Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

kierkegaard

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 8., kedd 14:34

Teli volt a mezőny új arcokkal. Botka, Vona most MZP. hány új arc kelljen és hány új párt? Épp ez a baj, hogy a mindenkit egybemosnak mintha senki se egy egyéniség lenne. A kormánypropaganda elintézte, hogy ne bizzunk senki másban, úgy is csak gyurcásny.

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2022. február 8., kedd 14:32

Ket mondtatot nem mond el annelkul, hogy valami hibát ne vetne. Borzaszto amator modon epiti fel magat a valasztasra. Engen az zavar, hogy nem valallja fel amiket mondott. Hat szo szerint kuldte el Indiaba szemmutetre az embereket, aztan letagadja, hogy o ilyet nem allitott.
ha tudod bizonyítani hajrá ne légy rest, 1 millio magyar forintot érne a számodra :)
Vegigneztem a videot. En nem csak magyar politikai musorokat nezek, hanem kulfoldieket is. Az biztos, hogy hiaba egy kiragadott környezet, egyáltalán nem támasztja alá, hogy o nem igy velekedne, csak raerosit.
what?

el magico
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: el magico » 2022. február 8., kedd 14:31

kierkegaard írta: igen..ez olyan mint hogy minek szelektáljuk a szemetet..úgy is elvan már baszva a világ. Ténynek tény de így valóban nem lesz változás.
Óriási +1.
Vagy MZP váltja le Orbánt, vagy soha senki. Ha ő a kisebbik rossz, akkor ő az. Ha 4 év múlva lesz nála is kevésbé rosszabb, akkor majd azt a személyt kell megválasztani. Olyan ember meg soha sem lesz, aki tökéletes, meg mindenki szimpatizál vele, pláne ekkora undormány agymosás és médiapropaganda mellett.
A legnagyobb baj szerintem azzal van hogy az ellenzék nem képes elővenni egy új szereplőt.
MZP eléggé új arc pedig.

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2022. február 8., kedd 14:29

géza írta:
Realista24 írta: Persze, engedné az ellenzék Mi érdeke lenne benne?
Meg milyen ellenzékről beszélünk? Ugyanúgy a mostani vezetés részét képezik. Ezért írtam, hogy szerintem resetelni kéne, mint a magyar sport nagy részét, hogy a vesztes mentalitás eltűnjön és nulla állapotba kerüljünk.
Ellenzek csak erre a valasztasra all ossze egy nagy koaliciora. Utana minden partnak az az erdeke, hogy egyenileg is erosodjenek, es hogy a fideszt lepumpaljak 25-30 %-os partra, hogy a kovetkezo valasztasokon mindenki csak koalicios kormanyban tudjon gondolkozni.

https://444.hu/tldr/2022/02/08/a-korman ... y-juliaval
Az elmúlt 12 év szűken értelmezett gazdaságpolitikai lépéseinek jelentős része (mint például a külső adósság csökkentése, az adóterhelés csökkentése, a devizakitettség csökkentése stb.) nem feltétlenül volt hibás.

NEM VADONATÚJ GAZDASÁGPOLITIKÁRA VAN SZÜKSÉG, HANEM MEGVÁLTOZOTT GAZDASÁGFILOZÓFIÁRA.
Ilyen amikor normalis szakemberek dolgozzak ki a programot.
A legnagyobb baj szerintem azzal van hogy az ellenzék nem képes elővenni egy új szereplőt.
Király Julia a 2008-as válságban azt mondta hogy a válság szele fog csak eljutni Magyarországra de nem kell félni mert a gazdaság erős és nem lesz semmi baj. Ehhez képest majdnem államcsőd lett, washingtonig kellett repülni 2009ben hogy kapjon az ország IMF hitelt (ha jol emlékszem 5000 milliárd forint hitelt kaptak is). Aztán meg a MNB vezetése sem sikerült sztem tulzottan jol. 2002-ben tudtak osztalékot fizetni majd utánna 2014-ben sikerült újra. És akkor előjönnek ezek a régi arcok hogy majd ők megmondják a tuttit. Lehetőségük volt nekik, a 2/3-dot sajat maganak is köszönheti az ellenzék. Új arcok kellenének, de csak régieket tudnak elővenni.

Donát
Kedvenc csapatod: Los Blancos

HozzászólásSzerző: Donát » 2022. február 8., kedd 14:29

Realista24 írta:
géza írta: Kormanyvaltas eseten legalabb esely van ra, Fidesz alatt semmi.
Szerintem meg elsőre akkor reset az ellenzékben, akik képesek kiütni a Fideszt.

De ez az ellenzék semmire nem jó, még annyira sem mint egy zsák krumpli.
Abszolút egyetértek. Ez a legnagyobb baj, és emiatt esélytelen az egész. Minden egyes választásnál arról kell szavazni, hogy kinek hagyjuk hülyének nézni magunkat. Így sosem lesz változás.

Biztos, hogy elmegyek X-elni MZP-re, de hogy mi a francnak, azt magam sem tudom. Akármelyik oldal győz, az országnak ugyanaz marad szerintem. Asszem a lelkiismeretem miatt megyek el szavazni, hogy ne tiporjam sárba azt az utolsó "Hátha..." szalmaszálat. De kezdek kiégni az egészből, tehát működik a tervük.

Amíg ilyen faszságokkal, mint a BLM, meg a gengerkérdés ilyen gusztustalan módon meg lehet osztani a társadalmat, addig biztonságban van a globális elit. Márpedig nem véletlenül alakítják így a szálakat.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 8., kedd 14:12

géza írta:
Realista24 írta:

Egy álomvilágban ez így nézne ki, a jelenlegi magyar valóságban ennek az esélye kevesebb, mint hogy én lottó ötöst nyerjek, pedig szelvényt sem adok fel.
Kormanyvaltas eseten legalabb esely van ra, Fidesz alatt semmi.
Szerintem meg elsőre akkor reset az ellenzékben, akik képesek kiütni a Fideszt.

De ez az ellenzék semmire nem jó, még annyira sem mint egy zsák krumpli.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 8., kedd 14:07

igen..ez olyan mint hogy minek szelektáljuk a szemetet..úgy is elvan már baszva a világ. Ténynek tény de így valóban nem lesz változás.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. február 8., kedd 14:05

Realista24 írta:
géza írta: Ellenzek csak erre a valasztasra all ossze egy nagy koaliciora. Utana minden partnak az az erdeke, hogy egyenileg is erosodjenek, es hogy a fideszt lepumpaljak 25-30 %-os partra, hogy a kovetkezo valasztasokon mindenki csak koalicios kormanyban tudjon gondolkozni.

Egy álomvilágban ez így nézne ki, a jelenlegi magyar valóságban ennek az esélye kevesebb, mint hogy én lottó ötöst nyerjek, pedig szelvényt sem adok fel.
Kormanyvaltas eseten legalabb esely van ra, Fidesz alatt semmi.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 8., kedd 14:02

géza írta:
Meg milyen ellenzékről beszélünk? Ugyanúgy a mostani vezetés részét képezik. Ezért írtam, hogy szerintem resetelni kéne, mint a magyar sport nagy részét, hogy a vesztes mentalitás eltűnjön és nulla állapotba kerüljünk.
Ellenzek csak erre a valasztasra all ossze egy nagy koaliciora. Utana minden partnak az az erdeke, hogy egyenileg is erosodjenek, es hogy a fideszt lepumpaljak 25-30 %-os partra, hogy a kovetkezo valasztasokon mindenki csak koalicios kormanyban tudjon gondolkozni.

Az elmúlt 12 év szűken értelmezett gazdaságpolitikai lépéseinek jelentős része (mint például a külső adósság csökkentése, az adóterhelés csökkentése, a devizakitettség csökkentése stb.) nem feltétlenül volt hibás.

NEM VADONATÚJ GAZDASÁGPOLITIKÁRA VAN SZÜKSÉG, HANEM MEGVÁLTOZOTT GAZDASÁGFILOZÓFIÁRA.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. február 8., kedd 14:00

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 8., kedd 13:26

géza írta:
Realista24 írta: Visszaterunk oda, hogy egyik sem jobb a másiknál.

Lehet mosdatni MZPt, de attol nem lesz jobb, hogy ő a kisebbik rossz...ha egyáltalán kisebb.

Teljes ellenzéki reset kellene.
Orbannal egy zsak krumpli is jobb lenne.

Akik meg tenyleg jok lettek volna, azok egytol-egyig ki lettek csinalva, feladtak, hatterbe vonultak. Ujak nem fognak jonni a jelen rendszerben, max az MSZP eltunik, es lesz egy uj 8-10 szazalekos part. Le kell oket valtani, es lehet aztan az ellenzek engedi majd, hogy uj partok is megerosodjenek.
Persze, engedné az ellenzék :lol: Mi érdeke lenne benne?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. február 8., kedd 12:30

füst írta:
Gazdasagilag iszonyatos lejtmenetben vagyunk es nem csak, hogy nem vallalnak fel semmilyen megszorito intezkedest, de meg tovabb toljak a GDP pumpat.
Tarsadalmilag pedig polgarhaborus szintre sikerult tolniuk a megosztottsagot, szekunder szegyenerzet fog el mar egy kokardatol is. A meleg ismeroseim/rokonaim kvazi uldozve vannak, en meg nem tudok elmenni a szulovarosomban egy kocsmaba, mert retkespestigenyo lettem, akit Soros penzel.
Én megértem az álláspontodat és eszemben sincs vitatkozni vele. Azt is tudom hogy marhasokan látják hozzád hasonlóan a helyzetet.
Viszont a mérleg másik serpenyőjében kb. ugyanennyien vannak akik nagyon eltérően látják ugyanezt a világot. Akik nem bukott miniszterelnöknek tartják OV-t, hanem készen állnak újra bizalmat szavazni neki. Kinek van igaza? A kérdés szempontjából nem számít.

Ha OV ki tudja tölteni a rábízott időszakot, akkor nem bukott miniszterelnök. Erről a 4 évről szólt a megbízása, és ezt úgy tűnik végigcsinálja. Lehet hogy szerinted szarul, de attól még?!
Igen, lehet igy is ertelmezni a bukast, de felmerul a kerdes, hogy ellenorzi valaki a kormanyt? Az orszaggyules egy vicc szintre lett butitva a 2/3-al, a valasztok anyagi fuggesben vannak es rengetegen vallasi ahitattal beszelnek Viktorrol.
Megyo es Feri hatalma nem volt igy bebiztositva es az orszaggyules akkoriban meg a valos feladatat latta el, partokon es koalicion belul is voltak ellentetek, ezert nem is tudtak volna hasonlo teljhatalmat kiepiteni, mint ahogy kesobb 2010-12 kozott tortent.

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2022. február 8., kedd 12:28

füst írta: Mitől lett bukott az Orbán-kormány?
Az ellenszenvet és utálatot megértem, de attól még?

Csak Megyó és Gyurcsány volt az aki nem tudta kitölteni a mandátumát mert időközben megbukott.
Gazdasagilag iszonyatos lejtmenetben vagyunk es nem csak, hogy nem vallalnak fel semmilyen megszorito intezkedest, de meg tovabb toljak a GDP pumpat.
Tarsadalmilag pedig polgarhaborus szintre sikerult tolniuk a megosztottsagot, szekunder szegyenerzet fog el mar egy kokardatol is. A meleg ismeroseim/rokonaim kvazi uldozve vannak, en meg nem tudok elmenni a szulovarosomban egy kocsmaba, mert retkespestigenyo lettem, akit Soros penzel.
[/quote]

Mitől lenne gazdaságilag lejtmenetben az ország?
Polgárháborus szint ? Lehet hogy én járok rossz helyeken de sehol nem látom azt hogy polgárháborus helyzet lenne....
Mitől vannak üldözve a melegek?

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 8., kedd 11:36

Csak Megyó és Gyurcsány volt az aki nem tudta kitölteni a mandátumát mert időközben megbukott.
Egeszsegugy, oktatas, egy tonna megnem terulo beruhazas ami miatt szegeny matolcsy is panaszkodik. A 755 milliardos idei evi elvonas se egy sikersztori.
Amit lemuvelnek tarsadalmi szinten az se egy kompetens part ismerve.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. február 8., kedd 11:36

Én megértem az álláspontodat és eszemben sincs vitatkozni vele. Azt is tudom hogy marhasokan látják hozzád hasonlóan a helyzetet.
Viszont a mérleg másik serpenyőjében kb. ugyanennyien vannak akik nagyon eltérően látják ugyanezt a világot. Akik nem bukott miniszterelnöknek tartják OV-t, hanem készen állnak újra bizalmat szavazni neki. Kinek van igaza? A kérdés szempontjából nem számít.

Ha OV ki tudja tölteni a rábízott időszakot, akkor nem bukott miniszterelnök. Erről a 4 évről szólt a megbízása, és ezt úgy tűnik végigcsinálja. Lehet hogy szerinted szarul, de attól még?!

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. február 8., kedd 10:57

Ameddig a Gyurban koalicio iranyitja az orszagot, addig nem is lesz valtozas. Meg kell varni, hogy ez a ket bunozo meghaljon es az alattuk allo emberek szetromboljak a felepitett maffiahalozatot. Szerencsere a zsirdiszno tesz azert, hogy ne felfele huzza a magyar atlageletkort, de a Feri meg valoszinuleg egy ideig boldogithat minket.
Jelenleg a kozos lopas tartja eletben ezt a rendszert, mindenki megkapja a jussat es ezert szepen osszezarnak. Nem veletlen, hogy a DK ott gancsolta el a Jobbikot, ahol csak lehetett 2018-ban es az sem, hogy most a paholybol assisztalnak a Fidesznek MZP buktatasaban.

A masodvonalas emberek torzsalkodasa lesz erdekes, amikor megjelenik Szijjarto, Rogan, Lazar, Varga Judit, plusz a keresztapa Pinter es nekik kell lemeccselni, hogy ki lesz a kovetkezo Orban... :mrgreen:
Apropo Pinter, ajanlom mindenkinek ezt a videot. :lol:

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. február 8., kedd 10:48

Mitől lett bukott az Orbán-kormány?

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 8., kedd 10:40

A társadalom tudatállapotának szintjéről van szó, ahogy gondolkodnak a világról és cselekszenek. A magyar társadalom egy depressziós, búvalbaszott társadalom aki mindenben igyekszik keresni a kiskaput, dögöljön meg a szomszéd tehene és képtelen nyitni a világ felé. Túlságosan én központú ami visszavezethető a lelkiállapotra.

Nyugaton is van korrupció, nyugaton is átbassza az embereket a propaganda, ott is megy a gyülölködés..de még is funkcionálisabb a társadalom és az ami itt megengedett ott már nem lehetne megtenni. Itthon teljesen elfogadott bármilyen bicskanyitogató korrupciós botrány vagy éppen társadalmi elnyomás.

"Addig amig bukott emberek vannak az egyik oldalon, addig szinte lehetetlen lesz megverni a Fideszt."

- tök mindegy mert a jobbik nem bukott emberekből állt még sem volt soha semmi esélye egy bukott kormánnyal szemben.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. február 8., kedd 10:36

Realista24 írta: Visszaterunk oda, hogy egyik sem jobb a másiknál.

Lehet mosdatni MZPt, de attol nem lesz jobb, hogy ő a kisebbik rossz...ha egyáltalán kisebb.

Teljes ellenzéki reset kellene.
Orbannal egy zsak krumpli is jobb lenne.

Akik meg tenyleg jok lettek volna, azok egytol-egyig ki lettek csinalva, feladtak, hatterbe vonultak. Ujak nem fognak jonni a jelen rendszerben, max az MSZP eltunik, es lesz egy uj 8-10 szazalekos part. Le kell oket valtani, es lehet aztan az ellenzek engedi majd, hogy uj partok is megerosodjenek.

Hege

HozzászólásSzerző: Hege » 2022. február 8., kedd 10:31

kierkegaard írta: Személy szerint én nem értek egyet azzal, hogy ellenzék reset kellene.
Amíg nincs komoly változás a társadalmi gondolkodásban addig sajnos csak olyan lehetőségünk van, hogy kisebb rosszat választogatunk, vagy reménykedünk abban hogy az új arcok nem lesznek ennyire féktelen férgek.

A franciák már akkor felgyújták az országot ha száraz a bagett. Mi jelenleg még ott tartunk, hogy o1g meg feri/soros.

A politikusaink a társadalom görbetükre.
En eltem Franciaországban 3 evet. Inkabb hagyjuk. Az, hogy a feketék, no rasszizmus de ez az igazság, kimennek, sokszor mindentől függetlenül es szetvernek mindent, na azt meg a sajat allampolgaraik is csak dobbenten nezik.

Addig amig bukott emberek vannak az egyik oldalon, addig szinte lehetetlen lesz megverni a Fideszt.

Vissza: