kierkegaard írta:
sander írta:
úgyis meglesz magyarázva de akkor :
Jo de ez csak az ovodaban allna meg a helyet. A leheto legjobb evet valasztottad..2009....
Alapbol a valsagkezeles a bajnai hagyateknak koazonhetik orbanek. Meg is koszontek igazabol.
A munkanelkulisegi ratat pedig lodd be 6-8 koze. Mert az a valos.
Illetve azt is figyelembe kell venni, hogy a valsag utan a vilaggazdasag kurvara megugrott. Az unios penzekben uszott magyarorszag. Ez pedig nem belemagyarazas, hanem teny.
Mivel kiserik azt írta, hogy a 12 éve regnáló hatalom, így logikus a 2009.
Összehasonlítás ide vagy oda, ha csak a 2022-t nézed, van benne sok olyan, amit kár elvitatni, mert jó dolog.
kiserik írta:
Aztakurva

Azért ha ez valakinek így megvan a gépén az felvet pár kérdést. Csak nem...?
Ez legalább annyira értelmes hsz, mint az, hogy én nem megyek szavazni és a 2/3-ot támogatom ezzel.
'shutterisland írta:
A matek rossz, mert ha nem megyek el, nem kap a Fidesz szavaztot, ezért %ban kifejezve az ellenzék jobban jár, mintha elmegyek és a Fideszre szavazok.
matematikailag igazad van.
de a fidesznek "nem kell" a te szavazatod, nekik eleg, ha nem szavazol ellenuk.
az a cirka 2 millio szavazat ami az o szavazobazisuk, erdekeltsegi koruk, bebuszoztatott tomeguk, stb, az eleg, ha a bizonytalanok nem mennek el szavazni ellenuk.
lehet, hogy igy nehezen ertheto vagy szarul fogalmazok, biztos van itt, aki szebben kifejtene ezt, azt megkoszonnem.
Mivel a 2/3-ad egy matematikai kifejezés, így erre reagáltam.
Magyarországnak 2018-ban volt 8 312 264 szavazásra jogosult állampolgára, ebből elment szavazni 5 731 821, amiből 2 824 206 szavazott a Fideszre. (Mandátumokba nem megyek bele, mert nem vágom annyira, hogy belekötés nélkül tudjak írni róla)
Az általatok leírtak alapján a Fideszt nem szerették meg többen az elmúlt négy évben, így kvázi várhatóan maximum hasonló mennyiségű ember fog rájuk szavazni (plusz egy kis ide oda "költözéssel" várható talán némi emelkedés)
Marad 5,5m ember, aki potenciálisan szavazhatna ellenük és 2018-ban 3m szavazott is ellenük, csak ugye a 30-40 párt között szanaszét adták le a voksokat.
Ha ezt a 3m embert nem tudják meggyőzni, hogy egy irányba szavazzanak, akkor hogy várjátok, hogy a maradék 2,5m egyáltalán elmenjen, pluszban még rájuk is szavazzon?
Ki vagy mi akadályozza meg őket? Mert engem tudom, hogy mi.
Szóval szerintem ezzel kéne foglalkozniuk, és erre fordítani az energiájukat, bár lehet már elkezdték, mert itt páran sokszor olyanok mint a fizetett botok (mindkét irányba).