Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. január 31., hétfő 19:10

sanko. írta: tanárok... senki nem kötelezi őket, hogy maradjanak a pályán. el mehetnek két kezi munkával többet keresni. de nem, legtöbbjüknek büdös a munka, élettelen a legtöbb akit én ismerek. semmihez nem értő, tudálékos emberek. nyilván, tisztelet a kivételnek. de nem gondolnám, hogy bárki kötelezővé tette számukra ezt. utána lehet észbe kapna az akinek, kellene.
Ez a hozzászólás is a fentről elcseszett magyar oktatási rendszer egy remek eredménye, sajnos.

Sajnálom, ha rossz tapasztalatod volt, tényleg. De most szívjanak a lelkiismeretes tanárok is, csak mert van pár semmirekellő? Ezek mindenhol vannak, minden szakmában, nincs kivétel. Orvos, pilóta, bármi.
De akkor az a megoldás, hogy menjen el az illető is úgymond kétkezű munkát dolgozni (ugyebár magyarországon csak az dolgozhat sokat, aki "kétkezű" munkát végez), aki ezt a hivatást szeretetből csinálja?
Vagy havi szaros 200 ezer forintot ér az olyan tanár, aki évek óta folyamatosan mindent lelkiismeresen csinál és szívén visel minden egyes gyereket, még azt is amelyiknek a kedves anyja/apja jön be okoskodni, hogy nem tudja a tanár nevelni a gyereket?

Kicsit gondolkodj, mielőtt ilyet leírsz és hogy hova is süllyedtél ezzel.

Rabiosa

HozzászólásSzerző: Rabiosa » 2022. január 31., hétfő 19:06

sanko. írta: tanárok... senki nem kötelezi őket, hogy maradjanak a pályán. el mehetnek két kezi munkával többet keresni. de nem, legtöbbjüknek büdös a munka, élettelen a legtöbb akit én ismerek. semmihez nem értő, tudálékos emberek. nyilván, tisztelet a kivételnek. de nem gondolnám, hogy bárki kötelezővé tette számukra ezt. utána lehet észbe kapna az akinek, kellene.
Ezt komolyan gondoltad?

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2022. január 31., hétfő 18:58

Ez mennyire legalja hsz?
Édes istenem...bárcsak troll lenne

sanko.
Kedvenc játékosaid: Varane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: sanko. » 2022. január 31., hétfő 18:56

tanárok... senki nem kötelezi őket, hogy maradjanak a pályán. el mehetnek két kezi munkával többet keresni. de nem, legtöbbjüknek büdös a munka, élettelen a legtöbb akit én ismerek. semmihez nem értő, tudálékos emberek. nyilván, tisztelet a kivételnek. de nem gondolnám, hogy bárki kötelezővé tette számukra ezt. utána lehet észbe kapna az akinek, kellene.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. január 31., hétfő 17:50

Ha ugyanez a komcsik (elnézést, szocdem-ek) alatt történik 02-10 között, akkor meg a b*zi tanarak fideszbérencek.
Pedig semmi más nem történik, minthogy a főnik rosszul csinálják a minisztériumban a dolgok jelentős részét. Az oktatás színvonala meg esik, s közbe a szerencsétlen tanárok még szarul is keresnek..

Sokrétű probléma, de nem csak az a baj, h nari/piros a nagyfőnök.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2022. január 31., hétfő 17:39

füst írta:
CS0ki írta:

Mert a kék szalag az micsoda egyébként? :kivagyhe:

Amúgy meg bármilyen, ennyi embert érintő témában semmit nem lehet csinálni úgy, hogy ne süsse rá valaki, hogy politikai ok van mögötte. Igazából sokkal kisebb, bármilyen más témában sem.
A Kék szalaggal a korrupció ellen mozgalom jelképe, ami MZP-hez köthető.
Én azt értem hogy bármire rá lehet sütni hogy pártpolitikai ok van mögötte.
De a szervezőnek megvan a lehetősége eldönteni hogy meglovagolja a pártpolitikát, vagy igyekszik elhatárolódni tőle. Egy sztárjk esetében az utóbbi szerintem szerencsésebb lett volna.

jajj menjél már, legalább ilyenkor ne védd a fideszt . még sztrajkolni se hagyják őket normalisan, felháborito emberek vezetik ezt azt országot....

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2022. január 31., hétfő 17:35

Na, közben ránéztem erre a kék szalag témára, így még viccesebb az egész. Pont a szolidaritás jelképe, és a szakszervezetek használják már régóta.

Persze lehet hogy a vitorlások is ős MZP támogatók, már évtizedek óta versenyt is rendeznek érte a Balatonon... :roll:

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2022. január 31., hétfő 17:24

Úgy nehéz elhatárolódni a politikától, ha lájkmédia ha kell, leírja, hogy az egyik sztrájkoló tanár nagyapja Soros Györggyel egy évban született, tehát egyértelmű, hogy mi van az egész mögött...

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 31., hétfő 17:19

Pont elhatárolódás történt, mivel semmiféle hivatalos állásfoglalásban, nyilatkozatban nem jelent ez meg.
Legalábbis a tanárok, sztrájkbizottságok felé kiküldött anyagokban nem szerepelt ilyen.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. január 31., hétfő 17:16

CS0ki írta:
füst írta:

Hát a PSZről nem sokat tudok, de a PDSZ kérte hogy lehetőség szerint viseljenek a sztrájkoló tanárok kék szalagot. Erre értem hogy nem jó ötlet pártpolitikát belekeverni, mert azokat elidegeníti akik egyetértenek a sztrájkkal, de a politikai oldallal nem.
A pdsz egyébként ha jól olvastam a tanárok kb. 20%-át foglalja magába?

Amúgy meg bármilyen, ennyi embert érintő témában semmit nem lehet csinálni úgy, hogy ne süsse rá valaki, hogy politikai ok van mögötte. Igazából sokkal kisebb, bármilyen más témában sem.
A Kék szalaggal a korrupció ellen mozgalom jelképe, ami MZP-hez köthető.
Én azt értem hogy bármire rá lehet sütni hogy pártpolitikai ok van mögötte.
De a szervezőnek megvan a lehetősége eldönteni hogy meglovagolja a pártpolitikát, vagy igyekszik elhatárolódni tőle. Egy sztárjk esetében az utóbbi szerintem szerencsésebb lett volna.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 31., hétfő 17:08

füst írta:
Minek az égisze alatt szerveződne egy sztrájk, ha nem a szakszervezet alatt?
Hát a PSZről nem sokat tudok, de a PDSZ kérte hogy lehetőség szerint viseljenek a sztrájkoló tanárok kék szalagot. Erre értem hogy nem jó ötlet pártpolitikát belekeverni, mert azokat elidegeníti akik egyetértenek a sztrájkkal, de a politikai oldallal nem.
Annyit tudok mondani, hogy a nekünk kiküldött hivatalos tájékoztatóban, és felhívásban semmiféle kékszalagozás nem szerepelt. Ezt onnan tudom, hogy bizottsági tag voltam, és elolvastam mit írok alá. Persze lehet volt ilyen ötlet, de ha volt is, elvetették, helyesen.
De origon olvastam ezt az igaz, máshol nem láttam ilyet.
Nagyon kevés tanár tagja a szakszervezetnek, szerintem még 20%-se. nálunk talán 3-4 tag van.

ebben az országban a téliszalámi vs párizsi kérdésnek is politikai színezete van, de legalábbis tudnak adni neki.
de vannak ügyek, amik politika felett állnak.
pl az oktatás és egészségügy kérdése.

rám lehet mondani hogy vérbaloldali vagyok, de egy percig nem gondolkoztam el az oltáson, a felhívásra egyből mentem oltatni. pedig ugye a baloldalra rá van sütve, hogy oltásellenes.
de bele tudtam állni ebbe a sztrájkba is, mert mivel benne "élek" az oktatásban, látom hogy hogy működik.

RaúlCF
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2022. január 31., hétfő 17:08

CS0ki írta:
nem narancs. több nem is kell.

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2022. január 31., hétfő 17:06

füst írta:

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2022. január 31., hétfő 16:58

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. január 31., hétfő 16:20

Édesanyám iskolaigazgató-helyettes. Ő azt mondta, hogy a Pedagógus Szövetség (vagy mi) elnöke elmondta a konferencián, hogy hiába mondanak bármit, állandóan lepattintják őket. Megmondták, hogy kurva nagy a baj, ki fog öregedni most egy csomó pedagógus utánpótlás nélkül, ennek ellenére állandóan elküldik őket egy kézfogással a tárgyalásokról.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 31., hétfő 16:11

füst írta: Szerintem több értelme lett volna a sztrájknak, ha nem a pdsz égisze alatt szerveződik a választások előtt 2 hónappal. Sajnos így megjelenik benne a pártpolitikai vonal, ami azért nem jó, mert a tanárok egy része már csak azért se vett részt ebben a sztrájkban.
Egy valamire való sztrájkot amúgy is tárgyalásnak kell megelőznie, és csak utána élni ezzel a lehetőséggel. Persze mindezt azután, hogy meg van nevezne a konkrét cél, amihez a tanárok többsége a nevét is adja. Ezután kellett volna tárgyalást kezdeményezni, majd csak mindezek után, ha nincs más eszköz, akkor sztrájkolni. Ezt a folyamatot én hiányolom, meg lett spórolva, és ebből fakadóan ez a sztájk is a semmire ellőtt puskapor volt. Pedig ez pont egy olyan ügy ami mögé szerintem könnyű társadalmi támogatottságot szerezni, mert közvetlenül vagy közvetetten a többség érintett a témában és érdekelt a jobb oktatásügyben, és ennek része a tanárok munkakörülményei.

Összefoglalva szerintem pocsék volt az időzítés, és a szervezés is rossz kezekben volt. De a résztvevők majd eldöntik hogy volt-e ennek így értelme.
A tárgyalások tavasz óta húzódnak, akkor a covidra hivatkozva napolták el. Ősszel meg a kormány/minisztérium olyan piti dolgokkal akadályozta a tárgyalásokat, hogy nem kompetens személyeket küldtek tárgyalni pl.

Jól leírtad a sztrájk menetét, pont ez történt tavasszal (amik elmaradtak), szeptember vége óta viszont mentek a tárgyalások, decemberig, sőt még januárban is volt valami tárgyalásféle. Pont így történt, ahogy leírtad.

Társadalmi támogatottságot nem fogsz tudni szerezni, amikor olyan kommentek érkeztek a sztrájk hírére, hogy ócska kommunisták vagyunk, meg mit sírunk, stb. A pártpolitikai vonal meg a pártok felelőssége, a pdsz többször kérte a pártokat, hogy maradjanak távol ettől, mert nyilván ez volt a kormány előre megfogalmazott narratívája.

De a lényeg: ezt megelőzte egy többkörös tárgyalássorozat, aminek a legelején már leszögezte a PDSZ és a PSZ hogy mit akarnak/akarunk. A minisztérium meg időhúzásra rendezkedett be.
Ezt nem én találtam ki, nézd meg mikor indultak a tárgyalások.

Hogy volt-e értelme?
Igen, volt. Mert tükörbe tudok nézni, anélkül, hogy telibe köpném a tükröt.
AKik megfutamodtak, mert beijedtek a "következményekről", őket csak sajnálni tudom.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. január 31., hétfő 16:05

Sztrajkot szakszervezetek szoktak szervezni, az meg eleg naiv, hogy a kormany targyaljon itt barkivel is. Volt 12 evuk, idaig jutottak, csoda hogy meg egyaltalan vannak tanarok.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2022. január 31., hétfő 15:49

Szerintem több értelme lett volna a sztrájknak, ha nem a pdsz égisze alatt szerveződik a választások előtt 2 hónappal. Sajnos így megjelenik benne a pártpolitikai vonal, ami azért nem jó, mert a tanárok egy része már csak azért se vett részt ebben a sztrájkban.
Egy valamire való sztrájkot amúgy is tárgyalásnak kell megelőznie, és csak utána élni ezzel a lehetőséggel. Persze mindezt azután, hogy meg van nevezne a konkrét cél, amihez a tanárok többsége a nevét is adja. Ezután kellett volna tárgyalást kezdeményezni, majd csak mindezek után, ha nincs más eszköz, akkor sztrájkolni. Ezt a folyamatot én hiányolom, meg lett spórolva, és ebből fakadóan ez a sztájk is a semmire ellőtt puskapor volt. Pedig ez pont egy olyan ügy ami mögé szerintem könnyű társadalmi támogatottságot szerezni, mert közvetlenül vagy közvetetten a többség érintett a témában és érdekelt a jobb oktatásügyben, és ennek része a tanárok munkakörülményei.

Összefoglalva szerintem pocsék volt az időzítés, és a szervezés is rossz kezekben volt. De a résztvevők majd eldöntik hogy volt-e ennek így értelme.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 31., hétfő 14:48

nem baj, origo megírta, hogy Márki-Zay volt a felbújtó :lol: :lol:
szóval ez lett a hivatalos narratíva.

engem nem érdekel, elsőként írtam fel a nevem.
milyen következménye lehet? kirúgnak? rúgjanak, elmegyek árufeltöltőnek kétszer ennyiért.

a szakszervezet hibája, hogy naívan állt hozzá, és nem számított arra, hogy a kormány/minisztérium meg fogja próbálni elgáncsolni a sztrájkot, magát a bíróság fölé helyezve.

helyettesítés kifizetése?:D sose fizettek ki semmit, helyettesítések nélkül van bent 128 túlórám, az idei tanévben.
az ott is marad, semmit nem lehet vele kezdeni :)

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. január 31., hétfő 14:13

Unokatesóm 5-8 osztályosoknak idegen nyelv + magyar tanár leírta délelőtt náluk mi volt:

-pénteken mindenki hazament a suliból
-majd délután jött az e-mail, hogy csak akkor lesz szabályos a sztrájkjuk, ha írásban előre bejelentik, ha nem, az "következményekkel járhat"
-erre egész hétvégén ment a sakkparty a tanárok és a vezetőség között, hogy akkor hogy legyen: Mondják meg pontosan akkor, hogy lehet szabályos a sztrájk? kérdezték a tanárok. Várunk, föntről mit mondanak! Jött a válasz.
(Aztán miután jó 2 hónapja folyamat 6-8 órákat helyettesítenek ingyen (mondjuk ezen megint felröhögtem: hogy egyébként papíron nem helyettesíthetnek többet, mint egy limit, mert akkor ki kéne fizetni), úgy döntöttek a tanárok saját hatáskörben, hogy nem mennek be a terembe, hisze "ennél rosszabb már úgy se lehet :D :D")

Aztán 7:55kor a suli vezetősége előadta a nagy műsort, hogy ők csak föntre vártak állásfoglalásért, meg leb*szta a tanári kart, hogy nem szabályos:
-hogy a tanárok döntötték el a hétvégén,
-hogy a tanáriban ülnek.

Mire szószerint kiröhögték őket, hisz gyakorlatilag egyik tanár se fél (gyakorlatilag nincs tanár, szóval kirakni úgyse fogják őket), meg a "súlyos következményeket" is pofán röhögték, hisz elvenni mit tudnak?! :D

Szóval elücsörögtek 2 órát, aztán folytatták a nagyszünet után..
Én am. a tanárokkal vagyok, unokatesómtól függetlenül..
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Vissza: