Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. február 9., szerda 14:40

kierkegaard írta:
Professore írta:

Ok. Lobby az kvázi a korrupció szalonképes megnevezése. Pont ezért mondtam hogy reménytelen az egész úgy ahogy van.
Ezt nem egeszen ertem. Ez szerinted hol nem tortenik meg barhol a vilagban? De meg atlagos emberek kozott. En adok vagy teszek valamit, hogy majd visszavarjak valamit.

Ezt lehet egeszseges szinten is uzni. Mindig mindemben a mertek a fontos
Nézd nem akarok vitázni mert nincs értelme. Onnan indult az egész hogy a korrupció rossz és fel kell lépni ellene. Ezzel maximálisan egyetértek. Majd azt mondtam hogy ez utópisztikus küldetés mert olyan rendszer szerint működik a világ hogy kódolva van a korrupció. Erre mondtam hogy elcseszett az egész.

Egy dolog ha magán emberek között megy ez. Viszont ha pénzért/támogatásért előnyt élvez valaki/cég a hatalom részéről pláne ha közpénzek is érintettek az már más kávéház. Az esélyegyenlőség csorbulásáról van szó.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 9., szerda 14:26

Professore írta:

Ok. Lobby az kvázi a korrupció szalonképes megnevezése. Pont ezért mondtam hogy reménytelen az egész úgy ahogy van.
Ezt nem egeszen ertem. Ez szerinted hol nem tortenik meg barhol a vilagban? De meg atlagos emberek kozott. En adok vagy teszek valamit, hogy majd visszavarjak valamit.

Ezt lehet egeszseges szinten is uzni. Mindig mindemben a mertek a fontos

Professore

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. február 9., szerda 14:26

mila írta:
Professore írta: Egy kérdés.

Mi a helyzet MZP és Bige kapcsolatával? Mennyire valós vagy sem? Ezt most nem támadólag kérdem csak lássuk mik a vélemények.

A legnagyobb baj szerintem az hogy ahhoz hogy választást nyerjen valaki ahhoz rohadt sok pénz kell. Ez honnan jön? Jó tudom adomanyok.... :D De önzetlenül pont a gazdagok nem szoktak támogatni nagyon senkit. Ha a támogatotjuk nyer akkor benyújtják a számlát. És ezt ugye állni kell mert 4 év múlva ismét választások és kell a della. Ez megy az USA-ban is meg mindenhol.
mivel a kormány ott támadja bigét ahol tudja (börtön, elvennék a cégét, milliárdos nav büntetések, stb.), így nyilván a közelgő választások miatt a kormányváltást fogja támogatni, akárki is az. mzp meg elfogadja, mert kell neki a kampányhoz (nyilatkozta, h akár lölő is támogathatja, nem érdekli)
Bige oldaláról ez tök logikus. MZP meg hogy elfogadja/él ezzel a támogatással az az én szememben meredek. Mindezt úgy hogy az összefogás állítólag elszámoltatást akar meg a korrupció letöltését. Hát jó úton járnak mit mondjak :-(
Egyszóval hiteltelen az egész egy olcsó cirkusz az én szememben. Mert abban gondolom egyetértünk hogy Bige se földre szállt angyal.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. február 9., szerda 14:23

egyebkent aki nem megy el szavazni, az (meg ha a szoros ertelmeben matematikailag nem is) de akaratlanul is valamilyen szinten a fidesz maradasat segiti.
nekik megvan a fix szavazobazisuk, plusz az erdekeltek, a bebuszoztatottak, stb, gondolom egy fix 2 miller szavazatra siman lehet szamolni, szoval a merce kb be van allitva.

javitson ki valaki, ha tevedek, de ha mindenki, aki a gyurcsany vs orban dolog miatt nem szavaz, elmenne a ketfarku kutyapartra huzni egy x-et, akkor nem lenne ketharmad ? :mrgreen:

mila
Kedvenc játékosaid: ramos, kroos
Kedvenc csapatod: rmcf

HozzászólásSzerző: mila » 2022. február 9., szerda 14:12

Mi a helyzet MZP és Bige kapcsolatával? Mennyire valós vagy sem? Ezt most nem támadólag kérdem csak lássuk mik a vélemények.

A legnagyobb baj szerintem az hogy ahhoz hogy választást nyerjen valaki ahhoz rohadt sok pénz kell. Ez honnan jön? Jó tudom adomanyok.... :D De önzetlenül pont a gazdagok nem szoktak támogatni nagyon senkit. Ha a támogatotjuk nyer akkor benyújtják a számlát. És ezt ugye állni kell mert 4 év múlva ismét választások és kell a della. Ez megy az USA-ban is meg mindenhol.
mivel a kormány ott támadja bigét ahol tudja (börtön, elvennék a cégét, milliárdos nav büntetések, stb.), így nyilván a közelgő választások miatt a kormányváltást fogja támogatni, akárki is az. mzp meg elfogadja, mert kell neki a kampányhoz (nyilatkozta, h akár lölő is támogathatja, nem érdekli)
92:48

Professore

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. február 9., szerda 13:15

kierkegaard írta:

Persze de ez tök normális jelenség. A lobbisták adnak pénzt hogy te majd a jövőben adj valamit. ez továbbra is mindenhol így van.
Volt még MZP-vel egy riport hogy mi a véleménye arról hogy lázár v akárki a haverjait ülteti be bizonyos pozikba. Mondta, hogy őt ez nem zavarja...teljesen természetes, neki is dolgozik haver/rokon x helyen benyomva

Bige lászló témában pedig két nagyon érdekes cikk van:

https://444.hu/2021/12/16/a-lazar-janos ... ent-az-ara
https://444.hu/2022/02/08/24hu-meszaros ... -laszlotol

Biztos ezt várta el a pénztől: https://444.hu/2022/02/08/marki-zay-nem ... -lorincnek

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 9., szerda 13:02

Persze de ez tök normális jelenség. A lobbisták adnak pénzt hogy te majd a jövőben adj valamit. ez továbbra is mindenhol így van.
Volt még MZP-vel egy riport hogy mi a véleménye arról hogy lázár v akárki a haverjait ülteti be bizonyos pozikba. Mondta, hogy őt ez nem zavarja...teljesen természetes, neki is dolgozik haver/rokon x helyen benyomva

Bige lászló témában pedig két nagyon érdekes cikk van:

https://444.hu/2021/12/16/a-lazar-janos ... ent-az-ara
https://444.hu/2022/02/08/24hu-meszaros ... -laszlotol

Biztos ezt várta el a pénztől: https://444.hu/2022/02/08/marki-zay-nem ... -lorincnek

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. február 9., szerda 13:00

sander írta:
géza írta: Lorincnek nagyobb mertekben gyarapodott a vagyona, mint Zuckerbergnek, de kozbe nincs lehetoseg a tanarok fizetesenek rendezesere. Ha a kovetkezok csak a 10%-at lopjak el annak, amit a fidesz, mar akkor is olyan toke szabadul fel, amit lehetne masra forditani.
De akkor az ellenzéki propaganda ugye nem mukodik. Egy embert most nagyon kiragadtál de kérdem tőled, nekik honnan lett ekkora vagyonuk a rendszerváltál után:
Bajnai Gordon
Bige László
Dunai György
Felcsúti Péter
Futó Péter
Gráf József
Gyurcsány Ferenc
Kóka János
Kupper András
Leisztinger Tamás
Oszkó Péter
Puch László
Simor András
Veres János

A baloldalnak ugyanugy megvannak az emberei mint a jobboldalnak. :agree: Most mások gazdagodnak, ha majd változik a politika akkor megint mások fognak.
Egy embert ragadtam ki, mert nala a legdurvabb a mertek. De ott van Orban legjobb baratja mellett Orban veje, Orban apja, Orban legjobb focis baratja, stb. akik mind senkik voltak, nem ertenek a dolgokhoz, es ezerszer tobb vagyonuk lett.
Ami a listat ha osszvagyonukat vesszuk, akkor a tizede se jon ki Lorincenek. Masreszt ne hasonlitsunk mar egy Corvinuson eltanulo, diakeletben aktivan reszt vevo, utana vallalati eletben tehetseges Bajnait egy vizszerelo stromannal. :lol: Azt senki nem tagadja, hogy pl. Bajnai azert kerult helyzetbe, mert o felugyelte meg az elso Orban-kormany alatt is tobb allami ceg tozsdere valo bevezeteset a CA-IB-nel. Nyilvan azert tudott oda kerulni, mert ismertek ot, es tudtak, hogy kompetens szemely.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. február 9., szerda 12:22

Dupla D írta:

Akkor ez alapján 4 éve a Jobbik, Momentum, LMP hármas közül kellett volna valakire szavaznod.
Ha ez alapján szavaznék, akkor rájuk kellett volna. Csak én nem hiszek abban hogy a következő kormány nem lesz korrupt, így nem ez dönt.

Én sajnos 4-5 évvel ezelőtt láttam kiutat ebből a helyzetből, amikor még gyenge volt a DK. Én úgy hiszem ahogy alább is írták, egy reset kéne, és ennek nem látom más módját, minthogy a DK teljesen megbukik, Feri eltűnik, a sleppjével és az előző rendszer vezetőinek leszármazottaival együtt. Szóval egy DK bukás, és helyette egy tényleg patyolattiszta múlttal rendelkező tagokból felálló mozgalom lenne szerintem a kulcs. Először az ellenzék legyen tiszta, és akkor majd elkezdek reménykedni.
És ami azt illeti biztos nem kell reménykednem, mert mindenki összeállt ferivel, így egy kormányváltástól sem várok semmit. Semmi nem fog változni, csak más lesz a szereposztás.
Emezek közbeszerzések túlárazott elnyerésével gyarapodnak, azok meg az állami vagyon eladásából szereznek maguknak jutalékot. Akkoriban az volt a divat, de meglátjuk, lehet azóta finomodott Gyurcsányék módszere. :D

Professore

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. február 9., szerda 12:22

Egy kérdés.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. február 9., szerda 12:11

füst írta:
Puding írta:

Ezért írtam pár napja, hogy ha szar lesz a következő kormány egy esetleges váltás után, akkor őket is el kell zavarni. Erről szól a demokrácia. Nem arról, hogy "DEHÁTÚGYISLOPNAAMÁSIKIS", nem mindegy? Nem, akkor majd szépen azok is el lesznek küldve. Mindig lesznek korrupt politikusok, de a mértéke kurvára nem mindegy, meg hogy milyen rendszer van felépítve. Bár itt már meg van baszódva az egész szerintem. Az emberek gondolkodás módján nem lehet változtatni.
Én azért nem tudok egyetérteni ezzel a gondolkodásmóddal, mert azok is újra szerepet kapnak benne akik egyszer már el lettek küldve. így meg elveszik a lényeg. Gondolom ha most sikerül leváltani a fideszt, és kiderül hogy amazok se kevésbé korruptak, akkor sem szívesen hoznád vissza a fideszt. Pedig ha nem lesz más?

Ha megint visszakerül Gyurcsány és a sleppje akkor az a tanulság, hogy igazából bármit megtehet egy vezető, utána 4, 8, 12 évvel később megint kaphat lehetőséget, ha elég türelmes. Pont hogy így nincs így igazi következmény. Szerintem.

Nekem ezért nem tetszik ez a megoldás. :D
Akkor ez alapján 4 éve a Jobbik, Momentum, LMP hármas közül kellett volna valakire szavaznod.

Az van, amit Puding ír. Nem szabad hagyni, hogy tovább rohadjon az egész. Valakinek most már ki kell dobni a rohadt almákat a kosárból. De ha azt látják, hogy semminek nincs következménye, akkor még nagyobb felhatalmazást fognak kapni.

Fel lehet úgyis fogni a választást azoknak, akik nem akarnak elmenni szavazni, hogy lehet választani a fék nélküli kétharmados kormányzás, vagy a valamivel korlátoltabb feles többséges kormányzás között, mert jelenleg úgy néz ki, hogy ez lesz inkább a valós kérdés. Azért kell elmenni szavazni, hogy ne tehessenek meg bármit. Ez szerintem mindenkinek az érdeke, amit könnyű belátni.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2022. február 9., szerda 12:01

géza írta:
Realista24 írta: Ez a fajta vagyonosodás azokat zavarja igazán, akik nem férnek a közelébe egyik cégének, projektjének sem.
Hány olyan van, aki vért hányt ugyanezek miatt, majd mit adott az ég? Keresztezték egymást üzleti útjaik, és azóta egy szavuk nincsen.
Lorincnek nagyobb mertekben gyarapodott a vagyona, mint Zuckerbergnek, de kozbe nincs lehetoseg a tanarok fizetesenek rendezesere. Ha a kovetkezok csak a 10%-at lopjak el annak, amit a fidesz, mar akkor is olyan toke szabadul fel, amit lehetne masra forditani.
De akkor az ellenzéki propaganda ugye nem mukodik. Egy embert most nagyon kiragadtál de kérdem tőled, nekik honnan lett ekkora vagyonuk a rendszerváltál után:
Bajnai Gordon
Bige László
Dunai György
Felcsúti Péter
Futó Péter
Gráf József
Gyurcsány Ferenc
Kóka János
Kupper András
Leisztinger Tamás
Oszkó Péter
Puch László
Simor András
Veres János

A baloldalnak ugyanugy megvannak az emberei mint a jobboldalnak. :agree: Most mások gazdagodnak, ha majd változik a politika akkor megint mások fognak.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. február 9., szerda 12:01

Az egész ország egy korrupciós hálózat, egészen a legalsó szintekig.
Ez nem fog változni egy választással, de az útja lehetne talán. Nagy a kérdőjel bennem is.
De Vityáék ájtatos képét már nincs kedvem tovább nézni, meg ezeket a kamu "én a nép gyermeke vagyok" videókat, amiket egy profi stáb rak össze, forgatókönyv alapján.

Az a baj, hogy nagyon sokak érdeke, hogy fennmaradjon a korrupció.
Egy kis boltos is korrupt, nem ad számlát, nem számlával vesz dolgokat a nagykerből, trükköznek stb. Ez a mentalitás.
Ezt kellene kigyomlálni, de ez kb 2-3 generáció lenne.
Egy kormánynak van 4 éve dolgozni, amiből ha kormányváltás van, egy elmegy a romok takarítására, 2 a kormányzásra (jó esetben, inkább a saját hatalmuk bebetonozására), utolsó év meg a féktelen pénzszórás a kampány és a közelgő választások miatt.

Szóval nehéz így jövőt építeni, hogy semmi más nincs egyik pártnak sem a szeme előtt, csak hogy odaüljön a fazék mellé, és kilapátolja belőle amit tud.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. február 9., szerda 11:51

M1Ö írta:
raul 4 ever írta:De amíg, nincs megcáfolva ez:
Ja, hát jó! Akkor csak így tovább, végülis igazatok van, úgyis lop mindenki.
Realista24 írta: Asensiós példa nem jó.

Szaros példa sem, legalábbis nekem, mert így is úgy is szaros leszel.
Akkor egy másik példa. Van 100.000 forintod. Abból Sanyi 40.000-et venne el, Béla meg 10.000-et. A te logikád alapján mindegy, mert "úgyis szaros leszel". Értem én, hogy mit mondtok, de ne engedjétek már el ennyivel, hogy há' a Ferkó is lopott. :(
Meg engem is félreértesz.. Felesleges azzal hergelni magad, hogy most Vityáék mit lopnak össze, mert ahogy a történelem is mutatja:
-Itt mindenki lop?
-Itt? Itt mindenki..

Ott volt KellerLaci (aki állítása szerint maga ment Megyóhoz, hogy szar van a palacsintában), és ki is tették..

Amíg alapvetően 4 években gondolkodik mindegyik, és bizonyítják, hogy csak síbolni mennek be dolgozni, felesleges felháborodni meg hamis illúzió elhinni, hogy bármi is változna.

Ahogy beígérték 12 éve, hogy elszámoltatnak, nem tették, úgy a sorminta alapján most se történne semmi. 1000% biztos.

Az persze szomorú, hogy 2 lehetőség van: hagyni lopni akik most vannak vagy abban bízni, hogy a következő garnitúra (ahol a potenciális miniszterelnök saját tőke nélkül 199 képviselővel maga körül) majd kevesebbet fog..
Ez szomorú.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Puding
Kedvenc játékosaid: Raúl, CR7
Kedvenc csapatod: Real Madrid, New England Patriots, LA. Lakers

HozzászólásSzerző: Puding » 2022. február 9., szerda 11:42

füst írta:
Puding írta:

Ezért írtam pár napja, hogy ha szar lesz a következő kormány egy esetleges váltás után, akkor őket is el kell zavarni. Erről szól a demokrácia. Nem arról, hogy "DEHÁTÚGYISLOPNAAMÁSIKIS", nem mindegy? Nem, akkor majd szépen azok is el lesznek küldve. Mindig lesznek korrupt politikusok, de a mértéke kurvára nem mindegy, meg hogy milyen rendszer van felépítve. Bár itt már meg van baszódva az egész szerintem. Az emberek gondolkodás módján nem lehet változtatni.
Én azért nem tudok egyetérteni ezzel a gondolkodásmóddal, mert azok is újra szerepet kapnak benne akik egyszer már el lettek küldve. így meg elveszik a lényeg. Gondolom ha most sikerül leváltani a fideszt, és kiderül hogy amazok se kevésbé korruptak, akkor sem szívesen hoznád vissza a fideszt. Pedig ha nem lesz más?

Ha megint visszakerül Gyurcsány és a sleppje akkor az a tanulság, hogy igazából bármit megtehet egy vezető, utána 4, 8, 12 évvel később megint kaphat lehetőséget, ha elég türelmes. Pont hogy így nincs így igazi következmény. Szerintem.

Sok igazság van benne, de azért ez más felállás, mint 2010 előtt. Ha kiderül, hogy nem jött be, akkor sem hoznám vissza a fideszt. Egyszerűen beleszarnék az egészbe, ha nem lenne más alternatíva 2026-ban. :D
"No matter what situation we are in, we have to make the plays at critical moments to win the games." - Tom Brady

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. február 9., szerda 11:39

Első lépésnek elég, ha annyi változik, hogy akiről kiderül, az megkapja a büntetését.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. február 9., szerda 11:33

Puding írta:

Puding
Kedvenc játékosaid: Raúl, CR7
Kedvenc csapatod: Real Madrid, New England Patriots, LA. Lakers

HozzászólásSzerző: Puding » 2022. február 9., szerda 11:32

Itt van például a kiváló országgyűlési képviselőnk. 4 évente jön, megígéri, hogy lesz úthálózat javítás, jobb lesz a tömegközlekedés és lesznek fejlesztések. Az úthálózat kritikán alul, néha foltozzák, amikor már kráterek vannak, a vonatokat lecserélték régebbi BZ-re és sokkal ritkábban járnak. A fejlesztés meg... hát végül lett járda, 2 helyen is. :lol: Bár kicsit jön fel a gaz meg töredezik, de van. :lol: Majd most is kijön majd és megígéri, hogy most aztán tényleg lesz, tapsolnak rá és megszavazzák.
Sajnos a munkát az állampolgárok tudják elvégezni, maguktól ezek a megélhetési politikusok nem fognak elhúzni. (Ha a kövi is az lesz? Azt is el kell zavarni, erről szól.)

Ja. És mindösszesen 1 felszólalása van a parlamentben, ha jól emlékszem.
"No matter what situation we are in, we have to make the plays at critical moments to win the games." - Tom Brady

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 9., szerda 11:28

Pipita írta:
Realista24 írta:

Aki egy kicsit is korrupt hatalom nélkül, az a hatalom hatására még inkább azzá válik. Ezt mutatják az elmúlt évtizedek. Lást Gyurcsány, Lölő és a többi.
Tény.

Ezért kell egy olyan rendszer, ami képes fékezni és egyensúlyozni a legfelsőbb hatalmat is. Az állampártnak ehhez nem fűződik érdeke, mert pont az rombolt le minden létező féket és egyensúlyt. Ezeket kellene visszaépíteni, az az első lépés egy normális állam irányába. Vagy a fagyasztott farhátár.
Sanyit és Bélát is pofánverem bytheway.
A százezred is ugrik, és még börtönbe is mész. :mrgreen:
Kultúráltan intézem, ne aggódj :mrgreen:

Nem tudtok meggyőzni, és nincs is ezzel gond. Én nem tudok egy ilyen álomvilágban élni, hogy majd a másik jobb lesz korrupció/lopás téren.

Ezt mondtuk anno is, elég 4 év az MSZP-nek, utána jobb lesz, majd nem lopnak.
Ugyanez a Fidesznél, 4 év elég lesz, na jó, 8 elég lesz, stb.
Sosem lesz elég, egyiknek sem ebből a brigádból, soha.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2022. február 9., szerda 11:23

Realista24 írta:
kierkegaard írta: Nekem nagyon úgy jön le, hogy sokan azt gondolják, hogy majd egyszer csak lesz egy olyan párt aki full tiszta, megtámadhatatlan és tökéletes. Addig is jó a fidesz is.
Csakhogy a gyógyulás sosem úgy müködik, hogy kettétört a lábad, majd másnap teljesen helyreállt. Vannak folyamatok.
Aki egy kicsit is korrupt hatalom nélkül, az a hatalom hatására még inkább azzá válik. Ezt mutatják az elmúlt évtizedek. Lást Gyurcsány, Lölő és a többi.
Tény.

Ezért kell egy olyan rendszer, ami képes fékezni és egyensúlyozni a legfelsőbb hatalmat is. Az állampártnak ehhez nem fűződik érdeke, mert pont az rombolt le minden létező féket és egyensúlyt. Ezeket kellene visszaépíteni, az az első lépés egy normális állam irányába. Vagy a fagyasztott farhátár.
Sanyit és Bélát is pofánverem bytheway.
A százezred is ugrik, és még börtönbe is mész. :mrgreen:

Vissza: