sander írta:
Felre ertesz. De akkor kezdjuk az elejetol.
Ok vezettek az orszagot szoval csakis ok tehettek arrol hogy ilyen helyzetbe kerult az orszag. Megcsinaltak a megszoritast? Igen megcsinaltak. Fajt? Igen, sztem nem is kicsit. Az meg hogy hosszutavon meglesz az eredmenye.... azert amikor ekkora megszoritast csinaltak annak nyilvan elobb utobb lesz eredmenye a koltsegvetesben. De ha ennyire odavagy az ilyen dolgokert akkor teis elismerheted hogy Orbanek tovabb folytattak a megszoritasokat csak kisebb mertekbe. Afa emelese 25rol 27%ra, chipsado stb.... tehat azzal a megszoritassal nem ert veget az orszag szanyargatasa. Talan 2014tol kezdottek a "joléti" intezkedesek.
Alaptezisem az volt, hogy a Fidesz Bajnai-kormanynak koszonheti, hogy nem egy gozolgo szart vettek at, hanem egy hajot, ami a jo iranyba lett allitva, messze a celtol, de jo iranyba. Azt mondtam, hogy erre epitett a Fidesz, de most megis fikazva vannak. Ezt az alaptezist akkor ugy latszik, hogy itt is elfogadta a tobbseg, csakugy mint amugy Orban, Matolcsy, stb.
Amugy nem "ok vezettek" az orszagot, hanem harom kulonbozo kormany. Ha a dolgok melyere akarunk asni, akkor Medgyessyt erdemes elovenni, meg az idiota 100 pontos programjat, amivel teljesen szetkurta a gazdasagot, csak azert, hogy valasztast nyerjen. Utana Gyurcsanyek egy kupac szart vettek at ilyen ertelemben, es ket ev volt a valasztasig, ezert ok nem arra fokuszaltak, hogy rendbe tegyek a gazdasagot, es meghuzzak a derekszijat, hanem hogy kozmetikazzak a szamokat, elhalgassak a valosagot, es valasztast nyerjenek a feljovo Fidesszel szemben. Sikerult nekik, majd jott a hirhedt oszodi beszed, ahol GY.F. elmondta hogy nem csinaltak szart sem, es hogy ez nem lesz eleg, de aztan o meg emiatt megbukott, hiteltelenne valt, a koaliciot nem tudta egybetartani, stb. Amikor vegre megbukott, akkor jottet Bajnaiek, es megmondtak elso pillanattol kezdve, hogy ez most szopo lesz, de kijavitjak, jo utra terelik a hajot.
En elismertem es el is ismerem a Fidesznek a jo huzasait, '14-ben meg rajuk is szavaztam, pedig mar akkor voltak into jelek, de ugy voltam vele, hogy a gazdasag jo iranyba mozog, es hogy ha megint megvalasztjak oket, akkor leallnak a megkezdett antidemokratikus intezkedesekkel. Ebben tevedtem, mint a szar.

Plusz ugye az Összefogás jeloltje Mesterhazy volt, nem Bajnai, emiatt is ment oda az iksz.
Most elmaradnak a megszoritasok, mert valasztasok lesznek. Ha a Fidesz nyer, akkor kitalaljak, hogy hogyan nyomjak le az emberek torkan eszrevetlenul, gondolom valakik ellen megint feltoljak a gyuloletkampanyt, es akkor nem figyelnek annyira az emberek, ha meg az ellenzek nyer, akkor meg ok lesznek a leghangosabbak, hogy nezzetek, megszoritanak a szemetek.