Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2022. február 7., hétfő 18:44

Professore írta: Kérdezted hogy miért zavar?
Hát tessék:
Ha hiszed, ha nem, nagyon sajnálom ami veled történt. Kitartást és sok erőt nektek. Én is ismerek nem 1, nem 2 fogyatékkal élő embert. Közte pl keresztapán egyik unokaöccsét. Én érteném a felháborodásod, de nem tudod objektíven megítélni, mert személyes támadásnak veszed. Alapból nem akartam kihegyezni a fogyatékosokra. Leírtam már, hogy engem a kettős mérce zavart...

De tényleg zárjuk le, ne pörgesd magad ezen, felesleges.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. február 7., hétfő 18:04

Halfkey írta: Politika topikon meg MZPn Orbánon túllépve szerintem ez egy nagyon jogos társadalmi kritika. Én pl a melegek jogait maximálisan elismerve és 0 problémával a témában, beszéd során sokszor káromkodtam úgy hogy ‘de buziság’, ‘te hülye buzi’, stb. Aztán most meleg a főnököm (rokonom is van több) akivel nagyon jó a viszonyom, tudatosan odafigyelek erre hogy ne így szólaljak meg előtte. Köszönöm hogy leírtad a kemény történeted Professore, mert mostmár figyelni fogok a fogyatékosra kifejezésre is.
Igen, erre en is igyekszem jobban odafigyelni. Tul melyen beepultek a beszelt nyelvunkbe ezek a kifejezesek, meg akkor is, ha jelentestartalmilag mar boven nem hordozzak az eredetit.

RaúlCF
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2022. február 7., hétfő 17:43

érdekes hogy egyeseknél ez mennyire kiakasztotta az érzéseket. amikor drága honatyáink magyarellenes hazaárulónak titulálták a fél országot akik nem velük voltak akkor nem volt ekkora erkölcsrendészet. de zseniálisan elérték amit akartak. az ország darabokra szakadt. az emberek egymással vannak elfoglalva ők meg az elefántcsonttoronyból vígan kacagnak hogy a birkák egymást eszik. fel se emelik a fejüket mert hát a másik is ilyen lenne, az elmúlt nyolc év meg társaik közben ellopták az országot de persze a másik a hibás mindenért. pont ez megy itt kicsiben. bravó. egyik se jobb a másiknál. ez nem azt jelenti hogy a szart legitimizálni kell. addig kell forgatni a szart amig az egyik végre csinál is valamit.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. február 7., hétfő 16:56

Tjacks írta:
Halfkey írta: Politika topikon meg MZPn Orbánon túllépve szerintem ez egy nagyon jogos társadalmi kritika. Én pl a melegek jogait maximálisan elismerve és 0 problémával a témában, beszéd során sokszor káromkodtam úgy hogy ‘de buziság’, ‘te hülye buzi’, stb. Aztán most meleg a főnököm (rokonom is van több) akivel nagyon jó a viszonyom, tudatosan odafigyelek erre hogy ne így szólaljak meg előtte. Köszönöm hogy leírtad a kemény történeted Professore, mert mostmár figyelni fogok a fogyatékosra kifejezésre is.
szerintem ezt a faszik többsége csinálja, én is ilyen vagyok. ettől függetlenül semmi bajom velük.

Professore : :'(
Ez nyilván így van csak itt az élő példa hogy ez miért nem jó.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. február 7., hétfő 16:51

szerintem ezt a faszik többsége csinálja, én is ilyen vagyok. ettől függetlenül semmi bajom velük.

Professore : :'(

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. február 7., hétfő 16:38

Politika topikon meg MZPn Orbánon túllépve szerintem ez egy nagyon jogos társadalmi kritika. Én pl a melegek jogait maximálisan elismerve és 0 problémával a témában, beszéd során sokszor káromkodtam úgy hogy ‘de buziság’, ‘te hülye buzi’, stb. Aztán most meleg a főnököm (rokonom is van több) akivel nagyon jó a viszonyom, tudatosan odafigyelek erre hogy ne így szólaljak meg előtte. Köszönöm hogy leírtad a kemény történeted Professore, mert mostmár figyelni fogok a fogyatékosra kifejezésre is.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. február 7., hétfő 15:21

Mintha egymas kozott nem hivnank minden idiotat retardaltnak…. itt maximum annyi serto volt, hogy degradalo a propagandistakkal egy mondatban emliteni barmilyen tarsadalmi csoportot.

Felfujt hiszterianak tartom az egesz ugyet, MZP nem felolvasoestet tartott, igy hibazhat is. Rogton a kovetkezo mondataban javitott, innentol mi kellene meg? Nyilvanos terdepeltetes valamelyik potentat altal elnokolt szervezet irodaja elott?
Mikozben ezen rugozik mindenki, volt egy kabareba illo tanartuntetes, elszabadult az olajar es a hatosagi arazas miatt egyre tobb benzinkut fog tonkremenni. Na errol kene beszelni es nem arrol, hogy ki szidja/nem szidja a fogyatekosokat.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. február 7., hétfő 15:08

Professore írta:

Végül neked is meg kiseriknek is címezve... ahogy azt már korábban leírtam:
Hogy a szomszéd Pista bácsit idézzem: " DICK!!" Megoszthatnád velem, hogy mire ez a kiemelt figyelem. Vissza olvastam, hogy milyen marhaságot írtam már megint, amire nem emlékszem. 6 oldallal ezelőtt teljesen másról.

Egyébként tessék a full story: https://444.hu/2022/01/24/marki-zay-a-f ... -szeretjuk Hülyén fejezte ki magát, majd egyből próbált javítani. Előfordul, ha nincs szóról szóra előre megírt szöveg. Pártatlanul ez a véleményem, ha már meg lettem szólítva.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. február 7., hétfő 13:56

M1Ö írta:
Professore írta:Látom csak nem tudod elengedni...
Én elengedtem volna, csak elkezdtêl személyeskedni
.
Persze... nagyon elengedted. Tiéd kell legyen az utolsó szó ha törik ha szakad. Nyugi ebben a témában tuti nem írok több hsz-t mert nincs miért, nincs kivel... Még egy bant sem érdemel a dolog. Szóval hajrá itt a ziccer..
Azt meg egy szóval sem mondtam, hogy pozitív amit mondott, csak túl lett kapva, mert nem bántani akarta vele fogyatékosokat, nem ők voltak a cél.
Nem cél "CSAK" eszköz... és akkor már rendben is van. Hát a francokat! Egyáltalán nincs rendjén. Akkor hogy is van? Nem pozitív de nem is akart bántani lelkem senkit sem... logikai nonszensz amit mondasz. Lehet ezt csűrni-csavarni de attól ami és ahogy elhangzott az tény. És annak aki benne van ez rohadtul sértő ám. Olyan nehéz ezt felfogni? Tudod egy kis empátia (hogy személyeskedjek ismét). Aztán hogy ez szerinted túlzás... az egy dolog. Viszont ne határozza meg már nekem senki hogy mi az amitől jogom van megsértődni és mi az amitől még nem. Pláne hogy olyasmiről van szó amit egyáltalán nem lát/élt át. A többi meg irodalomkritikusokat idéző erőltetett eszmefuttatás...
De nála ez megbocsájthatatlan bűn, mert rossz szót használ. Közben meg más csili vili szavakkal küld el a picsába egy fél világot, az meg nem baj. Érted? Ennyi volt a bajom. De tényleg engedjük el.
Nála sem, meg másnál sem megbocsájtható. Én kérek elnézést hogy ezt más politikustól eddig még nem hallottam. Felőlem lehet Viktor, Putyin, Biden vagy akármelyik díszpinty ugyanúgy elküldöm meleg égtájra ha ilyet mond. Csak az a helyzet hogy egyelőre ott tartunk hogy MZP mondta amit. Ez meg nem "érv" hogy a másik is ezt-meg azt mond. Elvégre ők akarják kirángatni az országot a posványból... illene egy kis példamutatás legalább kezdésnek.

Végül neked is meg kiseriknek is címezve... ahogy azt már korábban leírtam:
Professore írta: Tévedni emberi dolog szóval ha őszintén bocsánatot kért volna a megbánás legkisebb morzsáját mutatva akkor azt mondanám hogy ok pillanatnyi rövidzárlat volt. Így meg azt mondom...lapozzunk.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2022. február 7., hétfő 12:32

csodálkozom h nem jött még elő a "nincs köztük kövér, az a halálom" bonmot :kalapos:
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2022. február 7., hétfő 12:26

kierkegaard írta: lelkiállapotnak jobb ha nem tartod meg magadban a haragot. Szóval ezt simán legitimálnám.
Nem, egy miniszterelnök ne beszéljen így. Ez jogos kritika.
kierkegaard írta: Szerintem ugyan olyan szégyen ezt arra forditani, hogy mzp nem bírná a fogyatékosokat
Ez nem jogos, hogy így van beállítva. Tény, a Fidesz ezt is zseniálisan meglovalgolta, hogy ez mindenkire sértő. A nép meg bólogat, hogy igen, a mocskos MZP mindenkinek beszól, mindenkit utál.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 7., hétfő 12:19

Én továbbra sem értem. Pejoratív jelzőket nem használt életében senki? Én korábban ha elszált az agyam jellemeztem embereket úgy, hogy ez de fogyatékos, ez de idióta, mert egy buzi, mert egy paraszt, mert egy fasz. stb.
Vannak tudatállapotok (harag, düh) és ilyenkor nem megy a tisztán gondolkodás (mint amikor valaki öngyilkos akar lenni). Én ettől nem nézem le se a parasztokat, se a fogyatékkal élőket stb.
Az eféle szavak + szitok szavak használata csak kivetiti az aktuális érzéseinket, ami jobb kint mint bent.
A lelkiállapotnak jobb ha nem tartod meg magadban a haragot. Szóval ezt simán legitimálnám.
Szerintem ugyan olyan szégyen ezt arra forditani, hogy mzp nem bírná a fogyatékosokat mint az amikor mzp maga azt mondta hogy a fidesz ölte meg a nyugdijasokat mert szar volt az intézkedés.

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2022. február 7., hétfő 12:15

Professore írta:Látom csak nem tudod elengedni...
Én elengedtem volna, csak elkezdtêl személyeskedni. Azt meg egy szóval sem mondtam, hogy pozitív amit mondott, csak túl lett kapva, mert nem bántani akarta vele fogyatékosokat, nem ők voltak a cél. De nála ez megbocsájhatatlan bűn, mert rossz szót használ. Közben meg más csili vili szavakkal küld el a picsába egy fél világot, az meg nem baj. Érted? Ennyi volt a bajom. De tényleg engedjük el.

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. február 7., hétfő 11:55

M1Ö írta: Professore! Szerintem meg feleslegesen pörgeti magát az, akit érint. Mert sehol nem szidta a szellemi fogyatékosokat. Nekem meg továbbra is az a problémám, hogy neki 1-1 rosszul megválasztott szó miatt bitófára kell kerüljön, addig a Fidesz ócsárolhat mindenkit A-tól Z-ig, mert ők szép köntösbe helyezik. Hát ne gyökerezzél már le emiatt, mert nem forgatok semmit, csak kurvára nem akarjátok megérteni amit írok, mert lehúzták a rolót és csak annyit láttok, hogy há' de a Márki Zay fogyatékosozott... :ike:
Látom csak nem tudod elengedni... Hát legyen.
Mond már el nekem hogy mikor a rohadt életben volt pozitív kicsengésű az a fogalom hogy "fogyatékos"? MZP nyíltan, válogatott jelzőket felsorakoztatva többször kifejtette véleményét hogy ő mit gondol a FIDESZ szimpatizánsokról. Ez eddig elmegy (igazából már ez sem kóser)... Aztán szó szerint a fogyatékosokhoz hasonlította őket. Szóval akkor egy kis szemantikai csemege = ezzel azt mondta (na jó sugalta) hogy idióták, félkegyelműek stb. és persze ez akkor igaz a fogyatékosokra is. Mindezt úgy tette hogy SEMMI sem indokolta hogy a fogyatékos személyeket ebbe belekeverje. Na látod ez veri ki nálam a biztosítékot és hidd el azok többségét is akik érintettek. Egy normális világban (hol vagyunk attól te jó ég) a fogyatékos kifejezés olyan mint ha valaki rasszista vagy antiszemita célzást/megjegyzést tenne. Nekem ne magyarázza már meg senki hogy nem mondta azt amit... és nem úgy értette ahogy.

Másrészt engedtessék már meg hogy arra és akkor sértődjek meg amikor akarok. Nekem megvan a véleményem mindkét oldalról de na a tények makacs dolgok. És akkor jönnek az olyanok mint te akik szerencsések mert lövésük sincs hogy mi is tartozik ahhoz hogy fogyatékos élethelyzet és nyomják a süket dumát. Egyszer menjél el egy nagyobb korház neurológiái vagy fizioterápiás osztályára (ha gyerek akkor még jobb), vagy ha nem elég erős az idegrendszered akkor mondjuk Solymárra a Borsó házba. Kicsit pillants bele a fogyatékosok mindennapjaiba. Esetleg állj szóba pár emberrel ismerd meg a történetüket, a mindennapi kibaszott küzdelmüket. És AKKOR gyere és osszad az észt. Van egy erős sorközösség a hasonszőrű családok/egyének között és hidd el hogy MZP megnyilvánulása miden ismerős körében kiverte a biztosítékot... és sajnos nem 1-2 családról van szó. Elképzelni nem tudod mivel jár ez és szívből kívánom neked sőt még MZP-nek is hogy soha ne kerüljetek olyan helyzetbe hogy ezt megtapasztaljátok. De akkor is van egy határ... Szépen kértelek első körben hogy hanyagoljátok a témát. Ha lett volna egy kis jóérzés benned akkor megértetted volna hogy hoppá van itt valaki aki erre érzékeny... De nem nyomtad tovább mint süket a csengőt.

Kérdezted hogy miért zavar?
Hát tessék: több mint 4 éve életem minden egyes perce erről szól és ki tudja meddig fog ez még tovább tartani. Szembesülni azzal a ténnyel hogy van egy gyereked aki halmozottan fogyatékos születésétől fogva, hogy esélyt sem kapott ettől a rohadt élettől... na kicsi barátom az a kemény nem a 8ker. Látni azt hogy napról-napra egyre reménytelenebb a helyzet, hogy bármiféle csodaszerű változásra egyre kisebb az esély. Aztán lemondani majdnem mindenről amit egy normális ember célként kitűz: karrier kuka,"én időm" kuka, normális családi/hitvesi élet kuka, haverok kuka stb. De ez mellékes mert bármit megadnál csak hogy jóra forduljon a dolog, persze tudod, jobban mondva el kellett hogy fogadd hogy ez nem reális. Látni azt hogy a másik gyerekednek sem tudod megadni azt a gyerekkort amit megérdemel, hogy kezd deviánsan viselkedni de nem tudsz mit tenni mert nem bírsz osztódni na az sem piskóta. Az anyagi vetületét most nem részletezem, legyen elég hogy brutális... Aztán ott van hogy az utóbbi évben átlag 5 óra alvás ha kijön. Teljes szellemi, fizikai és anyagi kolapsz határán táncolsz....

És akkor jön egy mitugrász paprikajancsi MZP.... aki politikai tökét akar kovácsolni úgy hogy emlegeti pejoratív értelemben a fogyatékosokat. És akkor ne boruljon el az agyam? Ne sértődjek meg?

Akkor most világosan fogalmazok: Ha még egyszer valaki itt a fórumon fogyatékos témát erőltet az nem teszi ki az ablakba amit kapni fog tőlem. Leszarom ha örökös bant kapok érte akkor sem.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. február 7., hétfő 11:02

Adok neked egy Upvote-ot, mert csak felfelé! :D

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 7., hétfő 11:00

füst írta: Szerintem el kéne már engedni ezt a témát, ahogy Professore írta korábban. Nincs ebben több.
Diktátor!!!!

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2022. február 7., hétfő 10:59

Szerintem el kéne már engedni ezt a témát, ahogy Professore írta korábban. Nincs ebben több.

M1Ö

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2022. február 7., hétfő 10:48

Professore! Szerintem meg feleslegesen pörgeti magát az, akit érint. Mert sehol nem szidta a szellemi fogyatékosokat. Nekem meg továbbra is az a problémám, hogy neki 1-1 rosszul megválasztott szó miatt bitófára kell kerüljön, addig a Fidesz ócsárolhat mindenkit A-tól Z-ig, mert ők szép köntösbe helyezik. Hát ne gyökerezzél már le emiatt, mert nem forgatok semmit, csak kurvára nem akarjátok megérteni amit írok, mert lehúzták a rolót és csak annyit láttok, hogy há' de a Márki Zay fogyatékosozott... :ike:

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2022. február 7., hétfő 10:30

kierkegaard írta: Mit mondott mzp? Nem ertem :-(
Most hétvégén én sem értettem, mert elment a hang amikor kezdett érdekessé válni. :D
Csak viccelek amúgy. :D

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 7., hétfő 10:23

Mit mondott mzp? Nem ertem :-(

Vissza: