Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

ferni

Re: Politika

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. február 14., hétfő 8:16

:-( Megint félremondott valamit a hosszú hetek óta tartó napi több fóruma egyikén. Az épp kirendelt megafonos meg bőszen jegyzetelt. Szerencsétlen rohadt fáradt már, látszik is rajta picit, napi többszáz km meg több óra beszéd, interjúk hada, megbeszélések stb és most egy felsorolásba becsúszott 1 valami, aminek nem kellett volna, micsoda bűn.
Ezek a nagy problémai Magyarországnak, szerencsére a szavakon megy a rugózás, tetteket meg nyeljük be évek óta, bármit is csinálnak.

Több élőbeszédet mondott MZP az elmúlt időszakban, mint Orbán valaha. Kegyetlen mennyi helyen van és nem papírból olvassa a kellemetlen vicceit, mint a csútiramszesz.

https://youtube.com/c/DrMarkiZayPéter6800
Rá se menj egy videóra se, csak görgess le mennyi anyag van itt meg a dátumokat mellette, hogy elég sűrűn vannak videók, ebből mennyit streameltek, ami ugye élő stb. Félelmetes mennyiség, van mikor napi 5-6 fórumon volt jelen, Viktorkát elvinné a szíve, ha ennyit kéne állnia egyszerre egy nap, nem hogy beszélnie.

Tudod, aki csinál valamit hibázik, fura lehet hogy egy politikus ennyit beszél, de közelebb van ez a normálishoz, mint az évi 1 kormányinfónak.
Ennyi mennyiségből még jó hogy találnak dolgokat, amik hülyén hangzanak.

Mindegy, a negatív reklám is reklám, mint írtam így megy át a narancsködön MZP, már Orbán a nevét se meri kimondani :lol: Még mindig vicces az a stand up estje, sztem a Comedy Centralon fog menni nemsokára.

Tipp: MZP gyógytornásza, aki kezeli a kezét, ez a néni foglalkozott anno Kádárral is, tök szép sztorit ki lehet ebből hozni, hogy MZP=Kádár, a szintet megüti, amit nyomat a kormánymédia. :x

Swineherd
Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. február 14., hétfő 7:28

Faust írta: szepen kihatraltak a nagy kormanyvaltok a nem vart miniszterelnokjelolt mogul.
Mondjuk ő sem nagyon kapar azért, hogy megszeressék az ún. szövetségesei.

"amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük."

:)
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2022. február 13., vasárnap 21:41

nagyon vicces ezt kívülről nézni srácok. :mrgreen: nem szoktam híradót nézni, de múltkor valahogy az m1-en maradt bekapcsolva a tv. akkor adták a riportot hogy mzp nem tudja hány gyereke van. ott elgondolkodtam hogy érdemesebb lenne gyakrabban bekapcsolni. :lol:

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. február 13., vasárnap 21:38

partizán interjú MZP-vel, valami ilyesmi mikor nem előre megírt kérdéseket és alákérdezéseket tesznek fel. ismeretlen, illetve természetellenes lehet a fideszesek számára
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. február 13., vasárnap 21:36

ferni írta: Kicsit hitelesebb, mint OV volt a standup fellépésén.
Megvágják rendesen* és fent lesz a Partizánon majd a teljes.
Hogy izzadnak a bohárfélék most, hogyan lehetne kiszedni belőle a mondatokat, meg összevágni:D
Gondolom az erre szakosodott operatív törzsben ma hosszú éjszakája lesz, hogy reggel már a youtube-n hirdetéseknel ez a beszélgetés adja az alapját:D
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. február 13., vasárnap 21:34

és mennyi ember fogja határozottan a propaganda verziót visszamondani holnap reggel a buszon vagy az sztkban? :lol: :lol: :lol: vagy majd a vasárnapi ebédnél a családnak.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. február 13., vasárnap 21:28

https://telex.hu/zacc/2022/02/13/gyurcs ... lah-valaki
:mrgreen:
Mik lesznek itt, élni fogom nagyon. :lol:

MZP a Partizán interjú végén.
Kicsit hitelesebb, mint OV volt a standup fellépésén.
Megvágják rendesen és fent lesz a Partizánon majd a teljes.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. február 13., vasárnap 21:25

ferni írta: Hoztam az újabb trash gyöngyszemet.... :mrgreen:
hirado.hu és gyurcsány
Ezt írja cikkében a Híradó: „A DK elnökének az lett volna a dolga, hogy bemutassa pártja helyi választókerületi jelöltjét, a mellette álló Oláh Lajost.

"Doktor Oláh Valaki ennek a választókerületnek a jelöltje..."

Bár a DK-s politikus neve a molinón is nagy betűkkel szerepelt, Gyurcsány Ferencnek ezt mégsem sikerült eltalálnia.”
Ami történt:

„Itt állunk, Doktor Oláh Valaki ennek a választókerületnek a jelöltje”

„Itt állunk Doktor Oláh-val, aki ennek a választókerületnek a jelöltje”

Most tudom, hogy ez egyaltalan nem fontos tema, de ugye ez csak vicc?

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. február 13., vasárnap 21:13

Hoztam az újabb trash gyöngyszemet.... :mrgreen:
hirado.hu és gyurcsány
Ezt írja cikkében a Híradó: „A DK elnökének az lett volna a dolga, hogy bemutassa pártja helyi választókerületi jelöltjét, a mellette álló Oláh Lajost.

"Doktor Oláh Valaki ennek a választókerületnek a jelöltje..."

Bár a DK-s politikus neve a molinón is nagy betűkkel szerepelt, Gyurcsány Ferencnek ezt mégsem sikerült eltalálnia.”
Ami történt:

„Itt állunk, Doktor Oláh Valaki ennek a választókerületnek a jelöltje”

„Itt állunk Doktor Oláh-val, aki ennek a választókerületnek a jelöltje”

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 13., vasárnap 21:09

a cikkeket azért írtam, mert nem egyenlő feltételek mellett kormányoztak régen és most. a helyreállitási alap miatt jelentették be a 755 milliárdos project megvágást. Amit amúgy majd megkapnak a nyáron.
Matolcsyt nem kritizáltam, ő a kormányt kritizálta, nem is egyszer.

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2022. február 13., vasárnap 21:00

kierkegaard írta:
sander írta: .....

nem arról van szó, hogy nem lesz infrastruktúránk hanem konkrétan ennyivel kevesebbet lopnak. Matolcsy is osztja őket, hogy a beruházások nem térülnek meg, áprilisban pedig választások. Ha februárban nehezen köhögtek volna ki egy euró alapú államadósságot és elkezd a piac aggódni, hogy vajon meddig vagyunk fizetőképesek...alig várja a piac, hogy beárazza még jobban az országot. A választások előtt ez konkrét bukás lett volna és már nagyon nem fér bele 800 milliárd kamuberuházás. Ez van ha nincsenek uniós források. Mert az uniós pénzek kiesése ennyit számit. Szóval szerintem kár a faszunkat verni orbánra, mert nem egy varázsló, hanem egy korrupt kis nárcisztikus fasz (és igen..ide beletartozik egyéb más politikusok is akik nem a fidesz tagja)

https://index.hu/gazdasag/2014/02/12/tiz_eve_dol_a_le/
https://444.hu/tldr/2016/06/08/naponta- ... en-hol-van
Ha ellopjak a penzt akkor meg nemmindegy ? ugysem fejlesztesekre ment volna ezekszerint, igy meg olyan mintha nem is lett volna :lol:
Nagyon birom ezeket a Matolcsy-s kommenteket is. Kicsit sokszor olyan erzesem van hogy egyesek hallanak valamit aztan beirjak hogy ez meg az jol megmondta.
De akkor nezzuk meg eztis:
Matolcsy volt az elso aki sikeres moneteris politikat be tudott vezetni a magyar gazdasagba. Barmilyen meglepo is ezt nem en allitom, hanem kulfuldi komoly gazdasagi szakemberek. Sikerult elernie azt hogy gdp aranyosan csokkenjen az allam adossaga mikozben a gazdasag not. 2010ben korulbelul 85%-on volt az allamadossag gdp aranyosan, ezt sikerult levinni 66 vagy 63%ig. Az aranytartalekot is sikerult felhalmozni. Amit most Matolcsy mond az pont az hogy az allamadossagot nem szabad magasan tartani es nemszabad olyan tamogatasokat adni amik nem terulnek meg mert abbol igenis baj lehet. Tehat peldaul nem biztos hogy most az állam megengedhet maganak egy reptervasarlast, vagy ne epitsen 10 hidat a dunara stb.... Tehat mostis szigoru koltsegvetesi utemet kellene tartani. Biztos vagyok abban hogy a jovo evi koltsegvetes mar ezzel szamolni fog.

Ezt az euro alapu allamadosaagot meg nem nagyon ertem mert pont a Fidesz volt aki kivezette a devizaalapu tartozast. A piac meg mar bearazta azborszagot, a hitelminositok is bearaztak. Egyenlore stabil minosites, befektetesre ajanlott. Ezt az unios forrasok nincsenek dolgot sem ertem. Jelenleg is kapunk unios forrasokat, csak a helyreallitasi alapbol nem kaptuk meg a penzunket. Ami valaki szerint fair, valaki szerint nem, de azert azt hozzatennem hogy a legtobb nyugati orszag megkapta, es ahhoz kepest hogy nemkaptuk meg sztem eleg jol teljesitett a magyar gazdasag. Valoszinuleg ha megkaptuk volna a 6000 milliard forintot meg ennel is jobban.
A ket cikket megint nemtudom mire velni. Egyreszt regi cikkek. Masreszt meg nemtudom hogyan kapcsolodik ehhez.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 13., vasárnap 20:50

Professore írta:

Én ezt az ábrát nem értem, jobban mondva nem tudom értelmezni. Mi a vékony sötétkék vonal? Mondjuk ha a világválság 2007-ben kezdődött Magyarországon akkor annyit is ér...
https://www.google.com/search?client=fi ... rsz%C3%A1g
https://www.google.com/search?client=fi ... ssion+2007

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. február 13., vasárnap 20:49

'shutterisland írta: vitara egyebkent semmi esely ?
ott meg picit lehetne mozgatni a szazalekokon.
a diktátor még parlamenti kérdezz felelekre nem tudott egyszer sem érdemi választ adni, a legtöbb ami kijött az hogy gyurcsány és boldog karácsonyt. felmosták vele a padlót 2006-ban azóta tudja hogy csak bukhat a vitával, főleg 12 év ilyen kormányzás után, lenne mit beszélni.

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. február 13., vasárnap 20:45

kierkegaard írta: Korabban mar belinkeltem de ujra: https://imgur.com/OKiwRNX
Én ezt az ábrát nem értem, jobban mondva nem tudom értelmezni. Mi a vékony sötétkék vonal? Mondjuk ha a világválság 2007-ben kezdődött Magyarországon akkor annyit is ér...

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 13., vasárnap 20:39

Korabban mar belinkeltem de ujra: https://imgur.com/OKiwRNX

Amugy a hitelesek szama is egyre csak no https://www.google.com/amp/s/www.portfo ... 4581%3famp

Hitel nelkul mara mar lehetetlen sajat lakasban gondolkodnim mondjuk en ez engem nem erdekel, mert 1. Imadok albiban lenni. 2. Orokolni fogok.

Mindenesetre szerintem te se igazan erted a problemat. Ha most gyurcsanyek lennenek kormanyon akkor ugyan ugy kopkodnenk oket. Mi nem a gyurcsany kormanyt akarjuk, nem az orban kormanyt. Hanem valtozast.

Fernando
Kedvenc játékosaid: Butragueno, Redondo, Raul, R.Carlos, Di Maria, Guti

HozzászólásSzerző: Fernando » 2022. február 13., vasárnap 20:21

Valami azt súgja, hogy páran úgy írogatnak a 2000-es évekről, hogy elég fiatalok voltak még akkor. Vagy csak szépülnek az emlékek...
Konkrétan 2005-2006-2007 környékén olyan állapotok voltak, hogy a fizetések jobb esetben hónapokat csúsztak, de örülhetett az akinek csak csúszott...Körbetartozások, be nem jelentett munkavállalók,akikkel bármit megcsinálhattak, hiszen nyomuk sem volt. Még állami beruházásokat sem fizették ki (pl. Megyeri-híd). Ami épült annak nagy része ppp-ben épült...Ezek egy részét kiváltotta a fidesz, egy részét még most is fizeted.
Hitelből éltek a családok ,az önkormányzatok, a kórházak. Ja, közben eladtak mindent:mol, vízművek, gáztárolók, repterek,meg sok mást is.
Az is nagy hazugság, hogy a gazdasági válság tett be, hiszen nálunk már 2005-06-ban recsegett, ropogott minden.A szlovákok, lengyelek akkor értek be és húztak el. Nekik nem szóltak a válságról..Amikor nekünk mínusz 6 volt a gdp, nekik bőven plusz...
A vita jó dolog lenne itt is, de kialakultak a szekértáborok, inkább csak a fingreszelés megy sok csúsztatással.
A végére egy javaslat: a jobbosok olvassanak balos médiát, a balosok jobbosat is. Higgyétek el sokat árnyal a képen.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 13., vasárnap 19:17

Igazad van. Sry.

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. február 13., vasárnap 19:15

kierkegaard írta:
sander írta:

Tehat ezek a nagy megszoritasok :lol: azert ezt remelem nem gondoltad komolyan, raadasul ugy hogy a cikkben is szerepel hogyha iden lehetoseg lesz ra akkor nagy valoszinuseggel nehany dolgot meg is csinalnak.

De gondolom az hogy felemelik a nyugdijkorhatart 65 evre. Csaladi potlekot fizettek 23 eves korig, ezt lecsokkentettek 20ra. Gyes, gyed tamogatasokat 3-rol 2 evre csoklentenek. Lakastamogatasok megszuntetese. Naaa ezek nem voltak megszoritasok, az hogy orszagos projecktek elvannak halasztva, na az megszoritas.

nem arról van szó, hogy nem lesz infrastruktúránk hanem konkrétan ennyivel kevesebbet lopnak. Matolcsy is osztja őket, hogy a beruházások nem térülnek meg, áprilisban pedig választások. Ha februárban nehezen köhögtek volna ki egy euró alapú államadósságot és elkezd a piac aggódni, hogy vajon meddig vagyunk fizetőképesek...alig várja a piac, hogy beárazza még jobban az országot. A választások előtt ez konkrét bukás lett volna és már nagyon nem fér bele 800 milliárd kamuberuházás. Ez van ha nincsenek uniós források. Mert az uniós pénzek kiesése ennyit számit. Szóval szerintem kár a faszunkat verni orbánra, mert nem egy varázsló, hanem egy korrupt kis nárcisztikus fasz (és igen..ide beletartozik egyéb más politikusok is akik nem a fidesz tagja)

https://index.hu/gazdasag/2014/02/12/tiz_eve_dol_a_le/
https://444.hu/tldr/2016/06/08/naponta- ... en-hol-van
Lehetne egy kicsit kulturáltabban?

Tudomásom szerint eddig (még?) egyik fontos hitelminősítő intézet sem minősítette le Magyarországot...
Sőt: "A Fitch hitelminősítő fenntartja, hogy a koronavírus-járványból stabil ütemben kilábaló magyar gazdaság növekedése tartós lesz." (HVG)

Az hogy miért nem jönnek az EU-s pénzek mégérne egy misét... de ez már lerágott csont.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 13., vasárnap 19:03

mzp partizánban: https://www.youtube.com/watch?v=cwQcogOA1Zs

kiváncsi leszek, hogy mennyire megy bele komolyabb kérdésekbe Márton úr.

Swineherd
Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. február 13., vasárnap 19:00

hehetheoriginal írta: en meg a szavazok iq, tájékozottsagi es mindenfele fajta normalis emberhez melto-tesztjet.
aztan ha 500an szavaznak az orszagbol, na bumm, de legalabb lesz ertelme.
Végre.
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

Vissza: