiégett, kétségbeesett emberek újra célt találnak az életben.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 16., szerda 14:46
Gyenge próbálkozásRemy írta: Akkor már hibáztak.![]()
Hányás kerület?![]()
HozzászólásSzerző: Remy » 2022. február 16., szerda 14:44
Jelenlévő fórumozók: 18 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem