Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 10., csütörtök 10:43

kierkegaard írta:
Realista24 írta:
"Fehérvár pl. Fideszes emberemlékezet óta, és azt leszámítva, hogy nőügyei vannak polginak, miért szavaznék ellen? Mert Orbán? Mert Lölő? Lószart."

nem kell. senki se kérte. pont ezt írtam én is, hogy nem mindegyik fideszes orbán reinkarnációja.

"
Remélem a filmes párhuzamok csak valami móka akar lenni, mert legalább annyira komolyan vehető, mint a kamu kommentelők posztjai fb-on. Persze, ha csak el nem hiszel mindent benne, amit látsz."

dokumentumfilm. Ez a valóság. olvass utána a cambridge analitikának, illetve hogy miért járt cukemberg bíróságra.

"komolyan vehető, mint a kamu kommentelők posztjai fb-on"
ugyan az a lényege, mint a nonstop propagandának, hogy elhitessenek veled valamit. ha nem müködne nem csinálná se a fidesz se a dk. A jelenség felismerhető. Vona is beszélt már róla nem egyszer.
Tehát, ami doku, az a valóság?

Illetve azt írod, hogy ugyanaz a lényege, mint a kamu kommentelők. Tehát akkor a doku is kamu és csak el akarják hitetni az emberekkel?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 10., csütörtök 10:37

Realista24 írta:
"Fehérvár pl. Fideszes emberemlékezet óta, és azt leszámítva, hogy nőügyei vannak polginak, miért szavaznék ellen? Mert Orbán? Mert Lölő? Lószart."

nem kell. senki se kérte. pont ezt írtam én is, hogy nem mindegyik fideszes orbán reinkarnációja.

"
Remélem a filmes párhuzamok csak valami móka akar lenni, mert legalább annyira komolyan vehető, mint a kamu kommentelők posztjai fb-on. Persze, ha csak el nem hiszel mindent benne, amit látsz."

dokumentumfilm. Ez a valóság. olvass utána a cambridge analitikának, illetve hogy miért járt cukemberg bíróságra.

"komolyan vehető, mint a kamu kommentelők posztjai fb-on"
ugyan az a lényege, mint a nonstop propagandának, hogy elhitessenek veled valamit. ha nem müködne nem csinálná se a fidesz se a dk. A jelenség felismerhető. Vona is beszélt már róla nem egyszer.

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2022. február 10., csütörtök 10:35

kiserik írta: És végezetül egy kis fűszer, az aktuális kormányhoz és hogy hogyan intézik a dolgaikat: a mezőgazdaságban létezik olyan, hogy kárenyhítés.
Erről meg inkább ne is beszéljünk. Gulyás Gergő olyan lazán bemondja, hogy megy a segítség a fóliás termelőknek a szélkár miatt... hurrá, tapsolhat a nép, a mi vezérünk ismét megmenti az embereit... Ahha, csak az apróbetűs részről már nem szól semmi, hogy kb a hajukra kenhetik a gazdák, mert vagy nem lesz belőle semmi, vagy olyan minimális segítség, mint halottnak a csók.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 10., csütörtök 10:32

És végezetül egy kis fűszer, az aktuális kormányhoz és hogy hogyan intézik a dolgaikat: a mezőgazdaságban létezik olyan, hogy kárenyhítés. Ez az időjárás okozta károkban segít a gazdáknak. A lényeg az, hogy a gazdák (önkéntes alapon) befizetnek egy adott összeget (terület arányosan), és a azon az éven kárt szenvedtek, akkor abból kártérítést kapnak (kb szétosztják a károsultak között). Kvázi mint egy biztosítás. A folyamat menete a következő: pénz be van fizetve, megtörténik a káresemény, a gazda bejelenti a hatóság felé, itt meg kell adni, hogy mennyi volt a tervezett termés, és mennyi várható a káresemény után. A hatóság kimegy megszemlézi és kiállít róla egy igazolást. Mikor vége a betakarításnak, akkor a gazda jelenti a hatóság felé, hogy mennyi lett a tényleges termés. A hatóság elbírálja a kárt (sok feltétel van, ezek most nem relevánsak) és megállapítják a kártérítés mértékét. Nagyon jól működött a rendszer, 2022-ig. Most ugyanis csöndben hoztak egy rendeletet a télen és a kár bekövetkeztekor lejelentett terv alapján hoznak döntést. Tehát, ha őszintén, az eddigi eljárás alapján csináltad a dolgokat, akkor egyszerűen kizárnak a károsultak közül, mondván, a terv alapján neked nincs káros. Ha ezzel tisztában voltál előre, akkor persze úgy alakítottad a tervet, hogy most nagyon sok kártérítést kaphass. Nekem fánként kevesebb, mint 1 kg kajszim termett a 20-30 kg helyett és nem volt károm szerintük. Tervgazdaságot élünk 2022-ben. Itt tart az ország.
Jajj, ezt a kárenyhítést hagyjuk már kérlek. Lehet, hogy téged ez érint, és a 10%ba tartozol, aki ezt a kárenyhítést sosem használta arra, hogy megszedhesse belőle magát, de tudod nagyon jól, hogy ez egy aranybánya volt az ágazatnak. Ha volt kár, hanem volt kár, mindenki tartotta a markát.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2022. február 10., csütörtök 10:29

h3x0r írta: Azonnal ott van a krumpli, az ingyen bográcsos, a karácsonyi csomag. Majd sokan azt mondják, hogy ahh, annyira azért nem is rossz.
Meg ott a megfélemlítés. 2 példa;
- Festettem egy fekvőbeteg öregasszonynál, éjjel-nappal az M1-et nézte és szó szerint egész nap attól reszketett, hogy jönnek a migránsok és majd őt is bántani fogják, kirabolják. Egy másik öregasszony meg folyamatosan Sorosozott, hogy dögölne már meg, ide ne hozzon migránsokat, mi ne fizessük őket. Mindkettőnél nyílván Orbán a megmentő.
- A szociális gondozóknak ki van adva, hogy nyomniuk kell a megfélemlítést a gondozottaiknál. Hogy ha Gyurcsány fog nyerni (még itt is Gyurcsány, nem MZP :kalapos: ) akkor ezt a szolgáltatást meg fogja vonni és nem lesz gondozás. Ha nem mész bele, mehetsz keresni más melót.

Ez csak 2 példa, de országosan ez van. És mennyi ilyen alja húzás van, ott van a közmunka is... nem szavazol a Fideszre? Hajrá, menjél álláskeresőire 28.000-ért, ahonnan pár hónap múlva kibasznak, aztán a semmiből fizetheted magadnak a TB-t. Akkor ne gyertek már azzal, hogy hát de az ellenzék meg hát de ez, hát de az.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. február 10., csütörtök 10:28

Ahogy én látom:

A Fidesz szavazók nagy része maradt Fidesz szavazó (2,6m)
A bal oldal se lett jobbos (1,4m)
Szerintem a bizonytalanok nincsenek olyan sokan (4-500.000)
Van nagyon sok ember, akit nem érdekel a politika, kiábrándult belőle, 1 zsák krumpli sem elég arra, hogy megemelje a hátsóját, stb, aki nem szavaz (2,5m)
És vannak azok, akik szerintem el fogják dönteni így vagy úgy ezt a választást, a jobb oldali beállítottságú emberek, akik nem Fideszesek, eddigi Jobbik (1m)

Az összefogás azt mondja, hogy oldal nélkül, balos, jobbos, közepes, az a céljuk, hogy OV-t leváltsák és megpróbálják visszaterelni az országot a demokrácia ösvényére. A Fidesz azt mondja, hogy az összefogás = Gyurcsány = szocik = múlt = halál.

Azt remélem mindenki elismeri, hogy a Fidesznek sokkal több eszköz van a kezében, hogy ""meggyőzze"" az embereket (most nem jut jobb kifejezés az eszembe). Korlátlan pénz, média, stb. A bizonytalanokat nagyon nehéz meggyőzni, sokan a fülkében döntik el, hogy végül is akkor kit-mit húzzanak be. Ők ide is oda is fognak szavazni. A fontosabbak az utolsó megemlített csoport. A Jobbik beállt az összefogásba, de nagyon sok helyen (itt is) látom, hogy a szavazók inkább a Fidesz propagandának hisznek. Mivel ők a szocikra soha nem fognak szavazni, a Fidesszel pedig nem értenek egyet, így távol maradnak, mondván ""nincs kire"". Ezzel nem a Fidesz szavazóbázisát gyengítik, hanem az összefogásét.

Más: mint ahogy az összefogás is többször kiemelte, voltak nagyon jó Fidesz intézkedések, nem teljesen alkalmatlanok ülnek ott. Nagyon sok olyan intézkedést is hoztak, ami nekem kifejezetten jó. Ami engem elszomorít, az az, hogy nagyon kezdünk átmenni diktatórikus irányba. Persze van olyan, aki szivesen élne Oroszországban, vagy Kínában, esetleg Észak-Koreában, vannak, akiknek erre van szükségük (uram bocsáss, talán sokkal fentarthatóbb államforma is a diktatúra, lásd természet), de akkor ne hívjuk demokráciának.

És végezetül egy kis fűszer, az aktuális kormányhoz és hogy hogyan intézik a dolgaikat: a mezőgazdaságban létezik olyan, hogy kárenyhítés. Ez az időjárás okozta károkban segít a gazdáknak. A lényeg az, hogy a gazdák (önkéntes alapon) befizetnek egy adott összeget (terület arányosan), és a azon az éven kárt szenvedtek, akkor abból kártérítést kapnak (kb szétosztják a károsultak között). Kvázi mint egy biztosítás. A folyamat menete a következő: pénz be van fizetve, megtörténik a káresemény, a gazda bejelenti a hatóság felé, itt meg kell adni, hogy mennyi volt a tervezett termés, és mennyi várható a káresemény után. A hatóság kimegy megszemlézi és kiállít róla egy igazolást. Mikor vége a betakarításnak, akkor a gazda jelenti a hatóság felé, hogy mennyi lett a tényleges termés. A hatóság elbírálja a kárt (sok feltétel van, ezek most nem relevánsak) és megállapítják a kártérítés mértékét. Nagyon jól működött a rendszer, 2022-ig. Most ugyanis csöndben hoztak egy rendeletet a télen és a kár bekövetkeztekor lejelentett terv alapján hoznak döntést. Tehát, ha őszintén, az eddigi eljárás alapján csináltad a dolgokat, akkor egyszerűen kizárnak a károsultak közül, mondván, a terv alapján neked nincs káros. Ha ezzel tisztában voltál előre, akkor persze úgy alakítottad a tervet, hogy most nagyon sok kártérítést kaphass. Nekem fánként kevesebb, mint 1 kg kajszim termett a 20-30 kg helyett és nem volt károm szerintük. Tervgazdaságot élünk 2022-ben. Itt tart az ország.

ui.: a vidék nem csak azt jelenti, hogy Budepesten kívüli város, a vidék a kistelepüléseket is jelenti, ahol nincs más szinte, csak a közmédia, Facebook + közmunka, ami a polgitól függ.

ui2.: érdekes feltevés, hogy mennyire célja az ellenzéknek a kormányváltás, de ugyan ilyen érdekes az, hogy mennyire bánná OV, ha kormányváltás lenne. Kassza üres, a következő kormány, ha akar sem fog tudni nagy dolgokat végez vinni, így 4 év múlva hívhatná a pápát és imádkozhatna, hogy fagyjon be végre a Duna... :D
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 10., csütörtök 10:23

kierkegaard írta:
Igen de figyelembe kellene venni a célzott hírdetéseket, a kamu kommentelők ezreit (dk is használja már ezt a funkciót), a kesmát. Na meg nyilván + azt a jelenséget, hogy nem mindegyik fideszes képviselő(testület) korrupt szarember, van aki jól végzi a dolgát és nagyobb a mozgósítási tökéje.

Nem tudom láttad e a the great hack és a brexit háborúban mindent szabad doksit..de jól összefoglalja a jelenlegi helyzetet. A homelandben is voltak már részek ebben a témában.
Fehérvár pl. Fideszes emberemlékezet óta, és azt leszámítva, hogy nőügyei vannak polginak, miért szavaznék ellen? Mert Orbán? Mert Lölő? Lószart.

Remélem a filmes párhuzamok csak valami móka akar lenni, mert legalább annyira komolyan vehető, mint a kamu kommentelők posztjai fb-on. Persze, ha csak el nem hiszel mindent benne, amit látsz.

Célzott hirdetések, erről beszélek, ezzel kéne foglalkoznia az ellenzéknek, és nem azzal, amivel most. Már ha valóban változást akarnak, amit én kétlek.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 10., csütörtök 10:21

Professore írta: ruházásból.

Nézd vágom hogy rüheled a mostani kormányt és ezzel semmi bajom. Viszont nagyon másképp értelmezzük dolgokat. Mondj meg egy országot ahhol az ellenzék azért dolgozott hogy ne kapja meg az ország a jogos eu-s támogatást? Ez szerinted normális? Kicsesztek Orbannal hurrá.... Még sok millió magyar állampolgárral, önkormányzattal stb.
Megkapják, nyáron. Illetve az eus támogatást mészárosfélék kapták, nem az ország. 2022ben választások, az a pénz jól jön majd arra, hogy feri új nyakéket vegyen klárának.
Ebből a legnagyobb tanulság az, hogy kicsit túltolják a nagy előremenetelt.

Swineherd
Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. február 10., csütörtök 10:20

h3x0r írta:
Realista24 írta: Ha én vagyok az ellenzék, és ellenzék vagyok, akkor nem Orbánba állok bele először, hanem Gyurcsányba, hogy tiszta lappal lehessen kezdeni. Nyilván ehhez már késő, de pont volt rá 4-6 évük, hogy megtegyék. De még most is inkább egymással csatároznak.
Ha megint elbuknak, valószínűleg ez következik.
Szerintem Feri a messze legnagyobb frakciójával be fogja darálni az ellenzéki pártocskákat/pártmaradékokat.
Jakab majd segít neki, aztán ő is mehet a levesbe...

Kormányon is meg tudja csinálni és ellenzékben is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Swineherd 2022. február 10., csütörtök 10:21-kor.
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 10., csütörtök 10:20

h3x0r írta:
Realista24 írta: Felírja a nevedet egy listára? Na bumm :lol: le kell váltani és akkor kitörölheti a listájával.
Azonnal ott van a krumpli, az ingyen bográcsos, a karácsonyi csomag. Majd sokan azt mondják, hogy ahh, annyira azért nem is rossz. Nálunk mikor felerősödnek a kritikák, azonnal előkerül az ultimate weapon, "majd a románok összefognak és átveszik a hatalmat; nézhetjük mi marad nekünk". Mindig mosolygok egyet, hogy mennyire lehet ezzel mozgósítani.
Realista24 írta: Ha én vagyok az ellenzék, és ellenzék vagyok, akkor nem Orbánba állok bele először, hanem Gyurcsányba, hogy tiszta lappal lehessen kezdeni. Nyilván ehhez már késő, de pont volt rá 4-6 évük, hogy megtegyék. De még most is inkább egymással csatároznak.
Ha megint elbuknak...tehát harmadszor :lol: zsenik. Tartom, nekik marha kényelmes. Ha netán leesne valami a választásokból, akkor jó, hanem, az sem baj.

Az első részre reagálva, ahogy írtam. Az egész vidék narancssárga volt emlékeim szerint 2018-ban (de majd kijavít valaki, ha nem) és nem tudatlan parasztok (elnézést a mezőgazdász rétegtől, ne vegye senki magára) lakják az összes települést.

Ez az 5 millió akkora szám, hogy ezek a sztereótipiák egyszerűen nem állják meg a helyüket, de legalább az ellenzék és az ellenzék tábora be tud bújni mögé könnyedén sikertelenség esetén.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 10., csütörtök 10:17

Realista24 írta:

De nem úgy van, hogy tudja mindenki, hogy ezek álhírek, kamu cikkek és ferdítések, vagy csak itt a fórumon? Mert az itteni userek barátai, azoknak a barátai és kutyái/macskái is tudják.

Az 5m embernek a fele pedig eddig is ellenük szavazott, tehát ők mégsem burokban élnek? Csak a másik 2,5m?

A vidék tele van gazdaságilag erős megyékkel, városokkal, mégsem képes az ellenzék érdemi eredményt elérni ott. Pedig pl. Fejér megyében is be van vezetve a víz, az áram meg a fűtés pár éve és a barlangból is kijöttünk, gyanítom a legtöbb nyugati megyében hasonló a helyzet...de megkockáztatom, hogy keleten is, őket mi gátolja meg a hírek szelektálásában vagy értelmezésében?

Kicsit paradox a helyzet számomra...és ezzel a legkönnyebb takarózni, hogy azért nincs elég támogatottság, mert a lakosság 30%-a!!! úgy át van verve, mint Észak-Koreában az emberek.

A sok pénzt, amit a hazudik az Orbán és lop a Fidesz plakátra és videókra költenek, fordíthatnák arra is, hogy mozgosítani tudják a maradék 2,5m ember 20-30%-át, célzottan.
Rosszabbul nem tudnak járni, de legalább az esély meglenne, hogy jobban igen.
"De nem úgy van, hogy tudja mindenki, hogy ezek álhírek, kamu cikkek és ferdítések, vagy csak itt a fórumon? "

itt a fórumon se tudja mindenki. Épp erről ment 4 oldalnyi vita, hogy páran elhitték amit az origo szó szerint összehazudott.

"Pedig pl. Fejér megyében is be van vezetve a víz, az áram meg a fűtés pár éve és a barlangból is kijöttünk, gyanítom a legtöbb nyugati megyében hasonló a helyzet...de megkockáztatom, hogy keleten is, őket mi gátolja meg a hírek szelektálásában vagy értelmezésében?"

Igen de figyelembe kellene venni a célzott hírdetéseket, a kamu kommentelők ezreit (dk is használja már ezt a funkciót), a kesmát. Na meg nyilván + azt a jelenséget, hogy nem mindegyik fideszes képviselő(testület) korrupt szarember, van aki jól végzi a dolgát és nagyobb a mozgósítási tökéje.
Nem tudom láttad e a the great hack és a brexit háborúban mindent szabad doksit..de jól összefoglalja a jelenlegi helyzetet. A homelandben is voltak már részek ebben a témában.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. február 10., csütörtök 10:13

Realista24 írta: Felírja a nevedet egy listára? Na bumm :lol: le kell váltani és akkor kitörölheti a listájával.
Azonnal ott van a krumpli, az ingyen bográcsos, a karácsonyi csomag. Majd sokan azt mondják, hogy ahh, annyira azért nem is rossz. Nálunk mikor felerősödnek a kritikák, azonnal előkerül az ultimate weapon, "majd a románok összefognak és átveszik a hatalmat; nézhetjük mi marad nekünk". Mindig mosolygok egyet, hogy mennyire lehet ezzel mozgósítani.

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. február 10., csütörtök 10:13

kierkegaard írta:
Professore írta:

Továbbra se értem hogy mit köszönhet az ország a momentumosoknak ez EU források téren pozitív értelemben.

Mindegy is... Én R24 álláspontján vagyok.
az, hogy mi pozitiv kinek az relativ.
A momentum elintézte, hogy a választások után majd valamikor nyáron kapja meg az orsázg az eus pénzt. emiatt orbánnak bele kellett nyúlnia a mészáros vagyonba. + ami azzal járt, hogy az idei évben -755 milliárdot vontak el különböző ágazatokból. Aztán azzal jöttek, hogy csak túlfütött a piac. Eközben pedig Matolcsy nem gyözött panaszkodni, hogy sok lesz már a sok szar megtérülő beruházásból.
Nézd vágom hogy rüheled a mostani kormányt és ezzel semmi bajom. Viszont nagyon másképp értelmezzük dolgokat. Mondj meg egy országot ahhol az ellenzék azért dolgozott hogy ne kapja meg az ország a jogos eu-s támogatást? Ez szerinted normális? Kicsesztek Orbannal hurrá.... Még sok millió magyar állampolgárral, önkormányzattal stb.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. február 10., csütörtök 10:11

Tegnapi peldaval illetve, nagyon leegyszerusitve:

100 000 Ft-bol Pista elvesz 40 000-et, Bela 10 000-et. Pista visszaad bizonyos feltetelekkel 10 000-et, majd mondja, hogy nezd mar mekkora buzi a Bela, mert o 15 eve meglopott teged, Pista meg ezt most vissza is adja.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 10., csütörtök 10:06

Professore írta:

Továbbra se értem hogy mit köszönhet az ország a momentumosoknak ez EU források téren pozitív értelemben.

az, hogy mi pozitiv kinek az relativ.
A momentum elintézte, hogy a választások után majd valamikor nyáron kapja meg az orsázg az eus pénzt. emiatt orbánnak bele kellett nyúlnia a mészáros vagyonba. + ami azzal járt, hogy az idei évben -755 milliárdot vontak el különböző ágazatokból. Aztán azzal jöttek, hogy csak túlfütött a piac. Eközben pedig Matolcsy nem gyözött panaszkodni, hogy sok lesz már a sok szar megnemtérülő beruházásból.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 10., csütörtök 9:57

kierkegaard írta:
Realista24 írta:

De még mindig az a kérdés - számomra -, hogy az ellenzék miért nem tudja összekovácsolni az 5m embert (vagy legalább a felét), ha minden annyira szar, amennyire állítják.
Azért mert a vidéki lapok 90+%át felvásárolta a fidesz, a konkurens lapokat kivégzik: origo, mno, népszabi, index. röviden:kesma

állandó álhírek és a lakosság tudatába való beégetés, hogy mindenki alkalmatlan, csak ők nem.
De nem úgy van, hogy tudja mindenki, hogy ezek álhírek, kamu cikkek és ferdítések, vagy csak itt a fórumon? Mert az itteni userek barátai, azoknak a barátai és kutyái/macskái is tudják.

Az 5m embernek a fele pedig eddig is ellenük szavazott, tehát ők mégsem burokban élnek? Csak a másik 2,5m?

A vidék tele van gazdaságilag erős megyékkel, városokkal, mégsem képes az ellenzék érdemi eredményt elérni ott. Pedig pl. Fejér megyében is be van vezetve a víz, az áram meg a fűtés pár éve és a barlangból is kijöttünk, gyanítom a legtöbb nyugati megyében hasonló a helyzet...de megkockáztatom, hogy keleten is, őket mi gátolja meg a hírek szelektálásában vagy értelmezésében?

Kicsit paradox a helyzet számomra...és ezzel a legkönnyebb takarózni, hogy azért nincs elég támogatottság, mert a lakosság 30%-a!!! úgy át van verve, mint Észak-Koreában az emberek.

A sok pénzt, amit a hazudik az Orbán és lop a Fidesz plakátra és videókra költenek, fordíthatnák arra is, hogy mozgosítani tudják a maradék 2,5m ember 20-30%-át, célzottan.
Rosszabbul nem tudnak járni, de legalább az esély meglenne, hogy jobban igen.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. február 10., csütörtök 9:55

kierkegaard írta:
Realista24 írta:

De még mindig az a kérdés - számomra -, hogy az ellenzék miért nem tudja összekovácsolni az 5m embert (vagy legalább a felét), ha minden annyira szar, amennyire állítják.
Azért mert a vidéki lapok 90+%át felvásárolta a fidesz, a konkurens lapokat kivégzik: origo, mno, népszabi, index. röviden:kesma

állandó álhírek és a lakosság tudatába való beégetés, hogy mindenki alkalmatlan, csak ők nem.
Professore írta: Mi az hogy a momentumosok elintézték? Csak kérdem mert ez nekem új (lehet igazad van....)

Megszorítások? Hát melyik hasonszőrű országban vezettek be durva megszorításokat? Épp az EU pörgeti a dolgot a reziliencia és helyreállítási alappal hogy ne legyen elhúzódó gazdasági válság.

1. https://mandiner.hu/cikk/20210721_cseh_ ... g_momentum

2. https://www.portfolio.hu/unios-forrasok ... any-495408

3. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211 ... ret-517890

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 10., csütörtök 9:41

Realista24 írta:

Professore írta: Mi az hogy a momentumosok elintézték? Csak kérdem mert ez nekem új (lehet igazad van....)

Megszorítások? Hát melyik hasonszőrű országban vezettek be durva megszorításokat? Épp az EU pörgeti a dolgot a reziliencia és helyreállítási alappal hogy ne legyen elhúzódó gazdasági válság.

1. https://mandiner.hu/cikk/20210721_cseh_ ... g_momentum

2. https://www.portfolio.hu/unios-forrasok ... any-495408

3. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211 ... ret-517890

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 10., csütörtök 9:38

h3x0r írta:
Realista24 írta: De még mindig az a kérdés - számomra -, hogy az ellenzék miért nem tudja összekovácsolni az 5m embert (vagy legalább a felét), ha minden annyira szar, amennyire állítják.
- Gyurcsány
- nem érdekel a politika, hazudik az összes
- a falusi szavazókat nem tudják megszólítani (egy városban ha kiállnak a főtérre és meghallgadot őket, semmi következménye nem lesz. Faluban a fideszes polgármester már azonnal írja fel a nevedet egy listára, ha bármi bajod lesz a jövőben, jön is a bosszú. Már ha eljutnak valamilyen formában a falvakba, valószínűleg itt jön ki a pénzbeli különbség.)
Felírja a nevedet egy listára? Na bumm :lol: le kell váltani és akkor kitörölheti a listájával.

Ha én vagyok az ellenzék, és valódi ellenzék vagyok, akkor nem Orbánba állok bele először, hanem Gyurcsányba, hogy tiszta lappal lehessen kezdeni. Nyilván ehhez már késő, de pont volt rá 4-6 évük, hogy megtegyék. De még most is inkább egymással csatároznak.

Nem érdekli a politika/hazudik...érje el, hogy újra bízzunk benne és hatalmat adjunk a kezébe. Ez lenne a dolga.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. február 10., csütörtök 9:28

Realista24 írta: De még mindig az a kérdés - számomra -, hogy az ellenzék miért nem tudja összekovácsolni az 5m embert (vagy legalább a felét), ha minden annyira szar, amennyire állítják.
- Gyurcsány
- nem érdekel a politika, hazudik az összes
- a falusi szavazókat nem tudják megszólítani (egy városban ha kiállnak a főtérre és meghallgadot őket, semmi következménye nem lesz. Faluban a fideszes polgármester már azonnal írja fel a nevedet egy listára, ha bármi bajod lesz a jövőben, jön is a bosszú. Már ha eljutnak valamilyen formában a falvakba, valószínűleg itt jön ki a pénzbeli különbség.)

Vissza: