Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2022. február 6., vasárnap 14:00

most vagy én vagyok naív vagy szük látókörü, de egy választásnak nem arrol kellene szolnia, hogy kinek milyen programja van mit szeretne elérni, mik azok a hibák amiket felismer és korrigálná, neadjisten ki tud nagyobbat mondani? komolyan igy kell választásokra készulni, hogy már alpári lealacsonyodott stilusban a masikat lejáratja, meg ki tud nagyobb hazugságokat a masikrol állitani, meg verekednek az emberek? hát ezmiez könyörgöm,lentebb irta valaki hogy tényleg életem lassan felénél még midnig orbán meg gyurcsány a két alternativa, egyáltalán ez a politika is nincs már egy kicsit tultolva? sok ingyenélő elkell őket tartani adofizetoi pénzekbol lassan több a nyakkendős mint a melos az orszagban ezsem megáll.

Puding
Kedvenc játékosaid: Raúl, CR7
Kedvenc csapatod: Real Madrid, New England Patriots, LA. Lakers

HozzászólásSzerző: Puding » 2022. február 6., vasárnap 13:53

kodo írta:
Swineherd írta:

Hol írtam, hogy baj, hogy ezt csinálták?

Annyit írtam, hogy Karácsony visszalépése volt a meglepetés, nem MZP győzelme.
Borítékolható volt onnantól, hogy Pumukli visszalépett.

De elfogadom, hogy te kinézted ezt a Gergőből.
Nem az volt a meglepetes, hanem hogy a 3-ba befert nulla parttamogatassal.
Ráadásul nem nagyon akarta senki, hogy KG lépjen vissza. Telex is live feed-ben hozta a KG-s megmozdulásokat, MZP gyűlését meg kirakták valamikor este 11kor, ezen röhögtem. :lol: A pártokban is jó nagy káosz tört ki, miután visszalépett. Nem ez volt a terv az fix.
Kis esély, meg nem biztos, hogy bejön egyáltalán, de szerintem ezt nem szabad veszni hagyni. Demokrácia van állítólag, el lehet őket is zavarni majd a következő választáson, ha úgy alakul...
"No matter what situation we are in, we have to make the plays at critical moments to win the games." - Tom Brady

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2022. február 6., vasárnap 13:48

Swineherd írta:
Puding írta: Nem tudom miért gond, hogy azt csinálták, amivel a legtöbb esélyük lehet nyerni a választáson.

Persze az első kör eredményei után már én is okos lettem volna.
De korábban még a top3-ba sem várta senki MZP-t.
Mindenki a paprikajancsi jakabot várta, minimum a 3. helyre.
Szóval bőven meglepetés volt ez.
Az is alátámasztja ezt, hogy a fidesz sem készült erre, mert karigerit próbálták lejáratni.
Fidesznek ugye a dobrev győzelem lett volna a cél, ellenük a legkönnyebb kampányolni, ezt azért eléggé keresztbe húzta a polgi.

kodo

HozzászólásSzerző: kodo » 2022. február 6., vasárnap 13:47

Swineherd írta:
Puding írta: Nem tudom miért gond, hogy azt csinálták, amivel a legtöbb esélyük lehet nyerni a választáson.

Nem az volt a meglepetes, hanem hogy a 3-ba befert nulla parttamogatassal.

Swineherd
Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. február 6., vasárnap 13:38

Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

Puding

HozzászólásSzerző: Puding » 2022. február 6., vasárnap 13:38

Norbi90 írta: tehát akkor se mzp se orbán nem jó, kérdésem akkor ki? :D :D

gattyán ?
https://www.youtube.com/watch?v=q4v4msE6wfM
"No matter what situation we are in, we have to make the plays at critical moments to win the games." - Tom Brady

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2022. február 6., vasárnap 13:35

tehát akkor se mzp se orbán nem jó, kérdésem akkor ki? :D :D

gattyán ?

Puding

HozzászólásSzerző: Puding » 2022. február 6., vasárnap 13:33

Swineherd írta:
Puding írta: Nagy valószínűséggel igen, mert a DK tábora fix volt, Karácsony meg MZP-nél voltak átfedések, de csak az egyik irányba (Karácsony vs Dobrev is Dobrev lett volna, mert a sok új szavazó nem ment volna KG-re.) Nyilván ezért is vette le KG-t Gyúúúcsány, hogy elverjék a feleségét. :lol:
Igen, a Karácsony+MZP > Dobrev, az összes többi esetben Dobrev győzött volna.
Hol írtam Gyurcsányról?
Nem tudom miért gond, hogy azt csinálták, amivel a legtöbb esélyük lehet nyerni a választáson. Másról sem szól az itteni tevékenységet, csak hogy a DK meg Gyurcsány ott lesz. Ami sajnos igaz, én örülnék a legjobban ha nem lenne. De már az is valami, hogy nem a felesége a jelölt. Ha ő nyert volna, már rég leszarnám az egészet.
Így legalább van egy minimális esély a változásra. Ha nem jön be, én be tudom ismerni majd, a Fidesznél is megtörtént. :coffee:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Puding 2022. február 6., vasárnap 13:35-kor.

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. február 6., vasárnap 13:27

Puding írta: Nagy valószínűséggel igen, mert a DK tábora fix volt, Karácsony meg MZP-nél voltak átfedések, de csak az egyik irányba (Karácsony vs Dobrev is Dobrev lett volna, mert a sok új szavazó nem ment volna KG-re.) Nyilván ezért is vette le KG-t Gyúúúcsány, hogy elverjék a feleségét. :lol:
Igen, a Karácsony+MZP > Dobrev, az összes többi esetben Dobrev győzött volna.
Hol írtam Gyurcsányról?
Amúgy megfogtad a lényeget, megafonosnak jelentkeztél már? :lol:
Nem, kretén progresszív aktivista akarok lenni, esetleg funkcionális analfabéta.
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

Puding

HozzászólásSzerző: Puding » 2022. február 6., vasárnap 13:22

Swineherd írta:
Puding írta: Ha nem lép vissza: 1. Dobrev 2. MZP 3. Karácsony...
Tehát akkor Dobrev elverte volna.
Nagy valószínűséggel igen, mert a DK tábora fix volt, Karácsony meg MZP-nél voltak átfedések, de csak az egyik irányba (Karácsony vs Dobrev is Dobrev lett volna, mert a sok új szavazó nem ment volna KG-re.) Nyilván ezért is vette le KG-t Gyúúúcsány, hogy elverjék a feleségét. :lol:
Amúgy megfogtad a lényeget, megafonosnak jelentkeztél már? :lol:

Puding

HozzászólásSzerző: Puding » 2022. február 6., vasárnap 13:19

petiamadridista írta:
Puding írta:

Bár "internetkorszak" lenne, mert akkor se Gyurcsány se Orbán nem kerülne a hatalom közelébe. (nevetséges és szánalmas, hogy 2022-ben ennek kell témának lennie) Sajnos javarészt az idős szekták tartják őket hatalmon... :coffee:

Szerinted melyiket lett volna egyszerűbb kiírni a műsorból ??
GYF-nek ha 4 éve 1 százalékkal kevesebb van, akkor már nincs bent a parlamentben. Többre ment volna az akkori ellenzék, ha azt a szaros 1 százalékot próbalja meg eszedni, nem a 45 százalekos fideszt 20 százalékkal lenyomni, akkor most sokkal egyszerűbb lenne a paletta.
GYF nem lehetne már politikus, hozzá mérve minden védhető. Tegnap leírtam h miért.

A nyuggerek általában a kormányra szavaznak, esetleg ha nagy a család akkor a családtagok érdekében választhatnak. Az unoka bullshitjei már 2 generációval odébb vannak, azt már nem értik. Valszeg mi se fogjuk érteni majd a mi unokáink dolgát. Ez így volt 20 éve is amikor az MSZP volt.
Egyébként a felmerések szerint a legidősebb bázisa a DKnak van, utána Mszp, aztán fidesz, ahol az átlag 45-50 között van. A másik kettőnél 60 körül.
Kb 2 hónapos felmérés.
1. fele: Légyszíves nézd meg a 2018-as kampányban, hogy karakter gyilkolták szét főleg Vonát. Szerinted azon matekoztak, hogy 1%al kevesebbje legyen majd a DK-nak? Akit amúgy teljesen békén hagyott a Fidesz 2018-ban. Vonáék kapták az atombombát, a DK meg semmit... ezért sikerült bejutniuk.

2. fele: Azért én megpróbálkoznék majd megérteni a jövő generációt. Látom, hogy a felettünk lévők teljesen elzárkóznak mindentől, ami új. Én ezt máshogy szeretném, meg csinálom. Látok problémát alatta meg felettem lévő generációban. Kommunikáció kéne, meg érdemi viták esetleg, az segítene. Tudom, sokat akarok meg túl szép lenne.

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. február 6., vasárnap 13:14

Puding írta: Ha nem lép vissza: 1. Dobrev 2. MZP 3. Karácsony...
Tehát akkor Dobrev elverte volna.

Puding

HozzászólásSzerző: Puding » 2022. február 6., vasárnap 13:12

Swineherd írta:
reeed_ati írta: Valahol úgy is tartják, hogy pont ezért sikerült meglepetést okoznia az előválasztásokon..
Milyen meglepetést?
Az volt a meglepetés, hogy Karácsony visszalépett vagy visszaléptették a javára. Anélkül esélye nem lett volna.
Azért nyert, mert kívülről jött és semmi köze nem volt az elmúlt évek politikájához, mint a többi jelöltnek. Olyannyira látták előre, hogy ez, hogy a közvélemény kutatásokon "egyéb jelöltek" néven futott a neve... :lol: Karácsony meg ha nem lép vissza, úgy beég, mint annak a rendje, mert MZP felfelé ívelő pályán volt. Ha nem lép vissza: 1. Dobrev 2. MZP 3. Karácsony... NEM VISSZALÉPTETTÉK, hanem VISSZALÉPETT, mert látta hogy ez lenne a vége. Ezt onnan tudni, hogy nem levették, hogy napokig azon agonizált a komplett ellenzéki bagázs, hogy miért Karácsony lépett vissza, pártostul, médiástul... legalább a tényeket lássuk már. Biztos Gyúúúrcsány intézte amúgy, jobb neki az MZP, mint a Dobrev, aki a felesége. :coffee:

petiamadridista
Kedvenc játékosaid: Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2022. február 6., vasárnap 13:08

Puding írta:
petiamadridista írta: Hagyjad Swine, ez egy másik generation, internetkorszak van.
Amit írtál azt nagyon szépen (azthiszem) leirtam én is tegnap este minden negatív elhajlás nélkül.
10 upvote hogy Gyurcsány Feri nem is rossz.
Áhh.
Hagyjad ezt Swine, vasárnap van, kapcsolj ki, a nyugalmad érdekében. :D
Bár "internetkorszak" lenne, mert akkor se Gyurcsány se Orbán nem kerülne a hatalom közelébe. (nevetséges és szánalmas, hogy 2022-ben ennek kell témának lennie) Sajnos javarészt az idős szekták tartják őket hatalmon... :coffee:

Szerinted melyiket lett volna egyszerűbb kiírni a műsorból ??
GYF-nek ha 4 éve 1 százalékkal kevesebb van, akkor már nincs bent a parlamentben. Többre ment volna az akkori ellenzék, ha azt a szaros 1 százalékot próbalja meg eszedni, nem a 45 százalekos fideszt 20 százalékkal lenyomni, akkor most sokkal egyszerűbb lenne a paletta.
GYF nem lehetne már politikus, hozzá mérve minden védhető. Tegnap leírtam h miért.

A nyuggerek általában a kormányra szavaznak, esetleg ha nagy a család akkor a családtagok érdekében választhatnak. Az unoka bullshitjei már 2 generációval odébb vannak, azt már nem értik. Valszeg mi se fogjuk érteni majd a mi unokáink dolgát. Ez így volt 20 éve is amikor az MSZP volt.
Egyébként a felmerések szerint a legidősebb bázisa a DKnak van, utána Mszp, aztán fidesz, ahol az átlag 45-50 között van. A másik kettőnél 60 körül.
Kb 2 hónapos felmérés.

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. február 6., vasárnap 13:05

reeed_ati írta: Valahol úgy is tartják, hogy pont ezért sikerült meglepetést okoznia az előválasztásokon..
Milyen meglepetést?
Az volt a meglepetés, hogy Karácsony visszalépett vagy visszaléptették a javára. Anélkül esélye nem lett volna.

kodo

HozzászólásSzerző: kodo » 2022. február 6., vasárnap 13:04

A boritekolhato ervet egybol hoztatok.

Nem ugy mukodik am normal esetben egy parlament ahogy azt 12 eve mukodtetik.

Az a lényeg a dk sem tud majd megszavazni semmit onerobol, ahogy a fidesz teszi 12 eve. Az sokkal kartekonyabb gyurcsanynal, teljesen szembe megy a demokraciaval.

De tudom nincs itt a tökéletes jelölt, jo lesz Orbán is addig mer hat megse gyurcsany meg szep valasztekosan beszél. Mondjuk a kis mediabuborekaban még valószínűleg a szomszed joska bara is oda lenne figyelve hogy ne mondjon faszsagot. Az ellenzéki media kizsigerelne viktort semmi perc alatt, sokkal jobban mint ahogy ezek a gyenge origos probalkozasok teszik mzpvel.

Nem hiaba nem all ki vitazni sem miota Feri felmosta vele a padlot 16 eve. Pedig a kotelezo miniszterelnök jelolti vitat kene inkabb alkotmanyban rogziteni mint a lopast. :ike:

Puding

HozzászólásSzerző: Puding » 2022. február 6., vasárnap 12:57

petiamadridista írta: Hagyjad Swine, ez egy másik generation, internetkorszak van.
Amit írtál azt nagyon szépen (azthiszem) leirtam én is tegnap este minden negatív elhajlás nélkül.
10 upvote hogy Gyurcsány Feri nem is rossz.
Áhh.
Hagyjad ezt Swine, vasárnap van, kapcsolj ki, a nyugalmad érdekében. :D

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 6., vasárnap 12:56

Swineherd írta:

A haladárok kifogásolják, hogy a Fidesz szembeállít társadalmi csoportokat, árokásó stb, viszont, azt már nem, hogy ez a félnótás beleállt már mindenkibe, megsértett már gyakorlatilag mindenkit.
Nem ásóval nyomja az ember, hanem markolóval...
Pszichologusnak tanulok, mashogy latjuk.
A szavait kiforgatjak direkt vagy kiszinezik ahogy az origo tette.
A masik, hogy megserteni csak azt lehet ami magara veszi illetve a sajat erzeseirt mindenki maga felel. Ha en elolvasom a kommentjeidet es felidegesitem magam rajta az csak is az en hibam es dolgom van onmagammal.

Tovabbra is. Marky elkepzelesei jok, egyertelmuen nem fidesz es nem is dk parti (maskulonben nem tamadnak mindket oldalrol). Hodmezovasarhelyen egesz jo dolgokat is csinalt. Egy probat meger. Az, hogy mit akarnak a szamba adni az nem erdekel.

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. február 6., vasárnap 12:51

kodo írta: Aki meg azt hiszi majd o irányít az a Orbanbol meg a Fideszből indul ki, ott divat ez.
Az irányít, akinek a legnagyobb frakciója van.
Ez egy száraz tény.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2022. február 6., vasárnap 12:50

kodo írta: Amúgy a fideszeseken kívül senki sem foglalkozik Gyurcsánnyal.

En például pont leszarom, de a fidesz szavazókat eszméletlenül triggereli fleto. Aki meg azt hiszi majd o irányít az a Orbanbol meg a Fideszből indul ki, ott divat ez.
A DK szavazatai nélkül végig tudnak majd bármit is vinni a parlamenten? Naugye. :coffee:
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Vissza: