Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

sander
Kedvenc játékosaid: Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: sander » 2022. február 13., vasárnap 21:00

kierkegaard írta:
sander írta: .....

nem arról van szó, hogy nem lesz infrastruktúránk hanem konkrétan ennyivel kevesebbet lopnak. Matolcsy is osztja őket, hogy a beruházások nem térülnek meg, áprilisban pedig választások. Ha februárban nehezen köhögtek volna ki egy euró alapú államadósságot és elkezd a piac aggódni, hogy vajon meddig vagyunk fizetőképesek...alig várja a piac, hogy beárazza még jobban az országot. A választások előtt ez konkrét bukás lett volna és már nagyon nem fér bele 800 milliárd kamuberuházás. Ez van ha nincsenek uniós források. Mert az uniós pénzek kiesése ennyit számit. Szóval szerintem kár a faszunkat verni orbánra, mert nem egy varázsló, hanem egy korrupt kis nárcisztikus fasz (és igen..ide beletartozik egyéb más politikusok is akik nem a fidesz tagja)

https://index.hu/gazdasag/2014/02/12/tiz_eve_dol_a_le/
https://444.hu/tldr/2016/06/08/naponta- ... en-hol-van
Ha ellopjak a penzt akkor meg nemmindegy ? ugysem fejlesztesekre ment volna ezekszerint, igy meg olyan mintha nem is lett volna :lol:
Nagyon birom ezeket a Matolcsy-s kommenteket is. Kicsit sokszor olyan erzesem van hogy egyesek hallanak valamit aztan beirjak hogy ez meg az jol megmondta.
De akkor nezzuk meg eztis:
Matolcsy volt az elso aki sikeres moneteris politikat be tudott vezetni a magyar gazdasagba. Barmilyen meglepo is ezt nem en allitom, hanem kulfuldi komoly gazdasagi szakemberek. Sikerult elernie azt hogy gdp aranyosan csokkenjen az allam adossaga mikozben a gazdasag not. 2010ben korulbelul 85%-on volt az allamadossag gdp aranyosan, ezt sikerult levinni 66 vagy 63%ig. Az aranytartalekot is sikerult felhalmozni. Amit most Matolcsy mond az pont az hogy az allamadossagot nem szabad magasan tartani es nemszabad olyan tamogatasokat adni amik nem terulnek meg mert abbol igenis baj lehet. Tehat peldaul nem biztos hogy most az állam megengedhet maganak egy reptervasarlast, vagy ne epitsen 10 hidat a dunara stb.... Tehat mostis szigoru koltsegvetesi utemet kellene tartani. Biztos vagyok abban hogy a jovo evi koltsegvetes mar ezzel szamolni fog.

Ezt az euro alapu allamadosaagot meg nem nagyon ertem mert pont a Fidesz volt aki kivezette a devizaalapu tartozast. A piac meg mar bearazta azborszagot, a hitelminositok is bearaztak. Egyenlore stabil minosites, befektetesre ajanlott. Ezt az unios forrasok nincsenek dolgot sem ertem. Jelenleg is kapunk unios forrasokat, csak a helyreallitasi alapbol nem kaptuk meg a penzunket. Ami valaki szerint fair, valaki szerint nem, de azert azt hozzatennem hogy a legtobb nyugati orszag megkapta, es ahhoz kepest hogy nemkaptuk meg sztem eleg jol teljesitett a magyar gazdasag. Valoszinuleg ha megkaptuk volna a 6000 milliard forintot meg ennel is jobban.
A ket cikket megint nemtudom mire velni. Egyreszt regi cikkek. Masreszt meg nemtudom hogyan kapcsolodik ehhez.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 13., vasárnap 20:50

Professore írta:

Én ezt az ábrát nem értem, jobban mondva nem tudom értelmezni. Mi a vékony sötétkék vonal? Mondjuk ha a világválság 2007-ben kezdődött Magyarországon akkor annyit is ér...
https://www.google.com/search?client=fi ... rsz%C3%A1g
https://www.google.com/search?client=fi ... ssion+2007

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. február 13., vasárnap 20:49

'shutterisland írta: vitara egyebkent semmi esely ?
ott meg picit lehetne mozgatni a szazalekokon.
a diktátor még parlamenti kérdezz felelekre nem tudott egyszer sem érdemi választ adni, a legtöbb ami kijött az hogy gyurcsány és boldog karácsonyt. felmosták vele a padlót 2006-ban azóta tudja hogy csak bukhat a vitával, főleg 12 év ilyen kormányzás után, lenne mit beszélni.
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. február 13., vasárnap 20:45

kierkegaard írta: Korabban mar belinkeltem de ujra: https://imgur.com/OKiwRNX
Én ezt az ábrát nem értem, jobban mondva nem tudom értelmezni. Mi a vékony sötétkék vonal? Mondjuk ha a világválság 2007-ben kezdődött Magyarországon akkor annyit is ér...

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 13., vasárnap 20:39

Korabban mar belinkeltem de ujra: https://imgur.com/OKiwRNX

Amugy a hitelesek szama is egyre csak no https://www.google.com/amp/s/www.portfo ... 4581%3famp

Hitel nelkul mara mar lehetetlen sajat lakasban gondolkodnim mondjuk en ez engem nem erdekel, mert 1. Imadok albiban lenni. 2. Orokolni fogok.

Mindenesetre szerintem te se igazan erted a problemat. Ha most gyurcsanyek lennenek kormanyon akkor ugyan ugy kopkodnenk oket. Mi nem a gyurcsany kormanyt akarjuk, nem az orban kormanyt. Hanem valtozast.

Fernando
Kedvenc játékosaid: Butragueno, Redondo, Raul, R.Carlos, Di Maria, Guti

HozzászólásSzerző: Fernando » 2022. február 13., vasárnap 20:21

Valami azt súgja, hogy páran úgy írogatnak a 2000-es évekről, hogy elég fiatalok voltak még akkor. Vagy csak szépülnek az emlékek...
Konkrétan 2005-2006-2007 környékén olyan állapotok voltak, hogy a fizetések jobb esetben hónapokat csúsztak, de örülhetett az akinek csak csúszott...Körbetartozások, be nem jelentett munkavállalók,akikkel bármit megcsinálhattak, hiszen nyomuk sem volt. Még állami beruházásokat sem fizették ki (pl. Megyeri-híd). Ami épült annak nagy része ppp-ben épült...Ezek egy részét kiváltotta a fidesz, egy részét még most is fizeted.
Hitelből éltek a családok ,az önkormányzatok, a kórházak. Ja, közben eladtak mindent:mol, vízművek, gáztárolók, repterek,meg sok mást is.
Az is nagy hazugság, hogy a gazdasági válság tett be, hiszen nálunk már 2005-06-ban recsegett, ropogott minden.A szlovákok, lengyelek akkor értek be és húztak el. Nekik nem szóltak a válságról..Amikor nekünk mínusz 6 volt a gdp, nekik bőven plusz...
A vita jó dolog lenne itt is, de kialakultak a szekértáborok, inkább csak a fingreszelés megy sok csúsztatással.
A végére egy javaslat: a jobbosok olvassanak balos médiát, a balosok jobbosat is. Higgyétek el sokat árnyal a képen.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 13., vasárnap 19:17

Igazad van. Sry.

Professore

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. február 13., vasárnap 19:15

kierkegaard írta:
sander írta:

Tehat ezek a nagy megszoritasok :lol: azert ezt remelem nem gondoltad komolyan, raadasul ugy hogy a cikkben is szerepel hogyha iden lehetoseg lesz ra akkor nagy valoszinuseggel nehany dolgot meg is csinalnak.

De gondolom az hogy felemelik a nyugdijkorhatart 65 evre. Csaladi potlekot fizettek 23 eves korig, ezt lecsokkentettek 20ra. Gyes, gyed tamogatasokat 3-rol 2 evre csoklentenek. Lakastamogatasok megszuntetese. Naaa ezek nem voltak megszoritasok, az hogy orszagos projecktek elvannak halasztva, na az megszoritas.

nem arról van szó, hogy nem lesz infrastruktúránk hanem konkrétan ennyivel kevesebbet lopnak. Matolcsy is osztja őket, hogy a beruházások nem térülnek meg, áprilisban pedig választások. Ha februárban nehezen köhögtek volna ki egy euró alapú államadósságot és elkezd a piac aggódni, hogy vajon meddig vagyunk fizetőképesek...alig várja a piac, hogy beárazza még jobban az országot. A választások előtt ez konkrét bukás lett volna és már nagyon nem fér bele 800 milliárd kamuberuházás. Ez van ha nincsenek uniós források. Mert az uniós pénzek kiesése ennyit számit. Szóval szerintem kár a faszunkat verni orbánra, mert nem egy varázsló, hanem egy korrupt kis nárcisztikus fasz (és igen..ide beletartozik egyéb más politikusok is akik nem a fidesz tagja)

Lehetne egy kicsit kulturáltabban?

Tudomásom szerint eddig (még?) egyik fontos hitelminősítő intézet sem minősítette le Magyarországot...
Sőt: "A Fitch hitelminősítő fenntartja, hogy a koronavírus-járványból stabil ütemben kilábaló magyar gazdaság növekedése tartós lesz." (HVG)

Az hogy miért nem jönnek az EU-s pénzek mégérne egy misét... de ez már lerágott csont.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 13., vasárnap 19:03

mzp partizánban: https://www.youtube.com/watch?v=cwQcogOA1Zs

kiváncsi leszek, hogy mennyire megy bele komolyabb kérdésekbe Márton úr.

Swineherd
Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. február 13., vasárnap 19:00

hehetheoriginal írta: en meg a szavazok iq, tájékozottsagi es mindenfele fajta normalis emberhez melto-tesztjet.
aztan ha 500an szavaznak az orszagbol, na bumm, de legalabb lesz ertelme.
Végre.
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 13., vasárnap 18:57

sander írta:

Tehat ezek a nagy megszoritasok :lol: azert ezt remelem nem gondoltad komolyan, raadasul ugy hogy a cikkben is szerepel hogyha iden lehetoseg lesz ra akkor nagy valoszinuseggel nehany dolgot meg is csinalnak.

De gondolom az hogy felemelik a nyugdijkorhatart 65 evre. Csaladi potlekot fizettek 23 eves korig, ezt lecsokkentettek 20ra. Gyes, gyed tamogatasokat 3-rol 2 evre csoklentenek. Lakastamogatasok megszuntetese. Naaa ezek nem voltak megszoritasok, az hogy orszagos projecktek elvannak halasztva, na az megszoritas.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. február 13., vasárnap 18:32

sander írta: Reszemrol utolso komment ebben a temaban. Ugye 8 evig kormanyoztak. Ebbol ugye az elso 6ba adtak boldog boldogtalannak penzt barmire. 1 ev munkanelkuli segely, szocialos segelyek, stb.... tenyleg az ember azt gondolhatta hogy van itt penz mindenre. Volt boven joleti intezkedes. Azt mar csak zarojelbe jegyeznem meg hogy a kisvallalkozokat nem tudtak felkesziteni az Europai Unioba valo csatlakozas utanni idoszakra. Sztem a kisvallakozok kozul rengetegen tonkrementek mett jott az orszagba a Jysk, Obi, Praktiker stb... itthon mrg tonkrementek az asztalosok, a kis festekboltok, stb.... Aztan jott a 2008as vilagvalsag, es bebizonyosodott hogy ezt a gazdasagi szerkezetett nem lehet tovabb folytatni. Nem lehet igy az embereknek penzt adni ha nincs mogotte olyan gazdasagi teljesitmeny ami kitudja termelninezt a penzt. Tehat hiaba adtak 13. havi nyugdijat ha ezt a gazdasag nem birta el. Ugye 2009-ben valoban eszre is vettek es elkezdtek a megszorito programot bevezetni. Igy valoban az orszagot megmentettek.
Egyetertek veled, irtam is, hogy a Medgyessy fele 100 napos program idiota volt, felesleges ralicitalas, amivel elinditotta az orszagot a lejton. Azt viszont kerlek ertsetek meg, hogy en kulon veszem Bajnait a tobbitol, ti meg egykent kezelitek. Nem ugyanarrol vitazunk. Nem Bajnai-kormany osztogatott 6 evig, nem ok hazudoztak ossze-vissza a valasztas nyeres celjabol, az Medgyessy es Gyurcsany volt, en pedig Bajnairol beszelek, csak rola. Soha, egy szoval nem mondtam, hogy a megelozo 7 ev jo lett volna, sot, mondtam hogy kifejezetten botranyos volt.
sander írta: De milyen áron ? Ha nemlett volna ez a rengeteg segely meg minden szar akkor lehet nem jutott volna odaig az orszag. Azert azt se felejtsuk el hogy az Orban kormany is 2012ben akart felvenni IMF hitelt mert meg akkor sem volt stabil az orszag. De a lakossagnak mar annyira elege volt abbol hogy az orszagnak allandoan hitelt kell felvennie amiutan megszoritas kovetkezik hogy azonnal tuntetesek voltak. Aztan nem is mertek felvenni hitelt mert tudtak okis nagyon jol hogyha felveszik akkor biztos hogy nem nyernek valasztast.
Amilyen aron lehetett. Nem volt mas valasztasuk, es korrekten, elso pillanattol kezdve kommunikaltak ezt. Es azert voltak tuntetesek, mert Fideszek belultettek az emberekbe, hogy IMF hitel = rossz, helyzettol fuggetlenul.
sander írta: Lehet persze elismeroen beszelni a Bajnai kormanyrol, de azert azt is tegyuk hozza hogy amikor ezeket az intezkedeseket megcsinaltak akkor mit veszithettek volna ? Azt mar mindenki tudta hogy valasztast ugysem tudnak nyerni, akkor meg mar mindegy mindegy alapon kormanyoztak. Meg ha annyira sikeres volt akkor miert nem indult el a valasztasokon ?
Meg lehet forditani a kerdest, hogy ha tudtak hogy ugy is veszitenek, akkor miert nem vittek melyebb szarba az orszagot, hogy a Fidesznek eselye se legyen kihozni? Szerinted a Fidesz, ha tudna h biztosan bukja a valasztasokat, akkor mit csinalna most? Es Bajnai elindult a 14-es valasztasokon, letrehozott egy uj politikai szervezetet, az Egyuttet, de mivel a valasztasi szabalyok megvaltoztak, es ezerfele szakadt az ellenzek, ezert ossze kellett fogni a baloldali partoknak, amibol az MSZP jott ki jol, mert akkor ok voltak meg a legerosebbek. Bajnai ezek utan nem is ult be a parlamentbe.
sander írta: Ha Orban 11 evig loszart se csinalt volna, most meg az utolso 1 evben bejelent egy megszorito csomagot mert az orszagnak szuksege van erre, akkor az azt jelenti hogy ez igy jo ? Koszonjuk meg orbannak hogy megmentette az orszagot a csodtol ? Igaz hogy o kormanyozta oda, de megmentette szoval meg jot is tett ?
Nem ugyanarrol beszelunk. Az Orban-kormany 2010 ota van hatalmon, az ido nagy reszeben 2/3-al, nem pedig harom kulonbozo kormany van, osszeeso koaliciokkal, gazdasagi valsaggal, stb.
Professore írta:Egyébként meg értelmes vitát folytatni sose rossz
Nem rossz, csak ugy erzem hogy masrol vitazunk. En kizarolag a Bajnai-kormanyrol beszelk, hogy jo iranyba allitottak az orszagot, es ugy erzem, hogy olyan szavak vannak adva a szamba, amiket nem mondtam. Nem mondtam, hogy kanaan volt, hanem csak annyit, hogy jo irany volt, es meghoztak olyan donteseket, amiket meg kellett hozni.
Professore írta: Elfogadom én is ha te meg úgy látod. Azt akartam mondani hogy nem akármit tehet meg egy kormányfő, nem ő egyedül jelöli ki a kormányzati irányt. Én már láttam olyat, hogy a saját miniszterelnökét buktatta meg egy párt bizalmatlansági indítvánnyal azért mert nem a párt szája íze szerint próbált kormányozni (ez nem Magyarország).
Egyetertunk, de ebben az esetben Bajnainak eleg sok szabad keze volt, mert lenyegeben hatraallt az MSZP vezetese, es azt mondtak, hogy csinald amit kell, es mentsd meg a partot annyira, hogy legalabb tenyezo maradjon.
Professore írta: Röviden igen az én szememben az a 8 év egy politikai erő ténykedését jelenti. Bajnai meg 2. Gyurgyány kormány minisztere is volt egyébként szóval nem lehet azt mondani hogy neki aztán semmi köze nem volt a Gyurgyány féle kormányzáshoz.
Oszinten szolva nem emlekszem, hogy miniszterkent milyen feladatot vegzett, de nyilvanvalo, hogy egy csapatjatekos, legyen barmilyen jo is, nem tud egyedul gyozelemre vinni, ha az edzo szar, es szar taktikat valaszt. Amikor Bajnai lett az edzo, akkor jol csinalta a dolgokat. Erdemes visszaolvasni par parlamenti felszolalasat, eg es fold volt a kulonbseg kozte, es barmelyik masik korabbi MSZP-s kormany kozott.
"Közös hazánk, Magyarország veszélyben van" - jelentette ki Bajnai, aki szerint az önámítás az oka annak, hogy az elmúlt több mint tíz évben megspórolták az alapvető szerkezeti átalakításokat. Magyarország legfőbb problémája szerinte, hogy többet költünk, mint amennyit megtermelünk. "Ennek mind a két tagmondata fontos. Kevesebbet kell költeni és többet kell termelni" - mondta Bajnai, aki szerint a válságkezelés lelki folyamat is, amelynek két nagy ellensége van: reményvesztettség és a csodavárás.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. február 13., vasárnap 18:20

Donto botrany? Max ha Orbanrol derulne ki, nyilvan nem fog. Borkait is megvalasztottak konkretan. :lol: Semmi nem lesz itt, egyedul abban lehet remenykedni hogy nem lesz ketharmad, szepen kihatraltak a nagy kormanyvaltok a nem vart miniszterelnokjelolt mogul.

Professore

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. február 13., vasárnap 18:11

csababarca írta: Kellene vita, de olyan szintű szakadás van, és olyan mély lövészárkok, hogy semmi értelme nem lenne.
Mindegy mit mondanának a felek, a híveik úgyis úgy értelmeznék a mondottakat, látottakat, hogy na itt aztán az enyém nyert.

Másrészt, OV-nak semmi oka nincs vitázni, megingathatatlannak tűnik a pozíciója, szerintem a valódi tét áprilisban a kétharmad lesz, azt meg simán beáldozza a fidesz, már megcsinálták amit akartak, nem véletlen az elmúlt két év ámokfutása részükről, kiszervezni a NER-be mindent, osztogatások, stb.
Elképzelni nem tudom mire kellene nekik most a kétharmad, max arcvesztés lehetne, ha nincs meg újra, de egyébként szerintem túlélnek 4 évet a jelenlegi helyzetben sima többséggel is.
2026-ra meg ki tudja mi lesz, valószínűleg ugyanez.

Amíg Vitya van, ő lesz a miniszterelnök, ezt szinte biztosra veszem. Majd ha nem lesz, a Fideszt szétkoncolják a hataloméhes Lázár, SZíjjártó, Varga Judit féle nagyágyúk.
Szerintem meg sokkal szorosabb lesz a végeredmény. Ennyi haszna lesz az összefogásnak. Kell a fidesznek is egy kis skót zuhany mert elkényelmesedtek. De még azt se zárom ki teljesen, hogy nem lesz kormányváltás. Hosszú idő van még a választásokig, meglepne ha valami szaftos botrány ne törne ki és akár az is lehet döntő.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. február 13., vasárnap 18:03

Kellene vita, de olyan szintű szakadás van, és olyan mély lövészárkok, hogy semmi értelme nem lenne.
Mindegy mit mondanának a felek, a híveik úgyis úgy értelmeznék a mondottakat, látottakat, hogy na itt aztán az enyém nyert.

Másrészt, OV-nak semmi oka nincs vitázni, megingathatatlannak tűnik a pozíciója, szerintem a valódi tét áprilisban a kétharmad lesz, azt meg simán beáldozza a fidesz, már megcsinálták amit akartak, nem véletlen az elmúlt két év ámokfutása részükről, kiszervezni a NER-be mindent, osztogatások, stb.
Elképzelni nem tudom mire kellene nekik most a kétharmad, max arcvesztés lehetne, ha nincs meg újra, de egyébként szerintem túlélnek 4 évet a jelenlegi helyzetben sima többséggel is.
2026-ra meg ki tudja mi lesz, valószínűleg ugyanez.

Amíg Vitya van, ő lesz a miniszterelnök, ezt szinte biztosra veszem. Majd ha nem lesz, a Fideszt szétkoncolják a hataloméhes Lázár, SZíjjártó, Varga Judit féle nagyágyúk.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. február 13., vasárnap 18:00

Realista24 írta: Én mondjuk kötelezővé tennem a jelöltek legalább ketkoros vitáját.
en meg a szavazok iq, tájékozottsagi es mindenfele fajta normalis emberhez melto-tesztjet.
aztan ha 500an szavaznak az orszagbol, na bumm, de legalabb lesz ertelme.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 13., vasárnap 17:57

Én mondjuk kötelezővé tennem a jelöltek legalább ketkoros vitáját.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Professore

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. február 13., vasárnap 17:55

Faust írta: Alapbol egy vitan felmerulnenek kerdesek velhetoen, amik nincsenek elore megirva, ilyesmikre az elmult 12 evben max az europai parlamentben volt pelda. Bar hozza kell tenni, a kormanyinfon, amin kiallt, kerdezhette volna barki, de annyira a beka segge alatt van a szakmai szinvonal a sajto berkein belul is, hogy az valami elkepeszto, mar-mar kinos.

En tokeletesen megertem, miert nem vitazik, en azt nem ertem, hogy nem bassza ez a szavazoi csoret. Persze lehet mantrazni amit a ner elso eveiben mondott Orban (Gyurcsany ugyis hazudik, minek vele vitazni), de ez mar elegge ervenyet vesztette - szerintem akkor kiallna egy nyilt vitara, ha pl. a billego szavazokat meg kene gyoznie a fideszre valo szavazasrol. Amig megvan a kello tabora (illetve a parlamenti tobbsege, hogy a meglevo tabor nagysagara igazitsa a valasztasi torvenyt), eselytelen hogy kialljon. Pedig szerintem “megnyerne”, szajkarateban mindig brutalisan jo volt a faszi, kiveve 2006-ban, ott habony rosszul lotte be az egesz iranyt.
Én is így látom. Viktor egyelőre csak veszíthet a vitával, jobban mondva fölösleges kockázat vállalás lenne a részéről. Viszont ha az összefogás ügyesen politizál akkor belekényszeríthetik a vitába. Egyébként meg jó lenne ha a miniszterelnök jelöltek vitája a politikai kultúra részévé válna. Na de nem úgy hogy sárdobálás legyen hanem hogy a programokra legyen a fókusz helyezve. Másrészt ha mégis sor kerül majd a vitára akkor Viktor rutinja és szónoki képessége, relatív önkontrolja szerintem döntő lesz. Persze olyan ez mint egy párbaj előre sose lehet tudni ki győz.

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2022. február 13., vasárnap 17:53

géza írta:
Professore írta: Nos. Félig egyet is tudok érteni. De ismét te magad ismerted el hogy nem a kormányzással foglalkoztak hanem azzal hogy választásokat nyerjenek. Öszödi és tarsai. Attól mert egy politikai erő adott 3 miniszterelnököt és 4 kormányt attól még ők kormányoztak 8 évig. Mégpedig szarul. Aki ezt nem látja be azzal nehéz érvelni. Majd a legvégén mentettek a menthetőt. Innen indult az egész "megkoszontek" story.
Nem ertelek. Nem egy homogen kormanyrol beszelunk, akik 8 evig iranyitottak, hanem harom kulonbozorol. En a harom kulonbozo kormany egyikerol, a Bajnai-kormanyrol beszelek elismeroen. Ez olyan, mint amikor Benitez utan jott ZZ, es megnyerte a BL-t. Mindketten a csapatot iranyitottak egy adott szezonben, az egyik szar volt, a masik jo.
Reszemrol utolso komment ebben a temaban. Ugye 8 evig kormanyoztak. Ebbol ugye az elso 6ba adtak boldog boldogtalannak penzt barmire. 1 ev munkanelkuli segely, szocialos segelyek, stb.... tenyleg az ember azt gondolhatta hogy van itt penz mindenre. Volt boven joleti intezkedes. Azt mar csak zarojelbe jegyeznem meg hogy a kisvallalkozokat nem tudtak felkesziteni az Europai Unioba valo csatlakozas utanni idoszakra. Sztem a kisvallakozok kozul rengetegen tonkrementek mett jott az orszagba a Jysk, Obi, Praktiker stb... itthon mrg tonkrementek az asztalosok, a kis festekboltok, stb.... Aztan jott a 2008as vilagvalsag, es bebizonyosodott hogy ezt a gazdasagi szerkezetett nem lehet tovabb folytatni. Nem lehet igy az embereknek penzt adni ha nincs mogotte olyan gazdasagi teljesitmeny ami kitudja termelninezt a penzt. Tehat hiaba adtak 13. havi nyugdijat ha ezt a gazdasag nem birta el. Ugye 2009-ben valoban eszre is vettek es elkezdtek a megszorito programot bevezetni. Igy valoban az orszagot megmentettek. De milyen áron ? Ha nemlett volna ez a rengeteg segely meg minden szar akkor lehet nem jutott volna odaig az orszag. Azert azt se felejtsuk el hogy az Orban kormany is 2012ben akart felvenni IMF hitelt mert meg akkor sem volt stabil az orszag. De a lakossagnak mar annyira elege volt abbol hogy az orszagnak allandoan hitelt kell felvennie amiutan megszoritas kovetkezik hogy azonnal tuntetesek voltak. Aztan nem is mertek felvenni hitelt mert tudtak okis nagyon jol hogyha felveszik akkor biztos hogy nem nyernek valasztast. Lehet persze elismeroen beszelni a Bajnai kormanyrol, de azert azt is tegyuk hozza hogy amikor ezeket az intezkedeseket megcsinaltak akkor mit veszithettek volna ? Azt mar mindenki tudta hogy valasztast ugysem tudnak nyerni, akkor meg mar mindegy mindegy alapon kormanyoztak. Meg ha annyira sikeres volt akkor miert nem indult el a valasztasokon ?
Ha Orban 11 evig loszart se csinalt volna, most meg az utolso 1 evben bejelent egy megszorito csomagot mert az orszagnak szuksege van erre, akkor az azt jelenti hogy ez igy jo ? Koszonjuk meg orbannak hogy megmentette az orszagot a csodtol ? Igaz hogy o kormanyozta oda, de megmentette szoval meg jot is tett ?

Professore

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. február 13., vasárnap 17:45

géza írta:
Professore írta: Hát nagyon nem olyan. Mert nem véletlenül lesz egy ember egy párt miniszterelnök jelöltje. Egy miniszterelnök nem feltétlenül csinál azt amit akar. Ahhoz kell a párt/koalíció támogatása is.

Egy példa ha most Viktor tiplizne és a kövi 4 évben mondjuk Szíjgyártó lenne a PM ki hinné el hogy ez egy vadiúj kormány? Senki. Joggal.
Edzot is Perez nevezi ki.

Szoval szerinted Medgyessy-kormany=Gyurcsany-kormany=Bajnai-kormany?

Rendben van ha igy gondolod, de szerintem attol meg nincs igy. Es meg egyszer, es utoljara, ezt allitottam: a Bajnai-kormany (2009-2010) jo iranyba terelte az orszagot, amire tudott a Fidesz epiteni.
Szerintem is lépjünk tovább mert kezd unalmas lenni. Elfogadom én is ha te meg úgy látod. Azt akartam mondani hogy nem akármit tehet meg egy kormányfő, nem ő egyedül jelöli ki a kormányzati irányt. Én már láttam olyat, hogy a saját miniszterelnökét buktatta meg egy párt bizalmatlansági indítvánnyal azért mert nem a párt szája íze szerint próbált kormányozni (ez nem Magyarország). Röviden igen az én szememben az a 8 év egy politikai erő ténykedését jelenti. Bajnai meg 2. Gyurgyány kormány minisztere is volt egyébként szóval nem lehet azt mondani hogy neki aztán semmi köze nem volt a Gyurgyány féle kormányzáshoz.

Mint mondtam szerintem is köszönetet érdemel Bajnai azért amit 2009-ben csinált csak azzal nem értek egyet hogy ezt a fidesz megköszönte dolgot egyesek úgy interpretálják mintha hű de jó helyzetben vette volna át a fidesz a kormányzást... most meg csirkefarhát van.

Egyébként meg értelmes vitát folytatni sose rossz B-)

Vissza: