Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Pipita » 2022. február 12., szombat 10:51

Én is most akartam linkelni :D Kb erről írt Kele is valamelyik nap, foci nyelven:
Kele János írta:Két mai hír. Tessék emésztgetni, fontosak.
Sokszor, sok helyen olvasok arról, hogy az ellenzék képesség- és kompetenciahiányos. Nem mondom, hogy a vád teljesen alaptalan. Nehéz tizenkét éven vannak túl azok, akik a NER-ben a Fidesszel szemben próbálnak politizálni - logikus megfontolások alapján ez nyilván nem egy vonzó pálya. Emiatt eleve kevesen adják rá a fejüket, akik pedig igen, azok sokszor vagy összecsuklanak a hatalmas presszió alatt, vagy eleve nem is igazán alkalmasak a frontpolitikára - mert nagyon civilek, mert inkább aktivisták, mert nem illenek pártstruktúrákba, és így tovább.
De.
Az ellenzék győzelmi esélyei alapvetően nem emiatt csekélyek. Hanem elsősorban és mindenekelőtt azért, mert brutális erőforráshátrányban van. Az eleve jóval szűkebb, jóval kevesebb kompetenciát felszívni képes politikai hátországuknak esélye sincs erőt villantani, képességet bizonyítani. A nap végén ez ugyanis láthatóság kérdése: ha a Fidesz ütközésig tekert potméterrel zajong a nyilvánosságban, egy-egy programbemutató sajtótájékoztató és szakpolitikai vita simán elinflálódik.
Mondanám, hogy szűrjük a zajt, és akkor ez nem gond, de nem teszem. A modern politika ugyanis lényegében maga a zaj - ez tehát adottság. A Facebook-univerzum hirdetési protokolljában az elérés pénzkérdés, a tematizáció képessége pedig erőforrásfüggő. Ki tudod fizetni, hogy eljuss a választóhoz? Gattyán és Orbán igen. MZP serényen próbálkozik.
Ilyen kontextus mellett azon lamentálni, hogy miért nincs még lista, hány oldalas a közös program, mennyi bekezdést kap benne x téma és y probléma - egyszerűen aránytévesztés. Képzeljük el a kampányt focimeccsként: a Fidesz a Real Madrid, az ellenzék meg mondjuk - a Paks. Az előbbi világklasszisokat tud megvenni, az utóbbiban csak hazai játékosok játszanak, és még az edzőjük is Bognár György. És ez mind semmi: a Madrid ugyanis tizenegy helyett tizennégy embert nevez a kezdőcsapatába, bedeszkázza a kapuját, majd kijelenti, hiába sípol meccs közben a játékvezető, rájuk ez nem vonatkozik. Mi lesz vajon a Paks vereségének oka a lefújást követően? A rosszul megszervezett középpályás játék? A helytelenül kivitelezett pressing triggerek? Néhány kiküszöbölhető egyéni hiba? Na, ugye.
Nem fölmentést keresek, Isten mentsen. Dehogy. Csupán azt szeretném, ha egy picivel jobban látszódna, mennyire irtózatosan egyoldalú ez a meccs, mennyire nem reális elvárásként kezelni - nem a győzelmet, ugyan, mindössze - a kiélezett csatát. Mennyire nem két egyenlő tábor csap össze, mennyire nincsen szó nyílt versenyről, tiszta szabályokról, Uram bocsá' fair play-ről.
Meg hát, el is szoktunk a demokráciától rendesen. Olvasgatom a kommenteket és látom: értelmiségiek tömegei nem értik, mit tököl még a hat - egymástól egyébként markánsan különböző, eltérő értékek mentén létrejött - párt, hol a közös program, a lista, a leendő miniszterek névsora, miegymás. Nem hajlandók megérteni, hogy a dolog egyszerűen nem így működik, a demokrácia sikerességének mérőszáma nem a döntéshozatal gyorsasága, erőt pedig nem az alkudozás hiánya jelent, hanem épp ellenkezőleg - a létrejött konszenzus minősége, tartóssága.
A demokrácia ugyanis elsősorban kemény munka. Kitartás, türelem. Egyezkedés. Olykor csalódás, máskor diadal. Annak beismerése: nem lehet annyira igazam, hogy ne legyen legalább egy kicsit a másiknak is.
A NER-nek - szerintem - elsősorban azért kell mennie, mert lerombolta a politikai kultúrát. Mert az érdekérvényesítést egyenlővé tette a gátlástalan erőfitogtatással. Mert a legnagyobb kisebbség zsarnokságát építette fel a demokrácia helyett, mert kérdőjelek helyett a kijelentő mondatok Magyarországát hozta létre.
Igen, az ellenzék lassú. Olykor tétova, máskor látszólag erélytelen. Ilyen a folytonos vita, a permanens egyezkedés. Vagy ez van, vagy a "katonásan pattogtatott vigyázz". Tessék választani.
Forrás

A képeket is érdemes megnézni, hogy pl Gattyán már most több pénzt költött el hirdetésre, amennyit az egyesült ellenzék hat párt pénzéből el tudott költeni. Úgy, hogy egyébként törvényileg maximalizálva van a kampányköltés.

És a Fidesz több, mint háromszor annyit költött, mint Gattyán. :lol:

De az se rossz, ahogy az lmp tagajit vásárolgatja fel mostanság a fidesz. Kíváncsi vagyok, mennyi pénzért árulják a gerincüket, őszintén remélem, hogy az 1 millió forintos kampánypénz a maximum, ami jár nekik. :lol: :lol:

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. február 12., szombat 10:28

a magyar demokrácia diktátor módra

https://www.youtube.com/watch?v=2RkeMcN ... nel=444.hu

:lol: :lol: :lol:

vadkeleti balkán szint
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2022. február 10., csütörtök 14:33

kiserik írta:
Realista24 írta:

Add ki magadból bátran :lol:
Gondolom tudatlan barom vagyok, a mezőgazdaságban dolgozók a becsület mintapéldányai, és sosem játszottak a támogatásokkal, ingyen pénzekkel, stb.stb.
- Aki szerint teljesen rendben van, hogy megállapodásokat egyoldalúan meg lehet változtatni megkárosítva a másik felet
- Aki ennyi empátiát érez egy embertársa, közössége egy tagja iránt, és nagyot röhög annak nyomorán
- Aki általánosít és ez alapján elítél mindenkit
- Akit semmi nem érdekel, csak hogy neki jó legyen

Mintapéldánya a 2022es magyar embernek.

UI: mivel ez nem mg topic, így nem megyek bele a kajszi termesztés részleteibe, költségeibe. 25 éve ezt csinálom, sokat mond, hogy a következő ültetvényem dió lesz. Támogatásért. Lassan messziről fogunk köszönni a magyar kajszinak, de lehet, hogy a többi gyümölcsnek is.
A diót nem valami kieszi, és el kell felejteni termeszteni itthon is? Csak fél füllel hallottam ilyet, és nem értek hozza.
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 10., csütörtök 13:56

kiserik írta:
Realista24 írta:

Gondolom tudatlan barom vagyok, a mezőgazdaságban dolgozók a becsület mintapéldányai, és sosem játszottak a támogatásokkal, ingyen pénzekkel, stb.stb.
- Aki szerint teljesen rendben van, hogy megállapodásokat egyoldalúan meg lehet változtatni megkárosítva a másik felet
- Aki ennyi empátiát érez egy embertársa, közössége egy tagja iránt, és nagyot röhög annak nyomorán

UI: mivel ez nem mg topic, így nem megyek bele a kajszi termesztés részleteibe, költségeibe. 25 éve ezt csinálom, sokat mond, hogy a következő ültetvényem dió lesz. Támogatásért. Lassan messziről fogunk köszönni a magyar kajszinak, de lehet, hogy a többi gyümölcsnek is.
Te most személyeskedni akarsz csak vagy van valami értlemes hozzáfűznivalód is?
Úgy csinálsz, mintha te lennél az egyetlen gazda az országban :lol: hát számos emberrel beszéltem, hallottam a történeteket ezekről a támogatásokról. Ezért írtam, ha te vagy az üditő kívétel, ám legyen.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. február 10., csütörtök 13:01

Realista24 írta:
kiserik írta:
Itt ülök fél órája és nem tudom erre mit lehetne írni. :( :cens: :'(

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2022. február 10., csütörtök 12:55

Realista24 írta:
sámat írta:
Szerinted ahol az ország 1/3-a kétszámjegyű számokat nem tud összeadni, ott ezeket tudják? :lol:

Illetve alábecsülöd a propaganda erejét, nagyon és magadból, ill. a közvetlen környezetedből indulsz ki.
Persze, másból nem tudok, általánosítani meg nem akarok pár IQ betyár miatt.
Viszont az ellenzéknek volt 5-10 éve felkészülni erre, kutatni, vizsgálódni, meghatározni a célbázist, stb., mert nem 5m emberre van szükségük, hanem a 2018asnál pár százezerrel többre.
Ez igaz, viszont ebben egy nagyon komoly hátránya volt/van az ellenzéknek: amíg a Fidesz “végtelen” pénzből gazdálkodik, addig az ellenzéket lélegeztető gépen tartja (pénzügyileg). Amit nem tudsz megoldani pénzzel, azt old meg sok pénzzel, a hírhedt mondás maximálisan igaz a kormányunkra.

Amivel nekem problémám van még, hogy nem hagynak piacot, nem engednek vállalkozni téged, kisajátítanak iparágakat, a szabad verseny nyomát sem látom ebben az országban.

A harmadik pedig a közhangulat, gondolom jársz nyugaton vagy beszélgetsz külföldi emberekkel, ha igen, akkor nem kell magyaráznom, micsoda szakadék tátong.

Eltelt 30 év és a rendszerváltás nem történt meg. És igen, megnéznem, hogyan csinálja más, de nem a fejbe lövést érdemlő Gyurcsányra gondolok.

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2022. február 10., csütörtök 12:53

Realista24 írta: A Márki-Zay Péter kampányát nyíltan támogató, az ügyészség által börtönnel fenyegetett műtrágyakirály cégétől vásárolt műtrágyát a felcsúti dollármilliárdos érdekeltsége. A tízmilliárdos biznisz annak fényében is érdekes, hogy a kormány folyamatosan támadja Bige Lászlót.
Ádázul üldözik a hatóságok Bige Lászlót, a színfalak mögött viszont, úgy fest, a műtrágyakirály megfér az ország első számú oligarchájával, Mészáros Lőrinccel. Piaci forrásaink szerint cégeik gond nélkül üzletelnek:

december és január során több tételben 10,5 milliárd forint értékű műtrágyát vett az Agrolink Zrt. készpénzes előrefizetéssel a Nitrogénművek Zrt.-től.

10,5 mrd kp :lol: :mrgreen:

Ez is fake news amúgy? A kérdés komoly.
A kp-t sokszor úgy értelmezik, hogy hitel nélkül. Mivel Magyarországon a gazdasági társaságok közötti, azonos ügylet kapcsán, a havi kp számlakiegyenlítés 1,5 millió forintra van korlátozva, meglepne, ha tényleges kp-ról beszélünk. Főleg, hogy a feletti részt 20-20% mértékű bírsággal büntetik. Ha a kérdés költői volt, akkor nem válaszoltam. :D

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2022. február 10., csütörtök 12:51

Az új magyar jetitláttátok?
Ha bárkiben bármi kérdés merülne fel, hogy egykutya minden jelenlegi politikus. :kivagyhe:
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Puding
Kedvenc játékosaid: Raúl, CR7
Kedvenc csapatod: Real Madrid, New England Patriots, LA. Lakers

HozzászólásSzerző: Puding » 2022. február 10., csütörtök 12:50

Marky írta: Ha valakinek vannak ketsegei, ajanlom lepjen be egy akarmilyen konteos fb csoportba. Na ezek az emberek vesznek korul minket millios nagysagrendben es ok szavazzak meg Gyurbant.
Orcsány jobb. :mrgreen:
"No matter what situation we are in, we have to make the plays at critical moments to win the games." - Tom Brady

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 10., csütörtök 12:47

csababarca írta: Bigéről akartam írni, amikor az a "baloldali oligarcha" listát írta valaki, hogy Bige pont nem jó példa, mert ő egész jól elevickélt a 90-es évektől kezdve bármilyen kormánya is volt az országnak.

Mi benne voltunk a mezőgazdaságban, legjobb barátomék is benne vannak.
Legjobb biznisz a támogatás, szívta is a fogát, amikor kijött ez a rendelet.
Szóval @realista jól írta.
Ezért szívja kiserik is :mrgreen: (gondolom a humorézék hiánya miatt most kapok tőle a fejemre)
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 10., csütörtök 12:42

Marky írta: Ha valakinek vannak ketsegei, ajanlom lepjen be egy akarmilyen konteos fb csoportba. Na ezek az emberek vesznek korul minket millios nagysagrendben es ok szavazzak meg Gyurbant.
Gyurbán, ez jó. Ezért mondom, teljes reset, mint ami a magyar fociban kéne és elfelejteni az elmúlt 20-30 évet.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 10., csütörtök 12:41

füst írta:
Realista24 írta: A Márki-Zay Péter kampányát nyíltan támogató, az ügyészség által börtönnel fenyegetett műtrágyakirály cégétől vásárolt műtrágyát a felcsúti dollármilliárdos érdekeltsége. A tízmilliárdos biznisz annak fényében is érdekes, hogy a kormány folyamatosan támadja Bige Lászlót.
Ádázul üldözik a hatóságok Bige Lászlót, a színfalak mögött viszont, úgy fest, a műtrágyakirály megfér az ország első számú oligarchájával, Mészáros Lőrinccel. Piaci forrásaink szerint cégeik gond nélkül üzletelnek:

december és január során több tételben 10,5 milliárd forint értékű műtrágyát vett az Agrolink Zrt. készpénzes előrefizetéssel a Nitrogénművek Zrt.-től.

Szerintem ez stratégiai célú vásárlás volt, most pár hónap leforgása alatt 3x akkora lett a műtrágya ára. Az oroszok felfüggesztették az exportot, és a földgáz ára is kilőtt, így az európai műtrágyagyárak vagy nem termelnek, vagy csak egyre drágábban.
Úgy gondolom ezért kötöttek már most le ekkora mennyiségben műtrágyát.
Korábban írtam, de a jelenlegi helyzet alapján cudar időkre lehet számítani, és szerintem erre próbálnak felkészülni.
Az időzítést is erre tudom fogni, választások előtt eléggé wtf egy ilyen vásárlás, de minél tovább várnak, annál drágább lesz, vagy egyszerűen más piaci szereplő egyszerűen csak elorozza, és aztán még nehezebb lesz beszerezni.
Persze lehet hogy csak én gondolom így. :D
Félreérthető voltam. A bizniszt gondoltam, hogy igaz a kialakult helyzet miatt. Itt a kapcsolatokra, pártállásra voltam kíváncsi, hogy igaz-e.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. február 10., csütörtök 12:39

Ha valakinek vannak ketsegei, ajanlom lepjen be egy akarmilyen konteos fb csoportba. Na ezek az emberek vesznek korul minket millios nagysagrendben es ok szavazzak meg Gyurbant.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 10., csütörtök 12:39

sámat írta:
Realista24 írta:
De attól, hogy törlik Pista üzenetét, még a kormány ellen fog szavazni. Illetve ebben semmi új nincs, mindenki tudja, hogy csinálják.
A kamu profilokat meg a hülye is realizálja, vagy elhiszik amit ír vagy nem, olyan mint egy fizetett hirdetés (termék, szolgáltatás, politika), már az első perctől át vagy verve, de azért bízol benne, hogy a Meki egészséges kaját ad, mert azt mondják, pláne zero kólával.
Szerinted ahol az ország 1/3-a kétszámjegyű számokat nem tud összeadni, ott ezeket tudják? :lol:

Illetve alábecsülöd a propaganda erejét, nagyon és magadból, ill. a közvetlen környezetedből indulsz ki.
Persze, másból nem tudok, általánosítani meg nem akarok pár IQ betyár miatt.
Viszont az ellenzéknek volt 5-10 éve felkészülni erre, kutatni, vizsgálódni, meghatározni a célbázist, stb., mert nem 5m emberre van szükségük, hanem a 2018asnál pár százezerrel többre.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2022. február 10., csütörtök 12:28

Realista24 írta:
sámat írta:
Egy pécsi barátom feladata az, hogy kamu profilokat hozzon létre közösségi oldalakon és azokkal kommenteljen, illetve a kormányt szidók üzeneteit/hozzászólásait törölje. Aki megkereste ezzel a “munkával”, az lölö legnagyobb média cégének egyik vezetője. A srác minden pénteken Revolutra kapja a “fizetését”, se szerződés, se bejelentés, semmi :coffee:

Amúgy azért nem költ a Fidesz az oktatásra meg az egészségügyre, mert ki akarják végezni ezeket és fizetőssé tenni, mindenkit átterelni. Amikor a kismama feleségem a kórházban egy szelet száraz kenyeret és egy kis vajat kap vacsorára, plusz az egészségügyi dolgozok rajta vezetik le a frusztrációjukat, akkor én is átgondolom, hogy a következő gyerekre kifizetem az 1 millát valamelyik magánba.
Na most, vajon kinek a kezében lesznek az alapítványi sulik, magánkórházak és vajon milyen pénzből fognak megépülni, felfejlődni?
De attól, hogy törlik Pista üzenetét, még a kormány ellen fog szavazni. Illetve ebben semmi új nincs, mindenki tudja, hogy csinálják.
A kamu profilokat meg a hülye is realizálja, vagy elhiszik amit ír vagy nem, olyan mint egy fizetett hirdetés (termék, szolgáltatás, politika), már az első perctől át vagy verve, de azért bízol benne, hogy a Meki egészséges kaját ad, mert azt mondják, pláne zero kólával.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. február 10., csütörtök 12:18

Szerintem ez stratégiai célú vásárlás volt, most pár hónap leforgása alatt 3x akkora lett a műtrágya ára. Az oroszok felfüggesztették az exportot, és a földgáz ára is kilőtt, így az európai műtrágyagyárak vagy nem termelnek, vagy csak egyre drágábban.
Úgy gondolom ezért kötöttek már most le ekkora mennyiségben műtrágyát.
Korábban írtam, de a jelenlegi helyzet alapján cudar időkre lehet számítani, és szerintem erre próbálnak felkészülni.
Az időzítést is erre tudom fogni, választások előtt eléggé wtf egy ilyen vásárlás, de minél tovább várnak, annál drágább lesz, vagy egyszerűen más piaci szereplő egyszerűen csak elorozza, és aztán még nehezebb lesz beszerezni.
Persze lehet hogy csak én gondolom így. :D

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2022. február 10., csütörtök 12:11

Ez nem fake, tenyleg megtortent ez a tranzakcio par honapja. Pont errol kerdeztek tegnap az atvbe MZPt:

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a műsorban arról is beszélt, hogy Bige László azt állította neki, hogy semmilyen közvetlen üzleti kapcsolat nincs Mészáros Lőrinccel, de az üzletkötőik rendszeresen tárgyalnak egymással.
Márki-Zay a műsorvezető kérdésére úgy fogalmazott, hogy sok olyan támogatójuk van, akik közel állhatnak a kormánypárthoz, de ők ebből a szempontból nem tudnak válogatni.

Az ellenzéki miniszterelnök- jelölt elárulta azt is, hogy Bige László mennyivel támogatta kampányát. Márki-Zay úgy fogalmazott, hogy nagyjából 10 millió forint támogatást kaptak.

:mrgreen:

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. február 10., csütörtök 12:09

Bigéről akartam írni, amikor az a "baloldali oligarcha" listát írta valaki, hogy Bige pont nem jó példa, mert ő egész jól elevickélt a 90-es évektől kezdve bármilyen kormánya is volt az országnak.

Mi benne voltunk a mezőgazdaságban, legjobb barátomék is benne vannak.
Legjobb biznisz a támogatás, szívta is a fogát, amikor kijött ez a rendelet.
Szóval @realista jól írta.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 10., csütörtök 12:00

A Márki-Zay Péter kampányát nyíltan támogató, az ügyészség által börtönnel fenyegetett műtrágyakirály cégétől vásárolt műtrágyát a felcsúti dollármilliárdos érdekeltsége. A tízmilliárdos biznisz annak fényében is érdekes, hogy a kormány folyamatosan támadja Bige Lászlót.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 10., csütörtök 11:09

kiserik írta:
Realista24 írta:

Jajj, ezt a kárenyhítést hagyjuk már kérlek. Lehet, hogy téged ez érint, és a 10%ba tartozol, aki ezt a kárenyhítést sosem használta arra, hogy megszedhesse belőle magát, de tudod nagyon jól, hogy ez egy aranybánya volt az ágazatnak. Ha volt kár, hanem volt kár, mindenki tartotta a markát.
Itt ülök fél órája és nem tudom erre mit lehetne írni. :( :cens: :'(
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: