CS0ki írta:
Professore írta:
Ok. Lobby az kvázi a korrupció szalonképes megnevezése. Pont ezért mondtam hogy reménytelen az egész úgy ahogy van.
Nem az...A lobbi teljesen szabályos. Kb fórumozás közben is azt csinálod, elmondo a véleményed, esetleg próbálod meggyőzni a többieket, hogy ők is úgy gondolják. Az rohadtul nem korrupció. Ha fizetsz valamiért, hogy úgy legyen, mert azt mondtad, az meg nem lobbi, hanem korrupció.
Persze mert a lobbysták főképp érveléssel érnek el sikereket. Ne áltassuk magunkat, se egymást. Nyilván van korrekt lobby is ezért nem azt mondtam hogy a két fogalom = , csak éppen mikor mondjuk jön egy Bige vagy Lölő vagy akárki és azt mondja gyerek adok neked x millió-t a kampányodra, akkor az bizony az én szememben burkolt korrupció. Mert nem önzetlenűl és feltételek nélkül adja. Az a politikus aki meg elfogadja ezt a támogatást az tudja milyen következményekkel fog ez járni. Gyöngyök és disznók ugyebár.
Ebben a kontextusban mondtam amit, azaz kampánytámogatások és korrupció kapcsán. Illetve erre reflexió ként:
"Persze de ez tök normális jelenség. A
lobbisták adnak pénzt hogy te majd a jövőben adj valamit. ez továbbra is mindenhol így van."
Van pár év NGO-s tevékenység mögöttem tudom milyen a korrekt (?) lobbyzás mert én is csináltam mert muszáj volt..., de jobban belegondolva még az sem volt korrekt (szabályosnak ettől még szabályos azaz nem követtem el törvényszegést) teljesen, mert manipulációként is értelmezhető az is.
Persze nézhetjük rózsaszín szemüvegen át a világot...