Ahogy én látom:
A Fidesz szavazók nagy része maradt Fidesz szavazó (2,6m)
A bal oldal se lett jobbos (1,4m)
Szerintem a bizonytalanok nincsenek olyan sokan (4-500.000)
Van nagyon sok ember, akit nem érdekel a politika, kiábrándult belőle, 1 zsák krumpli sem elég arra, hogy megemelje a hátsóját, stb, aki nem szavaz (2,5m)
És vannak azok, akik szerintem el fogják dönteni így vagy úgy ezt a választást, a jobb oldali beállítottságú emberek, akik nem Fideszesek, eddigi Jobbik (1m)
Az összefogás azt mondja, hogy oldal nélkül, balos, jobbos, közepes, az a céljuk, hogy OV-t leváltsák és megpróbálják visszaterelni az országot a demokrácia ösvényére. A Fidesz azt mondja, hogy az összefogás = Gyurcsány = szocik = múlt = halál.
Azt remélem mindenki elismeri, hogy a Fidesznek sokkal több eszköz van a kezében, hogy ""meggyőzze"" az embereket (most nem jut jobb kifejezés az eszembe). Korlátlan pénz, média, stb. A bizonytalanokat nagyon nehéz meggyőzni, sokan a fülkében döntik el, hogy végül is akkor kit-mit húzzanak be. Ők ide is oda is fognak szavazni. A fontosabbak az utolsó megemlített csoport. A Jobbik beállt az összefogásba, de nagyon sok helyen (itt is) látom, hogy a szavazók inkább a Fidesz propagandának hisznek. Mivel ők a szocikra soha nem fognak szavazni, a Fidesszel pedig nem értenek egyet, így távol maradnak, mondván ""nincs kire"". Ezzel nem a Fidesz szavazóbázisát gyengítik, hanem az összefogásét.
Más: mint ahogy az összefogás is többször kiemelte, voltak nagyon jó Fidesz intézkedések, nem teljesen alkalmatlanok ülnek ott. Nagyon sok olyan intézkedést is hoztak, ami nekem kifejezetten jó. Ami engem elszomorít, az az, hogy nagyon kezdünk átmenni diktatórikus irányba. Persze van olyan, aki szivesen élne Oroszországban, vagy Kínában, esetleg Észak-Koreában, vannak, akiknek erre van szükségük (uram bocsáss, talán sokkal fentarthatóbb államforma is a diktatúra, lásd természet), de akkor ne hívjuk demokráciának.
És végezetül egy kis fűszer, az aktuális kormányhoz és hogy hogyan intézik a dolgaikat: a mezőgazdaságban létezik olyan, hogy kárenyhítés. Ez az időjárás okozta károkban segít a gazdáknak. A lényeg az, hogy a gazdák (önkéntes alapon) befizetnek egy adott összeget (terület arányosan), és a azon az éven kárt szenvedtek, akkor abból kártérítést kapnak (kb szétosztják a károsultak között). Kvázi mint egy biztosítás. A folyamat menete a következő: pénz be van fizetve, megtörténik a káresemény, a gazda bejelenti a hatóság felé, itt meg kell adni, hogy mennyi volt a tervezett termés, és mennyi várható a káresemény után. A hatóság kimegy megszemlézi és kiállít róla egy igazolást. Mikor vége a betakarításnak, akkor a gazda jelenti a hatóság felé, hogy mennyi lett a tényleges termés. A hatóság elbírálja a kárt (sok feltétel van, ezek most nem relevánsak) és megállapítják a kártérítés mértékét. Nagyon jól működött a rendszer, 2022-ig. Most ugyanis csöndben hoztak egy rendeletet a télen és a kár bekövetkeztekor lejelentett terv alapján hoznak döntést. Tehát, ha őszintén, az eddigi eljárás alapján csináltad a dolgokat, akkor egyszerűen kizárnak a károsultak közül, mondván, a terv alapján neked nincs káros. Ha ezzel tisztában voltál előre, akkor persze úgy alakítottad a tervet, hogy most nagyon sok kártérítést kaphass. Nekem fánként kevesebb, mint 1 kg kajszim termett a 20-30 kg helyett és nem volt károm szerintük. Tervgazdaságot élünk 2022-ben. Itt tart az ország.
ui.: a vidék nem csak azt jelenti, hogy Budepesten kívüli város, a vidék a kistelepüléseket is jelenti, ahol nincs más szinte, csak a közmédia, Facebook + közmunka, ami a polgitól függ.
ui2.: érdekes feltevés, hogy mennyire célja az ellenzéknek a kormányváltás, de ugyan ilyen érdekes az, hogy mennyire bánná OV, ha kormányváltás lenne. Kassza üres, a következő kormány, ha akar sem fog tudni nagy dolgokat végez vinni, így 4 év múlva hívhatná a pápát és imádkozhatna, hogy fagyjon be végre a Duna...